HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#101 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 08. 18:44

Amúgy a MOM Parkban lévú kütyünek a színhűsége elég brutális, nagyon szép, de a felbontása már kevésbé - ha jól tévedek egy DP50-es Barco cucc van ott, aminek a natív felbontása valami 1280x1024, ami a mai mozis DLP cuccokhoz képest majdnem fele a megszokottnak.

#102 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 18:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 18:40

mit nem ertesz ezen konyorgom!

sem a Pokember 523, sem egy rajzfilm nem alkalmas szinhuseg elemzesere. (es meg sorolhatnam..) akkor meg mit nezzek?

megneztem megegyszer a menut, az utolso skot kiraly pl tokeletesen alkalmas a szinvilag elemzesere.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#103 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 18:52

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 18:44

Amúgy a MOM Parkban lévú kütyünek a színhűsége elég brutális, nagyon szép, de a felbontása már kevésbé - ha jól tévedek egy DP50-es Barco cucc van ott, aminek a natív felbontása valami 1280x1024, ami a mai mozis DLP cuccokhoz képest majdnem fele a megszokottnak.

en ugy tudom, es a texas instruments is azt irja, hogy 2K a gep, tehat 2048x1080 a bonatsa.

#104 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 18:57

Pedig jól emlékszem, egy BARCO D-Cine Premiere DP50 van ott, amiről ugyan azt írták a PR cikkek  :p akkoriban itthon , hogy 2K-s felbontása van, ellenberger a Barco weboldalán meg 1280x1024 van, ami némileg meg is magyarázza, miért tűnt a képe számomra kevésbé élesnek, mint a Németországban látott digitális mozi képe.

#105 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 19:09

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 18:57

Pedig jól emlékszem, egy BARCO D-Cine Premiere DP50 van ott, amiről ugyan azt írták a PR cikkek  :p akkoriban itthon , hogy 2K-s felbontása van, ellenberger a Barco weboldalán meg 1280x1024 van, ami némileg meg is magyarázza, miért tűnt a képe számomra kevésbé élesnek, mint a Németországban látott digitális mozi képe.

hat ize bakker kezd elegem lenni ezekbol a naaagy cegekbol. a TI is 2k-t ir, a te cikked is, a barco meg UXGA-t.  :reklamacio:

#106 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 19:19

Hát én a gyártónak hiszek, az meg a Barco ugyebár. És mint mondtam, ez baromira smakkol is a képminőséggel, felbontással, amit produkál a masina. Lassan összeáll a dolog most már: állítólag az animációs filmeket pont abban a natív felbontásban kapták, amit a gép tud - ezt egy mozigépész ismerőstől hallottam aki ismeri a MOM-os srácokat -, de a Star Wars filmeket meg átméretezéssel tolta ki - és bizony nem is volt olyan tűéles a kép, mint azt vártam a külhonban látott digitális vetítések után.

#107 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 19:20

a PR cikk 4M(!)-es felbontast ir (a K, az picinykent keves lenne..), es ebben van igazsag, hiszen a Specifikacio is 4M pixelt ir, igaz ezt szinenkent 1.3M-bol rakja ossze. a PR cikk hibaja az, hogy a 4M pixelt 2000x2000-nek vettek..

Jahno: jo ez a specifikacio! es boszen lehet, hogy ez a projector valoban jo. csakhat nem sok koze van az eredeti kerdesemhez.. en ugye nem a technologiara kerdeztem ra, hanem a ma kaphato otthoni projectorokra. ott meg a szinenkent 15 bites, 3 DLP panelbol allo (azaz szintarcsa nelkuli) projektorok enyhenszolva meg ritkak.. ;)

es a PR cikkbol nekem az jon le, hogy csak az egyik teremben all ez a monstrum. tehat kozel sem biztos, hogyha befizetek ott egy mozira, akkor ezzel vetitik...
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#108 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 19:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 20:20

a K, az picinykent keves lenne..

kavarás. a 2k bontás az 2000*valamennyi, a 4k meg 4000*valamennyi.
asszem :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#109 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 19:54

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 19:44

kavarás. a 2k bontás az 2000*valamennyi, a 4k meg 4000*valamennyi.
asszem :think:

2k kepmeret: 2048x1556 az akademiai kepkockara. lenyeg a '2K' a scanline felbontsas.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 05. 08. 19:55 -kor

#110 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 00:11

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 20:20

es a PR cikkbol nekem az jon le, hogy csak az egyik teremben all ez a monstrum. tehat kozel sem biztos, hogyha befizetek ott egy mozira, akkor ezzel vetitik...

