Idézet: Turay Ida - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 7:38
Egyébként 2 db akku vagy elem kell a gépbe.
Igen, azt tudom, hogy akkunál célszerű legalább két garnitúrát venni, már csak azért is, hogyha menet közben merül le, akkor cserélhessem. Arról is hallottam, hogy a gyorstöltés (bár ez elég nevetséges, hogy ezt hívják gyorstöltésnek, ami 2-3 óra, mikor vannak már 15-60 perces töltések is. Igen, tudom azok speciális akkuk.).
Szerintem nem ellentmondás, hogy pl. legyen kisütő funkció, egyedi rekeszkezelés stb., amiről azt mondjátok, hogy az akku életét meghosszabbítja illetve kapacitását növeli, miközben ragaszkodok a "gyorstöltéshez", ami ellenkező előjellel hat. Hát éppen azért, hogy kompenzáljuk a negatív hatást
Nem szeretném éjszakára bedugva hagyni semmiféle töltőt, mert félek, hogy kigyullad, amíg alszom, legyen az bármilyen jó minőségű márkás termék, napközben még úgysem hagyhatja magára az ember, ha utazik, ezért gondoltam ilyen gyorstöltőre.
A gyorstöltésnek mennyi a negatív hatásá? 1000 helyett csak 800-szor vagy 600-szor lehet újratölteni?
Ez különösebben nem zavar...
A jobb töltők lekapcsolják a töltést, ha túl melegnek érzik az akkut. Ezt az IPC-1 egyes akkuknál meg is teszi, ha 1A-es töltést választok, és 4 akkut töltök egyszerre. Főleg azért melegszik túl, mert a középső 2 akku kevésbé tud szellőzni, ezért szoktam a tetejükre egy Pentium1-es korszakból maradt hűtőbordát tenni, az segít elvezetni a hőt, és nagyobb felületen adja át a levegőnek.
Az újratöltések száma szerintem 1000-nél alapból sokkal kevesebb (lehet, hogy az akku kora miatt). Hogy melyik akku mennyire viseli a gyorstöltést, nem tudom. Viszont az új generációsoknál kevésbé ajánlják, gondolom azok kicsit érzékenyebbek rá.
Tekintve a Ready2Use árát szerintem jól jársz vele. És ha kevésbé bírja a gyorstöltést, akkor max 2-3 év múlva lecseréled őket. Árban nem nagy kaland. És amit eddig kifelejtettem: sokkal stabilabb a feszültsége, azaz jobban ki lehet számítani, hogy mikor fog lemerülni (a fényképező által jelzett kapacitás kiszámíthatóbb, mint hagyományos akkuk esetében).
Azért mégegy dolgot mérlegelj: ha mindig párosával használod az akkukat, és nincsenek régi akkuid, akkor lehet, hogy elég lenne neked egy Eneloop töltőt venned 4 akkuval. Pár ezerrel olcsóbban jönnél ki (itt 6e), és bár ez lassabban tölt (és csak párosával) és kisütni sem tud, valószínűleg jobb lenne az új fajta akkuknak, mint egy gyorstöltő (a töltés valószínűleg az akku belső ellenállásának növekedésével csökken, így sosem tölt túl). A kisütés ma már nem elsődleges, az újfajta akkuknál szerintem még kevesebb jelentősége van, mint a régieknél. Nem olyan rég kicsit lehúztuk ezt a töltőt, de ha valaki mindig párosával használja az akkuit, és csak újfajták vannak neki, és el tudja viselni a lassabb töltést (nyugodtan ott lehet hagyni éjszakára, nem fog kigyulladni; max az elején érdemes figyelni, ha valaki nagyon óvatos akar lenni), akkor nyugodtan megveheti.

Súgó
A téma zárva.