HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 11. 17:13

Idézet: mhorvat - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 16:39

Mit gondoltok, lehet, hogy kifogtam egy érintkezőhibás csomagot (vagy darabot), vagy tényleg nem elég neki (Canon PS S1 IS) ?

Szerintem felületileg örexik az az érintkező, valahogy próbáld letakarítani a nemigen látható oxidréteget,
(szerintem mechanikus megoldás az optimálisab)
hátha "rendbe jön" a pana készleted is.

#562 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 17:22

Ez a fényképező másoknál előszeretettel bírja a NiXX akkukat.
Lehet, hogy a kolléga nem elég alaposan vizsgálta az apróbetűs feliratokat azAA méretű elemnek látszó tárgyain.
Viszont, ha tényleg RAM, akkor alig használta eddig a cuccot, mert annak belső ellenállása szerintem megközelítőleg épp akkora lehet, mint a sima alkálinak, ez nem sok expozícióhoz szok elégedni, meg állítólag töltést is 10* kevesebb alakalommal eszi, mint a nikkelesek (ráadásul valami tesztben valami 20 töltés után gyakorlatilag leírták a cellát)

#563 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 11. 18:54

Idézet: Claude Leon - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 16:13

Szerintem felületileg örexik az az érintkező, valahogy próbáld letakarítani a nemigen látható oxidréteget

Mármint a gép érintkezőin érted a tisztítást? Csak mert más elemekkel teljesen jól megy, a Panasonic elemek is jók, csak közel nem bírnak már annyit, mint "fénykorukba".
Más érdekes dolog, ami eszembe jutott (ami miatt nem lehetnek rosszak a GP érintkező felületei): egy Discmanbe kipróbáltuk, teljesen jól mennek az 1,2-es GP-k.
Ezért vontam le azt a következtetést, hogy - mivel a gép működik más elemekkel, az elemek működnek más eszközzel - egymással van gondjuk, innen a gondolat, hogy nem jók az 1,2-es elemek a gépbe. De akkor mit tegyek, ha nem árulnak már 1,5-ös akkukat? :(
:)

#564 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 22:54

netmanus: nem tudom miért nem láttam eddig hozzászólásod, most tudtam csak elolvasni. Szóval neked is nagyon köszönöm a segítséged.
Én voltam a buta megmondom őszintén, hogy nem olvastam el pontosan, milyen akkumulátort használtam eddig, ezzel kellett volna kezdenem. 1.2V Panasonic 2100 mAh-es Ni-MH akkumulátorok (természetesen ezek nem a géphez adott standard akkuk) voltak eddig a gépbe, amik tökéletesek voltak, de jópár töltésen túlvannak már és nem adják a régi teljesítményüket. A GP akkumulátorokra az van írva, hogy Standard charging: 16 hours and 245 mA.
Egy körben a töltőmet is megnéztem, 4 AA töltésére képes Varta töltő, 2x AA 170 mA van ráírva. A régi Panasonic akksikra sajnos semmilyen töltési információ nincs írva.
Tulajdonképpen egy kérdésem maradt: akkor az általatok felsorolt (Varta, Sanyo, GP elemek közül válasszak, ezt ITT pedig felejtsem el?). A Sanyo-ról és a Varta akksiiról nem olvastam túl jókat, páran, akik digigépet használnak véleményezték őket.

Köszönöm ismételt segítségeteket!

#565 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2008. 01. 12. 00:49

Az az Energizer akku nekem van és nem rossz. Hiába van akármilyen akkud ha a töltőddel nem lehet kisütni és nem csatornánként kezeli az akkukat, és nem jelzi ki egyértelműen az akkuk állapotát. Egy jól feltöltött "1,2 V-os" akku feszültsége eléri az 1,47 V-ot 1,2V-nál egy fényképezőgép már nem megy.

#566 Felhasználó inaktív   hol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 09:05

SZIASZTOK
Egy kis segítséget kérek tőletek. Pontosabban tanácsot
Ma jutottam hozzá egy IPC-1-hez rendbe szeretném tenni a régebbi aksiaimat valamint a hozzá kapott
(Conrad 2500)akkut is, szeretném hosszútávon a fényképezőgép vakuban használni megbízható hosszú ideig szóval a kérdésem, az lenne Ti, hogy milyen beállítással töltitek és sütitek ki?
Segítségeteket előre is köszönöm
Attila

#567 Felhasználó inaktív   gyapo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 10:27

Idézet: hol - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 9:05

SZIASZTOK
Ma jutottam hozzá egy IPC-1-hez rendbe szeretném tenni a régebbi aksiaimat valamint a hozzá kapott
(Conrad 2500)akkut is, szeretném hosszútávon a fényképezőgép vakuban használni megbízható hosszú ideig szóval a kérdésem, az lenne Ti, hogy milyen beállítással töltitek és sütitek ki?
Attila

A 2500-ast 500 mA-rel töltheted nyugodtan, nem is fog melegedni, meg nem is erőlteti meg. Ha a régebbiek kisebb kapacitásúak, akkor esetleg a 200 mA-rel érdemesebb.

