HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Ádyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 31. 08:39

Kicsiati: Nem hamisítvány. Érdekes módon mostanában már nincs rajta a HR felirat a 2700-as szériákon. Csak a legelső zöld színű VARTA PHOTO ACCU-kon láttam HR-t, azóta soha. Az új szériás ezüstös csomagolású 2700-as VARTA-n sincs már HR(ezen talán soha nem is volt), viszont a régebbi 2500-as sorozaton, még mindegyiken van.
Szerintem egy REFRESH funkció helyrehozná ám őket, egy félprofi töltőben.
(4db) VARTA PROFESSIONAL 2700 mAh ceruza akksi 3000 Ft! (4db) VARTA PROFESSIONAL R2U 2500 mAh ceruza akksi 2600 Ft! (4db) VARTA vagy KODAK Ready 2 Use 2100 mAh ceruza akksi 2000 Ft! (4db) DURACELL STAY CHARGED R2U 2000 mAh ceruza akksi 2000 Ft! (4db)VARTA PROFESSIONAL 1000 mikro ceruza akksi 2500 Ft! (4db)VARTA POWER 1000 vagy R2U 800 mAh mikro ceruza akksi 2000 Ft!

#302 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 06:27

Idézet: Ádyka - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 8:39

Kicsiati: Nem hamisítvány. Érdekes módon mostanában már nincs rajta a HR felirat a 2700-as szériákon. Csak a legelső zöld színű VARTA PHOTO ACCU-kon láttam HR-t, azóta soha. Az új szériás ezüstös csomagolású 2700-as VARTA-n sincs már HR(ezen talán soha nem is volt), viszont a régebbi 2500-as sorozaton, még mindegyiken van.
Szerintem egy REFRESH funkció helyrehozná ám őket, egy félprofi töltőben.

IPC1-em van. Megpróbálom a refresh-t, de szerintem az már nem segít rajta.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#303 Felhasználó inaktív   frygy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 01. 06:52

Jó napot minden fórumozónak!

Azt vettem én a fejembe, hogy építek magamnak egy laptop-félét.
A Hardwerrel nincs is baj. Szolíd 30W-os csúcsfogyasztása van.

A problémát a mobil tápellátás okozza.

Hely szűkében arra gondoltam, hogy AA akkukat kötök sorba, mivel a táp 12V-32V-os tartományban üzemel, minél magasabb a V érték, annál jobb nekem! Aztán mások azt mondták, hogy nem jó ötlet, mert melegszik, meg macerás tölteni, meg nem lessz hosszú életű ez a megoldás.

Ezek után elkezdtünk belemászni az elképzelésem lelkivilágába, miszerint el ne hidjem, hogy a Majájföldről behozott 4600mAh-s SONY aksi le is adja azt a teljesítményt, ami rá van írva, jobban járok ha a 2700-as vagy 2500-as Vartát veszek.

Mit tudtok mindehhez hozzászólni??
Ti melyik megoldást ajánljátok??
Esetleg milyen márkát, hogy ott keresgéljek megfelelő mératű/teljesítményű aksikat??

#304 Felhasználó inaktív   phish-R 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 07:19

Szia frygy!

Ha az általad említett maláj SONY akku AA méretű, akkor az nagy valószínűséggel hamisítvány. Ha jól emléxem, itt a topikban is volt róla szó, talán még fotó is. Én még nem láttam 2800 mAh-nál nagyobbat ebben a méretben.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a 2500 mAh körüli akkuk a legjobbak, a nagyobbak már valószínűleg a jelenlegi technológiai korlátokat feszegetik, valamelyik jellemzőjük rovására.

Nekem nagyon bevált a 2000 mAh-s SANYO eneloop; viszonylag jól terhelhető, de nagy önkisülésű a Panasonic 2600 mAh-s akkuja.

Ha 32V környékét célzod meg, szvsz többe fog kerülni a leves, mint a hús (pláne, ha veszel egy jó töltőt is);
keress inkább rossz laptop akkukat és válogass belőle használható LiIon vagy LiPo cellákat!

