HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 13. 14:25

Idézet: ottokar - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 13:23

Ne a feszültséget lesd hanem majd a végén jeleztesd ki hogy mennyi van az egyes akkukban.
.
.
.

Oké, közben átolvastam a kézikönyvet még 2x is. Most átraktam discharge funkcióra, akkor az lemerít és feltölt. Közben értelmeztem a refresh funkciót és rájöttem, hogy rosszul emlékeztem rá. Azt hittem korábban, hogy 3x végzi el a ciklust, de tényleg addig interpolál, amíg úgy nem ítéli hogy jó.

Most átraktam 500 mA-re és discharge. Aztán a másik garnitúrát is megnézem, ami a vakuban pihen. Gondolom úgy lemerülve megint, hogy a vaku motorját sem bírja átforgatni  :omg:

A vége úgyis az lesz, hogy ezeket a szerencsétlenségeket a méltó helyükre teszem: a szelektív hulladékgyűjtőbe a munkahelyen.

Köszönöm a gyors összefoglalót!  :up: :respect:

Üdv!
.
.
.

#702 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2008. 04. 13. 16:09

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 15:25

Oké, közben átolvastam a kézikönyvet még 2x is. Most átraktam discharge funkcióra, akkor az lemerít és feltölt. Közben értelmeztem a refresh funkciót és rájöttem, hogy rosszul emlékeztem rá. Azt hittem korábban, hogy 3x végzi el a ciklust, de tényleg addig interpolál, amíg úgy nem ítéli hogy jó.

Most átraktam 500 mA-re és discharge. Aztán a másik garnitúrát is megnézem, ami a vakuban pihen. Gondolom úgy lemerülve megint, hogy a vaku motorját sem bírja átforgatni  :omg:

A vége úgyis az lesz, hogy ezeket a szerencsétlenségeket a méltó helyükre teszem: a szelektív hulladékgyűjtőbe a munkahelyen.

Köszönöm a gyors összefoglalót!  :up:   :respect:

Üdv!

Az előfordul az IPC-nél hogy a nagyon lemerült akkut döglöttnek nyilvánítja, ilyenkor egy mezei töltőben meg lehet sokszor 5-10 percig indítani a töltést és akkor áttéve már tölti az IPC is. Ez nem hiba így van a processzora felkészítve.Az IPC 9V-ra süti ki az akkut ha jóval ez alatt van  az üresjárás akkor van ez.

#703 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 16:18

Idézet: ottokar - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 16:09

Az előfordul az IPC-nél hogy a nagyon lemerült akkut döglöttnek nyilvánítja, ilyenkor egy mezei töltőben meg lehet sokszor 5-10 percig indítani a töltést és akkor áttéve már tölti az IPC is. Ez nem hiba így van a processzora felkészítve.Az IPC 9V-ra süti ki az akkut ha jóval ez alatt van  az üresjárás akkor van ez.

Igen, ezt olvastam még korábban. Van is fix áramú töltőm, az 990 HUF volt a bevásárlóban még otthon. Érdekes módon nem fogyott, így felemelték az árát 2990-re és akkor egyből elkapkodták  :omg:

(0.9 V-ra süti ki, nem?)

Üdv!

:up:
.
.
.

#704 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 04. 13. 16:22

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 17:18

Igen, ezt olvastam még korábban. Van is fix áramú töltőm, az 990 HUF volt a bevásárlóban még otthon. Érdekes módon nem fogyott, így felemelték az árát 2990-re és akkor egyből elkapkodták  :omg:

(0.9 V-ra süti ki, nem?)

Üdv!

Persze 0.9 V-ra. :D

#705 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 16:47

Helló!

Hát sikeresen megvettem a Sanyo NC-MDU01-es USB-s töltőt 2 Eneloop 2000mAh-s akkuval.
Ha azt veszem alapul, hogy az Energizer Max sima LR6-os eleme videózást birta pár percig, miután készitettem vele vagy 50 képet, akkor igencsak jelentős az eltérés. Nagyon, de nagyon megvagyok vele elégedve. Eddig teleszedtem vele 2*1GB-os SD kártyát, mind videóval, mind képekkel és még nem kellett feltölteni. Most tart ott, hogy az állapotjelző az akksi felét mutatja feltöltöttnek. Nem semmi...  :cool:  :)  Végre sikerült találni egy strapabíró akkut. Utólag is köszönöm a véleményeket!

