HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   sztgyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 23. 08:23

Idézet: sztgyi - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 23:07

...
A maximális kisütési töltés értékét megőrzi kikapcsolásig. Persze a Mode gombbal a többi paramétert akár menet közben is le lehet olvasni, pl. cellafeszültség, eltelt idő, stb.
...

Bocsi!!!

Az előző hozzászólásomban a fenti idézett résznél a Mode gomb helyett a Display- akartam írni.

Mindenekelőtt a leírást kéne türelmesen és alaposan áttanulmányozni, mert ez egy nagyon okos készülék, meg kell tanulni használni!

#342 Felhasználó inaktív   kotibi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 10:00

netmanus-nak és sztgyi-nek!
Igazán nagyon köszönöm a segítséget. Legfőképpen a magyar nyelvű leírást. Kivettem az akkukat 4 db(2200 mAh Hama) és 500 mA-es töltőáramra tettem, valamint a kisütés frissítés menüt választottam. Ezek szerint a kisütés-frissítés-töltés addig ismétlődik amíg az akkukat a legjobb álapotba hozza a töltő, majd a végén full felirattal végez ill. cseptöltésre vált. A végén a kapacitásból következtethetek arra, hogy milyen állapotban van az akku. (hogy mennyire tér el a névleges értéktől)
Ezek után kb. hány töltés után érdemes választani a kisütés-töltés módot?
Gondolom a kisütés-frissítés-töltés elég 30 töltés után, a kisütés-töltést meg kb. 5 töltés után. Egyébként a 200 mA-es töltést vagy az 500-ast használjam inkább. 
A visszaolvasgatásból arra következtettem, hogy ( ha van időm) 3-4x 200-as után legyen egy 500, vagy 700-as töltés. Itt a normál NIMH-s akkukra gondoltam.
A NICD-nél inkább 500-700 mA-es töltés.
Nagyon köszönöm még egyszer a segítséget és bocs a sok kérdésért!

#343 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 23. 11:28

IPC-1 egy isten!  :D
Ezzel most legalább megtudtam, hogy kb. 4 éve meglévő 4db-os 1600-as Varta csomagból 1db tudja a névleges kapacitását, egy darab 1800-at, egy 2000 körül, egy pedig 2200-at (!!!) :D Akkor még úgy gyártották az akkukat mint a procikat??? Ekkora szórást azóta se, és más tipusból sem láttam.
Sőt! kb. 8 éve vettünk cégnél egy karton 1100-as Vartát (AA! akkor még ennyi volt a csúcs :) ) ebből nekem 14db jutott, 4 kivételével mind az örök ampermezőkre távozott, de az a négy 2-3 heti töltési ciklusokkal még mindig 1000mAh-t tud! 8éve!!!  :D

Szerkesztette: ghostbear 2007. 08. 23. 11:29 -kor

A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#344 Felhasználó inaktív   sztgyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 14:17

Szia kotibi!

Ezzel a töltővel egy igen hasznos eszközre tettél szert, meg egy jó játékra is!
Csak arra vigyázz, ne válj függővé!  :)
Mert amióta nekem is van ilyenem, többet foglalkozom az akkuimmal, mint kéne.

A töltési módok az alkalmazott akkuktól is függenek, meg azok használati módjától is.
Ha minden rendben, én akkor töltök akkut, ha lemerült. (pl. fényképezőgép jelzi.)
Mivel lemerült akkukról van szó, a kisütés nem túl időigényes, a töltés előtt a kisütést meg szoktam csinálni, majd töltés automatikusan. Ilyenkor derül ki, hogy mennyire nem együtt merülnek, vagyis mennyire különböznek az aksik. Az akkukat alkoholos filctollal beszámoztam, és figyelem melyik milyen. Próbálok azonos paraméterű csoportokat összeválogatni. Egész komoly adminisztrációt vezetek az akkujaimról.

