HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:51

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 10:41

Mondjuk ki kerek perec, messze eltúlzott jelentőséget tulajdonítasz ennek a tanácsnak, főleg az emlegetett dolgok ismeretében. Főleg hogy olyan dolgokkal dobálózol, amiket nem tudsz tényekkel alátámasztani. Maradjunk annyiban hogy a tanácsodnak van egy kis reális alapja a többit meg felejtsük el.

Milyen tényekre vagy kíváncsi? Nem tartok fotóalbumot meg FFV-jelentéseket a javított készülékekről azért, hogy meggyőzzek olyanokat, akik nem hiszik el, amit írok, nem igazán érdekel a dolog... A jelentőséget meg te magad fújod fel, én még mindig egy tanácsot adtam, nem felkiáltójeleztem meg emeltem ki vörössel a neved, mint a hwsw akkugyilkos bűnbáránya..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#182 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 08. 06:56

Van négy 2400mA-es Conrad akkum. Az egyik töltés közben, főleg a töltés vége előtt elkezd hangosan pattogni, pedig csak 700mA-el töltöm. (majd kipróbálom kisebb árammal is) Nem hiszem, hogy túlmelegedne, mert az IPC-1 nem kapcsolja le a töltést. Nem folyik ki semmi az akkuból, és nem is látszik rajta semmi.
Mi pattoghat, és okozhat ez bajt?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#183 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 10:43

Ha a másik 3-at kiveszed, akkor is pattog? És ha egy foglalattal odébb teszed?

#184 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 13:59

Nem bírtam ki, annyira olcsón adták a Varta Ready2Use akkukat az Auchanban (a kasszáknál), hogy vettem 2 AA-t és 2 AAA-t (1e és 1,3eFt-ért).
Most épp kisütés alatt vannak az IPC-1-ben, nem hiszem, hogy a névleges kapacitáshoz közeli értéket produkálnának így a csomagból kivéve feltöltés nélkül. Legalábbis a feszültségük alapján:

Varta Ready2Use, csomagolásból kivéve:
2100mAh AA: 1304 és 1303 mV
800mAh AAA: 1297 és 1296 mV

3,5 Ohmos terhelés mellett (kb. 360-370 mA):
2100mAh AA: 1289 és 1287 mV
800mAh AAA: 1269 és 1266 mV

1,1 Ohmos terhelésnél (kb. 1100-1150 mA):
2100mAh AA: 1250 és 1246 mV
800mAh AAA: pontatlanul 1187 mV mindkettőnél (valójában min. 10-15mV-tal több, mert nem tudtam pontosan az akku két végére mérni, a + pólusnál csak az elemtartón kívülről mértem)

Nem tűnnek rossznak, de ezt 1 hét (ill. 1 hónap) után jobban lehet majd látni. Most azt mondanám, hogy kb. mintha jobb fajta hagyományos akkuk lennének. Túl sokat nem várok tőlük, mert a Sanyo Eneloop minőségben mindenképp megelőzi a Varta Ready2Use akkukat (legalábbis amit eddig a már említett tesztből láttam). Igaz kb. dupla árért, úgyhogy ár/érték arányban lehet, hogy versenyképes a Ready2Use.
A kisütést egy teszt fogja követni. Holnap majd írok a rövid távú kapacitásáról.

#185 Felhasználó inaktív   GBogyó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 08. 15:06

A Ready2Use hasonló technológia, mint az Eneloop?

Van még másik cég is, aki hasonló dolgot kínál?

