HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#1681 Felhasználó inaktív   halaszer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 10. 14:14

Sziasztok!
Próbáltam én ezt a rengeteg oldalt átböngészni, de nagyon nem értem a legnagyobb részét, ezért inkább kérdeznék. A tölthető ceruza akksijaink alig bírják már magukat, ezért újabbakat vennék. Olvastam, hogy az eneloop pl. jó arra, hogy ha háromhavonta bekapcsolom a kézi gps-t, vagy a gyerek a távirányítós autóját, akkor ne kelljen bosszankodni, hogy le van benne merülve az akku. Van viszont töltőnk itthon, Vartatojás meg Philips hasonló. Jók ezek az eneloophoz, vagy annak a töltőjét is meg kell venni, esetleg érdemes valami egyéb uni (jobb?) töltőt beszerezni?

A fentieken túl még zseblámpába, termosztátba kellenének akksik. Ha szerintetek inkább más felelne meg a céljainknak jobban, ne tartsátok magatokban a véleményeteket!

Köszönöm!
HE

#1682 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 10. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: halaszer - Dátum: 2011. 11. 10. 14:14

Sziasztok!
Próbáltam én ezt a rengeteg oldalt átböngészni, de nagyon nem értem a legnagyobb részét, ezért inkább kérdeznék. A tölthető ceruza akksijaink alig bírják már magukat, ezért újabbakat vennék. Olvastam, hogy az eneloop pl. jó arra, hogy ha háromhavonta bekapcsolom a kézi gps-t, vagy a gyerek a távirányítós autóját, akkor ne kelljen bosszankodni, hogy le van benne merülve az akku. Van viszont töltőnk itthon, Vartatojás meg Philips hasonló. Jók ezek az eneloophoz, vagy annak a töltőjét is meg kell venni, esetleg érdemes valami egyéb uni (jobb?) töltőt beszerezni?

A fentieken túl még zseblámpába, termosztátba kellenének akksik. Ha szerintetek inkább más felelne meg a céljainknak jobban, ne tartsátok magatokban a véleményeteket!

Köszönöm!
HE

ilyesmi nem túl intenzívre, időleges használatban az eneloop remek, töltőnek meg az IPC1L. Egyszeri beruházás, meghálálják az akkuk. A meglévő töltőidről így kevés a infó, ha intelligens, akkor akár jó is lehet, max. kb. 700mA töltőáramig. Az eneloophoz adott töltő elég prosztó.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1683 Felhasználó inaktív   halaszer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 13. 09:05

Köszönöm szépen a javaslatot. Megnéztem ezt a töltőt, 9000-ért találtam, vagy szettben 4 Endurance akkuval 11e-ért. Az Endurance is van olyan jó, mint az Eneloop? Mert akkor gazdaságsabb lenne a szettet vennem...

#1684 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 27. 13:26

Üzenet megtekintéseIdézet: halaszer - Dátum: 2011. 11. 13. 09:05

Köszönöm szépen a javaslatot. Megnéztem ezt a töltőt, 9000-ért találtam, vagy szettben 4 Endurance akkuval 11e-ért. Az Endurance is van olyan jó, mint az Eneloop? Mert akkor gazdaságsabb lenne a szettet vennem...

Ez engem is érdekelne...
Meg az is, hogy milyen célra milyen akkut érdemes akkor venni. Folyamatos (távirányítók, óra, stb...) is eneloop lenne jó, vagy oda másik is megteszi.
Egy gyorstalpaló a töltésről is jó lenne, mit hogy érdemes a különböző felhasználásokra/típusokra.Vagy egy ilyen intelligens töltő elintéz mindent? :)

Szerkesztette: vipi 2011. 11. 27. 13:27 -kor

#1685 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 20:38

távirányítóba, órába szerintem sima elem. olcsó, 1-2 évig jó is, távirányítóba főleg.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1686 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 30. 13:29

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 11. 28. 20:38

távirányítóba, órába szerintem sima elem. olcsó, 1-2 évig jó is, távirányítóba főleg.