#568 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 01. 12. 10:33

Idézet: hol - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 10:05

SZIASZTOK
Attila

500 mA töltőáramra nyugodtan állíthatod. A mod gombbal átválthatsz kisütésre az mindíg fele a töltőáramnak, és utána feltölti 500-al. A végén kiírathatod hogy mennyi van az egyes akkukban. Megismételtetheted akár még egyszer. De arra el lehetsz készülve hogy lesz olyan akku amelyik gyenge lesz. A tapasztalatom az hogy amelyik két ciklustól nem javul meg annak kampó. Nemegyszer fordult elő hogy márkás új akksikban használhatatlan rosszak voltak.IPC-1-et vagy L-est vettél?

#569 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 11:03

Idézet: ottokar - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 23:49

Az az Energizer akku nekem van és nem rossz. Hiába van akármilyen akkud ha a töltőddel nem lehet kisütni és nem csatornánként kezeli az akkukat, és nem jelzi ki egyértelműen az akkuk állapotát. Egy jól feltöltött "1,2 V-os" akku feszültsége eléri az 1,47 V-ot 1,2V-nál egy fényképezőgép már nem megy.

Értem. Akkor lehet maradok az Energizer-nél. Abban még tudnátok segíteni, hogy ezeket a 2500 mAh-es Energizer-eket akkor mivel, meddig, hányszor és hogyan töltsem? Olvastam egy olyat, hogy gyorstöltőt adnak hozzá, de az nem tesz olyan jót az akksiknak (valamint nem is tölti őket fel annyira, mint egy 16 órás mondjuk). Egyébként mikor a régi Panasonic elemeinket töltöttük ezzel a Varta töltővel, mikor kivettük őket 4-5 óra után, iszonyatos melegek voltak, gondolom ezek szerint ez sem normális? Elnézést, ha amatőr dolgokat kérdezek, de akkor kikérném tanácsotokat, hogy az újakat mivel és hogy töltsem majd?

Köszönöm szépen!

#570 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 01. 12. 11:30

Idézet: mhorvat - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 12:03

Értem. Akkor lehet maradok az Energizer-nél. Abban még tudnátok segíteni, hogy ezeket a 2500 mAh-es Energizer-eket akkor mivel, meddig, hányszor és hogyan töltsem? Olvastam egy olyat, hogy gyorstöltőt adnak hozzá, de az nem tesz olyan jót az akksiknak (valamint nem is tölti őket fel annyira, mint egy 16 órás mondjuk). Egyébként mikor a régi Panasonic elemeinket töltöttük ezzel a Varta töltővel, mikor kivettük őket 4-5 óra után, iszonyatos melegek voltak, gondolom ezek szerint ez sem normális? Elnézést, ha amatőr dolgokat kérdezek, de akkor kikérném tanácsotokat, hogy az újakat mivel és hogy töltsem majd?

Köszönöm szépen!

Nézd ha veszel egy IPC-1L-es töltőt a Conradtól akkor minden problémád megoldódik, a melegedés regenerálás stb. Ez a világ legjobb 4 csatornás töltője. Az álokoskodás amit sokan tesznek hogy nem veszek közel tízezres töltőt, mert két garnitúra tönkremenetele esetén már minuszba kerülsz. Már lecsengett az esztelen gyorstöltögetések időszaka mert akik ezt erőltették a saját kárukon tapasztalták a képtelenségét. Az meg nevetséges hogy valaki vesz egy 100 ezer Ft os gépet és nem tud mellé tartani 4 ezerFt -os akkuból akár 3 garnitúrát. Az IPC-k kijelzik töltés közben és a végén is a jellemző adatokat ott időt lesni nem kell. Bármelyik 2000 feletti akkut lehet 500mA-el tölteni, az IPC-nél még 1 A -nél sincs káros melegedés.

