HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#621 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2008. 03. 11. 19:09

"A gyors töltők gyorsabban feltöltik az aksikat, de mennyivel csökkentik az élettartalmukat? "

Sokkal, nagyon sokkal, nem éri meg. A pár év elötti gyorstöltés őrület mára teljesen megszünt. Olcsóbb több garnitúrát tartani, és rendszeresen készenlétre tölteni. Ceruzaakkut 500mA-el érdemes tölteni.

#622 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 03. 11. 19:11

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 17:30

Sok típusismeretem nincs. A reklámszlogeneken túl az látszik, h egymásnak ellentmondó különböző tulajdonságokra hegyeznek ki egyes típusokat.
Úgy vélem, egy kis szivárgási áramú cella nagyobb belső ellenállással rendelkezik, ami rosszabb gyorstöltési tulajdonságot és kissebb max terhelhetőséget eredményez. Ugyanez egy nagy áramfelvételű készüléknél nagyobb kapocsfeszültségesést és jelentős akkutöltöttség melletti kimerültségjelzést eredményez.
Gondolkodtam valami akár számítógéphez köthető szuper teszter, töltő kütyün, eddig nem jutottam el.
Sok lehetőség van a régi mobiltelók töltőelektronikájában is.
Akinek van típusismerete, esetleg kapcsirajza, szóljon. Hol találok jó műszaki leírásokat, akkukarakterisztikákat?
Sokt játszottam öreg akkukkal. Tapasztalat, ami már nem jó telefonba, fényképgépbe, az kíválóan megfelel igénytelenebb alkalmazásoknál.
Olyat olvastam, h az önkisüléses lemerülés, illetve az ekörüli kis terhelés direkt méreg az akkuknak.

Amelyik akkunak nagy az önkisülése az egyszerűen rossz, kidobandó.

#623 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 11. 23:25

Idézet: sztgyi - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 16:10

Sziasztok!
Sokáig gondolkodtam azon, hogy beírjam-e a Varta R2U akksikról szerzett tapasztalataimat.
Úgy látom azért nem volt haszontalan.
Van még négy ilyen akkum, amelyeket kisfogyasztású eszközökben használok 2007. szept. közepe óta.
Először ezeket is az IPC-1L-el leellenőriztem, vásárlás után a töltésük a névleges 2100 mAh 85%-a körüli érték volt, hasonlóan az előző négyeshez. Majd feltöltés, és mentek az óra/rádiós távhőmérő vevő részébe. Ennek a cuccnak nem lehet nagy a fogyasztása (elemről több mint egy évet elment korábban). Arra vagyok kíváncsi, meddig tudja működtetni ezt az eszközt az ilyen akku. Ide csak kis önkisülésű akksit érdemes használni - vagy inkább elemet. Már annak is örültem, hogy ezek az órák/távhőmérők 2 x 1,2 V-ról is mennek(kettő is így működik tavaly szept. 15. óta !!!)
Majd megírom meddig bírják! :)

netmanus! Egyetértek azzal amit írtál, érdemes lett volna még várni. De már fél év is elég hosszú idő.

Ádyka! Sajnos most nagyon kellettek ezek az aksik, nem tudom újból kezdeni a méricskélést, de a használat közbeni tapasztalatokról beszámolok!

ottokar! Bennem is az a kérdés merült fel, amikor hozzászólásodat olvastam, hogy a Te Vartáid is R2U típusúak voltak? Tudom, hogy négy db. vizsgálatából még nem lehet messzemenő következtetést levonni, de négy db. a fiókban, a másik négy db. pedig működés közben a fél évet jól bírta! Igaz, nem voltak nagyfogyasztású készülékben próbálva, de ezek amiket én tapasztaltam, a kis önkisülésre vonatkozóan érdekesek. Ezeket pedig így reklámozták (a kis önkisülésre gondolok).

Lehet, hogy beruházok még ilyenekre és nyaggatom majd a fényképezőgépben is.
Tavaly csak azért vettem, mert újdonság volt, és még olcsó is volt. Eddig nem ért csalódás!  ;)

Sztgyi, nehogy komolyan vedd.  :) Csak a telhetetlenség mondatja velünk. :cool: Egyébként a fél év utáni kis önkisülést elég nehéz lenne mérni, mert feltételezhetően tényleg elég kicsi.

Nekem 3 hónapos eredményeim vannak Ready2Use-zal (én csak eddig bírtam :D ):

2 db. AA (2100mAh), teszt: 2120 és 2130 mAh
Kisütés 3 hónap után: 1812 és 1847 mAh
Ez 85,5% és 86,7%.

