HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#1741 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 12. 19. 06:42

Üzenet megtekintéseIdézet: hamyka - Dátum: 2012. 12. 18. 23:10

Sziasztok :)

Na sikerült ide beregisztrálnom ( igaz le kellett kérnem a jelszót na se baj )

Gondolom sok itt a hozzászólás de kérem csak is kizárólag műszaki szaki, illetve aki nagyon ért hozzá de inkább szakember szóljon hozzá az alábbi írásomhoz mert a véleményét kérem !!!!

Szóval :

Mint a topik cime is szól :

Tölthető ceruza akkukról lesz szó de nézzétek el nekem hogy én tölthető elemnek hívom, tudom tölthető elem nincs de én még is így hívom, ezért elnézést kérek !!

Sok-sok véleményt olvastam az interneten és kiderítettem hogy az a jó fajta töltő ami cellánként tölti a tölthető elemeket, illetve hogy lehet állítani az áram erősséget, és én úgy tudom hogy úgy a helyes hogy minél lassabban tölteni hogy az akkumulátor ne károsodjon, bár meg fordult a fejemben a gyors töltős módszer is, bár olvastam azt hogy a gyors töltés annyiban jó hogy gyorsan fel vannak töltve ám károsodnak az akkumulátorok és melegszenek és én ebből adódóan azt gondolom hogy fel is robbanhatnak.....

Nekem vannak itthon töltőjeim és bár nem voltcraft meg powerex csodák, LCD kijelzőjük sincs ......

Nemrég 1 ilyen pakkot rendeltem Conradtól :

http://www.conrad.hu...ucts&pid=252044 (1x4 db) =4290 ft

http://www.conrad.hu...ucts&pid=201101 Voltcraft IPC-1L akkutöltő 1 db 9990 ft

http://www.conrad.hu...ucts&pid=252004 (1x4 db) 3990 ft

Sok jót olvastam a töltöröl hogy milyen jó meg hogy akku mentő :D

Először ilyet rendeltem Conradtól :

http://www.conrad.hu...ucts&pid=200062

De aztán ezt vissza mondtam :)

Használ valaki itt Nizn tölthető elemeket ?? megéri? nem? én asztali/fali órákba használnám, nincs rajtuk Led,

illetve vezeték nélküli egérbe/vérnyomás mérőbe használnám :D amit vettem vérnyomás mérőt az ilyen : http://gyogyseged.hu...apter-5815.html

Elég nagy a káosz a fejemben, remélem tudtok segíteni, és bocsánat a linkekért csak segítséget szeretnék kérni :)

Illetve láttam ezt a powerex márkájú töltőt amennyivel drágább annyival jobb is ?? és mennyibe kerül a powerex töltő +posta+vám+ tudom is én? mindennel együtt mennyi ??

Conrad az megbízható ??

Magyarországon van beszerzője a powerexnek ?? ( csak kérdezem )

Olvastam hogy valaki pörkölgetett egy powerex márkájú akkumulátort 700 milliamperrel és majdnem megjárta !!

a lényeg :

hogyan érdemes tölteni az akkumulátorokat ? a Voltcraft márka megbízható ??

Írjatok és üdv: Hamyka :)

Tölthető elem van, a linkelt Ni-Zn elemek azok. A többi akkumulátor. A tölthető elemér 1,5V-os átlagos feszültsége az erénye, tölteni kevesebbszer lehet és hátránya, hogy saját töltőt igényel. Én nem ajánlom, hacsak nem kényes a tápfeszre az adott eszköz, amiben használni szeretnéd (óra, egér rendszerint nem az). Az IPC1L és az eneloop jó párosítás, de órába ezzel együtt inkább raknék alkáli elemet, mert minden másnál tartósabb és sokkal kisebb az önkisülése.
Töltők: nem attól lesz jó, hogy LCD kijelzője van. A variálható áramerősség sem életbe vágó, jól eltalált töltőáram (C/3, Eneloopnál 7-800mA típustól függően) gyors és tartósan nem kártékony. A lassú töltésnek van egy nagyon nagy hibája: Az akku belső ellenállását növeli, amitől az hirtelen nagy terhelésekre gyengébben fog válaszolni. A gyorstöltés (C/3-at hívjuk annak, ami ennél nagyobb árammal bír, na az kártékony és odafigyelést igénylő) nem kártékony, nem fog felrobbanni semmi, az IPC-ben van túlhevülés elleni védelem, ami az akkukat is figyeli. Egyedi esetek persze mindig vannak, gagyi márkáknál meg főleg (a Powerexet most nem akarom sehova sem sorolni, lehet, hogy Sanyot matricáz, lehet, hogy valami dzsunkát, aztán találja ki a vevő, hogy mit kap éppen, maradj a Sanyonál szvsz). Conrad és a Voltcraft jó, egyik sem gyárt, hanem matricáz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1742 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 19. 09:46