Szerkesztette: ottokar 2008. 01. 12. 11:35 -kor

#571 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 12:05

Értem, gondoltam, hogy töltőt is be kell majd szerezni, hosszútávon jobban megéri. Ez egy nagyon spéci töltő vagy kisebb-nagyobb áruházakban be tudom szerezni (neten nem sok helyet találtam, ahol kapni)?

Köszönöm a sok segítséget, nagyon rendesek vagytok, még az olyan amatőrökkel is, mint én :)

Ui.: találok valami magyar feljegyzést valahol ezekről a kisütésről és hasonlókról? Mert angol WikiPedia kicsit kifogott rajtam a NiMH szócikkével :eek:

Szerkesztette: mhorvat 2008. 01. 12. 12:09 -kor

#572 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 01. 12. 12:28

Idézet: mhorvat - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 13:05

Értem, gondoltam, hogy töltőt is be kell majd szerezni, hosszútávon jobban megéri. Ez egy nagyon spéci töltő vagy kisebb-nagyobb áruházakban be tudom szerezni (neten nem sok helyet találtam, ahol kapni)?

Köszönöm a sok segítséget, nagyon rendesek vagytok, még az olyan amatőrökkel is, mint én :)

Ui.: találok valami magyar feljegyzést valahol ezekről a kisütésről és hasonlókról? Mert angol WikiPedia kicsit kifogott rajtam a NiMH szócikkével :eek:

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...WtKUFVrVXhOUT09

Az IPC-t csak a Conrad forgalmazza tudtommal magyarországon, Nemigen kapsz máshol. Nagyon kurrens cikk. Most meg 1000-ft-al olcsóbb ne sokat meditálj mert nem mindíg kapni.

#573 Felhasználó inaktív   hol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 14:15

Idézet: ottokar - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 11:33

500 mA töltőáramra nyugodtan állíthatod. A mod gombbal átválthatsz kisütésre az mindíg fele a töltőáramnak, és utána feltölti 500-al. A végén kiírathatod hogy mennyi van az egyes akkukban. Megismételtetheted akár még egyszer. De arra el lehetsz készülve hogy lesz olyan akku amelyik gyenge lesz. A tapasztalatom az hogy amelyik két ciklustól nem javul meg annak kampó. Nemegyszer fordult elő hogy márkás új akksikban használhatatlan rosszak voltak.IPC-1-et vagy L-est vettél?

szia

Köszönöm a segítséget
IPC-1-et vettem.

Még 1 kérdés Mi ez a regenerálás? hogy csinálja ?
érdemes?
ezzel lehet a NIMH aksikat rendbe rakni?
milyen beállítással?
Hú ez a kérdés áradat csak gyözz segíteni válaszolni
sok helyen olvastam már utánna ennek de ezt találtam a legjobb fórumnak
Egyébbként tényleg szar volt az egyik aksi,mert csak  1154-et írt ki rá
Mennyire pontos a mérése? Hihető adat?
Kösz előre is a segedelmet

#574 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 01. 12. 15:07

Idézet: hol - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 15:15

szia

Köszönöm a segítséget
IPC-1-et vettem.

Még 1 kérdés Mi ez a regenerálás? hogy csinálja ?
érdemes?
ezzel lehet a NIMH aksikat rendbe rakni?
milyen beállítással?
Hú ez a kérdés áradat csak gyözz segíteni válaszolni
sok helyen olvastam már utánna ennek de ezt találtam a legjobb fórumnak
Egyébbként tényleg szar volt az egyik aksi,mert csak  1154-et írt ki rá
Mennyire pontos a mérése? Hihető adat?
Kösz előre is a segedelmet

A regenerálás alapszintig való kisütésből (kb 9V) és feltöltésből áll. A refresh-nél ezt ismételgeti automatikusan egymásután és figyeli hogy sikerült e minél többet tenni az akkuba. Természetesen egy kapacitásvesztett gyenge akkuból vagy egy szivárgó áramúból nem lehet újat csinálni. A refresh-től túl sokat várnak a tapasztalatom szerint két regenerálási ciklus ha nem teszi rendbe az akkut akkor már semmi nem éleszti fel. Mint írtam 500mA töltőáram az alap azt minden jó akku bőven tolerálja. A készülék nem mikropontosságú, (akkor nem is ennyi lenne) de a NiMH akkukhoz bőven megfelel. Arra ügyelj hogy az akkukat nyomd teljesen a helyére mert a készülék hőérzékelőle az akku köpenyén mér.
Én mindíg ha kiveszem a gépből az akkukat kisütést indítok el mert az akkuban van kb 1,2V üresjárási, persze kevés töltés is de sokszor nem egyforna szintíg merülnek le, a kisütés nagyjából egy szintre is hozza őket.