Vagy - igen, olvastam, hogy a méret a lényeg :) - gondolkodj el esetleg SLA akkukon: olcsó, stabil, egyszerű tölteni, nem kényes, nincs memória effekt, nem kell csoda-töltő... Tudom, nagy és nehéz, de gondolatébresztőnek szántam... :)

Vagy vegyél  egy rossz notit és alakítsd át, ízlésed szerint  :D

Tudom, hogy OFFTOPIK, de esetleg megtudhatunk vmit arról, milyen "laptop-félét" építgetsz? Vagy egy link róla? :)

Rob

#305 Felhasználó inaktív   phish-R 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 07:43

frygy, még valami:

Itt a topikban, az általad említett VARTA-król is olvasni lehet jót is, rosszat is, hozzáértőktől :respect: !
Olvass vissza!  :cool:

#306 Felhasználó inaktív   frygy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 10:11

Idézet: phish-R - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 7:19

Szia frygy!

Ha az általad említett maláj SONY akku AA méretű, akkor az nagy valószínűséggel hamisítvány. Ha jól emléxem, itt a topikban is volt róla szó, talán még fotó is. Én még nem láttam 2800 mAh-nál nagyobbat ebben a méretben.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a 2500 mAh körüli akkuk a legjobbak, a nagyobbak már valószínűleg a jelenlegi technológiai korlátokat feszegetik, valamelyik jellemzőjük rovására.

Nekem nagyon bevált a 2000 mAh-s SANYO eneloop; viszonylag jól terhelhető, de nagy önkisülésű a Panasonic 2600 mAh-s akkuja.

Ha 32V környékét célzod meg, szvsz többe fog kerülni a leves, mint a hús (pláne, ha veszel egy jó töltőt is);
keress inkább rossz laptop akkukat és válogass belőle használható LiIon vagy LiPo cellákat!

Vagy - igen, olvastam, hogy a méret a lényeg :) - gondolkodj el esetleg SLA akkukon: olcsó, stabil, egyszerű tölteni, nem kényes, nincs memória effekt, nem kell csoda-töltő... Tudom, nagy és nehéz, de gondolatébresztőnek szántam... :)

Vagy vegyél  egy rossz notit és alakítsd át, ízlésed szerint  :D

Tudom, hogy OFFTOPIK, de esetleg megtudhatunk vmit arról, milyen "laptop-félét" építgetsz? Vagy egy link róla? :)

Rob

Szia!

Akkor egy kis off: Kitűzött méret (cm) 15x20x5 Ennél nagyobb nem lehet. Alkatrészei elsősorban nem laptop-okhoz lettek kifejlesztve, kivéve a vinyót, mert az ugye evidens...
-Deszka: Epia Pico-ITX (nincs olyan sok belőle)
-HDD: Standard 2.5"-os, 44pin ide, vagy sata
-Táp: Wide-Range Pico-PSU (12-32V-ig lehet betápolni, tetszőlegesen...) 120W min 93%-os hatásfok
-LCD: Philips LCD Screen LTE072T-4407-1 7" 16:9 native 480*234 (később cserélhető...)
-Akku
-Talán némi hangszóró

Link, blog nincs, mivel addig nem kezdek hozzá, még minden alapanyag be nincs szerezve...
LCD megvan, HDD megvan, Akku+deszka nincs...

ON

Nem 32V a cél, de 12V fölé akarok menni, mert ugye ahogy merülnek az aksik csökken a fesz is. Szal ha csak 12V-ra méretezek, amint átlépik ezt a határt, vagy teszemazt a 11-et, lerohad a gép, hiába vannak még félik az aksik...

Ajánlottak piramis Cellákat, da azok 10.4V-osak.
Ceruzaaksi ezért jó, mert avval el tudom játszani, hogy miután mindent beleraktam a képzeletbeli dobozkámba, "kitöltöm" vele a megmaradt helyet, hisz "cellánként" variálhatom ahogy csak akarom...

1.2V 4000mAh Cella
itt mi az átverés??

#307 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 22:29

Üdv!
Sosem tudok valamit, eddig mindenki mást mondott akitmegkérdeztem: Lion akksira rá lehet tölteni ha nincs  lemerülve, csak kb. félig van? (nem szeretném a saját bőrömre kitapasztalni)

Előre is köszi a válaszokat!