#706 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 22:07

Idézet: ottokar - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 13:23

Ne a feszültséget lesd hanem majd a végén jeleztesd ki hogy mennyi van az egyes akkukban. Különben se egyformán töltődnek mert a gépben se egyformán merülnek le, ezért ajánlatos kisütést nyomni ami egyforma szintre meríti le az akkukat és utána pontosan tudod a végén hogy mennyit vettek fel az egyes akkuk. A refresh móddal meg vigyázz mert előfordulhat hogy több napig fogja adjusztálni az akkut. Ha egy kisütés töltés alatt esetleg kettő alatt nem jön rendbe az akku akkor kampó. Az Enelooppal vigyázz ne hagyd csepptöltésen sokáig mert nem bírja. Fél esetleg egy órát még kibír de jobb ha FULL-nál kiveszed.

Azért nem árt a feszültséget is nézni. Ott derül ki, ha egy akku már nem nagyon bírja a terhelést. Olyankor hiába jó a kapacitása, egy digitális fényképező le fog kapcsolni, mert túlságosan leesik az összfeszültség az 1 akku miatt. Az ilyet le kell selejtezni (ill. jó lehet még távirányítóba, vezeték nélküli egérbe, mp3 lejátszóba, egyéb kis fogyasztású eszközökbe).

#707 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 19:37

Most munka után megnéztem és az egyik akkuba 3 Ah is belement. De majd kíváncsi leszek, hogy mennyi idő után merül le megint tökig. Valószínűleg még párszor kisütöm és feltöltöm őket, a korábbi fix áramú töltővel biztos csak ímmel-ámmal tudtam tölteni.

Adtak hozzá egyébként 2 Ah-s akksikat, azok talán jobban bírják az állást. De egy adag Eneloop úgyis lesz majd idővel. Most örömködök a töltővel, igazán profi kis kütyü. Megértem a többi pozitív véleményt  :up:

Üdv!
.
.
.

#708 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 15:54

Vettem egy telót, és azt mondták nekem, 16óráig kell tölteni elsőnek. Én úgy tudom, hogy a mai aksikat már nem kell eddig tölteni. nem kell "kisütni" vagy mégis?
950mAh Li-polymer van a telóban

#709 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 15:47

Jól tudod. Amúgy "töltheted" 16 órán át, a telefon csak addig fogja tölteni, amíg tele nem lesz, utána csak lógni fog rajta a töltő, munkát végezni nem fog.
A Li alapú akkuk egyébként azt szeretik, ha 40%-100% között mozog a töltöttségük. Igaz, hogy így 2× annyit kell tölteni és 2× gyakrabban, de 6-8× több ciklust bír így, míg a kapacitása 80%-ra csökken. Ergo a Li alapú akkuk kifejezetten szeretik a rátöltést.

Üdv!

Szerkesztette: McLaca 2008. 04. 20. 15:48 -kor

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#710 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 17:35

Ja még valami:
Miért mondták azt, hogy ne merüljön le teljesen az aksi? Miért baj ha már a készülék kikapcsol a lemerült aksi miatt?

#711 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 04. 20. 20:14

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 18:35

Ja még valami:
Miért mondták azt, hogy ne merüljön le teljesen az aksi? Miért baj ha már a készülék kikapcsol a lemerült aksi miatt?

Ha a készülék nem megy az nem az akku teljes kisütése még. De nem árt rátölteni. A mélykisülés káros minden akkura.

#712 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 22:09

Idézet: McLaca - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 15:47

A Li alapú akkuk egyébként azt szeretik, ha 40%-100% között mozog a töltöttségük. Igaz, hogy így 2× annyit kell tölteni és 2× gyakrabban, de 6-8× több ciklust bír így, míg a kapacitása 80%-ra csökken. Ergo a Li alapú akkuk kifejezetten szeretik a rátöltést.

Nekem a 4. évét kezdi a Líthium akku az öreg Siemensemben. Újkorában volt benne egy bukkanó, az uccsó jelzésről időnként leváltott. Teljes ciklusokkal járattam, ez a huppanó eltűnt. Mikor rá kell töltögetnem, akkor megint előjön. Kevés használattal, folyamatosan bekapcsolva 4 napig szokta bírni.