2 AAA (800mAh) teszt: 782 és 818 mAh
Kisütés 3 hónap után: 657 és 686 mAh
Ez meg 84% és 83,9%.

A %-okat a teszt kisütéshez hasonlítottam (nem a névleges kapacitáshoz), de érdemes figyelembe venni, hogy 1 hét után már csak a teszt kisütés 91%-a van bennük (van 1 hetes tesztem is, igaz ezeket még másik Ready2Use akkukon végeztem; AAA-kban meg csak 89-90%), azaz az önkisülés eleinte alig kisebb a normálisnál, idővel viszont nagyon lelassul. Ebből gondolom, hogy pár hónap után már gyakorlatilag a 0-hoz közelít. :cool:

#624 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 23:40

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 16:30

Sok típusismeretem nincs. A reklámszlogeneken túl az látszik, h egymásnak ellentmondó különböző tulajdonságokra hegyeznek ki egyes típusokat.
Úgy vélem, egy kis szivárgási áramú cella nagyobb belső ellenállással rendelkezik, ami rosszabb gyorstöltési tulajdonságot és kissebb max terhelhetőséget eredményez. Ugyanez egy nagy áramfelvételű készüléknél nagyobb kapocsfeszültségesést és jelentős akkutöltöttség melletti kimerültségjelzést eredményez.
Gondolkodtam valami akár számítógéphez köthető szuper teszter, töltő kütyün, eddig nem jutottam el.
Sok lehetőség van a régi mobiltelók töltőelektronikájában is.
Akinek van típusismerete, esetleg kapcsirajza, szóljon. Hol találok jó műszaki leírásokat, akkukarakterisztikákat?
Sokt játszottam öreg akkukkal. Tapasztalat, ami már nem jó telefonba, fényképgépbe, az kíválóan megfelel igénytelenebb alkalmazásoknál.
Olyat olvastam, h az önkisüléses lemerülés, illetve az ekörüli kis terhelés direkt méreg az akkuknak.

Ennek ellentmond, hogy ezeknek az új típusú akkuknak az önkisülésük mellett a terhelhetőségük is jobb (kisebb a belső ellenállásuk) a normál akkukénál.

Amit a végén írsz, az elgondolkodtató (azaz hogy az állás vagy a kis áramú kisütés károsabb lenne az akkukra, mint a nagyobb áramú használat). Igazából én még nem tapasztaltam ilyesmit. Sőt, az A4Tech egeremhez kapott zöld színű 1400-as NiMH AA akkuk remek formában vannak (nagyon kicsi az önkisülésük, és remekül viselik a terhelést, ráadásul a súlyuk is NiCd-khez hasonló), pedig már vannak vagy 5 évesek, és eddig főleg álltak, ill. az egérben működtek (most is belőlük 2 db. működteti a termosztátot már tél eleje óta). Valahogy az NiCd-k viszont nem bírják ilyen jól, azok közül a legtöbbnek elég jelentős az önkisülése: 10-ből 3 db. gyakorlatilag 1 hét alatt elveszíti a kapacitását, 6 db. 1-2 hét után már csak a fele teljesítményt nyújtja, 1 pedig kifejezetten jó állapotban van. Igaz az NiCd-im között 7-8 évesek is vannak, és ezek eleinte nem részesültek túl jó bánásmódban (párszor voltak mélykisütve és a töltés is számolós módszerrel ment, igaz csak 50 mA-rel).

#625 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 00:07

Idézet: Tigryss - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 14:16

Helló!

Előre is bocsi a bugyuta kérdésekért, de sehol nem találtam eddig választ rájuk.

Egy Canon Powershot S5 IS digitális fényképezőgéphez kéne vennem aksikat és hozzá töltőt.
Az év bizonyos szakában hetekig egész napot végig kell fényképeznem és csak este van újra lehetőségem feltölteni az aksikat. Abból kiindulva, hogy a gyárilag ajánlott 2500 mAh-s aksival (4 db) 450 képet lehetne csinálni arra tippelek, hogy két sorozatra lenne szükségem.

Szeretném megkérdezni, hogy mit érdemesebb vennem?
Láttam, hogy vannak olyan aksik, amik hosszú ideig megtartják a töltöttségüket, ami nagyon szimpatikus, de a teljesitményük kisebb. (az egyik oldalon 2900 mAh-st találtam, a másik oldalon viszont max. 2100 mAh-t.)