Frygy: és két darabot abból a piramis akkuból? az már 20,8V, közelebb az ideálishoz. Egymásra fektetve szerintem elférne de majd utána nézek.
Szerk.: ja igen, hát egymás mellé elférne kettő is, csak jó drága. Ami belinkeltél az szeritnem nem AA méret, bár ha igaz a kapacitása akkor meglepően jó ára van.

Szerkesztette: DLL 2007. 08. 01. 22:38 -kor

#308 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 22:32

Idézet: frygy - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 7:52

Hely szűkében arra gondoltam, hogy AA akkukat kötök sorba,

Idézet: frygy - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 11:11

1.2V 4000mAh Cella
itt mi az átverés??

Hát... :Đ
Őszintén megmondva: te valamit nagyon összekevertél! :omg:
Ugyanis a belinkelt aksi: Cella 4/3AU Sanyo, amit te a "C"-nél találtál meg.
És gondolom itt a C a méretét jelölné, ami "kicsit" nagyobb, mint az AA. És így már lehet 4000mAh-s.

Az aksi(k)nak mekkora hely marad? És mennyi ideig szeretnéd aksiról használni?

Én a zselés aksikat ajánlanám. Vagy 2-3 db 6V-ost, vagy 1-2 db 12V-ost.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#309 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 08. 01. 23:00

Idézet: DLL - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 23:29

Üdv!
Sosem tudok valamit, eddig mindenki mást mondott akitmegkérdeztem: Lion akksira rá lehet tölteni ha nincs  lemerülve, csak kb. félig van? (nem szeretném a saját bőrömre kitapasztalni)

Előre is köszi a válaszokat!

Frygy: és két darabot abból a piramis akkuból? az már 20,8V, közelebb az ideálishoz. Egymásra fektetve szerintem elférne de majd utána nézek.
Szerk.: ja igen, hát egymás mellé elférne kettő is, csak jó drága. Ami belinkeltél az szeritnem nem AA méret, bár ha igaz a kapacitása akkor meglepően jó ára van.

A Li-ion akkura rá lehet tölteni nyugodtan.

#310 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 23:03

Pentax DLi2 es DLi7 akkukrol van valakinek adata, hogy hany gramm nehezek?

Ha jol nezem, a DLi7 pont akkora, mint az egeremben levo gyari akku, de azt utalom, mert dognehez az eger tole, DLi2 viszont valamivel vekonyabb.

#311 Felhasználó inaktív   Turay Ida 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 08:53

Idézet: netmanus - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 23:18

1,4-del nem kell szorozni, az főleg lassú töltésre igaz. Nézd meg a következő hozzászólásomat, mennyi a betöltött és kisütött értékek közötti különbség. Kb. 10% alatti töltéstöbblettel kell számolni.

Most inkább ezt néztem ki, ez még olcsóbb mint a Voltcraft UFC-3 és van kijelzője is :-) :
http://global-akku.addel.hu/detailproduct....productid=23063

Ez jobb választás lenne?

Itt részletesebb leírás van:
http://www.master-instruments.com.au/produ...770/MW6178.html
azt írják, hogy 170 perc alatt tölti fel a 2100mAh AA NiMH akkut, akkor nem értem, ha csak 10% a töblet, akkor 1000-el miért tart ilyen soká? Nekem 138 perc jön ki.

#312 Felhasználó inaktív   ludsimon 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 02. 10:00

Tisztelt Fórumozók!

Visszaolvastam 15 oldalt, de nem találtam kielégítő választ, kérném a segítségeteket!

2 éve vettem 4 db Energizer 2300 mAh + Energizer töltő szettet...
Mára annyira rosszak lettek, nem értem miért, feltöltés után beleteszem a fényképezőgépbe
BE SE KAPCSOL!
Low battery!
Helyre lehetne még ezeket hozni, vagy csutkarosszak? Walkman, diskmanben működik jól!
Nehezen válnék meg tőlük!
Vettem 4 db Eneloopot + Eneloop töltőt, nos az lenne a kérdésem, hogy ne járjak ilyen rosszul mint az Energizerrel, hogyan lehet karbantartani ezeket az Eneloop elemeket? Van még egy jó 1800 mAh GP-m, sima NIMH elemek, ezeket hogyan lehet karantartani?
Le kell teljesen meríteni? Mi az a memória effektus? Mi az a csepptöltés? Csepptöltést hogyan lehet elvégezni?