#713 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 21. 08:50

Egy trükk, talán nem csak az Alcatelnél jön be:
Nálam is azt játszotta, hogy ucsó csík jelzésnél hirtelen kikapcsolt.
Akku kivesz, 5-10 percig pihentet és vissza. Volt, hogy ezután még 2 napig hajlandó volt működni úgy, hogy beszélgettem is.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#714 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 08:53

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 8:50

Egy trükk, talán nem csak az Alcatelnél jön be:
Nálam is azt játszotta, hogy ucsó csík jelzésnél hirtelen kikapcsolt.
Akku kivesz, 5-10 percig pihentet és vissza. Volt, hogy ezután még 2 napig hajlandó volt működni úgy, hogy beszélgettem is.

Én csak simán visszakapcsoltam, úgy is működött tovább.

#715 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 21. 12:00

Vettem Eneloop-okat múlt héten: Még mindig 2007 májusi darabok, tehát első széria :) ! A digigép 80 képet bírt velük, sok vakuval, sok készenléttel (Dimage 7i, elég étvágyas), most az F90X-ben merülhetnek még első töltés előtt. A frissen töltött Eneloop-ok 150 képet tudtak intenzív használattal a gépben. Egy év állás után, első használattal nem rossz.

Más. Van valakinek sémája az IPC töltőkről? Jó lenne tudni, mennyire speciális, mennyire utánépíthető. A mostani U2402 IC-vel nem vagyok kibékülve, jól tölt, csak sajnos nem tudni, mi okból, idő előtt fals lekapcsolásokat produkál mindkét megépített áramkör a gyári kapcsolással (talán glitch lehet? Némileg tápfeszfüggő). Feltölt így is, csak macer, kiberakni az akkukat 1-2x..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#716 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 04. 22. 19:30

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=9...dpost&p=5499625

Vettünk ,egy Hama Delta Solid 2/4 gyorstöltőt.
http://www.hama.hu/index.php?page=reszlet&..._fo=6&parent=36

egí pár évvel ezelőtti vásárlásból van itthon egy Voltcraft UFC-3 amivel gondok vannak, de képes az egyenkénti töltésre, a hama meg párosával tölt.

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...E5NQT09&page=10

A kérdés az lenne, hogy a GP 1300-as NIMH akkumulátorokat is lehet e tölteni a Hama-ban mert kicsit zavaró, hogy a használati útmutatójában mindehol kikötik, hogy Mignon akkumulátorokkal használandó.

Azt feltételezem, hogy a Mignon az a NIMH AA, illetve AAA-t jelenti, de nem biztos.

#717 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 19:31

Plussz kérdés: Mi a véleményetek a Hama féle fentebbi töltőről? MIlyen tapasztalataitok vannak vele?

#718 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 20:44

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 19:31

Plussz kérdés: Mi a véleményetek a Hama féle fentebbi töltőről? MIlyen tapasztalataitok vannak vele?

Szerintem vegyél IPC-1L töltőt. Az mindent tud, amire szükség lehet és a diagnosztikai funkciók tényleg hasznosak. Nem sokkal drágább egy különféle uli-buli töltőknél ha figyelembe veszed a szolgáltatások sokaságát és az akkuk életciklusának követhetőségét.

Üdv!

u.i.: a mignon helyett jobb lenne az LR-kód vagy az, hogy AA vagy AAA. Erre nem hivatkoznak a kézikönyvben? Google szerint a mignon az LR 6 vagyis AA formátum.
.
.
.

#719 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 14:47

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. ápr. 22., kedd - 21:44

Szerintem vegyél IPC-1L töltőt. Az mindent tud, amire szükség lehet és a diagnosztikai funkciók tényleg hasznosak. Nem sokkal drágább egy különféle uli-buli töltőknél ha figyelembe veszed a szolgáltatások sokaságát és az akkuk életciklusának követhetőségét.

Üdv!

u.i.: a mignon helyett jobb lenne az LR-kód vagy az, hogy AA vagy AAA. Erre nem hivatkoznak a kézikönyvben? Google szerint a mignon az LR 6 vagyis AA formátum.

Hát az a helyzet, hogy garanciában cserélték a Revoltec Lightboard XL2-t, és a boltban csak ez az egyfajta akuumulátor töltő volt. Szóval nagyon válogatni nem tudott az ember a különböző márkák között :)

#720 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2008. 04. 23. 18:07

" Google szerint a mignon az LR 6 vagyis AA formátum. "

Mellesleg nincs benne semmi logika mert a ceruzaakku ez és annál van kisebb a mignon meg kicsit jelent.

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.