Órában az van most is és tényleg jó. Távban viszont nagyon nem bírja.
Gyári távokban sem, de a Logi 525-ös-ben a 4db AAA baromi gyorsan megadja magát.

#1687 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 30. 15:52

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 11. 30. 13:29

Órában az van most is és tényleg jó. Távban viszont nagyon nem bírja.
Gyári távokban sem, de a Logi 525-ös-ben a 4db AAA baromi gyorsan megadja magát.

Naná, nem háttérvilágításos kijelzős távra gondolt senki, az persze, hogy hamar meríti az elemet. Sima táv hónapokig elvan két AAA-val. 3 (+1 klímatáv) is van otthon, nem tudom, mikor cseréltem utoljára lemerülés miatt akksit.
 aláírás
Spoiler

#1688 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 02. 10:43

Üzenet megtekintéseIdézet: worxland - Dátum: 2011. 11. 30. 15:52

Naná, nem háttérvilágításos kijelzős távra gondolt senki, az persze, hogy hamar meríti az elemet. Sima táv hónapokig elvan két AAA-val. 3 (+1 klímatáv) is van otthon, nem tudom, mikor cseréltem utoljára lemerülés miatt akksit.

Alig használom a háttérvilágítást. De a tövvire sem esküdnék meg, hogy kibírnak mondjuk fél évnél többet. Vmi nem 100Ft-os elemből (ami meg 2 hónapig bírja) jóval drágább etetni.
Valami egyéb érv az akksik ellen a távba?

#1689 Guest_vzozo_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2011. 12. 26. 15:53

Üdv!

Még új vagyok és lenne néhány kérdésem, illetve leírom mit használok, és véleményt szeretnék kérni.
Voltcraft Ufc-5 LCD töltő. Jelenleg ilyet használok nem olyan rég óta.
Előtte Energizer kompakt töltőt használtam, de untam, hogy sokáig töltöget.
Több helyen olvastam, hogy a ni-mh akksi jobban szereti ha gyorsan töltik, szerintetek? pl: http://www.technet.h..._tudni_erdemes/
Az akksik különböző 200-740mA töltőáramot írnak, ami viszont nem sok, mondhatni lassú.
Akkuk:
Uniross 2100 (régebbi) elvileg tölthető 420mA
Energizer 2500 (régebbi) nincs info a töltésről
Dörr Powerbase instant 2100 (kis önkisülésű) elvileg gyorstölthető, de nem ír pontos adatot
Tronic 2100 (ready to use, piros, kis önkisülésű) elvileg tölthető 420mA
Duracell 2000 (active charge, kis önkisülésű) elvileg tölthető 200mA
Eneloop AAA 800 (ready to use, kis önkisülésű) nincs info a töltésről

A kisütés minden alkalommal javasolt töltés előtt vagy csak időnként?

Töltő vásárlásnál szóba jöhet a VOLTCRAFT BC-500 valamint a CM420, mondjuk az ára miatt inkább az előbbi, ezekről vélemény?
Fontos, hogy tudjon kisütni, cellákat külön kezelni (egyesével tölteni) egyszerű legyen, és a töltésidő-tartósság optimális legyen.
Vagy maradjak a jelenleginél...?

köszi az infókat
vzozo

Szerkesztette: vzozo 2011. 12. 26. 15:56 -kor

#1690 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 26. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Kory - Dátum: 2011. 11. 01. 13:10

Pedig a beltériben nekem is hamarabb kimennek az elemek,kb. 1 év. (már 6 éve megvan, tehát van tapasztalat), míg a kültéri 3 éve bírja. Az ok részben az is lehet, hogy az ilyenek nagy része rádiótávirányítású órát tartalmaz, illetve van bennük háttérvilágítás is, ha nyomjuk

Az mondjuk elképzelhető, hogy a DCF-vevő önmagában is lemeríti, mert az egy analóg AM-vevő, bár lehet minimalizálni a tápáramát, még az is lehet, hogy óránként lemegy készenlétbe, de azért 1 év, az 1 év. Ennyi idő alatt kis áram is leszívja.

http://hu.wikipedia.org/wiki/DCF77

#1691 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 12. 28. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: vzozo - Dátum: 2011. 12. 26. 15:53

Üdv!

