HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   sztgyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 26. 21:12

Nekem IPC-1L van.
A használati utasításban ez áll:

"Ha a tápegység a hálózathoz van csatlakoztatva, először a
töltőkészülék sorozatszáma (pl. „29”) jelenik meg, ezután
rövid időre felvillannak a kijelző szegmensei, és „null” felirat
látható (ld. az ábrát), mielőtt akkut tennének be."

Nos, sokszor próbáltam most a hálózathoz csatlakoztatni. A négy kijelzési helyen nagyon rövid időre megjelennek számok, de leolvasni se sikerült mindegyiket, olyan gyorsan eltüntek. És szinte minden csatlakoztatáskor más más látható. Nem emlékeztet hőmérséklet értékre, de sorozatszámnak sem mondható igazán. Az 1., 2., 4. pozicióban két számjegyű, a harmadikban három számjegyű szám tűnik fel. A 3. pozicióban többször láttam 700-t kijelezni. Az 1.,2. többször 00-t jelzett, de volt 01, 69 és más érték is. Volt amikor egyforma, de általában különböző.

Mielőtt elküldöm ezt a hozzászólást, mégegyszer megnéztem a következő értékeket láttam:
04-04-700-36 második próbára (kis szünet után) 03-03-700-36, majd 02-02-700-36. Akkuk nélkül.
Az 1. és a 3. pozicióba akkut tettem, két próba szintén nem egyforma 01-02-700-36, majd 00-02-700-36.

Úgy látszik, hogy a 3. és a 4. pozició számai állandóak.
Kipróbáltam, hogy egy akkut az elsőbe, majd a másodikba, harmadikba, negyedikbe tettem.
Kipróbáltam két akkut szinte minden lehetséges helyzetben. Majd három akkuval, és négy akkuval is.
Nem sikerült semmi szabályosságot felfedezni, volt olyan kijelzés is, hogy 99-01-700-36.
a harmadik és a negyedik szám stabilan ugyanaz, de az első kettő más és más.

Tulajdonképpen azt mondanám, hogy minden bekapcsolásra mást mutat, mert a szemem kezdetben csak az első két pozíciót látta, de a sokadik próbára már annyira nyílt a látómezőm, hogy mindet felfogtam, és az utolsó két pozíció változatlanságát már nagy biztonsággal állítom. Az első két pozícióban a kijelzés változása szembeötlő.

Ezután az összes szegmens látható rövid ideig, és vagy a "null", vagy a cellafeszültség, és nálam mindig "charge" módba indul. Függetlenül attól, hogy kijelzést vagy a módot megváltoztattam kikapcsolás előtt.

Azért játszottam vele, mert eddig nem figyeltem eddig erre, és valójában érdekelt. Megjegyezném a környezeti hőmérséklet +26°C.

A mód gombra azt írja a leírás, hogy egy másodpercig lenyomva kell tartani. Nekem ez hosszabbnak tűnt. Majd utána minden rövid nyomásra lépkedett a módok között, majd egyszer csak "pislog" egyet, és az áramot jelzi ki minden cellánál azonos éréken, majd a tényleges értéket jelzi ki. Például én nem változtattam az áramon, de a mód váltását a "discharge"-nál állítottam meg. Jött a "pislogás" és egy rövid ideig 100-at mutatott minden cellánál, majd 98-99-101-97 értékek voltak láthatók (és ezek néha 1-1 értéket lépegetnek fel, le).

Azon kívül, hogy valóban kíváncsi voltam a bekapcsolási viselkedésre, wwg kételyeit szerettem volna eloszlatni.

A "nemmelegedés" nekem is furcsa, 500mA-nél már kell egy kicsit melegednie, hacsak nincs huzatos helyen! Én egy kis ventivel hűtöm, és akkor nem tapasztaltam észlelhető melegedést 500-nál sem. (Azt is el tudom képzelni, hogy ha klímás helyiségben tölt vele az ember, és a klíma ráfúj egy kicsit, nem lehet meleget érezni!)

Valahogy másként kéne eldönteni a működőképességét. Pl. a feltöltött akkukat használni, és ha azok meggyőzőek, akkor a töltőnek is jónak kell lennie. Zizegést nem hallottam, bár a tápja egy kapcsolóüzemű tápegység, ott lehet valami zaj is talán. Nálam nincs zaj, direkt rátapasztottam a fülem! (A töltőt is a tápot is lefüleltem!)  :)

Szerkesztette: sztgyi 2007. 08. 26. 21:26 -kor

#362 Felhasználó inaktív   sztgyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 21:44

Idézet: zwodka - Dátum: 2007. aug. 24., péntek - 17:19

Üdvözlet!

Egy aprócska kérdés. Hol tudok venni IPC-1L típusú törltőt?