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 12. 19. 07:42

Tölthető elem van, a linkelt Ni-Zn elemek azok. A többi akkumulátor. A tölthető elemér 1,5V-os átlagos feszültsége az erénye, tölteni kevesebbszer lehet...

Pusztán elméleti kérdésként vetődött fel bennem, hogy mitől akku, mitől elem? Ha 1,5 V-os, akkor már elem? Még ha tölthető is? Ha jól megnézzük, a magyar nyelvben tulajdonképpen csak a szakemberek szeretik elkülöníteni az akku és elem fogalmát. Laikusoknak csak elem. Ami a vicc, hogy ebben még a laikusoknak is lehet igazuk, angolban például közismerten csak battery az autóakku is.

Érdekesség kedvéért összegyűjtöttem az angol elnevezéseket:

------------------------------------

primary batteries
dry battery
disposable batteries

(disposable: egyszer használatos, eldobható.)

-----------------------------------------------

secondary batteries
secondary cell
rechargeable battery,
storage battery
accumulator

...which are designed to be recharged and used multiple times. (Vagyis többször használható.)

---------------------------------------------
(Nyilván neked nem kell lefordítani, de mások is olvashatják.)

#1743 Felhasználó inaktív   hamyka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 19. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 12. 19. 06:42

Tölthető elem van, a linkelt Ni-Zn elemek azok. A többi akkumulátor. A tölthető elemér 1,5V-os átlagos feszültsége az erénye, tölteni kevesebbszer lehet és hátránya, hogy saját töltőt igényel. Én nem ajánlom, hacsak nem kényes a tápfeszre az adott eszköz, amiben használni szeretnéd (óra, egér rendszerint nem az). Az IPC1L és az eneloop jó párosítás, de órába ezzel együtt inkább raknék alkáli elemet, mert minden másnál tartósabb és sokkal kisebb az önkisülése.
Töltők: nem attól lesz jó, hogy LCD kijelzője van. A variálható áramerősség sem életbe vágó, jól eltalált töltőáram (C/3, Eneloopnál 7-800mA típustól függően) gyors és tartósan nem kártékony. A lassú töltésnek van egy nagyon nagy hibája: Az akku belső ellenállását növeli, amitől az hirtelen nagy terhelésekre gyengébben fog válaszolni. A gyorstöltés (C/3-at hívjuk annak, ami ennél nagyobb árammal bír, na az kártékony és odafigyelést igénylő) nem kártékony, nem fog felrobbanni semmi, az IPC-ben van túlhevülés elleni védelem, ami az akkukat is figyeli. Egyedi esetek persze mindig vannak, gagyi márkáknál meg főleg (a Powerexet most nem akarom sehova sem sorolni, lehet, hogy Sanyot matricáz, lehet, hogy valami dzsunkát, aztán találja ki a vevő, hogy mit kap éppen, maradj a Sanyonál szvsz). Conrad és a Voltcraft jó, egyik sem gyárt, hanem matricáz.

Húúú köszi hogy írtál :)

Na fussuk át mit is írtál :

Nizn elem : van aki azt mondja picivel jobb mint a NI-MH és van aki szerint nem olyan jó, így van speciális töltőt igényel, bár mondani mindent lehet hogy jobb meg blablablablaaa

Eneloop : van belőle 2000 meg 2500 milliamperes emlékeim szerint, én úgy tudom a 2000 milliamperes az minimum 1900 milliamperes és 1800 alkalommal feltölthetők a legújabbak, a 2500 milliamperes az csak 500 alkalomszor tölthetőek fel a gyártó szerint, viszont láttam olyat is hogy azt állította valaki ( nem a gyártó ) hogy 1500 alkalomszor feltölthetőek a 2500 milliamperesek

Lassú töltés : Mindenki azt hajtogassa hogy ez a legjobb megoldás mert a lassú töltés a legbiztonságosabb, de lehet félre értettem valamit .....