Szerkesztette: ottokar 2008. 01. 12. 15:18 -kor

#575 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 21:56

Mennyit lehet itt percek alatt okosodni :)

Energizer elemeket vettem egyébként (nem tudom az mekkora hiányosság, hogy ezekre a GP-kel szemben nincs ráírva a Standard töltési idő és feszültség (?), 2500 mAh-esek. Akkor ezeket az elemeket 500 mA-n töltsem majd (ja igen, IPC-l1 megrendelve) vagy ezt az IPC masina tudni fogja magától?
Még egy kérdés: akkor ezek szerint Te mindig először szintbe hozod az akksiid kisütéssel és utána kezdi el a 16 órás töltést?

Milán

#576 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 22:30

Felejtsétek el kérdéseim, tárgytalanok :lama:

Várom már a töltőt. Egy kérdésre nem tudtam meg a választ még: Az 1.2V-os akksik akkor tulajdonképpen nagyobb feszültségen fognak muzsikálni, vagy a többletfeszültség (~0,3 V) csak a töltés közben vonatkozik az akkumulátorra?

#577 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 01. 12. 23:11

Idézet: mhorvat - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 23:30

Felejtsétek el kérdéseim, tárgytalanok :lama:

Várom már a töltőt. Egy kérdésre nem tudtam meg a választ még: Az 1.2V-os akksik akkor tulajdonképpen nagyobb feszültségen fognak muzsikálni, vagy a többletfeszültség (~0,3 V) csak a töltés közben vonatkozik az akkumulátorra?

Az 1,2 V-ot felejtsd el. hogy az miért van az akkun én se tudom. A töltők feszültsége 1,4 V általában az akku ettől nincs túltöltve ez a normál. Mellesleg a fényképezőgépek alkatrészeinek egy része nem is megy 1,2V-on. Az akkukra írt értékek nem szentírások. A gyakorlat mutatta meg hogyan kell az akkut kezelni. Mintahogy a 10 A-es gyorstöltések is megszüntek mert kiderült hogy rossz. Az IPC-n a töltőáramot a current gombbal kell beállítani az akkuk behelyezése után 7 mp-en belül. 500mA-el a töltési idő nem 16 óra egy 2500-asnál, hanem 6-7 óra. De az IPC kijelzi hogy tele van az akku ami annyit jelent hogy többet nem lehet bele tenni. Én mindíg kisütöm és úgy töltöm fel az akkuimat. Az akkuk sorba kötve nem merülnek ki egyformán hanem a belső ellenállásuk szerint.

#578 Felhasználó inaktív   mhorvat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 23:45

Igen, előbbi két kérdésemre már válaszra leltem a használati átnyálazása után :) Ezek szerint a régi Varta töltő is 500 mA-val töltött, mert 5-6 óra alatt végzett az is (bár mikor beraktam a gépbe már alapból villogott az ikon, ami akkor kapcsol be, mikor feles alá csökken az akkumulátor). Azonban ez a régi töltő szerintem többet ártott az elemeknek, mint használt, mert gondolom az nem természetes, ha olyan melegek voltak az elemek, hogy összeszorítva a markomban alig lehetett megfogni őket töltés után :confused:

Szerkesztette: mhorvat 2008. 01. 12. 23:45 -kor

#579 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 17. 19:23

Üdv!

Hátha érdekel valakit:
Délután jártam a Conradban. Egy konténerben vagy 20 IPC-1l volt kipakolva, és bonuszként ráragasztva valami zöld színű 4-es akku csomag. A márkát nem jegyeztem meg, de valami itt is emlegetett tisztességesebb rémlik. Kapacitás passz, mert akkurátusan a márkajelzés volt kiforgatva minden.
Mindezt 8990-ért.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#580 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 20:16

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. jan. 17., csütörtök - 19:23

Üdv!

Hátha érdekel valakit:
Délután jártam a Conradban. Egy konténerben vagy 20 IPC-1l volt kipakolva, és bonuszként ráragasztva valami zöld színű 4-es akku csomag. A márkát nem jegyeztem meg, de valami itt is emlegetett tisztességesebb rémlik. Kapacitás passz, mert akkurátusan a márkajelzés volt kiforgatva minden.
Mindezt 8990-ért.

Conrad honlapja szerint:
AKKUTÖLTŐ IPC-1L - 8990,- Ft
IPC-1L TÖLTŐKÉSZÜLÉK + ENDURANCE AA AKKU KÉSZLETBEN - 9990,- Ft
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.