A piacon lévő aksik közül melyik márka lenne a legjobb?

A gyors töltők gyorsabban feltöltik az aksikat, de mennyivel csökkentik az élettartalmukat?

Előre is nagyon köszi.

Üdv:
Tigryss

Húúú, jó sokat fotózol. Ha tényleg nem elég 1 garnitúra 1 napra, és ez több napon keresztül így megy, akkor 2 lehetőséged van: vagy az egyik garnitúrát gyorsan töltöd, és a másikat töltheted lassabban (éjszakára rajtahagyod a töltőn), vagy 2 töltőt kell használnod. Van már töltőd? Milyen?

Az ár mennyire számít? Ha nem nagyon, akkor azt mondanám, hogy vegyél 4 db.  2000 mAh-s Eneloopot a hozzáadott töltővel együtt (6eFt). Ez lassan tölt, éjszakára rajta kell hagyni. Közben meg a másik töltővel töltheted a másik garnitúrát. Az új generációs akkuknak megvan az az előnyük, hogy ha csak egy kicsit használtad őket (vagy egyáltalán nem), akkor nem kell feltöltened, mert nem nagyon veszítenek a kapacitásukból (mondjuk 1-2 nap alatt a jó állapotban lévő hagyományosak sem). Illetve szerintem hosszú távon jobb minőséget nyújtanak, így talán sokáig biztosítanak felhőtlen fényképezést. A hagyományos akkuk között sokkal nagyobb eséllyel fordul elő 1-1 gyengébb példány (aminek nagyobb az önkisülése, vagy kisebb a terhelhetősége), ami méreg, mert elég, ha a 4 között 1 gyenge van.

Még valami az új fajta akkuk mellett szól: a nagyobb terhelhetőségnek köszönhetően gyorsabban tölt fel velük a vaku (már ha számít valamit).

Ha lesz majd tapasztalatod (esetleg új és régi fajta akkukkal), akkor légyszi írd le!
Szóval milyen töltőd van?

Ui: az új fajták között a legjobb (és talán legdrágább) a Sanyo Eneloop.

Szerkesztette: netmanus 2008. 03. 12. 00:09 -kor

#626 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 01:12

Idézet: netmanus - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 23:40

Ennek ellentmond, hogy ezeknek az új típusú akkuknak az önkisülésük mellett a terhelhetőségük is jobb (kisebb a belső ellenállásuk) a normál akkukénál.

Az új dolgokat nem ismerem, ezért is kérdeztem, hol olvashatok róluk.
Én még ott tartok, h NiCd  1000 normáltöltés/kisütési ciklus a kapacitás 75%-ra csökkenéséig.
részleges kisütés és rátöltés esetén erős belső kristályszerkezet durvulás és a cellarészegség jelensége.
Ni Metalhidrid: 500 ciklus élettartam, kissebb belső ellenállás, nagyobb önkisülés, gyengébb cellarészegség jelenség.
Li ion : nagyobb cellafeszültség, elvileg nincs cellarészegség, érzékeny a forszírozott kisütésre.
Elsősorban az elektromos hajtású modellekkel kapcsolatban sokat olvastam a bennmaradó töltés kiszedésének fontosságáról, a célszerű kisütési végfeszültségről, amit cellaszinten általában egy diódanyitófeszültségre (dióda+izzó sorbakötve) végeztek.
Persze, lehet, h ez jobbára már csak a múlt. Mindenesetre hoztak hozzám pár akkumulátoros kisgépet morzsaszívót és társait, aminél az akku a használaton kívül a tartójában állandó töltésen van.
Sok megfolyósodottat találtam, és volt amikor pár regeneráló feltöltés/kisütés ciklussal szépen rendbejöttek.

#627 Felhasználó inaktív   GBogyó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 12. 08:25

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 16:30

Én úgy mondanám, hogy a mélykisülés (ami nem feltétlenül önkisülés) a legnagyobb méreg.  Ilyenek után már nagyban fogy az esélye a rendberakásnak.  Sokszor teljesen lehetetlen lesz.  És amit sikerül rendbe tenni, az fog majd nagy önkisüléssel rendelkezni.  A többi hiba nem annyira okoz problémát.
SZVSZ.

#628 Felhasználó inaktív   sztgyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 11:06

Szia netmanus!

> Sztgyi, nehogy komolyan vedd. :) Csak a telhetetlenség mondatja velünk. ...
Már miért ne venném komolyan? Hisz itt minden hozzászólás értékes, és komolyan kell venni, még akkor is, ha kicsit viccelődünk is! :) (Humor nélkül keserű az élet!)