Régóta olvasgatom ezt a fórumot, sokat tanultam a hozzászólásokból, és egy saját utat próbálok kialakítani.

ghostbear-ral egyetértek, ez az IPC valóban egy Isten!
Amióta ilyenem van, egyre jobban felfedezem az akkuk lelkivilágát. Meglepődve (és elkeseredve)tapasztaltam, hogy milyen sok rossz akkum van. Lassan eljött az ideje, hogy néhányat elhelyezzek egy elem/akku gyűjtőbe, mivel veszélyes hulladék. Valóban veszélyesek az akkuk, mert majdnem gutaütést kaptam, hogy megint sikerült sz@rt vennem, mert olcsó volt. És erre is az IPC hívta fel a figyelmemet.

Minden kérdésedre nem tudok válaszolni, de előbb-utóbb kapsz, vagy megtalálod itt a választ!

Ezt a fórumot még nem nagyon ismerem, és nem jöttem még rá, hogyan lehet egy-egy elszólást, gépelési hibát utólag kijavítani, pedig úgy látom van erre lehetőség.

#345 Felhasználó inaktív   kotibi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 14:28

Sziasztok!

Még egy kicsit olvasgattam, aztán a kezelési útmutató, az igényes és pontos válaszotok segítségével lassan letisztult minden a töltő tekintetében. Örülök, hogy ezt a töltőt választottam. Bár ezt is e topiknak köszönhetem. Egyébként tényleg függővé teheti az embert, mert ha van egy kis időm akkor megnézem mit is csinál. Valahogy olyan lehet, mint az , hogy a jelen kocsimba van fogysztásmérő és mindig azt veszem észre, hogy azzal versenyezek. Közben leszoktam a sportos vezetésről. Hát hiába ezek a technikai csodák.
Még egyszer nagyon hálás vagyok a topicnak és tagjainak.
Jó töltögetést!  :)

#346 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 14:42

:D Én is számozom az akkukat, és felírogatom (most már egyre kevésbé), hogy mikor milyen értékeket töltök bele, vagy veszek ki az IPC-vel. Arra mindenképp hasznos készülék, hogy az ember az akkuit a legjobban párosítsa (az egymáshoz legközelebbi kapacitásúak kerüljenek össze).

Kotibi, belépve a hozzászólásod mellett szerkesztés gombot is találsz (pl. hozzászólás után). De ha csak rámész az oldalra (ahogy én is szoktam), az első hozzászólásig vagy belépésig ez nem jelenik meg.
Szerk.: Úgy látom, hogy addig lehet szerkeszteni a hozzászólást, amíg nincs azt követő hozzászólás. Azaz mindig csak az utolsó szerkeszthető. Ez részben érthető is, így menet közben nem változnak a hozzászólások, mert azt már nem mindenki olvasná. Én mondjuk mindig jelzem valahogy, hogy mit írok be utólag, hátha van, aki egyszer már elolvasta, ne kelljen újra az egészet átnéznie.

Az én 700-as NiCd akkuimra max 210 mA van írva, elvileg az NiCd-t lassabban szokták tölteni. Bár a profi akkuknál lehet, hogy ez fordítva van, én mindenesetre azokat "lassan" töltöm (régen egy 50 ill. 120 mA-t tudó töltőhöz adták őket, ahhoz képest a 200 mA már gyorsnak számít :cool: ).
Ha van időd, akkor kisütésre tedd az akkukat, és utána töltődjenek fel. De jó, ha legalább félig le vannak merítve, mert azt azért nem szereti az NiMH sem, ha 80%-os kapacitással felteszik tölteni. Én ha a feszültsége 1,25V fölött van, előbb valamennyire merítem, utána kezdem tölteni (ha nincs időm, akkor felnyomom 500 mA-es kisütésre - IPC-1-nél ez a max -, aztán egy idő után kiveszem, és visszarakom 500-700 mA-es töltésre).

