Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium
Elküldve: 2007. 07. 31. 08:39
Szerintem egy REFRESH funkció helyrehozná ám őket, egy félprofi töltőben.
Elküldve: 2007. 08. 01. 06:27
Idézet: Ádyka - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 8:39
Szerintem egy REFRESH funkció helyrehozná ám őket, egy félprofi töltőben.
IPC1-em van. Megpróbálom a refresh-t, de szerintem az már nem segít rajta.
Elküldve: 2007. 08. 01. 06:52
Azt vettem én a fejembe, hogy építek magamnak egy laptop-félét.
A Hardwerrel nincs is baj. Szolíd 30W-os csúcsfogyasztása van.
A problémát a mobil tápellátás okozza.
Hely szűkében arra gondoltam, hogy AA akkukat kötök sorba, mivel a táp 12V-32V-os tartományban üzemel, minél magasabb a V érték, annál jobb nekem! Aztán mások azt mondták, hogy nem jó ötlet, mert melegszik, meg macerás tölteni, meg nem lessz hosszú életű ez a megoldás.
Ezek után elkezdtünk belemászni az elképzelésem lelkivilágába, miszerint el ne hidjem, hogy a Majájföldről behozott 4600mAh-s SONY aksi le is adja azt a teljesítményt, ami rá van írva, jobban járok ha a 2700-as vagy 2500-as Vartát veszek.
Mit tudtok mindehhez hozzászólni??
Ti melyik megoldást ajánljátok??
Esetleg milyen márkát, hogy ott keresgéljek megfelelő mératű/teljesítményű aksikat??
Elküldve: 2007. 08. 01. 07:19
Ha az általad említett maláj SONY akku AA méretű, akkor az nagy valószínűséggel hamisítvány. Ha jól emléxem, itt a topikban is volt róla szó, talán még fotó is. Én még nem láttam 2800 mAh-nál nagyobbat ebben a méretben.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a 2500 mAh körüli akkuk a legjobbak, a nagyobbak már valószínűleg a jelenlegi technológiai korlátokat feszegetik, valamelyik jellemzőjük rovására.
Nekem nagyon bevált a 2000 mAh-s SANYO eneloop; viszonylag jól terhelhető, de nagy önkisülésű a Panasonic 2600 mAh-s akkuja.
Ha 32V környékét célzod meg, szvsz többe fog kerülni a leves, mint a hús (pláne, ha veszel egy jó töltőt is);
keress inkább rossz laptop akkukat és válogass belőle használható LiIon vagy LiPo cellákat!
Vagy - igen, olvastam, hogy a méret a lényeg
Vagy vegyél egy rossz notit és alakítsd át, ízlésed szerint
Tudom, hogy OFFTOPIK, de esetleg megtudhatunk vmit arról, milyen "laptop-félét" építgetsz? Vagy egy link róla?
Rob
Elküldve: 2007. 08. 01. 07:43
Itt a topikban, az általad említett VARTA-król is olvasni lehet jót is, rosszat is, hozzáértőktől
Olvass vissza!
Elküldve: 2007. 08. 01. 10:11
Idézet: phish-R - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 7:19
Ha az általad említett maláj SONY akku AA méretű, akkor az nagy valószínűséggel hamisítvány. Ha jól emléxem, itt a topikban is volt róla szó, talán még fotó is. Én még nem láttam 2800 mAh-nál nagyobbat ebben a méretben.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a 2500 mAh körüli akkuk a legjobbak, a nagyobbak már valószínűleg a jelenlegi technológiai korlátokat feszegetik, valamelyik jellemzőjük rovására.
Nekem nagyon bevált a 2000 mAh-s SANYO eneloop; viszonylag jól terhelhető, de nagy önkisülésű a Panasonic 2600 mAh-s akkuja.
Ha 32V környékét célzod meg, szvsz többe fog kerülni a leves, mint a hús (pláne, ha veszel egy jó töltőt is);
keress inkább rossz laptop akkukat és válogass belőle használható LiIon vagy LiPo cellákat!
Vagy - igen, olvastam, hogy a méret a lényeg
Vagy vegyél egy rossz notit és alakítsd át, ízlésed szerint
Tudom, hogy OFFTOPIK, de esetleg megtudhatunk vmit arról, milyen "laptop-félét" építgetsz? Vagy egy link róla?