A Te teszt eredményeid is nagyon jókat mutatnak! Köszi hogy beírtad!
Az meg érthető, ha az ember már vesz egy ilyesfélét, nincs türelme hosszú ideig várni, használni is szeretné. Azért a három hónaphoz is gratulálok! (Nálam a fél év csak a feledékenység miatt jött össze! :) )
Sajnos én már sokszor befaragtam az akciós (ill. olcsó) akkukkal, ez az R2U is olcsó volt egy bizonyos helyen és időben (itt már többször is szó volt róla akkor), de eddig még bíztató.
Össze fogom szedni az elrettentő, olcsón vásárolt akkuimat (nincs szívem kidobni ezeket, valahol lehet még használni) és lefotózom, majd beteszem ide tanulságképpen (bár lehet, hogy ezek már nincsenek forgalomban - bár én se botlottam volna beléjük! :( )

Üdv: sztgyi

#629 Felhasználó inaktív   Tigryss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 23:50

Idézet: netmanus - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 0:07

Húúú, jó sokat fotózol. Ha tényleg nem elég 1 garnitúra 1 napra, és ez több napon keresztül így megy, akkor 2 lehetőséged van: vagy az egyik garnitúrát gyorsan töltöd, és a másikat töltheted lassabban (éjszakára rajtahagyod a töltőn), vagy 2 töltőt kell használnod. Van már töltőd? Milyen?

Az ár mennyire számít? Ha nem nagyon, akkor azt mondanám, hogy vegyél 4 db.  2000 mAh-s Eneloopot a hozzáadott töltővel együtt (6eFt). Ez lassan tölt, éjszakára rajta kell hagyni. Közben meg a másik töltővel töltheted a másik garnitúrát. Az új generációs akkuknak megvan az az előnyük, hogy ha csak egy kicsit használtad őket (vagy egyáltalán nem), akkor nem kell feltöltened, mert nem nagyon veszítenek a kapacitásukból (mondjuk 1-2 nap alatt a jó állapotban lévő hagyományosak sem). Illetve szerintem hosszú távon jobb minőséget nyújtanak, így talán sokáig biztosítanak felhőtlen fényképezést. A hagyományos akkuk között sokkal nagyobb eséllyel fordul elő 1-1 gyengébb példány (aminek nagyobb az önkisülése, vagy kisebb a terhelhetősége), ami méreg, mert elég, ha a 4 között 1 gyenge van.

Még valami az új fajta akkuk mellett szól: a nagyobb terhelhetőségnek köszönhetően gyorsabban tölt fel velük a vaku (már ha számít valamit).

Ha lesz majd tapasztalatod (esetleg új és régi fajta akkukkal), akkor légyszi írd le!
Szóval milyen töltőd van?

Ui: az új fajták között a legjobb (és talán legdrágább) a Sanyo Eneloop.

Köszi a válaszokat!

Azt még kihagytam a felsorolásból, hogy nem itthon fotózok ennyit, hanem Egyiptomban.
Számit az ár is, de annyira nem, hogy utána ott ücsüljek a sivatag közepén 4 db olcsó aksival, amivel nem tudok fényképezni. Tehát inkább rászánom a pénzt.
Viszont számit a súly is, mert a repcsin csak 20 kg-ot vihetünk, az meg jó lenne, ha nem csak a fényképezőgépet és az aksikat tudnám magammal vinni :)
Még nincs aksitöltőm sem, mert korábban nem volt rá szükségem, az előző gépemnek saját aksija volt. Viszont gyorsan kell döntenem, mert a jövő héten indulok.
Tulajdonképpen az, hogy mennyire gyorsan töltsön fel attól is függ, hogy hány garnitúrára van szükségem, mert ugye az éjszaka is csak rövid ideig tart, annyi idő alatt fel kell tudnom tölteni őket.
Nagyon szimpatikusak ezek az újfajta aksik, de félek tőle, hogy a két sorozat 2000 mAh-s kevés lenne egész napra.
Az hogy hangzik, hogy egy sorozat az ajánlott Sanyo Eneloop-ból és egy sorozat 2700-2800 mAh-s? Az is Sanyo? (a fényképezőgép 4 db aksival működik)
Pesten valami jó hely hozzá?

üdv:
Tigryss

#630 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 04:48

Idézet: Tigryss - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 23:50

Köszi a válaszokat!

