HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#141 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 18. 13:37

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 12:55

www.xms.hu

iAndráséknál ez van pl.:

Idézet

LG MZ-42PZ44
42" 105 cm Plazma TV Akció! 1400000 helyett:

Ár: 911040 Ft

Egyébként ez egy özönvíz előtti 852×480-as típus.  :lol: Lényeg, hogy jó áron van...

"Kivetítő projektorokra" kattintva meg:

Idézet

Ebben a kategoriában még nincsenek termékek.

ROTFL ez a cég. :Đ
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#142 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 13:40

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 12:55

www.lsk.hu

Epson és Optoma. Sajnos az Acert náluk sem tudom megnézni.

Eredetileg jó lett volna, hogy egyáltalán megnézhessek egy ilyet normális körülmények között, ezt viszont megoldottam, jövő hét végére hazaviszek a cégtől egy elég komoly, bár 1024×768-as prezis Sharp-ot és meglátjuk.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#143 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 14:13

Újabb esetleges jelölt: Optoma HD70. 40k-val drágább, mint az Acer, vajon megér-e ennyit?

#144 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 05. 18. 17:18

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 15:13

Újabb esetleges jelölt: Optoma HD70. 40k-val drágább, mint az Acer, vajon megér-e ennyit?

sztem simán.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#145 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 21:19

prezis projit megnézésre is felejtsd el. más világ, más a fontos....

xms-t nem vásárlásra, hanem bámészkodásra ajánlottam :)
(handras-ról és a saját kis világáról inkább nem mondok semmit, mert csúnya lenne)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#146 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 18. 23:24

azért pár éve még örültem, mint a majom a farkának, mikor egy prezis projit, ami már akkor sem számított csúcsnak, hazalophattam hétvégére.  :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#147 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 09:25

Idézet: avman - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 18:18

sztem simán.

Bővebben? Nem igazán tudok semmit erről a márkáról, csak annyit, hogy tesztekben általában dícsérni szokták és az InFocus közelébe helyezik minőségileg. Szóval miben lehet jobb, mint a kérdéses Acer? Ugyanaz a DarkChip2 van benne, ugyanúgy 4×7 színtárcsa, viszont állítható írisz és így 4000:1 kontraszt. Ez utóbbi a gyakorlatban ér valamit, használható, vagy olyan parasztvakítás, mint az Samsung LCD-k dinamikus kontrasztja?

#148 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 09:28

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 22:19

prezis projit megnézésre is felejtsd el. más világ, más a fontos....

Tudom, de ezt a Sharp-ot már láttam működni, és prezis létére meglepően szép képe van házimozis szemmel is, így arra jó lesz, hogy megnézzek rajta pár filmet, nyomuljak egyet FlatOutban és közben majd kiderül, hogy be tudok-e eléggé sötétíteni, mennyire zavar a rainbow 2-3 óra után, ilyenek.

#149 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 10:04

rainbow szerintem megszokható.
én eleinte láttam, és "feltűnt" film közben. pár hónap után már kifejezetten keresnem kellett és csak direkt tudtam előidézni
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#150 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 15:51

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 10:25

Bővebben? Nem igazán tudok semmit erről a márkáról, csak annyit, hogy tesztekben általában dícsérni szokták és az InFocus közelébe helyezik minőségileg. Szóval miben lehet jobb, mint a kérdéses Acer? Ugyanaz a DarkChip2 van benne, ugyanúgy 4×7 színtárcsa, viszont állítható írisz és így 4000:1 kontraszt. Ez utóbbi a gyakorlatban ér valamit, használható, vagy olyan parasztvakítás, mint az Samsung LCD-k dinamikus kontrasztja?

fene tudja, egy acert láttam működés közben eddig (meg nem mondom már milyen típus és lehet nem is dlp-s volt), annak talán az optikánál lehetett valami gondja, mert volt egy folt benne, ami "világított" (mintha rosszul szórta volna a fényt, azaz nagy mértékű sötét felületen volt egy rész, ahol nagyon haloványan látszott, h az nem elég sötét és vmiért a vetítési felület fölé is "kiverődött" pár helyen foltokban, ez már jobban látszott, észrevehető volt, de nem zavaró. bocsánat a pongyola fogalmazásért, de baromira nem értek hozzá, szóval ha vkinek több ismerete van arról mi okozhat ilyet, az ne tartsa magában. nem volt zavaró, és garban is letojták kapásból, mikor a tulaj rákérdezett. zsírúj volt, occsó és ha csak ennyi gyíkja lenne annyi pézért egy hd-s projinak akkor simán együtt lehet élni vele, de ha már csak 40 ropi a különbség, akkor inkább az optoma. arról vannak tesztek, én spec láttam is működés közben, alapbeállításokkal is szép volt, igaz a tulaja zsonglőrködött egy keveset hozzá a vga-n. az acer azért nem egy akkora márka és sajna azért ez a minőségen is lehet h meglátszik.

Szerkesztette: avman 2007. 05. 19. 15:52 -kor

#151 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 20:11

Ezt nézzétek meg, mit találtam: Epson EMP-TW-700

10000:1 kontraszt 3 LCD-vel és kettős írisszel. A linkelt tesztben 520:1-et mértek...  :think:  :confused:

#152 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 13:57

inkább dlp :)

#153 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 14:14

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. máj. 21., hétfő - 14:57

inkább dlp :)

Okés.  :)

Elmúlt 7vgn elmaradt az otthoni teszt, következőn viszont megejtem. Ezen kívül bejelentkeztem LSK-hoz jövő hétre egy kis Optoma HD70 vizslatásra.