Úgytom ez így is van, azok az előadások érdekelnek téged amelyek eredeti nyelven mennek; azt hirtelen nem tudom hogy felirat van-e, úgy rémlik hogy SW2-nél volt (pixeles), de a biztos az ha kérdezel.

Handras egyszer vmi PC Guru rendezvényen rákötött egy Xboxot és a vetítőszobából próbált nyomulni a Haloval... ;)
LY

#111 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 08:47

hat SFIJ, akkor most megcsodalhatnam a pokember gyonyoru digitalis szineit...
a jovo heti thrillerhez meg nehezen fulik a fogam. nem szeressuk.. nem lesz hamar ebbol enekes pacsirta!

Szerkesztette: bogdan 2007. 05. 09. 08:47 -kor

a forum ma:

#112 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 12:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 8:47

hat SFIJ, akkor most megcsodalhatnam a pokember gyonyoru digitalis szineit...
a jovo heti thrillerhez meg nehezen fulik a fogam. nem szeressuk.. nem lesz hamar ebbol enekes pacsirta!

javasoltam az utolso skot kiralyt :D az se pacsirta de van benne mindenfele scene. kisvaros, nagzvaros, tenger, szavanna, esoerdo, napfelkelte, naplemente, satobbi...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 05. 09. 12:13 -kor

#113 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 13:04

azt megneznem, de az nem abban a teremben megy! ha jol lattam csak a 2-es terem a jo...
a forum ma:

#114 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 14:59

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 21:02

Brutál világosra mázolt fehér fallal - amennyire én hallottam - az a gond, hogy a fekete aligha lesz rajta az igazi, nem?

jó a fehérre festett fal vászon helyett, ha van hely...
mondjuk egy fekete keret nem árt köré, és az se baj ha a szoba többi része "sötét", mert hiába sötétítesz be, visszaverődik mindenhonnan a vetíttett kép fénye, és világos lesz.
állítólag ha nem fehérre van festve, hanem picit szürkére, az jót tesz a feketének. következő festésnél teszek a fehér festékbe kis feketét.

itthon így néz ki:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

én dlp proji párti vagyok. rainbow megszokható.
csak egy toshiba mt200 van, majd 1080p-re cserélek legközelebb, addig elég ez DVD-re, divxre.

sajnos projector jóformán csak full sötétben élvezhető. pont ezért tv-re szerintem nem alkalmas. "mozizásra" viszont szerintem a legjobb.
tv-re érdemesebb tartani egy 72 cm crt tv-t vagy valami kisebb lcd 100 pénz körül. bár 16:9 szerintem közel se optimális tv-re, hisz nem sok műsort nyomnak iylen formában.
filmnézésre viszont csak projector. nem lehet egy 2 méteres átlót összevetni 100 centivel... 4x képméret...

projektort Denon 1930-ról hajtom (dvi/hdmi) többnyire. kényelmesebb és egyszerűbb mint számítógéppel b*szakodni. nagyritkán gépről, dsubbal...

ami nem projektor és nagyon tetszik: Sony KDS-55A2000  gyönyörű a képe, és tudásához, méretéhez képest imho 500ezer forint körüli ára is korrekt.
Sony KDS-70R2000 -t akár projektor helyett is meggondolnék, de az k*rva drága...

így hirtelen ennyi. projektorral vn némi tapasztalatom, plazmával nem nagyon, de azt tudom, hogy kicsi :D

Szerkesztette: WiZARD 2007. 05. 09. 15:12 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#115 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 10:05

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 15:59

jó a fehérre festett fal vászon helyett, ha van hely...
mondjuk egy fekete keret nem árt köré, és az se baj ha a szoba többi része "sötét", mert hiába sötétítesz be, visszaverődik mindenhonnan a vetíttett kép fénye, és világos lesz.
állítólag ha nem fehérre van festve, hanem picit szürkére, az jót tesz a feketének. következő festésnél teszek a fehér festékbe kis feketét.

itthon így néz ki:

én dlp proji párti vagyok. rainbow megszokható.
csak egy toshiba mt200 van, majd 1080p-re cserélek legközelebb, addig elég ez DVD-re, divxre.