Még új vagyok és lenne néhány kérdésem, illetve leírom mit használok, és véleményt szeretnék kérni.
Voltcraft Ufc-5 LCD töltő. Jelenleg ilyet használok nem olyan rég óta.
Előtte Energizer kompakt töltőt használtam, de untam, hogy sokáig töltöget.
Több helyen olvastam, hogy a ni-mh akksi jobban szereti ha gyorsan töltik, szerintetek? pl: http://www.technet.h..._tudni_erdemes/
Az akksik különböző 200-740mA töltőáramot írnak, ami viszont nem sok, mondhatni lassú.
Akkuk:
Uniross 2100 (régebbi) elvileg tölthető 420mA
Energizer 2500 (régebbi) nincs info a töltésről
Dörr Powerbase instant 2100 (kis önkisülésű) elvileg gyorstölthető, de nem ír pontos adatot
Tronic 2100 (ready to use, piros, kis önkisülésű) elvileg tölthető 420mA
Duracell 2000 (active charge, kis önkisülésű) elvileg tölthető 200mA
Eneloop AAA 800 (ready to use, kis önkisülésű) nincs info a töltésről

A kisütés minden alkalommal javasolt töltés előtt vagy csak időnként?

Töltő vásárlásnál szóba jöhet a VOLTCRAFT BC-500 valamint a CM420, mondjuk az ára miatt inkább az előbbi, ezekről vélemény?
Fontos, hogy tudjon kisütni, cellákat külön kezelni (egyesével tölteni) egyszerű legyen, és a töltésidő-tartósság optimális legyen.
Vagy maradjak a jelenleginél...?

köszi az infókat
vzozo

Gyorstöltés alatt a C/3 töltőáram-értéket tekintjük, ami ennél magasabb, az rendszerint hosszútávon nem egészséges az akkunak és a töltővel szemben komolyabb elvárásokat (megfelelően elhelyezett hőmérséklet mérőt) kíván. A gyorstöltés segít abban, hogy az akku belső ellenállása alacsony maradjon, ez nyilván nagyobb áramú alkalmazásokban fontos. Új töltőből az IPC1L-t javaslom.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1692 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 18:49

Uj toltot kene vennem. Eddig bc-500 volt (elhagytam :( ). Semmi masra nem kell, mint fenykepezogep akksijanak toltesere. Ez most 6900 penz. Az ipc1l-t 4 db. conrad akksival viszont most 10-ert adjak. Mennyire jok ezek az akksik (mondjuk egy gp-vel -nem recyko- pariban vannak?) Mert amennyivel dragabb az ipc1l, annyiba kerulne 4 akksi + a bc 500, ergo ha nem szarok ezek az akksik, akkor ingyenbe' van egy jobbkepessegu tolto (aminek plusz tudasara amugy nincs szuksegem perpill, de sosem lehet tudni :) ).
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1693 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 03. 09. 18:49

Uj toltot kene vennem.

http://www.tme.eu/hu...log/?art=BC-700

27 % ÁFA jön rá és március 16-ig 5 Ft posta:

http://www.tme.eu/hu/pages/5ft.html

Lengyelországból jön az áru, én 3 napon belül megkaptam. Egyúttal rendeltem más alkatrészeket is, kondenzátorokat javításhoz, csavarhúzóba Ni-CD akkut.