Szerintem a nagy kapacitású akkuknál jobb az 500 mA, mint a 200. Én a 2500-as akkuimat pl. csak legelőször töltöttem 200mA-rel, azóta vagy 500, vagy 700 mA-rel töltöm őket. De az 1400-asokat is 500-zal szoktam tölteni, abszolút jól viselik (tényleges kapacitásuk 1000 és 1200 mAh között van, amióta megvan az IPC-1, azóta ez nem romlott). Szerintem az optimális töltés a kapacitás harmadával-ötödével történik.

Szerkesztette: netmanus 2007. 08. 23. 14:49 -kor

#347 Felhasználó inaktív   sztgyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 16:24

Szia netmanus!

Mi a tapasztalatod az akkuk melegedéséről? (Mivel Te előnybe helyezed a nagyobb áramú töltést.)
Tudom, hogy van az IPC-ben hővédelem, de eddig nálam ennek nem volt dolga.
Minden esetre én egy kis PC ventit egy állítható feszültségű dugasztápról alacsonyabb feszültséggel járatok (3V-ról - és így csendes is!), és ez csodát művel, az akkuk egyáltalán nem melegszenek. Ha a 200/100mA-es töltőáramot választom, gyakorlatilag nincs melegedés, és a venti sem kell. De ha megy, az se baj. Engem mindig zavar, ha valami melegszik, mivel nem az lenne a dolga. De sajnos ez a töltéssel vele jár.

Én régimódian az alacsonyabb töltőáramot használom, de  ez érthetően tovább is tart.
Most például R2U akkukat vettem, mert ócsó volt, és sok jót olvastam erről az új technológiáról. (Természetesen itt ezen a fórumon.)
AA méretű 2100mAh. 2db-os csomagolású 999Ft volt az Auchan pénztáránál. Sokáig bizonytalankodtam, hogy kell-e nekem most ilyen (ugyanis nemrég több darab hagyományost vettem, akkor elkerülte a figyelmemet, hogy van már újabb is.).
Mindjárt be az IPC-be, és refresh módban kisütés (350mA-el), mi is van bennük.
Ezeket mértem: 1797, 1731, 1828 1820 mAh. Vagyis a 2100-nak 82-87%-a. Talán nem is rossz. Ki tudja, meddig álltak ott a polcon, vagy a raktárban.
Most refresh folyik, 200/100-al. Már túl vagyunk az első értékelhető kisütésen de még tart a művelet ( tudom, hosszú menet lesz!). Az első töltési ciklus után a kisütési kapacitások: 2,10, 2,06, 2,09, 2,14 Ah.
Az igazi próba, ha nem használom fel valahol, akkor kb. két hónap állás után lesz. Tényleg olyan kicsi az önkisülésük?

Amióta van IPC-m (kb. 3 hónapja) több akkunál méregettem önkisülést, és elég tetemes mértékű volt. Nálam az átlag (10db akku-t vizsgálgatva) napi 2% alatti értékre jött ki az önkisülés. Valahol azt olvastam, hogy a NiMh akkuknál az önkisülés napi 3%. Ezt iszonyatosan nagynak találtam, de amit én vizsgálgattam, azok között is volt, ami elérte, sőt maghaladta ezt (3,22%).

Szerk.: Köszi, hogy felhívtad a figyelmemet a szerkesztésre, most ki is próbáltam!

Szerkesztette: sztgyi 2007. 08. 23. 16:30 -kor

#348 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 16:59

:offtopic:

Idézet: sztgyi - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 15:17

Ezt a fórumot még nem nagyon ismerem, és nem jöttem még rá, hogyan lehet egy-egy elszólást, gépelési hibát utólag kijavítani, pedig úgy látom van erre lehetőség.