Gyors töltés : Mindenki azt mondja hogy ugyan gyorsan fel lehet tölteni az elemeket de hamarébb is mennek tönkre az elemek.....

alkáli elem : gondolom ram elemekre céloztál ezzel az a bajom hogy 8-10 óra a töltési idö és bár ,conrad szerint ,, 7 évig megőrzik a töltöttségüket, bár ezt ki tudja garantálni? írni lehet mindent, én is írhatnám hogy na ez meg az meg amaz közbe nem igaz belőle semmi sem :(

Mindenki eladni akar, és sok a választék, én mint Laikus elvesztem benne....

szal nehéz a döntés :D

#1744 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 19. 21:50

Értelmezés (definíció) kérdése, h mi micsoda.
Vannak nagyobb feszültségű, kevésbé és kevesebbszer tölthető valamik és kisebb feszültségű többször tölthetőbb valamik.
A különféle töltők különfélék töltésére vannak optimalizálva (minél inkább speciálisan automatizáltak, annál inkább).
Arról kevés szó esik, h a különféle kütyük (akkuk, elemek) mit szeretnek leginkább és mit tolerálnak többé kevésbé jól.
Arról is, h a különféle töltők mennyire tudják jól kiszolgálni a különféle energiatárolók és források kívánságait.
Jó lenne ezekről többet tudni. Nyilván, ez annak ellenében van, h lehetőleg minél kevesebbet tudj és ezzel a lehető legnagyobb mértékben kiszolgáltatottabb legyél a felsőbb tudással rendelkező hatalom felé (MONOPOL tudás, mint hatalom/kiszolgáltatottság forrása).

#1745 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 19. 22:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 19. 21:50

Értelmezés (definíció) kérdése, h mi micsoda.

Jó lenne ezekről többet tudni. Nyilván, ez annak ellenében van, h lehetőleg minél kevesebbet tudj és ezzel a lehető legnagyobb mértékben kiszolgáltatottabb legyél a felsőbb tudással rendelkező hatalom felé (MONOPOL tudás, mint hatalom/kiszolgáltatottság forrása).

Lehet elméleteket gyártani, meg bullshitelni, meg monopolozni, csak értelme nincs. Venni kell egy Voltcraft töltőt meg Eneloop akkut, aztán úgy használni, ahogy jól esik. Gagyi töltő mindent kibír, a GP-k is egyre jobbak, többit 1 év múlva megfejtjük, most fogtam be vagy 200 új akkut, szóval mintavétel itt azért akad gazdagon.
Make love not Wor.

#1746 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 19. 22:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 19. 22:07

Lehet elméleteket gyártani, meg bullshitelni, meg monopolozni, csak értelme nincs. Venni kell egy Voltcraft töltőt meg Eneloop akkut, aztán úgy használni, ahogy jól esik. Gagyi töltő mindent kibír, a GP-k is egyre jobbak, többit 1 év múlva megfejtjük, most fogtam be vagy 200 új akkut, szóval mintavétel itt azért akad gazdagon.

Igen, lehet valós tudás nélkül elméleteket gyártani és próba szerencse alapon (félig) vakrepülést végezni.
Mindezt akkor amikor létezik a tudás, csak valakik a MONOPOL TUDÁS JÓ HATALMI eszköz ALAPON ELTITKOLJÁK A TUDÁST.

#1747 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 19. 22:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 19. 22:30

Igen, lehet valós tudás nélkül elméleteket gyártani és próba szerencse alapon (félig) vakrepülést végezni.
Mindezt akkor amikor létezik a tudás, csak valakik a MONOPOL TUDÁS JÓ HATALMI eszköz ALAPON ELTITKOLJÁK A TUDÁST.

Aztán ez a tuidás merer van leírva? Azon kívül, hogy 10 éve használok bármilyen elmélettel megáldott akkukat, és töltőket? Mondhatod az okosat, hogy szerinted miképpen kellene, vagy mi a tapasztalatod, nagyon szívesen meghallgatjuk, egész topik csak ilyenekre vár. Nekem max. annyi előnyöm van, hogy 50 méteres körzetben itt van már közel ezer akku, és 20+ féle töltő, így had vonjak le bármiféle hibás következtetést, ami az én rendszeremen működik, máshol esetleg nem.

Szóval, kivele.
Make love not Wor.