#1694 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 03. 09. 18:49

Uj toltot kene vennem. Eddig bc-500 volt (elhagytam :( ). Semmi masra nem kell, mint fenykepezogep akksijanak toltesere. Ez most 6900 penz. Az ipc1l-t 4 db. conrad akksival viszont most 10-ert adjak. Mennyire jok ezek az akksik (mondjuk egy gp-vel -nem recyko- pariban vannak?) Mert amennyivel dragabb az ipc1l, annyiba kerulne 4 akksi + a bc 500, ergo ha nem szarok ezek az akksik, akkor ingyenbe' van egy jobbkepessegu tolto (aminek plusz tudasara amugy nincs szuksegem perpill, de sosem lehet tudni :) ).

Engem is ez érdekelne.

#1695 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 20:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Signal - Dátum: 2012. 03. 09. 20:03

Lengyelországból jön az áru, én 3 napon belül megkaptam. Egyúttal rendeltem más alkatrészeket is, kondenzátorokat javításhoz, csavarhúzóba Ni-CD akkut.

Koszi, bar az alapveto kerdes az volt, hogy milyen a conrad akksi amit melleraknak ;)
Mert most ezek a verziok jatszanak
- bc500 + 4*2500mAh Maxell akksi (ez is kerdeses, hogy milyen amugy) 8700-ert
- ipc1l + 4 db. conrad akksi 9000-ert (ez kb. rogton ki is ejti az elozot)
- bc500 + tme-bol eneloop szumma 10 300-ert
- vagy egyszer elunk es bc700+4 db. eneloop 11 500-ert.

Tudom, jo az eneloop, megis, mivel egyetlen fenykepezogep ket par akksija lenne toltogetve kb. kethetente, szerintem arra nincs szuksegem, az ipc1l tudasara sem, nincs tobb akksim, 500mA-s toltes boven eleg nekem, szoval csak arra jutok, hogy a conrados akksi milyenseget kene tudni, mert akkor kb. ugyanaz aron gratiszban van egy popecebb tolto, ami kesobb esetleg meg jol johet.
Archív:

#1696 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 21:46

ami nekem jutott mellé conrad feliratú akksi, az elég szar. nem mértem a kapacitást, de az egyik a négyből elég hamar megdeglett, néhány töltés után.

van viszont egy négyes csomag eneloopom, bontatlan, hülye kollégám vette tévedésből (és az én pénzemből...), az eladó :)

#1697 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 13. 20:54

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 03. 12. 21:46

ami nekem jutott mellé conrad feliratú akksi, az elég szar. nem mértem a kapacitást, de az egyik a négyből elég hamar megdeglett, néhány töltés után.

Ha lenne 4 folos eneloopom, en is ezt mondanam :D *jk*

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 03. 12. 21:46

van viszont egy négyes csomag eneloopom, bontatlan, hülye kollégám vette tévedésből (és az én pénzemből...), az eladó :)

Oszt' hogyer? Meg bp.?
Archív:

#1698 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 15. 16:19

:Đ

4k van a számlán, mondjuk 3k? észak-pest, megoldjuk

#1699 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 20:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Signal - Dátum: 2012. 03. 09. 20:03

Azert kerestem vissza a hsz-edet, hogy honnan jon a cumo, de mar latom, hogy hiaba van kozben magyar ceg, a lengyelektol. Elfiloztam egy picit, hogy a bc 700 egy ezressel olcsobb, mint conradeknal, (viszont csak egy ezressel dragabb, mint a conrados bc500), hogy egyszer elunk jelszoval rendelek egy ilyet, viszont ha neadjisten gariztatni kene a cumot, azt persze meg veletlen sem irjak, hogy hova kell kuldeni (magyarokhoz, vagy a lengyelekhez). Mert ugye a lengyelekhez kikuldeni gyenge 3 ropi lenne, ami a cumo ertekenek majd' fele, az meg igy nemgyerebe :) Meg van par oram megragni, de szerintem bc 500 lesz ebbol.
Archív:

#1700 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 16. 20:36

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 03. 15. 16:19

:Đ

4k van a számlán, mondjuk 3k? észak-pest, megoldjuk

Ok, eszak-pest jo nekem, jovo heten kuldok privatot.
Archív:

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.