Rob
Szia!
Akkor egy kis off: Kitűzött méret (cm) 15x20x5 Ennél nagyobb nem lehet. Alkatrészei elsősorban nem laptop-okhoz lettek kifejlesztve, kivéve a vinyót, mert az ugye evidens...
-Deszka: Epia Pico-ITX (nincs olyan sok belőle)
-HDD: Standard 2.5"-os, 44pin ide, vagy sata
-Táp: Wide-Range Pico-PSU (12-32V-ig lehet betápolni, tetszőlegesen...) 120W min 93%-os hatásfok
-LCD: Philips LCD Screen LTE072T-4407-1 7" 16:9 native 480*234 (később cserélhető...)
-Akku
-Talán némi hangszóró
Link, blog nincs, mivel addig nem kezdek hozzá, még minden alapanyag be nincs szerezve...
LCD megvan, HDD megvan, Akku+deszka nincs...
ON
Nem 32V a cél, de 12V fölé akarok menni, mert ugye ahogy merülnek az aksik csökken a fesz is. Szal ha csak 12V-ra méretezek, amint átlépik ezt a határt, vagy teszemazt a 11-et, lerohad a gép, hiába vannak még félik az aksik...
Ajánlottak piramis Cellákat, da azok 10.4V-osak.
Ceruzaaksi ezért jó, mert avval el tudom játszani, hogy miután mindent beleraktam a képzeletbeli dobozkámba, "kitöltöm" vele a megmaradt helyet, hisz "cellánként" variálhatom ahogy csak akarom...
1.2V 4000mAh Cella
itt mi az átverés??
Elküldve: 2007. 08. 01. 22:29
Sosem tudok valamit, eddig mindenki mást mondott akitmegkérdeztem: Lion akksira rá lehet tölteni ha nincs lemerülve, csak kb. félig van? (nem szeretném a saját bőrömre kitapasztalni)
Előre is köszi a válaszokat!
Frygy: és két darabot abból a piramis akkuból? az már 20,8V, közelebb az ideálishoz. Egymásra fektetve szerintem elférne de majd utána nézek.
Szerk.: ja igen, hát egymás mellé elférne kettő is, csak jó drága. Ami belinkeltél az szeritnem nem AA méret, bár ha igaz a kapacitása akkor meglepően jó ára van.
Szerkesztette: DLL 2007. 08. 01. 22:38 -kor
Elküldve: 2007. 08. 01. 22:32
Idézet: frygy - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 7:52
Idézet: frygy - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 11:11
itt mi az átverés??
Hát... :Đ
Őszintén megmondva: te valamit nagyon összekevertél!
Ugyanis a belinkelt aksi: Cella 4/3AU Sanyo, amit te a "C"-nél találtál meg.
És gondolom itt a C a méretét jelölné, ami "kicsit" nagyobb, mint az AA. És így már lehet 4000mAh-s.
Az aksi(k)nak mekkora hely marad? És mennyi ideig szeretnéd aksiról használni?
Én a zselés aksikat ajánlanám. Vagy 2-3 db 6V-ost, vagy 1-2 db 12V-ost.
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"
#309 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2007. 08. 01. 23:00
Idézet: DLL - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 23:29
Sosem tudok valamit, eddig mindenki mást mondott akitmegkérdeztem: Lion akksira rá lehet tölteni ha nincs lemerülve, csak kb. félig van? (nem szeretném a saját bőrömre kitapasztalni)
Előre is köszi a válaszokat!
Frygy: és két darabot abból a piramis akkuból? az már 20,8V, közelebb az ideálishoz. Egymásra fektetve szerintem elférne de majd utána nézek.
Szerk.: ja igen, hát egymás mellé elférne kettő is, csak jó drága. Ami belinkeltél az szeritnem nem AA méret, bár ha igaz a kapacitása akkor meglepően jó ára van.
A Li-ion akkura rá lehet tölteni nyugodtan.
Elküldve: 2007. 08. 01. 23:03
Ha jol nezem, a DLi7 pont akkora, mint az egeremben levo gyari akku, de azt utalom, mert dognehez az eger tole, DLi2 viszont valamivel vekonyabb.