sajnos projector jóformán csak full sötétben élvezhető. pont ezért tv-re szerintem nem alkalmas. "mozizásra" viszont szerintem a legjobb.
tv-re érdemesebb tartani egy 72 cm crt tv-t vagy valami kisebb lcd 100 pénz körül. bár 16:9 szerintem közel se optimális tv-re, hisz nem sok műsort nyomnak iylen formában.
filmnézésre viszont csak projector. nem lehet egy 2 méteres átlót összevetni 100 centivel... 4x képméret...

projektort Denon 1930-ról hajtom (dvi/hdmi) többnyire. kényelmesebb és egyszerűbb mint számítógéppel b*szakodni. nagyritkán gépről, dsubbal...

ami nem projektor és nagyon tetszik: Sony KDS-55A2000  gyönyörű a képe, és tudásához, méretéhez képest imho 500ezer forint körüli ára is korrekt.
Sony KDS-70R2000 -t akár projektor helyett is meggondolnék, de az k*rva drága...

így hirtelen ennyi. projektorral vn némi tapasztalatom, plazmával nem nagyon, de azt tudom, hogy kicsi :D

WiZARD, az első képeden a szoba is elég világosnak tűnik, mégis jó a kép a vásznon. A projektor világítja be ennyire?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#116 Felhasználó inaktív   Asellus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 15. 12:11

Mivel épp nappali festés elött/után vagyok, gondoltam a projektor helyét most lenne praktikus kialakítani. Kábeleket behuztam, már csak a "vászon" volna hátra. Egy-két kérdésem lenne azokhoz akik gipszkartont használnak vászon gyanánt. Hogyan érdemes rögzíteni a falon a gipszkartont? (gipszkarton ragasztó - elég erős, kipróbáltam, tipli, vagy teljesen más?) Hogyan lehet "eldolgozni" a szélét? Melyik oldalát festitek? (az egyik oldala szélek felé "elvékonyodik", a másik sötétebb). Milyen festékkel érdemes befesteni? (matt, fényes?) Szín? (fehér, szürke, RAL kód?) Nagyon tetszik a WIZARD féle fekete keret, olyat biztosan festek rá én is....

Minden választ előre is nagyon megköszönök!

#117 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 10:31

Hellász,

Csak marginálisan tartozik a témához de nem akartam új tacepaot nyitni.

Szóval szüleim akarnak egy új TV-t a 17 éves Frontech helyett. Kérdésem: hagyományos 72-80cm CRT-ből vegyek egy jobbat, vagy egy olcsóbb LCD TV-t (150-180k között)?

Tartósság, képminőség terén melyik a jobb, tekintve hogy nem digitális jelen jönnek a csatornák?

Nagyon megköszönném a választ, mert tényleg tanácstalan vagyok, és elég hosszútávú beruházás ugye.

#118 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 10:55

Idézet: Rocketjump - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 11:31

Hellász,

Csak marginálisan tartozik a témához de nem akartam új tacepaot nyitni.

Szóval szüleim akarnak egy új TV-t a 17 éves Frontech helyett. Kérdésem: hagyományos 72-80cm CRT-ből vegyek egy jobbat, vagy egy olcsóbb LCD TV-t (150-180k között)?

Tartósság, képminőség terén melyik a jobb, tekintve hogy nem digitális jelen jönnek a csatornák?

Nagyon megköszönném a választ, mert tényleg tanácstalan vagyok, és elég hosszútávú beruházás ugye.

Én mindenképpen a CRT-t ajánlom, egyrészt feleannyiba kerül és a jelenlegi analóg adásokkal feltétlenül a legjobb képminőséget nyújtja. Majd ha 2012-ben jönnek a digitális adások, akkor kidobják, és vesznek egy, a mostaninál klasszisokkal jobb LCD-t 50k HUF-ért.

Tartósság: egy 17 éves CRT mellől ilyet kérdezel? :) LCD monitoroknál szeret behalni a háttérvilágítás 3-5 év után, persze nem mindegyiknél, de nálunk többször volt rá példa, és nem olcsó javítani. Gondolom CCFL-es LCD tévéknél is hasonló a helyzet.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#119 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 10:57

Visszatérve az eredeti témához. Tud bárki olyan helyet, ahol házimozi projektorokat lehet kipróbálni a MM-nél jobb körülmények között?

#120 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 11:14

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 11:57

Visszatérve az eredeti témához. Tud bárki olyan helyet, ahol házimozi projektorokat lehet kipróbálni a MM-nél jobb körülmények között?

B&L Konferenciatechnika
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.