Ajánlom a súgó elolvasását. ;)

Idézet: netmanus - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 15:42

Kotibi, belépve a hozzászólásod mellett szerkesztés gombot is találsz (pl. hozzászólás után). De ha csak rámész az oldalra (ahogy én is szoktam), az első hozzászólásig vagy belépésig ez nem jelenik meg.
Szerk.: Úgy látom, hogy addig lehet szerkeszteni a hozzászólást, amíg nincs azt követő hozzászólás. Azaz mindig csak az utolsó szerkeszthető. Ez részben érthető is, így menet közben nem változnak a hozzászólások, mert azt már nem mindenki olvasná. Én mondjuk mindig jelzem valahogy, hogy mit írok be utólag, hátha van, aki egyszer már elolvasta, ne kelljen újra az egészet átnéznie.

Ezt egy kicsit kijavítom.
Viszont pozitív dolognak tartom, ha valaki jelzi, hogy utólag mit szerkesztett a hozzászólásán. :up: Így felesleges olvasgatásoktól kímél meg.

l) Hozzászólás
Hozzászólások szerkesztése

Saját hozzászólásaid fölött találhatsz egy 'Szerkeszt' feliratú gombot, mellyel a korábban elküldött hozzászólásaidat szerkesztheted. Az üzenet végén szerkesztés után megjelenik az 'A hozzászólást xxx szerkesztette...' megjegyzés. Ha nem látod a gombot, a lejárt az az időkorlát, amelyen belül még lehetőséged volt az adott hozzászólást szerkeszteni.

q) Jogosultsági táblázat

Ez számodra sztgyi azt jelenti, hogy:
hozzászólásaid alapján új vendég vagy, ezért te 15 percig szerkesztheted a hozzászólásod.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#349 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 20:14

Érdekes ez a jogosultsági táblázat, ezt eddig nem is tudtam.  :)

Sztgyi, 2007.07.18-i hozzászólásomban írtam Ready2Use értékeket, nem tudom nézted-e már. Az enyém is Auchanból való, és 1788 és 1767 mAh volt a kapacitása megvételkor (250mA-rel merítve). 32 nap után meg 1859 és 1816 mAh. Úgy tűnik, hogy az elején gyorsabb a kapacitásvesztés, aztán egészen lelassul. Nem rossz szerkezetek, sokkal jobban tudom értékelni a lassú önkisülést, mint a kapacitást. :cool:

A melegedésről annyi tapasztalatom van, hogy régebben az IPC-1-be 1000 mA-es töltésre betettem 4 2000mAh-s Minwa akkut, és a töltés során 2-3-szor megszakította a folyamatot a hővédelem (valóban elég forrók voltak, így legalább tudom mihez viszonyítani a normál melegedést :) ). Ezt 2 akkunál még 1800 mA-nél sem tette meg, gondolom annyival jobban szellőztek (illetve lehet, hogy a töltő hővédelme nem annyira 1 akkura van kitalálva, mert a kialakításból úgy tűnik, hogy páronként szakít meg). Úgyhogy én ha 4 akkut töltök, ventilátor nélkül egy Pentium1-es hűtőbordát rá szoktam a tetejükre tenni, ami segít megnövelni a hőleadó felületet (elég normálisan felmelegszik, úgyhogy van értelme). Így 500 és 700 mA-nél abszolút nem vészes a melegedés. De 500-zal borda nélkül sem vészes. A ventilátor biztos jobban hűtené őket, de egyesek szerint a melegedés kell a teli állapot (feszültségesés) helyes felismeréséhez, mert egyes vélemények szerint nem esik annyira a feszültség, ha hidegen tartjuk az akkukat. Nem tudom mi az igazság, de a túlzott melegedés biztos nem jó (láttam már ultragyors fél-egy órás töltőt, amiben beépített ventilátorok voltak, de a sok amperes töltőáram miatt biztos még így is megvan a normális feszültségesés). Még nem volt 15 perces töltő a kezemben, de állítólag ott a töltés végén megfoghatatlanul melegre hevülnek az akkuk.