#1748 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 19. 22:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 19. 22:42

Aztán ez a tuidás merer van leírva? Azon kívül, hogy 10 éve használok bármilyen elmélettel megáldott akkukat, és töltőket? Mondhatod az okosat, hogy szerinted miképpen kellene, vagy mi a tapasztalatod, nagyon szívesen meghallgatjuk, egész topik csak ilyenekre vár. Nekem max. annyi előnyöm van, hogy 50 méteres körzetben itt van már közel ezer akku, és 20+ féle töltő, így had vonjak le bármiféle hibás következtetést, ami az én rendszeremen működik, máshol esetleg nem.

Szóval, kivele.

Nekem viszonylag kevés tapasztalatom van az elemek, akkumulátorok terén.
Annyit tudok, h a gyártóknál sok olyan tudás van, amit ha publikálnának akkor jó haszonnal tudnánk használni.
Ezt a fórumrendszert pedig elméletileg a tapasztalatok (tudás) megosztására és értekezésekre (tudás fejlesztésre) hozták létre és többé kevésbé erre is szolgál.
Van némi tapasztalatom a szén-cink, alkáli-mangán elemek regenerálásában (egyenárammal, impulzus töltéssel, impulzus töltés-kisütéses rendszerrel) és különféle akkumulátorokkal és töltőkkel. Nem túl sok, de ezeket a tapasztalatokat érdeklődés esetén megosztom.

#1749 Felhasználó inaktív   hamyka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 19. 23:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 19. 22:58

Nekem viszonylag kevés tapasztalatom van az elemek, akkumulátorok terén.
Annyit tudok, h a gyártóknál sok olyan tudás van, amit ha publikálnának akkor jó haszonnal tudnánk használni.
Ezt a fórumrendszert pedig elméletileg a tapasztalatok (tudás) megosztására és értekezésekre (tudás fejlesztésre) hozták létre és többé kevésbé erre is szolgál.
Van némi tapasztalatom a szén-cink, alkáli-mangán elemek regenerálásában (egyenárammal, impulzus töltéssel, impulzus töltés-kisütéses rendszerrel) és különféle akkumulátorokkal és töltőkkel. Nem túl sok, de ezeket a tapasztalatokat érdeklődés esetén megosztom.

Persze, engem érdekel :)

Mindenkit meghallgatok :)

Engem csupán az kezdett el foglalkoztatni hogy akkor most bolti NEM tölthetős elemet használjunk bár nem tudni hogy mennyire vannak feltöltve, ki lehet fogni jót meg nagyon rosszat is

Vagy pedig:

Igenis töltsük az elemet de mint mondtam tölthetős elem nem létezik, én csupán azért hívom tölthető elemnek mert elem formája van :D

Ha más formája lenne akkor vagy az lenne a neve ami a formája vagy nem is tudom :D

És azért érdekel a dolog mert egyrészt használok elemeket, másrészt:

hatalmas a piac és állítani sok mindent lehet, és szeretném tudni mi is az igazság!!

ha nem töltsük az elemeket hanem sima Mezei ( mondom így a nem tölthetős elemet így más is jobban megérti) elemet használunk akkor a botban hagyunk ott sok-sok ezer ft-ot, de ha nincs akkor csalódás

ha töltsük az elemet:

Ritkábban kell elemeket vennünk ( persze ha bírja a cucc ) és az otthoni hálózatról töltsük az elemeket és az sem baj ha lemerültek mert tölthetőek!!!!

Szal, lehet de csak lehet jobban megéri elemeket tőlteni, bár érdekelne a ti véleményeitek is :D

Kicsit más :

Honnan érdemes Powerex MH-C9000 töltőt venni ? illetve a legújabb eneloopokat?? úgy tudom a Nikon.nl árulja ezeket a cuccokat ám az angolom nem valami jó, a töltőhöz adják az adaptert vagy külön kell venni ? illetve az is érdekelne hogy adnak-e hozzá kis táskát? mert valahol olvastam hogy jár hozzá, illetve az eneloop elemekhez jár tároló dobozka? vagy külön kell venni? mennyibe kerül? stb stb...

Mennyi a posta+vám+ tudom is én micsoda ??

