HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 22. 10:30

AA akkukat mindig ki kell sütni töltés előtt, vagy elég 2-3 alkalmanként? (töltő: IPC1)
időmbe belefér, csak nem tudom melyik árt többet, a "rátöltés", vagy hogy mindig full le van merítve töltés előtt.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#202 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 06. 22. 13:32

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. jún. 22., péntek - 11:30

AA akkukat mindig ki kell sütni töltés előtt, vagy elég 2-3 alkalmanként? (töltő: IPC1)
időmbe belefér, csak nem tudom melyik árt többet, a "rátöltés", vagy hogy mindig full le van merítve töltés előtt.

Én mindíg kisütésre teszem először hiszen a készülékben nem egyformán sülnek ki. Láthatóan jót tesz neki. Ártani semmiképp.

#203 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 18:03

Üdv!

Mi van akkor, ha a kb 6-8-szor használt 2500-as Varta ceruza akkuim, teljes feltöltés után, 2-3 hét alatt maguktól teljesen lemerülnek? Kukázhatom?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#204 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 01. 19:17

Ezek ilyenek sajna. Ebben jobb az eneloop és a haszonszőrű termékcsoport.

#205 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 09:34

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 20:17

Ezek ilyenek sajna. Ebben jobb az eneloop és a haszonszőrű termékcsoport.

Azért 2-3 hét alatt nem kellene teljesen lemerülniük, nekem 2-3 hónap után is megvan még a kapacitás 50%-a legalább.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#206 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 10:59

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 8:34

Azért 2-3 hét alatt nem kellene teljesen lemerülniük, nekem 2-3 hónap után is megvan még a kapacitás 50%-a legalább.

Egyetértek!  :up:

#207 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 12:49

Nekem a sanyóknak két hét sem kell hogy használhatatlanságig merüljenek...

#208 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 16:45

ez is típusfüggő, nem?
Nekem PL a 3 éves GP akkujaim szoktak szórakozni.
Néha a töltés után(ha sokáig töltöm, 4,5h helyett 7-8h) teljesen kimerült állapotban van. :)
Aztán újra ráaggatom 4,5h -ra, és maxon van.
Most már kb. 1,5 hónapja nem volt sem használva, sem töltőn, és HP f.gép mérője szerint 75%-os. :)
bár ki tudja mennyire +bízható az.
:think:

#209 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 02. 17:06

Az Eneloop-ok végre lemerültek :) . Egy Minolta Z1-ben használom ezeket a ceruzaakkukat, és általában 2-4 hét a menetidő, ami alatt a töltőből a kimerült állapotba kerülnek, tehát az önkisülés jelentős tud lenni. A rövid, tömör véleményem (nem ismerve a Z1 fogyasztását): Ki fogom kukázni a 2700-as Ansmannokat rövid időn belül :-) . A tavaly augusztus óta álló eneloop-okkal durván 2x annyi expó szaladt le (kb. 250 kép), néha vakuval, meg sok nézegetéssel, mint az ansmannokkal. Ami még érdekes, hogy az akkuk belső ellenállása végig nagyon alacsony maradt,a  merülésük sokkal kedvezőbb módon zajlik.
A fő gépem (Nikon F80) ugyan lítiumelemekkel működik, de amennyiben váltani fogok másik vázra (miért kellett a manuális obik támogatását száműzni, és miért pont ebben a modellben, ehh), amiben vélhetően AA forrás lesz, oda nem fogok lítium elemet venni, szerintem.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#210 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 18:28

Én mondtam, eneloopok valóságos csodaként működnek a vacak 2500-asaim mellett...

#211 Felhasználó inaktív   GBogyó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 04. 15:12

Nekem az a tapasztalatom, hogy azok az akkuim vesztik el hamar a kapacitásukat, amelyeket vagy egy készülék merített le csontig (értsd 0V!) vagy sokszor lettek régi ócska töltővel túltöltve.

A többi hónapok után is használható.  Nem mondom, biztosan jobb az Eneloop, de a jó állapotú akkuknak sem annyira borzasztó.

#212 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 07. 04. 16:35

Idézet: GBogyó - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 16:12

Nekem az a tapasztalatom, hogy azok az akkuim vesztik el hamar a kapacitásukat, amelyeket vagy egy készülék merített le csontig (értsd 0V!) vagy sokszor lettek régi ócska töltővel túltöltve.

A többi hónapok után is használható.  Nem mondom, biztosan jobb az Eneloop, de a jó állapotú akkuknak sem annyira borzasztó.