Elküldve: 2007. 08. 02. 08:53
Idézet: netmanus - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 23:18
Most inkább ezt néztem ki, ez még olcsóbb mint a Voltcraft UFC-3 és van kijelzője is
http://global-akku.addel.hu/detailproduct....productid=23063
Ez jobb választás lenne?
Itt részletesebb leírás van:
http://www.master-instruments.com.au/produ...770/MW6178.html
azt írják, hogy 170 perc alatt tölti fel a 2100mAh AA NiMH akkut, akkor nem értem, ha csak 10% a töblet, akkor 1000-el miért tart ilyen soká? Nekem 138 perc jön ki.
Elküldve: 2007. 08. 02. 10:00
Visszaolvastam 15 oldalt, de nem találtam kielégítő választ, kérném a segítségeteket!
2 éve vettem 4 db Energizer 2300 mAh + Energizer töltő szettet...
Mára annyira rosszak lettek, nem értem miért, feltöltés után beleteszem a fényképezőgépbe
BE SE KAPCSOL!
Low battery!
Helyre lehetne még ezeket hozni, vagy csutkarosszak? Walkman, diskmanben működik jól!
Nehezen válnék meg tőlük!
Vettem 4 db Eneloopot + Eneloop töltőt, nos az lenne a kérdésem, hogy ne járjak ilyen rosszul mint az Energizerrel, hogyan lehet karbantartani ezeket az Eneloop elemeket? Van még egy jó 1800 mAh GP-m, sima NIMH elemek, ezeket hogyan lehet karantartani?
Le kell teljesen meríteni? Mi az a memória effektus? Mi az a csepptöltés? Csepptöltést hogyan lehet elvégezni?
Kérlek segítsetek!
Köszönöm!
Elküldve: 2007. 08. 02. 12:00
Idézet: ludsimon - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 10:00
Visszaolvastam 15 oldalt, de nem találtam kielégítő választ, kérném a segítségeteket!
2 éve vettem 4 db Energizer 2300 mAh + Energizer töltő szettet...
Mára annyira rosszak lettek, nem értem miért, feltöltés után beleteszem a fényképezőgépbe
BE SE KAPCSOL!
Low battery!
Helyre lehetne még ezeket hozni, vagy csutkarosszak? Walkman, diskmanben működik jól!
Nehezen válnék meg tőlük!
Vettem 4 db Eneloopot + Eneloop töltőt, nos az lenne a kérdésem, hogy ne járjak ilyen rosszul mint az Energizerrel, hogyan lehet karbantartani ezeket az Eneloop elemeket? Van még egy jó 1800 mAh GP-m, sima NIMH elemek, ezeket hogyan lehet karantartani?
Le kell teljesen meríteni? Mi az a memória effektus? Mi az a csepptöltés? Csepptöltést hogyan lehet elvégezni?
Kérlek segítsetek!
Köszönöm!
Nekem is volt egy garnitúra Varta akkum. Előzőleg írtam róla. Most ott tartok velük, hogy fel sem veszi a töltést. Tehát hiába teszem be a töltőbe nem tölti az akkukat.
Ezt egy mezei töltővel észre sem veszed. Az IPC1 kijelzi, hogy éppen mennyivel tölt, és hogy mennyi ment már bele.
Szóval szerintem kukázhatod.
Az Eneloop-nál arra kell figyelni, hogy ne töltsd túl, tehát ne hagyd rajta csepptöltésen. Igaz, az eneloop töltők szerintem nem is kapcsolnak csepptöltésre a végén.
- A NiHm akkukat lemerítheded teljesen , sőt le is kell de csak max 0,9V-ig.
- A memóriaeffektus az, amikor többször nem meríted le az akkut, és rátöltesz. Ilyenkor már nem vesz fel annyi energiát, és mondjuk egy 2000MA-es akkud csak 1200mA-t fog leadni.
- Csepptöltésre általában az automata töltők képesek. Amikor feltöltődött az akku, akkor automatikusan átáll csepptöltésre. Ez általában 20-50 mA.
Elküldve: 2007. 08. 02. 22:43
Idézet: Turay Ida - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 9:53
http://global-akku.addel.hu/detailproduct....productid=23063
Ez jobb választás lenne?