Segítőkész emberkéket keresek :)

illetve olyat olvastam a neten hogy jobban Lion vagy Liion (pontosan nem tudom a típusát ) akksit érdemes venni de én életemben nem láttam még aa/aaa méretű elemet :D 9 voltosban talán láttam :D

Szal olyan emberkéket keresek akik segítenének nekem cuccok rendelésében ha kell valami

Segítségeteket előre is köszönöm :)

Ui : Nem akarok vitát csinálni, de lássuk be mai világban mindenből pénzt csinálnak és azért mi járjunk már jól az az a vásárló és ne a cég :D

Vagy nincs igazam ??

#1750 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 20. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: hamyka - Dátum: 2012. 12. 19. 23:38

Persze, engem érdekel :)

Mindenkit meghallgatok :)

Azt szerintem Gyulától várhatod. Minnyá olyan körítést lenyom, amiből semmit nem értünk, se eleje se vége.
Make love not Wor.

#1751 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 20. 13:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 20. 12:16

Azt szerintem Gyulától várhatod. Minnyá olyan körítést lenyom, amiből semmit nem értünk, se eleje se vége.

Itt dicsekedtél, h hatalmas tapasztalatod van a különféle gyártmányú ér típusú akkumulátorokkal.
Hát tessék, akkor lécci írd ide a tapasztalataidat.
Mik tartoznak a szemét kategóriába, mik a jó kommerszek és mik a kifejezetten jók.
Mit milyen felhasználásra látsz legcélszerűbbnek (azon túl, h macska dobáláshoz kár még a jó kommerszeket is elhasználni).

Szerkesztette: Gyula2222 2012. 12. 20. 13:53 -kor

#1752 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 20. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 20. 13:52

Itt dicsekedtél, h hatalmas tapasztalatod van a különféle gyártmányú ér típusú akkumulátorokkal.
Hát tessék, akkor lécci írd ide a tapasztalataidat.

Mondom, Eneloopot kell venni és Voltcraft töltőt. Új GP-k is egész jók, hosszú távon meglátjuk, no meg a 1.5 voltos Agfa, de csak azért, mert más 1.5 voltosat még nem sokat láttam. Gyorstöltés hosszabb távon kinyírja, többi csak feleleges okoskodás, távirányítóba meg occsó Teszkós elemet, az is kibír sok évet, cserébe nem sül ki. Új Eneloopokat abba nem próbáltam, Teszkós mindenképpen olcsóbb és az egy biztos megoldás.

Ezt már leírtam, erre kezdtél el gazemberkedni itt a tudással és monopolizével, azt hittem lesz rá érdemi megmondásod, meg cáfolatod, de látom visszadobod a labdát. Így könnyű, hogy én dolgozzak vele.
Make love not Wor.

#1753 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 20. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 20. 14:16

Ezt már leírtam, erre kezdtél el gazemberkedni itt a tudással és monopolizével, azt hittem lesz rá érdemi megmondásod, meg cáfolatod, de látom visszadobod a labdát. Így könnyű, hogy én dolgozzak vele.

Tény, ami tény, a boltokban levő sokféle cucikhoz meglehetősen gyér a tájékoztató és még ez sem mindig igaz.
Ez a fórumrendszer is azért él, mert hiányt pótol.
Én kevés elemes, akkumulátoros cucit használok.
A rádiós egeremben az első néhány újratöltésnél (200 mA IPC 1 L töltővel) az alkáli mangán "tartós" elemek mintegy egy hónapig bírták.
Ritkán használva a digitális fényképezőgépben, a duracell 2600-as meglehetősen gyalázatosan teljesít. Fél éves állás után három napot dolgozott rajta a töltőm ameddig újra formába hozta.
Az Uniross és egyéb vegyes gyártmányok (az azonos példányokon belül is) meglehetősen hektikusan viselkednek mind önkisülésben, mind kapacitásváltozásban.
A mobil telefon akkuknál is azt tapasztaltam, h szeretik a teljes kisütést.

#1754 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 20. 15:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 20. 14:56

A mobil telefon akkuknál is azt tapasztaltam, h szeretik a teljes kisütést.

És mely mobiltelefon-akkuknál tapasztaltad ezt, Ó Mester?