Az Eneloopoknak gyárilag szavatoltan kicsi az önkisülése. A rosszul kezelt akkuknak inkább a kapacitásával lesz baj.

#213 Felhasználó inaktív   an3urysm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 20:01

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 18:03

Üdv!

Mi van akkor, ha a kb 6-8-szor használt 2500-as Varta ceruza akkuim, teljes feltöltés után, 2-3 hét alatt maguktól teljesen lemerülnek? Kukázhatom?

Nekem az Energizer nihm akkuim csinálják ezt. Régebben hónapokig bírták most viszont pár hét alatt lemerülnek. Pedig elvileg a nihm akkuknál nem jelentkezik a memóriaeffektus és nem probléma ha nem merítem le teljesen a töltés előtt. Rendbe lehet hozni valahogy? Egyébként tök furcsának tartottam hogy amikor megvettem gyárilag fel voltak töltve, úgy tudom ez nem szokott így lenni (használati útmutató is azt írja hogy első használat előtt töltsük föl).

#214 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 05. 20:48

Idézet: an3urysm - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 21:01

Nekem az Energizer nihm akkuim csinálják ezt. Régebben hónapokig bírták most viszont pár hét alatt lemerülnek. Pedig elvileg a nihm akkuknál nem jelentkezik a memóriaeffektus és nem probléma ha nem merítem le teljesen a töltés előtt. Rendbe lehet hozni valahogy? Egyébként tök furcsának tartottam hogy amikor megvettem gyárilag fel voltak töltve, úgy tudom ez nem szokott így lenni (használati útmutató is azt írja hogy első használat előtt töltsük föl).

Mivelhogy a mélykisülés nagyon kártékony. Gyárilag ezért megtöltik, így a hónapok alatt, míg boltban állnak, nem fognak önkisülni 1V alá. Évek alatt persze ugyanúgy tökigmerülhetnek, de 1V alatt ez lassabban zajlik (az önkisülés görbéje sem lineáris).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#215 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 06. 08:37

Üdv!
A Kodak fotómasinákkal kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata? Eddig csak egy ismerősnél, most már nálam is csinálják az akkuk, hogy az (egyébként évek óta bevált) töltőről levéve az elvileg feltöltött akkura azonnal beszól, hogy gyenge. Tudom: elfáradtak, kapacitáscsökkentek. Ezexerint nem merítik le rendesen a kodakok az akkukat?
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#216 Felhasználó inaktív   qvas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 19:06

Hali!

Tudja vki, h hol lehet kapni AA - baby átalakítót, amit az ipc-1-hez mellékelnek? Conradban nincs. Az is jó, ha vki eladja nekem a sajátját. Lehet, hogy mégiscsak a sima ipc-t kellett volna vennem az L-es helyett.

#217 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 22:47

Idézet: qvas - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 19:06

Hali!

Tudja vki, h hol lehet kapni AA - baby átalakítót, amit az ipc-1-hez mellékelnek? Conradban nincs. Az is jó, ha vki eladja nekem a sajátját. Lehet, hogy mégiscsak a sima ipc-t kellett volna vennem az L-es helyett.

Én régebben az Auchanban láttam (Uniross AA -> C átalakító), mostanában nem szoktam nézni, hogy szokott-e lenni. Nekem úgy rémlik, hogy párosával voltak csomagolva, de lehet, hogy tévedek. Az árára már nem emlékszem.

Ha az eBolt közelebb van, itt is vehetsz 300Ft-ért: http://rmg.ebolt.hu/product132455.html
[1117 Budapest, Hauszmann Alajos u. 4. Tel: (06-1-) 88-99-222 (H-P 8.30-18 óráig)]
[szerk.: náluk csak neten keresztül lehet megrendelni a cuccot, de átvenni személyesen is lehet.]

Szerkesztette: netmanus 2007. 07. 10. 22:48 -kor

#218 Felhasználó inaktív   qvas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 07:19

Kösz, megnézem!

#219 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 18:38

Sorry, kicsit off leszek.

Szóval a képen látható akku helyett kellene másik. Egy cella átmérője ~15mm, magassága ~5mm.
Az is segítség lenne, ha megmondaná valaki, hogyan is hívják pontosan ezt a cellaelrendezést?

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Atti 2007. 07. 11. 18:39 -kor

WoT nick: Atti77

#220 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 12. 07:15

Ha előfordulsz a XIII. ker Tátra utca környékén, a körúttól pár lépésre van egy jókis akkus bolt. Mutasd meg nekik. A Népszínházban (nyócker) is volt egy régebben, de ott már régen jártam, nemtom megvan-e még (telefonos bolt).
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.