Itt részletesebb leírás van:
http://www.master-instruments.com.au/produ...770/MW6178.html
azt írják, hogy 170 perc alatt tölti fel a 2100mAh AA NiMH akkut, akkor nem értem, ha csak 10% a töblet, akkor 1000-el miért tart ilyen soká? Nekem 138 perc jön ki.
Nekem ilyen van már egy ideje.
Eddig meg vagyok vele elégedve.
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"
Elküldve: 2007. 08. 03. 08:25
Egy szakembert kérdeznék aki ért hozzá.
AAA elemeket vennék, Energizer 1000 mAh, avagy GP 850 mAh ???
Melyik jobb elem, gyártó?
Gondolkodtam Eneloop-on is, de az annyira elkeserítő drága, hogy majdnem megveszek 8 elemet abból az árból! Meg szerintem egy, vez. nélküli billentyűbe nem, lesz érezhető különbség, hogy normál, vagy Eneloop.
Üdv
Előre is
Elküldve: 2007. 08. 03. 11:12
Milyen multimétert ajánlotok, melyik a jó?
Van egy gyanúm, hogy rosszul mér.
ON:
2 db AA elemet, soros kapcsolással rákötöttem, egy 2,5 V-os izzóra, hogy merüljön, a multiméterem még akkor is 1,12 V-ot mutatott cellánként mikor már fel se villant az izzó!
Ez lehet, vagy a multiméterem rossz????
Elküldve: 2007. 08. 03. 13:54
Idézet: ludsimon - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 11:12
Ez lehet, vagy a multiméterem rossz????
ezzel kinyírod az akksit teljesen. átmegy mélymerülésbe, aztán fújhatod. ne gyötörd ízzóval és hasonló inkvizíciós módszerekkel!
.
.
Elküldve: 2007. 08. 03. 14:34
Idézet: donphobos - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 13:54
Mások sokan, pedig azt mondják így kell kisütni rendesen!!! Most akkor mi az igazság? Mi az a mélykisütés? :confused:
Nem ment 0,9 V alá!!!
Elküldve: 2007. 08. 03. 17:38
Idézet: ludsimon - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 9:25
Egy szakembert kérdeznék aki ért hozzá.
AAA elemeket vennék, Energizer 1000 mAh, avagy GP 850 mAh ???
Melyik jobb elem, gyártó?
Gondolkodtam Eneloop-on is, de az annyira elkeserítő drága, hogy majdnem megveszek 8 elemet abból az árból! Meg szerintem egy, vez. nélküli billentyűbe nem, lesz érezhető különbség, hogy normál, vagy Eneloop.
Üdv
Előre is
Mint márkára, talán többen esküsznek az ENERGIZER-re, viszont az 1000 mAh-s is jobb mint a 850-es, de gondolom ez evidens volt számodra.
Elküldve: 2007. 08. 03. 21:05
Idézet: TMexy - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 22:32
Őszintén megmondva: te valamit nagyon összekevertél!
Ugyanis a belinkelt aksi: Cella 4/3AU Sanyo, amit te a "C"-nél találtál meg.
És gondolom itt a C a méretét jelölné, ami "kicsit" nagyobb, mint az AA. És így már lehet 4000mAh-s.
Az aksi(k)nak mekkora hely marad? És mennyi ideig szeretnéd aksiról használni?
Én a zselés aksikat ajánlanám. Vagy 2-3 db 6V-ost, vagy 1-2 db 12V-ost.
Tényleg nem AA méret! 1,5cm-el hosszabb...
AA: 1,5x5cm henger
Cella: 1.5x6,5cm henger
De akkor is! 1,5cm, +1300mAh?? Ugyanúgy NiMH
aksiknak hely??
20x15x3cm(doboz) - 10x7,5x3cm(M/B) - 10x7x1,5cm(HDD) - 5x4x2cm(PSU) - 18x5x1cm(Bill) - elektronikák(bill+töltő/átkapcsoló)
Időben meg nem igazán tudom... Minnél tovább, annál jobb...
Szerkesztette: frygy 2007. 08. 03. 21:11 -kor

Súgó
A téma zárva.