Kérlek segítsetek!

Köszönöm!

#313 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 12:00

Idézet: ludsimon - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 10:00

Tisztelt Fórumozók!

Visszaolvastam 15 oldalt, de nem találtam kielégítő választ, kérném a segítségeteket!

2 éve vettem 4 db Energizer 2300 mAh + Energizer töltő szettet...
Mára annyira rosszak lettek, nem értem miért, feltöltés után beleteszem a fényképezőgépbe
BE SE KAPCSOL!
Low battery!
Helyre lehetne még ezeket hozni, vagy csutkarosszak? Walkman, diskmanben működik jól!
Nehezen válnék meg tőlük!
Vettem 4 db Eneloopot + Eneloop töltőt, nos az lenne a kérdésem, hogy ne járjak ilyen rosszul mint az Energizerrel, hogyan lehet karbantartani ezeket az Eneloop elemeket? Van még egy jó 1800 mAh GP-m, sima NIMH elemek, ezeket hogyan lehet karantartani?
Le kell teljesen meríteni? Mi az a memória effektus? Mi az a csepptöltés? Csepptöltést hogyan lehet elvégezni?

Kérlek segítsetek!

Köszönöm!

Nekem is volt egy garnitúra Varta akkum. Előzőleg írtam róla. Most ott tartok velük, hogy fel sem veszi a töltést. Tehát hiába teszem be a töltőbe nem tölti az akkukat.
Ezt egy mezei töltővel észre sem veszed. Az IPC1 kijelzi, hogy éppen mennyivel tölt, és hogy mennyi ment már bele.
Szóval szerintem kukázhatod.

Az Eneloop-nál arra kell figyelni, hogy ne töltsd túl, tehát ne hagyd rajta csepptöltésen. Igaz, az eneloop töltők szerintem nem is kapcsolnak csepptöltésre a végén.

- A NiHm akkukat lemerítheded teljesen , sőt le is kell de csak max 0,9V-ig.
- A memóriaeffektus az, amikor többször nem meríted le az akkut, és rátöltesz. Ilyenkor már nem vesz fel annyi energiát, és mondjuk egy 2000MA-es akkud csak 1200mA-t fog leadni.
- Csepptöltésre általában az automata töltők képesek. Amikor feltöltődött az akku, akkor automatikusan átáll csepptöltésre. Ez általában 20-50 mA.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#314 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 22:43

Idézet: Turay Ida - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 9:53

Most inkább ezt néztem ki, ez még olcsóbb mint a Voltcraft UFC-3 és van kijelzője is :-) :
http://global-akku.addel.hu/detailproduct....productid=23063

Ez jobb választás lenne?

Itt részletesebb leírás van:
http://www.master-instruments.com.au/produ...770/MW6178.html
azt írják, hogy 170 perc alatt tölti fel a 2100mAh AA NiMH akkut, akkor nem értem, ha csak 10% a töblet, akkor 1000-el miért tart ilyen soká? Nekem 138 perc jön ki.

Nekem ilyen van már egy ideje. :up:
Eddig meg vagyok vele elégedve.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#315 Felhasználó inaktív   ludsimon 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 03. 08:25

Újra Sziasztok!

Egy szakembert kérdeznék aki ért hozzá.
AAA elemeket vennék, Energizer 1000 mAh, avagy GP 850 mAh ???

Melyik jobb elem, gyártó?

Gondolkodtam Eneloop-on is, de az annyira elkeserítő drága, hogy majdnem megveszek 8 elemet abból az árból! Meg szerintem egy, vez. nélküli billentyűbe nem, lesz érezhető különbség, hogy normál, vagy Eneloop.

Üdv

Előre is  :respect:  a választ!!!  :)

#316 Felhasználó inaktív   ludsimon 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 03. 11:12

Egy kicsit OFF leszek:

Milyen multimétert ajánlotok, melyik a jó?