#186 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 15:34

Az új technológiás akkuk (ha valamit kihagytam, szóljatok!):

Sanyo Eneloop
GP ReCyko
Uniross Hybrio
Varta Ready2Use

#187 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 16:07

az én 4 eneloopom közel se olyan egyforma mint amikről eddig itt sokan írtatok. (töltésnél, kisütésnél 50-100 mah difi van a legjobb és legrosszabb közt mindig)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#188 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 08. 22:02

Idézet: netmanus - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 15:34

Az új technológiás akkuk (ha valamit kihagytam, szóljatok!):

Sanyo Eneloop
GP ReCyko
Uniross Hybrio
Varta Ready2Use

Panasonic Infinium
Ansmann maxE

Low Self Discharge Batteries

"Some brands that are currently available on the market (May 2007) are Accupower Acculoop, Ansmann MaxE range, Gold Peak ReCyko, Kodak Pre Charged, Nexcell EnergyOn, Panasonic R2, Rayovac Hybrid, Sanyo Eneloop, Titanium Power Enduro, Uniross Hybrio, and VARTA Ready2use."

Szerkesztette: Feco 2007. 06. 08. 22:28 -kor

IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#189 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 14:29

Idézet: netmanus - Dátum: 2007. jún. 8., péntek - 10:43

Ha a másik 3-at kiveszed, akkor is pattog? És ha egy foglalattal odébb teszed?

Azt még nem próbáltam, hogy egyedül töltöm. A foglalat mindegy, mert már többször csinálta.
Szerintem akkor is fog pattogni, ha csak azt az egyet töltöm. Majd kipróbálom.
Saját képekről is!

#190 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 17:35

A feszültségek után jöjjön a Ready2Use-ok kapacitása:

2100 mAh-s AA (kisütés 250 mA-rel):
csomagolásból kivéve: 1788 és 1767 mAh
az IPC-1-en tesztet nyomva: 2130 és 2100 mAh

800 mAh-s AAA (kisütés 100 mA-rel):
csomagolásból kivéve: 633 és 636 mAh
teszt: 788 és 838 mAh (utóbbit majd 1 órával tovább töltötte kisütés előtt)

A várakozásomon felül teljesítettek, nem gondoltam, hogy a csomagolásból kivéve ennyi kapacitást tartogatnak (az 1,3V-os feszültségükből jóval kevesebbre számítottam). AAA-nál ez a teljes kapacitás 76-80%-a, AA-nál pedig 84%-a. Kíváncsi leszek, 1 hét alatt mennyit veszítenek. Aztán majd jöhet egy 1 hónapos várakozás.  :)

#191 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 07:36

Ja, valamit elfelejtettem, ami elég szembetűnő különbség a hagyományos akkukhoz képest. Épp a töltő mellett voltam, amikor az egyik 2100-as AA kisütésről töltésre váltott. 0,9V-ról 1V-ra 18 másodperc alatt emelkedett a feszültsége (500mA-es töltés mellett), amíg a hagyományosoknál egy pillanat alatt 1,2V felett van (még a jobb, újabb akkuknál is gyorsan eléri az 1,1V-ot). Ez szerintem a minőségét mutatja, hogy alsóbb tartományban is stabil a feszültsége (gondolom kisütéskor is, majd kipróbálom).

#192 Felhasználó inaktív   GBogyó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 08:01

IPC-1(L)-es kérdésem lenne.

Ti hogy csináljátok azt, hogy meg akarjátok tudni, mennyi maradék Ampére volt az akkuban?  A discharge funkció amint eléri a charge állapotot, rögvest átkapcsolja a betöltött áram kijelzésére, tehát ha abban a pillanatban nem vagyok ott, nem pontosan jó.

Megoldásnak tűnhet, hogy refresh-re kapcsolok, akkor meghagyja charge közben a kivett kapacitást, de akkor át kell kapcsolnom rendes charge funkcióra charging állapotban.

Jól gondolkodok?

#193 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 09:10

Használd a "test" funkciót emlékem szerint akkor a kivett kapacitás marad a kijelzőn.

#194 Felhasználó inaktív   GBogyó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 13:55

Most én is csak fejből nyomom, de a test mintha először tölteni akarna, tehát bentmaradt kapacitás kijelzésre nem OK.

