A használati utasításban ez áll:
"Ha a tápegység a hálózathoz van csatlakoztatva, először a
töltőkészülék sorozatszáma (pl. „29”) jelenik meg, ezután
rövid időre felvillannak a kijelző szegmensei, és „null” felirat
látható (ld. az ábrát), mielőtt akkut tennének be."
Nos, sokszor próbáltam most a hálózathoz csatlakoztatni. A négy kijelzési helyen nagyon rövid időre megjelennek számok, de leolvasni se sikerült mindegyiket, olyan gyorsan eltüntek. És szinte minden csatlakoztatáskor más más látható. Nem emlékeztet hőmérséklet értékre, de sorozatszámnak sem mondható igazán. Az 1., 2., 4. pozicióban két számjegyű, a harmadikban három számjegyű szám tűnik fel. A 3. pozicióban többször láttam 700-t kijelezni. Az 1.,2. többször 00-t jelzett, de volt 01, 69 és más érték is. Volt amikor egyforma, de általában különböző.
Mielőtt elküldöm ezt a hozzászólást, mégegyszer megnéztem a következő értékeket láttam:
04-04-700-36 második próbára (kis szünet után) 03-03-700-36, majd 02-02-700-36. Akkuk nélkül.
Az 1. és a 3. pozicióba akkut tettem, két próba szintén nem egyforma 01-02-700-36, majd 00-02-700-36.
Úgy látszik, hogy a 3. és a 4. pozició számai állandóak.
Kipróbáltam, hogy egy akkut az elsőbe, majd a másodikba, harmadikba, negyedikbe tettem.
Kipróbáltam két akkut szinte minden lehetséges helyzetben. Majd három akkuval, és négy akkuval is.
Nem sikerült semmi szabályosságot felfedezni, volt olyan kijelzés is, hogy 99-01-700-36.
a harmadik és a negyedik szám stabilan ugyanaz, de az első kettő más és más.
Tulajdonképpen azt mondanám, hogy minden bekapcsolásra mást mutat, mert a szemem kezdetben csak az első két pozíciót látta, de a sokadik próbára már annyira nyílt a látómezőm, hogy mindet felfogtam, és az utolsó két pozíció változatlanságát már nagy biztonsággal állítom. Az első két pozícióban a kijelzés változása szembeötlő.
Ezután az összes szegmens látható rövid ideig, és vagy a "null", vagy a cellafeszültség, és nálam mindig "charge" módba indul. Függetlenül attól, hogy kijelzést vagy a módot megváltoztattam kikapcsolás előtt.
Azért játszottam vele, mert eddig nem figyeltem eddig erre, és valójában érdekelt. Megjegyezném a környezeti hőmérséklet +26°C.
A mód gombra azt írja a leírás, hogy egy másodpercig lenyomva kell tartani. Nekem ez hosszabbnak tűnt. Majd utána minden rövid nyomásra lépkedett a módok között, majd egyszer csak "pislog" egyet, és az áramot jelzi ki minden cellánál azonos éréken, majd a tényleges értéket jelzi ki. Például én nem változtattam az áramon, de a mód váltását a "discharge"-nál állítottam meg. Jött a "pislogás" és egy rövid ideig 100-at mutatott minden cellánál, majd 98-99-101-97 értékek voltak láthatók (és ezek néha 1-1 értéket lépegetnek fel, le).
Azon kívül, hogy valóban kíváncsi voltam a bekapcsolási viselkedésre, wwg kételyeit szerettem volna eloszlatni.
A "nemmelegedés" nekem is furcsa, 500mA-nél már kell egy kicsit melegednie, hacsak nincs huzatos helyen! Én egy kis ventivel hűtöm, és akkor nem tapasztaltam észlelhető melegedést 500-nál sem. (Azt is el tudom képzelni, hogy ha klímás helyiségben tölt vele az ember, és a klíma ráfúj egy kicsit, nem lehet meleget érezni!)
Valahogy másként kéne eldönteni a működőképességét. Pl. a feltöltött akkukat használni, és ha azok meggyőzőek, akkor a töltőnek is jónak kell lennie. Zizegést nem hallottam, bár a tápja egy kapcsolóüzemű tápegység, ott lehet valami zaj is talán. Nálam nincs zaj, direkt rátapasztottam a fülem! (A töltőt is a tápot is lefüleltem!)
Szerkesztette: sztgyi 2007. 08. 26. 21:26 -kor

Súgó
A téma zárva.