Van egy gyanúm, hogy rosszul mér.

ON:

2 db AA elemet, soros kapcsolással rákötöttem, egy 2,5 V-os izzóra, hogy merüljön, a multiméterem még akkor is 1,12 V-ot mutatott cellánként mikor már fel se villant az izzó!
Ez lehet, vagy a multiméterem rossz????

:respect:  választ!

#317 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 13:54

Idézet: ludsimon - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 11:12

2 db AA elemet, soros kapcsolással rákötöttem, egy 2,5 V-os izzóra, hogy merüljön, a multiméterem még akkor is 1,12 V-ot mutatott cellánként mikor már fel se villant az izzó!
Ez lehet, vagy a multiméterem rossz????

:respect:  választ!

ezzel kinyírod az akksit teljesen. átmegy mélymerülésbe, aztán fújhatod. ne gyötörd ízzóval és hasonló inkvizíciós módszerekkel!
.
.
.

#318 Felhasználó inaktív   ludsimon 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 03. 14:34

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 13:54

ezzel kinyírod az akksit teljesen. átmegy mélymerülésbe, aztán fújhatod. ne gyötörd ízzóval és hasonló inkvizíciós módszerekkel!

Mások sokan, pedig azt mondják így kell kisütni rendesen!!! Most akkor mi az igazság? Mi az a mélykisütés?  :confused:
Nem ment 0,9 V alá!!!

#319 Felhasználó inaktív   Ádyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 17:38

Idézet: ludsimon - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 9:25

Újra Sziasztok!

Egy szakembert kérdeznék aki ért hozzá.
AAA elemeket vennék, Energizer 1000 mAh, avagy GP 850 mAh ???

Melyik jobb elem, gyártó?

Gondolkodtam Eneloop-on is, de az annyira elkeserítő drága, hogy majdnem megveszek 8 elemet abból az árból! Meg szerintem egy, vez. nélküli billentyűbe nem, lesz érezhető különbség, hogy normál, vagy Eneloop.

Üdv

Előre is  :respect:  a választ!!!  :)

Mint márkára, talán többen esküsznek az ENERGIZER-re, viszont az 1000 mAh-s is jobb mint a 850-es, de gondolom ez evidens volt számodra. :)
(4db) VARTA PROFESSIONAL 2700 mAh ceruza akksi 3000 Ft! (4db) VARTA PROFESSIONAL R2U 2500 mAh ceruza akksi 2600 Ft! (4db) VARTA vagy KODAK Ready 2 Use 2100 mAh ceruza akksi 2000 Ft! (4db) DURACELL STAY CHARGED R2U 2000 mAh ceruza akksi 2000 Ft! (4db)VARTA PROFESSIONAL 1000 mikro ceruza akksi 2500 Ft! (4db)VARTA POWER 1000 vagy R2U 800 mAh mikro ceruza akksi 2000 Ft!

#320 Felhasználó inaktív   frygy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 21:05

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 22:32

Hát... :Đ
Őszintén megmondva: te valamit nagyon összekevertél! :omg:
Ugyanis a belinkelt aksi: Cella 4/3AU Sanyo, amit te a "C"-nél találtál meg.
És gondolom itt a C a méretét jelölné, ami "kicsit" nagyobb, mint az AA. És így már lehet 4000mAh-s.

Az aksi(k)nak mekkora hely marad? És mennyi ideig szeretnéd aksiról használni?

Én a zselés aksikat ajánlanám. Vagy 2-3 db 6V-ost, vagy 1-2 db 12V-ost.

Tényleg nem AA méret! 1,5cm-el hosszabb...

AA: 1,5x5cm henger
Cella: 1.5x6,5cm henger

De akkor is! 1,5cm, +1300mAh?? Ugyanúgy NiMH

aksiknak hely??

20x15x3cm(doboz) - 10x7,5x3cm(M/B) - 10x7x1,5cm(HDD) - 5x4x2cm(PSU) - 18x5x1cm(Bill) - elektronikák(bill+töltő/átkapcsoló)

Időben meg nem igazán tudom... Minnél tovább, annál jobb...

Szerkesztette: frygy 2007. 08. 03. 21:11 -kor

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.