Azt még kihagytam a felsorolásból, hogy nem itthon fotózok ennyit, hanem Egyiptomban.
Számit az ár is, de annyira nem, hogy utána ott ücsüljek a sivatag közepén 4 db olcsó aksival, amivel nem tudok fényképezni. Tehát inkább rászánom a pénzt.
Viszont számit a súly is, mert a repcsin csak 20 kg-ot vihetünk, az meg jó lenne, ha nem csak a fényképezőgépet és az aksikat tudnám magammal vinni :)
Még nincs aksitöltőm sem, mert korábban nem volt rá szükségem, az előző gépemnek saját aksija volt. Viszont gyorsan kell döntenem, mert a jövő héten indulok.
Tulajdonképpen az, hogy mennyire gyorsan töltsön fel attól is függ, hogy hány garnitúrára van szükségem, mert ugye az éjszaka is csak rövid ideig tart, annyi idő alatt fel kell tudnom tölteni őket.
Nagyon szimpatikusak ezek az újfajta aksik, de félek tőle, hogy a két sorozat 2000 mAh-s kevés lenne egész napra.
Az hogy hangzik, hogy egy sorozat az ajánlott Sanyo Eneloop-ból és egy sorozat 2700-2800 mAh-s? Az is Sanyo? (a fényképezőgép 4 db aksival működik)
Pesten valami jó hely hozzá?

üdv:
Tigryss

Én a helyedben biztosan egy IPC1, vagy IPC1L töltőt venék a Conradból, és hozzá két garnitúra Eneloop akkut. Szerintem a 2000-es Eneloop teljesít annyit mint egy 2600-as másik típus. Én már csak Eneloop akkukat veszek.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#631 Felhasználó inaktív   Tigryss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 12:19

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 4:48

Én a helyedben biztosan egy IPC1, vagy IPC1L töltőt venék a Conradból, és hozzá két garnitúra Eneloop akkut. Szerintem a 2000-es Eneloop teljesít annyit mint egy 2600-as másik típus. Én már csak Eneloop akkukat veszek.

Helló!

Köszönöm a választ.
Vettem egy sorozat Eneloop-ot és egy IPC-1L töltőt és kaptam kölcsön egy Sanyo 2700-ast, hogy próbáljam ki, melyik válik be jobban a géphez.
Kipróbálom mindet aztán beszámolok az eredményről.
Mégegyszer köszi mindenkinek, aki válaszolt.

üdv:
Tigryss

#632 Felhasználó inaktív   pici1985 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 20:30

Hali

Van egy regi Energizer Compact V-2988 as töltöm.
A kerdesem az lenne hogy ezzel tölhetem-e a Varta Ready2Use 2100mAh-es akksikat. Es ha igen akkor mennyi ideig. Van rajta 2 LED az kialszik ha kesz a töltes, de nemtom h ezekutan megbizhatok-e a LED-ekben.

Ez van a töltö hatuljan:

Bar kicsit el van mososdva a cimke, de ilyen adatokat tudtam leolvasni rola:

Output: AA-2x (28V)= 170-190mA  048-053VA

Kösz a HELP-et elöre is.
ASUS K8N NF3 s754;AMD A64 3000+"Newcastle"@2400MHz 1,6Vcore;2*512MB Samsung 400MHz;Galaxy 7600GT 256MB DDR3 AGP 1.2ns Zalman 560/725@680/870;Samsung HD403LJ 400GB SATA2 16MB;Samsung SP1614N 160GB 8MB;Maxtor 6Y080P0 80GB 8MB;LG DVD-ROM GDR-8164B;LG DVD+/-RW-RAM GSA-4163B;Chieftec 350W Delta 12cm PFC;Kingston Data Traveler 2GB USB 2.0;Samsung Samtron 76E;Samsung SMOP5000WX Optical Mouse;Genius Luxe Mate Scroll U+P bill;Genius Video CAM Look;SonyEricsson W700i;

#633 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 03. 18. 23:56

Idézet: pici1985 - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 21:30

Hali

Van egy regi Energizer Compact V-2988 as töltöm.
A kerdesem az lenne hogy ezzel tölhetem-e a Varta Ready2Use 2100mAh-es akksikat. Es ha igen akkor mennyi ideig. Van rajta 2 LED az kialszik ha kesz a töltes, de nemtom h ezekutan megbizhatok-e a LED-ekben.