LG 42PC51: dinamikus kontraszttal tudja a 15000:1-et, bár foglamam sincs, plazmánál ezt hogyan kell értelmezni.  :think:

#154 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 19:35

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 21., hétfő - 15:14

Ezen kívül bejelentkeztem LSK-hoz jövő hétre egy kis Optoma HD70 vizslatásra.

jó lesz az, meglásd. cimbinek van, szoktam vinni neki hddvd, bd ripeket, bár kölcsön nem adná. most épp mátrixot vittem neki (mellesleg az a hv rilíz elég gányul nézett ki), és pedzgettem újfent, de annyit mondott, a nőjét elébb adná kölcsön, mint a mociját, vagy a műszaki dolgait.  :Đ

#155 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 19:50

es jo a no? :p
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#156 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 22:30

avman, meglátjuk.

Közben plazma fronton, ehhez mit szóltok: Hitachi 42PD9700

1024×1080-as felbontás  :eek:  :eek:  :eek: még épp a megfizethetőség határán. Hitachit élőben eddig egyszer láttam, de nem sokáig, egyelőre nem tudok mit mondani róla, de ha olyan plazmát csinál, mint anno CRT-t, akkor érdemes vele foglalkozni.  :respect:

Szerkesztette: EV6 2007. 05. 21. 22:31 -kor

#157 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 07:43

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 21., hétfő - 22:30

avman, meglátjuk.

Közben plazma fronton, ehhez mit szóltok: Hitachi 42PD9700

1024×1080-as felbontás  :eek:  :eek:  :eek: még épp a megfizethetőség határán. Hitachit élőben eddig egyszer láttam, de nem sokáig, egyelőre nem tudok mit mondani róla, de ha olyan plazmát csinál, mint anno CRT-t, akkor érdemes vele foglalkozni.  :respect:

Idezet egy szaki tollabol: (avx.hu)

A Hitachi/Fujitsu által gyártott 1024x1024 képpont (pixel) cellából álló eALiS vagy korábban ALiS (Alternate Lighting of Surfaces Method) plazma panelek felépítése eltér a hagyományos panelekétől. A hagyományos paneleken minden vízszintes cellasorhoz egy vezérlőelektróda csík tartozik, az ALiS panelnél egy elektróda csík két cellasort vezérel. Ezek a sorok igen gyorsan, másodpercenként ezerszer kapcsolódnak ki és be felváltva, vagyis egy adott pillanatban a panel pixeleinek csak fele van bekapcsolva. Ennek a konstrukciónak vannak előnyei (nagyobb foszforfelület állítja elő a fényt, ezért nagyobb a fényerő, illetve a pixelek fele annyi ideig világítanak, mint a hagyományos panelek pixelei, ezért nagyobb a foszfor élettartama, és kevesebb az energia-felvétel is a hagyományos plazma panelekhez képest), de valójában ez egy váltott-soros képelőállítás. Az eALiS panel meghajtásának rendszere viszont már a progresszív képelőállítást (mikor a páros és páratlan képsorokat nem felváltva, hanem egyszerre kerülnek frissítésre) szolgálja, a lényeg, hogy a pixelek váltott meghajtásának előnye megmarad, de a kép összes képsora ebben a konstrukcióban már egyszerre jelenik meg a képernyőn, vagyis progresszív módon és nem váltott-sorosan. S ez pontosabb és egyenletesebb képet eredményez.
Az 1024 képsor (sőt ma már van 1080 soros változat is) esetén a pixelek szélesség/magasság aránya a 16:9-es képarány létrehozása érdekében 1,78.

#158 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 16:42

Idézet: GTamas - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 8:43

Idezet egy szaki tollabol: (avx.hu)

A Hitachi/Fujitsu által gyártott 1024x1024 képpont (pixel) cellából álló eALiS vagy korábban ALiS (Alternate Lighting of Surfaces Method) plazma panelek felépítése eltér a hagyományos panelekétől. A hagyományos paneleken minden vízszintes cellasorhoz egy vezérlőelektróda csík tartozik, az ALiS panelnél egy elektróda csík két cellasort vezérel. Ezek a sorok igen gyorsan, másodpercenként ezerszer kapcsolódnak ki és be felváltva, vagyis egy adott pillanatban a panel pixeleinek csak fele van bekapcsolva. Ennek a konstrukciónak vannak előnyei (nagyobb foszforfelület állítja elő a fényt, ezért nagyobb a fényerő, illetve a pixelek fele annyi ideig világítanak, mint a hagyományos panelek pixelei, ezért nagyobb a foszfor élettartama, és kevesebb az energia-felvétel is a hagyományos plazma panelekhez képest), de valójában ez egy váltott-soros képelőállítás. Az eALiS panel meghajtásának rendszere viszont már a progresszív képelőállítást (mikor a páros és páratlan képsorokat nem felváltva, hanem egyszerre kerülnek frissítésre) szolgálja, a lényeg, hogy a pixelek váltott meghajtásának előnye megmarad, de a kép összes képsora ebben a konstrukcióban már egyszerre jelenik meg a képernyőn, vagyis progresszív módon és nem váltott-sorosan. S ez pontosabb és egyenletesebb képet eredményez.
Az 1024 képsor (sőt ma már van 1080 soros változat is) esetén a pixelek szélesség/magasság aránya a 16:9-es képarány létrehozása érdekében 1,78.

És akkor ez most jó nekem, vagy nem jó nekem?  :think:

#159 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 23. 09:29

Szerintem nem, mert te projektort szeretnel ...  :D

#160 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 23. 10:25

Idézet: GTamas - Dátum: 2007. máj. 23., szerda - 10:29

Szerintem nem, mert te projektort szeretnel ...  :D

Eh  :omg:  :D

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.