#350 Felhasználó inaktív   sztgyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 08:55

Szia netmanus!
Akkoriban olvastam a hozzászólásodat, emléxem, hogy több mérésről is beszámoltál.
(Most nem görgettem vissza.)
Eljátszogatok egy kicsit ezekkel az akkukkal. Örülök az IPC-nek, soha ennyi mérést nem csináltam volna, ha ez nincs.
A melegedést pedig tudomásul kell venni, ahol áramfolyik, ott melegedés is kell hogy legyen (mivel valamilyen ellenállás is van a körben). Remélhetőleg baj nem lesz belőle!
Köszi a válaszod!

#351 Felhasználó inaktív   sztgyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 09:21

Hello TMexy!

Köszi az útbaigazítást!
Annakidején, amikor regisztráltam, sokmindent áttanulmányoztam, de ez a táblázat nem maradt meg bennem.
Engem csak az bosszantott, hogy véletlenül elírtam egy szót,  és ez félrevezető volt. Amikor észrevettem, már nem volt lehetőségem kijavítani. De megoldottam egy második hozzászólással.
Azzal én is egyetértek, ha valaki utólag lényegeset változtat, jelezze. De ha csak egy elgépelést javít, talán nem fontos.

Most viszont segítséget kérnék!
Szeretném olyan társakkal felvenni a kapcsolatot, akiknek van infra hőmérőjük, konkrétan a Voltkraft IR362-vel kapcsolatban. Nem találtam itt olyan fórumot, ahol méréstechnikai problémákról lehetne tapasztalatot cserélni. Ha lenne ilyen, segítsetek!

Addig is tanulmányozom a fórumszabályzatot!

#352 Felhasználó inaktív   GBogyó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 10:59

Idézet: sztgyi - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 14:17

...néhányat elhelyezzek egy elem/akku gyűjtőbe, mivel veszélyes hulladék....

Szerintetek tényleg mehet a használt elemgyűjtőbe az akku?  Mert mindig kerestem, de sosem találtam semmi utalást erre.  Csak elemekről beszélnek.  Bár mondjuk sokat "tölthető elemeket" használnak, nekik biztosan jó ;-)

#353 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 11:56

Idézet: GBogyó - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 11:59

Szerintetek tényleg mehet a használt elemgyűjtőbe az akku?  Mert mindig kerestem, de sosem találtam semmi utalást erre.  Csak elemekről beszélnek.  Bár mondjuk sokat "tölthető elemeket" használnak, nekik biztosan jó ;-)

Mehet nyugodtan, ugyanis ezeket nem újrahasznosítják, hanem megsemmisítik. A megsemmisítés módja pedig nem különbözik a szárazelemek és az akkuk esetében.

Szerkesztette: ghostbear 2007. 08. 24. 11:57 -kor

#354 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 11:59

Idézet: sztgyi - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 10:21

Most viszont segítséget kérnék!
Szeretném olyan társakkal felvenni a kapcsolatot, akiknek van infra hőmérőjük, konkrétan a Voltkraft IR362-vel kapcsolatban. Nem találtam itt olyan fórumot, ahol méréstechnikai problémákról lehetne tapasztalatot cserélni. Ha lenne ilyen, segítsetek!

Nem tudom mire gondolsz, de nálam volt kétszer egy elég profinak mondható infra/lézer hőmérő. Játszadoztam vele, de szét nem szedtem, ha ez érdekel :)

#355 Felhasználó inaktív   sztgyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 13:48

Idézet: ghostbear - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 11:59

Nem tudom mire gondolsz, de nálam volt kétszer egy elég profinak mondható infra/lézer hőmérő. Játszadoztam vele, de szét nem szedtem, ha ez érdekel :)

Szia ghostbear!

Ez most kicsit OFF.

A történet a következő: Egy ismerősöm vett egy infra hőmérőt, működik, de nem pontos. Nekem is egy ugyanilyen van (Voltkraft IR362), azzal, és néhány más hőmérővel összehasonlító méréseket csináltunk.