Ez van a töltö hatuljan:

Bar kicsit el van mososdva a cimke, de ilyen adatokat tudtam leolvasni rola:

Output: AA-2x (28V)= 170-190mA     048-053VA

Kösz a HELP-et elöre is.

A minimális töltőáram 0,1C Ez a töltő azt sem éri el. Két csatornás ezért ha bármelyik párba gyenge akku kerül azt nem tudja feltölteni mert időre áll le.Erősen hanyagolandó. Mivel időkapcsolós leáll az idő lejártával nem törődik hogy tele van e az akku vagy sem. Olyan töltőt kell venni amelyik négy csatornás és kisütési funkcióval rendelkezik. És delta U lekapcsolással rendelkezik. Pld UFC 5.

#634 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 03. 18. 23:59

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...kZaT1pXeEZkdz09

Ez elég drága az IPC-1L ennél jobb és olcsóbb is. Nem írja hogy állítható volna a töltőárama az IPC-1L-nek lehet.

Szerkesztette: ottokar 2008. 03. 19. 00:02 -kor

#635 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 00:21

Idézet: ottokar - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 23:59

az IPC-1L ennél jobb és olcsóbb is. Nem írja hogy állítható volna a töltőárama az IPC-1L-nek lehet.

Hol, és mennyiért tudom megvenni? Pécsi vagyok.

#636 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 03. 19. 00:51

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...WtKUFVrVXhOUT09

Ez a világ legjobb 4 csatornás töltője csak a Conrad árulja rendeld meg csomagban elküldik

#637 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 04:48

Idézet: ottokar - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 23:59

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...kZaT1pXeEZkdz09

Ez elég drága az IPC-1L ennél jobb és olcsóbb is. Nem írja hogy állítható volna a töltőárama az IPC-1L-nek lehet.

Nekem volt UFC-5 töltőm. Gyorstöltőnek nem rossz (2000mA), de én is lecseréltem egy IPC1-re. Nem bántam meg. Ha már választani kellene akkor tényleg egy IPC-1L, mint UFC-5.

Szerkesztette: Kicsiati 2008. 03. 19. 04:49 -kor

Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#638 Felhasználó inaktív   pici1985 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 09:15

Idézet: ottokar - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 0:56

A minimális töltőáram 0,1C Ez a töltő azt sem éri el. Két csatornás ezért ha bármelyik párba gyenge akku kerül azt nem tudja feltölteni mert időre áll le.Erősen hanyagolandó. Mivel időkapcsolós leáll az idő lejártával nem törődik hogy tele van e az akku vagy sem. Olyan töltőt kell venni amelyik négy csatornás és kisütési funkcióval rendelkezik. És delta U lekapcsolással rendelkezik. Pld UFC 5.

Kösz a help-et, akkor felejtös a cucc.

De most lattam egy ilyet: Energizer DUO - USB Charger

Erre lennek kivancsi h ezt megeri-e megvenni.
ASUS K8N NF3 s754;AMD A64 3000+"Newcastle"@2400MHz 1,6Vcore;2*512MB Samsung 400MHz;Galaxy 7600GT 256MB DDR3 AGP 1.2ns Zalman 560/725@680/870;Samsung HD403LJ 400GB SATA2 16MB;Samsung SP1614N 160GB 8MB;Maxtor 6Y080P0 80GB 8MB;LG DVD-ROM GDR-8164B;LG DVD+/-RW-RAM GSA-4163B;Chieftec 350W Delta 12cm PFC;Kingston Data Traveler 2GB USB 2.0;Samsung Samtron 76E;Samsung SMOP5000WX Optical Mouse;Genius Luxe Mate Scroll U+P bill;Genius Video CAM Look;SonyEricsson W700i;

#639 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 03. 19. 10:52

Idézet: pici1985 - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:15

Kösz a help-et, akkor felejtös a cucc.

De most lattam egy ilyet: Energizer DUO - USB Charger

Erre lennek kivancsi h ezt megeri-e megvenni.

A töltőáramai normálisak de annyira nem tudok Spanyolul hogy részletesen el tudnám olvasni. De nem kisütős töltőt nem érdemes venni, ez meg nem biztos hogy az .

Szerkesztette: ottokar 2008. 03. 19. 10:54 -kor

#640 Felhasználó inaktív   pici1985 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 11:04

Idézet: ottokar - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:52

A töltőáramai normálisak de annyira nem tudok Spanyolul hogy részletesen el tudnám olvasni. De nem kisütős töltőt nem érdemes venni, ez meg nem biztos hogy az .

itt egy angol nyelvü leiras.

Leírás

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.