Előre is köszi

Az IPC-t a Voltkraft cég gyártja, és termékeiket a Conrad Electronic forgalmazza.
A Conrad egy német cég, Európa legnagyobb elektronikai és műszaki árúküldő szolgálata. Van egy magyar partnere is.
Látogass el a www.conrad.hu oldalra. Budapesten van egy üzletük, ha arra jársz, ott is megveheted.
A múlt héten jártam ott, és IPC-1L-ből egy csomó doboz volt a polcon. (Amikor én vettem, az eladótól kellett kérni, és az a raktárból hozott egyet.)
Honlapjukon címet, térképet, elérhetőséget találsz, de rendelhetsz is.

#363 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 06:55

Nos, valószínűleg kontakt hibás lesz.Ezt azért gondolom mert töltéskor az adaptere van amikor egyáltalán nem melegszik.Ha töltöt megkoccogtatom az akku feszültség 1,24-ről egyből 1,33-1,34 V változik és rövidesen az adapter is melegedni kezd.Jelezve biz' itt áram folyik. :confused:

#364 Felhasználó inaktív   sztgyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 09:45

Idézet: wwg - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 6:55

Nos, valószínűleg kontakt hibás lesz. ...

No, akkor vissza a feladónak, de izibe!
És számolj be róla, sikerrel járt-é a dolog!

#365 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 27. 11:09

Valami gond biztos van vele, ha az adapter sem és az akkuk sem melegszenek. Mondjuk ha kontakthibás lenne, és pillanatra nem kapna áramot (mintha az ember kihúzná és újra bedugná), akkor 200 mA-es töltésre kéne váltania.

#366 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 11:19

Garos dologtól rettegek.Csomagolás,postázás.Kitudja mit csinálnak vele.Lehet,hogy hetekig töltő nélkül maradok.Legszívesebben Debrecenből felvinném személyesen és cseréltetném,de nem hiszem,hogy megteszik mivel a hiba rapszodikusan jelentkezik. :(

#367 Felhasználó inaktív   sztgyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 13:05

Hi wwg!

>Garos dologtól rettegek.
Ne rettegj! A pénzedért hibátlan készülék jár!
>Kitudja mit csinálnak vele.
Semmit! Cserélik! Kapsz egy másikat!
>Lehet,hogy hetekig töltő nélkül maradok.
Miért, így tudod használni? Az is lehet, hogy nem tart hetekig! De Neked kell az első lépést megtenned!

Nézd meg a Conrad oldalán mi a teendő garancia esetén. Esetleg egy telefonnal még tovább tájékozódhatsz, de ne sokat tökölj, mert aztán nem lesz töltőd!!!

Sokan szurkolunk itt Neked!!!

#368 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 15:17

O.K. Holnap hívom őket. Egyáltalán nem vigasztal,de ti fogtatok már ki hibás példányt?

#369 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 15:47

Idézet: wwg - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 16:17

O.K. Holnap hívom őket.   Egyáltalán nem vigasztal,de ti fogtatok már ki hibás példányt?

Volt itt valakinek egy IPC-1 (nem L), aminek eldurrant a dugasztápja, lakásban kisautomatát levágva, talán enyhe füstöt eregetve. Ha jól emlékszem simán cserélték neki.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#370 Felhasználó inaktív   GBogyó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 16:01

Idézet: wwg - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 15:17

O.K. Holnap hívom őket. Egyáltalán nem vigasztal,de ti fogtatok már ki hibás példányt?

Ha nem is IPC-1ből, de P-200LCD-ből igen.  Néha túltöltött.  Ez persze még kevésbé megfogható hiba.  Garit a Conrad szervize intézte (Jagelló u.), bevittem és 3 hét múlva visszakaptam.

Később, amikor egy LCD is hibás volt rajta, és ismét sikerült jelentenem a korábbi hibát, akkor már kicseréték bevizsgálási idő után.

Az is túltöltött. 

Így lett IPC-1L-em.  Nem kell valakinek egy P-300 LCD?  Kollégámnak hibátlanul megy, lehet, hogy csak az otthoni nem túl stabil hálózati feszely az oka.

#371 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 21:13

Vettem 4db Varta Ready2Use-t, remélem beválnak :) Pécsett csak az Intersparban találtam 1590/2db áron, de még így is olcsóbb mint az Eneloop...
A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#372 Felhasználó inaktív   morgi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 30. 14:01

Üdv Mindenkinek!

A véleményetekre lennék kíváncsi!
:think:

Szerintetek ha csinálnék az IPC-1 töltőhöz olyan beilleszthető akkutartót, amibe be lehetne tenni 4db góliátot, működne a dolog? :confused:

Tölteni szeretnék vele:
4db új GP 4500mAh-ás NiMh akukat
és
4db régi Phillips 1500mAh-ás NiCd akukat 200-500mAh-val.
A régi akkukat meg is szeretném frissíteni. Eléggé megviseltek már.