A markolatánál le lehet szedni egy burkolatrészt, és alatta három trimmerpotméterhez hozzá lehet férni. A kezelési útmutató nem ír erről semmit. Az egyik trimmerpotit óvatosan eltekertem, és beállítottam vele ugyanolyan értékre, mint amit a "referencia" mérők mutattak. (Három ponton is ellenőriztük, jónak látszott.) Ez eddig sikerélmény, de jó lenne tudni, mire is szolgál, az a három tekerhetőség.

Keresgéltem itthoni és külhoni lapokon, de csak olyan infókat találtam, hol lehet ilyet kapni, stb.
A gyártóról is keveset sikerült megtudnom, valamilyen kapcsolatbabn van a Conrad Elctronic céggel, azoknak gyárt műszereket.

Ezeken a fórumokon olyan klassz dolgokat lehet megtudni, reménykedem, hátha valaki tudná. Tudod, a lepényhal és a remény ...

Szerkesztette: sztgyi 2007. 08. 24. 13:53 -kor

#356 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 15:14

Szisztok!  Az IPC-1L-em furcsán viselkedik(már lehet a kezdetektől).Nem tudom.Bekapcsoláskor mindig más verziószámot ír ki.Ez normális?  Valamint a mode gombot lényegesen tovább kell nyomva tartanom,hogy funkciót váltsak.Töltéskor halk zizegö hangot ad.Ezenkívűl volt,hogy 3.7 Ah sajtolt az akkukba,de azok végig hidegek maradtak.(500mA töltöttem).Szerintem hibás.Conrádnál zökkenő mentes a garis javítás,csere.Tapasztalataitok ez ügyben? Korrekt,rugalmas cég?  Köszi! :(  :think:

#357 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 16:45

Valaki szerint induláskor valamilyen hőmérséklet adatokat ír ki, ezért változik (régebbi hozzászólás). Nem tudom valóban így van-e, de nálam is állandóan változik.
A Mode gombot nálam is sokáig kell nyomni, szerintem ez ilyen (néha a leírásban írnak x másodpercet valamire, de az a valóságban fele-duplája is lehet).
Zizegni néha nekem is zizeg. Ha a csatlakozásnál kicsit megigazítom, vagy fordítok egyet rajta, akkor képes abbahagyni a zizegést.

A 3,7Ah már érdekesebb. Mekkora akkuba nyomott ennyit? Elvileg 2500-2700 mAh-s akkuba még normális ez a mennyiség (2700x1,4=3780). Nameg az is érdekes, ha hideg marad az akku 500 mA erősségű töltésnél. Ugye az akkut a töltés vége felé fogdostad? És akkor még 500-zal töltött? A töltés első 3/4-ében nem nagyon melegszenek az akkuk, a vége felé jobban (mondjuk hidegnek már egy óra után sem nevezném 500 mA-nél).

#358 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 17:19

Üdvözlet!

Egy aprócska kérdés. Hol tudok venni IPC-1L típusú törltőt?

Előre is köszi

#359 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 17:56

Idézet: sztgyi - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 14:48

de jó lenne tudni, mire is szolgál, az a három tekerhetőség.

Hát ebben sajna nem tudok segíteni, nálam valami lézeres cucc volt, gyártóra nem emlékszem...

#360 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 18:05

Idézet: netmanus - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 17:45

Valaki szerint induláskor valamilyen hőmérséklet adatokat ír ki, ezért változik (régebbi hozzászólás). Nem tudom valóban így van-e, de nálam is állandóan változik.

Nekem IPC-1 -em van, a leírás szerint verziószámot ír, aminek némileg ellentmond, hogy az első 10-15 bekapcsoláskor folyamatosan változott, viszont azóta mindig ugyan azt írja  :think:
Amúgy nekem meg a 4. chanell lcd kijelzőjének néhány szegmense néha nem működik. Tuti kontakthiba, de ezért nem akarom gariztatni, majd ha lejár a 2 év, szétszedem, és megmozgatom  :)

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.