#1755 Felhasználó inaktív   hamyka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 20. 17:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 20. 12:16

Körítést ??

hmmm, akkor kérek tányért és evő eszközöket, éhes lettem :p

persze értem én hogy értetted de ha valaki úgy ír aminek kicsit is köze van a kajához a kaja jut eszembe és egyből éhes leszek, és ezért vagyok én hamyka mert szeretek enni az az evés=hammolás=hamyka :D :p

Várom a véleményeiteket :)

ui:

Tesz kos elem sem lehet rossz ötlet, ám hagyományos elemekből elegem van mert anno egy NEM TÖLTHETŐ AZ AZ SIMA MEZEI elem ( vagy góliát volt vagy bébi elem már nem tudom,de nagy db elem volt ) belefolyt a kerékpár lámpámba, sokévig benne volt és belefolyt !!

Engem az érdekelne hogy az eneloop képes-e megfolyni, remélem nem !!

írjatok :)

Ja és a Powerexes cucban tudtok segíteni? :)

Szerkesztette: hamyka 2012. 12. 20. 17:45 -kor

#1756 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 20. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 12. 20. 15:49

És mely mobiltelefon-akkuknál tapasztaltad ezt, Ó Mester?

No meg akkor mit jelent pontosan? Ha lemerül, akkor terheljük tovább, mert ki kell sütni? Iphone érdekes lehet.
Make love not Wor.

#1757 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 20. 21:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 20. 18:01

No meg akkor mit jelent pontosan? Ha lemerül, akkor terheljük tovább, mert ki kell sütni? Iphone érdekes lehet.

Azt jelenti, h ha egy ideig csak rátöltögetek a mobilomra, akkor képes az egyes töltés (környéki) jelzettségi szintnél lekapcsolni. Újra bekapcsolás után pedig még ha nem sokat telefonálok, mintegy két napig megy mielőtt elkezd kiabálni, h éhes vagyok.
Ha az éhesség kiabálós állapotból indítom a töltést, akkor ilyent nem csinál.
Ez több Li-ionos akkuval menő mobilnál szerzett tapasztalat.
Mint ahogyan van olyan tapasztalat is, h van amikor nagyon lepukkant akkuknak jót tesz az extrém nagy áramhatásokkal való sorozatos (impulzusokkal való) ráhatás (ólom, Ni-Cd, Ni-Mh akkuknál).

Szerkesztette: Gyula2222 2012. 12. 20. 21:40 -kor

#1758 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 21. 11:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 12. 20. 21:34

Azt jelenti, h ha egy ideig csak rátöltögetek a mobilomra, akkor képes az egyes töltés (környéki) jelzettségi szintnél lekapcsolni. Újra bekapcsolás után pedig még ha nem sokat telefonálok, mintegy

Ez több Li-ionos akkuval menő mobilnál szerzett tapasztalat.

Nálam nem tapasztalat, de elág sok helyen sem, hisz most már a telefonok alig bírnak ki egy napot, amint USB-t látunk az irodában, autóban, már dugjuk is rá.
Make love not Wor.

#1759 Felhasználó inaktív   onemans 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 21. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 21. 11:30

Nálam nem tapasztalat, de elág sok helyen sem, hisz most már a telefonok alig bírnak ki egy napot, amint USB-t látunk az irodában, autóban, már dugjuk is rá.

Egy nyugdijas ismerosom par evig keresetkigesziteskeppen azzal foglalkozott, hogy begyujtotte a gyakori mobilok akkuit es felujitva visszaadta. Szerinte az ilyen napi ratoltesek gyorsan elhasznaltta teszik az akkut, egyre gyakrabban kell tolteni es egyre kevesebbet bir. Csinalt valami speci toltott, melykisutes vagy miafene, par napos kezeles utan az akkuk ismet jok voltak.
Jo ket eve nem lattam, most nem tudom, hogy all az ugy.:)

#1760 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 21. 13:13

Üzenet megtekintéseIdézet: onemans - Dátum: 2012. 12. 21. 13:03

Csinalt valami speci toltott, melykisutes vagy miafene, par napos kezeles utan az akkuk ismet jok voltak.

Ilyenkor jó amúgy, hogy a Li-ion akksik elektronikája általában megóvja a cellákat az ilyen doktoruraktól meg a spéci töltőiktől, úgyhogy "mélykisütés" címén nem robban a cucc az arcukba, és ha már úgyis le tudott merülni értelmesen, akkor be is kalibrálja magát rendesen (ez viszont elég fontos dolog pár havonta, viszont doktorurak és spéci töltők nélkül, házilag is kivitelezhető).

Az mondjuk dicséretes, hogy ezért még pénzt is adtak neki. :-)

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.