A régi töltőm eredeti Phillips PNC-251-es timeres, de csak NiCd-t tud tölteni.
Van még Varta AAA/AA timeres NiCd/NiMh töltőm is de szeretnék venni egy tuti jó töltő és karbantartó készüléket.

Nem szeretnék venni külön töltőt a D típus miatt.
A D töltők meg 1000-el töltik az AA-kat.
Én híve vagyok a 0,1*C-ú töltésnek!

Szóval nekem nagyon megtettszett az IPC-1.

Hálás köszönet minden válaszért!

#373 Felhasználó inaktív   wwg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 15:09

Nekem gyanús,mikor hülyéskedet az IPC-1L-em 3700 mAh töltésmennyiség bevitelénél megállt.Szerintem ez valami biztonsági határ.A kezelési ut.-ban az áll:max.3000mAh akku tölhető vele.Gondolom ezért.

#374 Felhasználó inaktív   gyapo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 17:16

Idézet: morgi - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 14:01

Szerintetek ha csinálnék az IPC-1 töltőhöz olyan beilleszthető akkutartót, amibe be lehetne tenni 4db góliátot, működne a dolog?

Én is csináltam két ilyen adaptert, és szépen frissítettem a NiCd góliát akkukat.

#375 Felhasználó inaktív   morgi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 30. 19:34

Idézet: wwg - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 15:09

Nekem gyanús,mikor hülyéskedet az IPC-1L-em 3700 mAh töltésmennyiség bevitelénél megállt.Szerintem ez valami biztonsági határ.A kezelési ut.-ban az áll:max.3000mAh akku tölhető vele.Gondolom ezért.

Köszönöm, válaszod!

#376 Felhasználó inaktív   morgi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 30. 19:36

Idézet: gyapo - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 17:16

Én is csináltam két ilyen adaptert, és szépen frissítettem a NiCd góliát akkukat.

Mekkora teljesítményű góliátokat frissítettél?

#377 Felhasználó inaktív   morgi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 30. 22:31

Idézet: morgi - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 19:36

És mennyivel töltötted?

:respect:

#378 Felhasználó inaktív   gyapo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 19:13

Idézet: morgi - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 19:36

Varta 4000 mAh-ásak, nem írtam föl, de valószínűleg 500 mA-rel töltöttem. Az az érdekes, hogy a 3000 mAh-t egyik sem lépte túl, de ennek lehet oka az is, hogy a sok év alatt megfáradtak kicsit, de lehet az ipc-1l 3000-es korlátja is.

#379 Felhasználó inaktív   morgi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 08. 31. 22:26

Idézet: gyapo - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 19:13

Varta 4000 mAh-ásak, nem írtam föl, de valószínűleg 500 mA-rel töltöttem. Az az érdekes, hogy a 3000 mAh-t egyik sem lépte túl, de ennek lehet oka az is, hogy a sok év alatt megfáradtak kicsit, de lehet az ipc-1l 3000-es korlátja is.

Ma megvettem a Conrádnál az IPC1-et.

Kissé zavart, hogy a szállítás tartalmánál nem tüntették fel a C/D akkuadaptereket, holott a kezelési leírásban ez szerepel:
4-4db akkuadapter C és D
4 db ceruza (AA)és 4 db mikroakku(AAA)
Aztán itthon kibontva a csomagot szépen ott volt minden a táskában, kivéva a 4 db mikroakkut.
A gyártó így csomagolja. De nem így árulják?
:mad:
Nem baj. Nekem nagyobb szükségem van az akkuadapterekre.

Később ha jobban kiismerem a töltőt, megcsinálom a D adaptert és kipróbálom hogy fog működni.

A régi 1500 mAh-ásokkat szerintem fel fogja tölteni, de ha az új 4500 mAh-ásokat csak 3000 mAh körülire tölti fel, akkor biztos hogy le van korlátozva.

Egyébként a készülék hátulján ez áll:

AA/AAA Accus 300~3000 mAh

Szerkesztette: morgi 2007. 08. 31. 22:39 -kor

#380 Felhasználó inaktív   domshow 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 14:22

Üdv!

Mivel sokat fotózom, és a vakumba sok akksi kell a lehető legjobb kihasználhatósággal, így merült fel bennem a kérdés, hogy milyen rendes töltőt vegyek...

Mit ajánlotok? (általában 4 egyforma NiMH-es 2000-2500 mAh-s akksijaim vannak, Duracell, Hähnel)

Az árkategória: nem a leggagyibb 3-5000 forintos, szóval egy 10-15k-t rászánnék...

Segítségeteket előre is köszönöm!

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.