#195 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 14:25

Csak refresh-sel lehet megcsinálni, ilyenkor jó úgy időzíteni a kisütést, hogy a töltés alatt rá tudj nézni a töltőre, és át tudd kapcsolni sima töltésre.

#196 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 16. 20:26

Üdv akkuguruk!
Ide is beírom (az EVO topicba már írtam) a problémám:
HP Jornada 545 minigép, használtan vettem nemrég.
Töltőre téve is, onnan levéve is a saját beépített töltöttöttségjelzése össze vissza ugrál. 1 napos töltés után levéve néha azonnal bejelez, hogy az akku lemerülés határon van. Ezzel együtt is órákig símán megy, ha ki-be kapcsolom. Töltéskor úgy max 75%-ig megy fel csak.
Műszerrel mérve a cella feszültsége semmikor nem esett 4 V alá (a névleges 3.8 lenne).
Mivel van laptop akkupakból bontott Li-Ion cellám, kipróbáltam, hogy a cellát átcserélem (egy van benne, az elektronikát átforrasztottam), de ezzel is ugyan azt csinálja (ill ezzel nem nyikorog, hogy le akar már merülni, de az ugrálás megvan és ez se tölt fel teljesen).
Mivel a csere cella is használt már bőven, így számomra nem igazán egyértelmű, hogy most a cellával van baj, az elektronikájával, vagy maga a készülék lehet valahol hibás?
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#197 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 12:37

Vettem egy telót tegnap(SE w200i) és az lenne a kérdésem,hogy a gyári töltés után,hogyan töltsem fel az akksiját???

#198 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 03:45

Idézet: Johnny Mnemonic - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 12:37

Vettem egy telót tegnap(SE w200i) és az lenne a kérdésem,hogy a gyári töltés után,hogyan töltsem fel az akksiját???

Ahogy jól esik. Nem kell formázni ha erre gondolsz. Maximum annyi, hogy az első töltésnél ne félig töltsd fel, hanem hagyd rajta addig a töltőt míg teljesen fel nem tölt.
Saját képekről is!

#199 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 18. 09:19

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 21:26

Üdv akkuguruk!
Ide is beírom (az EVO topicba már írtam) a problémám:
HP Jornada 545 minigép, használtan vettem nemrég.
Töltőre téve is, onnan levéve is a saját beépített töltöttöttségjelzése össze vissza ugrál. 1 napos töltés után levéve néha azonnal bejelez, hogy az akku lemerülés határon van. Ezzel együtt is órákig símán megy, ha ki-be kapcsolom. Töltéskor úgy max 75%-ig megy fel csak.
Műszerrel mérve a cella feszültsége semmikor nem esett 4 V alá (a névleges 3.8 lenne).
Mivel van laptop akkupakból bontott Li-Ion cellám, kipróbáltam, hogy a cellát átcserélem (egy van benne, az elektronikát átforrasztottam), de ezzel is ugyan azt csinálja (ill ezzel nem nyikorog, hogy le akar már merülni, de az ugrálás megvan és ez se tölt fel teljesen).
Mivel a csere cella is használt már bőven, így számomra nem igazán egyértelmű, hogy most a cellával van baj, az elektronikájával, vagy maga a készülék lehet valahol hibás?

Hmmm, lehet forasz hibája a töltő körül a gépen belül. Kontaktusok rendben vannak, akkucsati forraszai nem repedezettek?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#200 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 18. 09:37

Amennyire tudtam/mertem szétbontottam (azért eléggé rendesen) és átvízsgáltam. Csatlakozók megtisztogatva, egyebek alaposan szemrevételezve. Az mondjuk furinak tűnik, hogy a készülék alján, a dokkoló csatija mellett van pl a háttérvilágítás elektronikája, meg más, a táppal kapcsolatosnak tűnő mindenfélék, de az akku nem itt, hanem egy másik panelen csatlakozik, ide csak egy vékonyka szalagkábel megy át.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.