Köszönöm, kipróbálom.
Igen, 4 akkuval, ez egy régi gép.
Ezek a tartalék* akkuk voltak, mert most 4db eneloop a "fő" akku, amik nagyon jól teljesítenek.
Éppen tegnap vettem egy másik Canon gépet, ami meg 2db akkuval megy, így az egy szett sanyoból két szett lett.

A régi gépet odaadtam öcsémnek, de neki kell bele venni újakat. Érdemes vadászni eneloop-ot, vagy inkább a M.M.-ban simán kapható Ansmann maxE -t próbáljam be? Van tapasztalat, hogy melyik jobb?
*pocsék tartalék akkor, mikor olasz kiruccanás egyik legszebb környékén merül le a fő akku-szett...
Másik (naiv) kérdésem:
esetemben, ahol 4 akku van sorba (gondolom sorba van) kötve összerakható-e mondjuk egy 1800mAh-s akku egy 2400mAh-s akkuval? Az nyilvánvaló, hogy a készülék már akkor kikapcsol, mikor a kisebbik kapacitású lemerül, de vajon egyformán vannak ezek igénybe véve?
Ha sorba kötve van a készülékben az akku, akkor a nagyobbikból átmegy-e némi töltés a kisebbikbe (vagy feszültségkülönbség esetén a kisebbikbe) a közlekedőedények mintájára?
Hogy miért is kérdezem ezt: észrevettem, gondolom más is, hogy ha kijelzi a gép, hogy na mostmár mindjárt lemerül, és kikapcsolom (vagy magától), akkor kis idő múlva visszakapcsolva ismét el lehet lőni 4-5 képet, és ezt még párszor el lehet játszani. Namost ha a 4 akku úgy igazán rendesen egyformán le van merülve, akkor ugye mitől töltődne fel újra önmagától? Viszont ha csak az egyik akku gyenge, akkor a másik háromból lehet, hogy átmegy annyi töltés/fesz, hogy elég újabb pár képre. Vagy nincs ilyen?