Mozdonyfüst Akiket megcsapott a mozdony füstje
Elküldve: 2010. 04. 18. 15:58
Sztem elegendő képet töltöttem fel...
Még valami, külön köszönet az egyik vasutas dolgozónak azért a M61 001-ért, ABMot-ért (BZMot Skoda eredeti motorvonatra voltam kíváncsi, de az ABMot is faxa!) és a 204-es gőzösért (működő 424-re gondoltam, ez is jó!), hiszen néhány héttel ezelőtt erről a témáról dumáltunk, hogy nagyon meg akartam nézni a belsejét is, de a M61 001 belsejét nem tudtam megnézni, nincs aki megnyitná a fülkeajtót, sebaj.
Szerkesztette: bolic system 2010. 04. 18. 16:07 -kor
Elküldve: 2010. 04. 18. 18:44
Idézet: bolic system - Dátum: 2010. 04. 18. 15:58
nagyon meg akartam nézni a belsejét is, de a M61 001 belsejét nem tudtam megnézni, nincs aki megnyitná a fülkeajtót, sebaj.
Próbáltad kinyitni? Amikor én akartam oldalról fényképezni egy apuka felmászott rá és be is tudott menni, a fiával alaposan megnézték belülről. Barátom is meg akarta nézni, csak addigra előkerültek a karbantartó srácok, így lemondott róla.
Elküldve: 2010. 04. 18. 20:38
Idézet: Bucy - Dátum: 2010. 04. 18. 18:44
Hát tavaly megkíséreltem kinyitni majdnem minden "kinti" mozdonyt. De az értékesebb mozdonyokat nem vagyok hajlandó meghívás vagy engedély nélkül felmászni. Barátom nem tudott eljönni, körbevezethetné volna. Sajnos kimaradt, majd legközelebb valamikor és valahol.
Elküldve: 2010. 04. 20. 20:07
Elküldve: 2010. 04. 24. 09:47
Idézet: bolic system - Dátum: 2010. 04. 17. 20:33
Borzalmasan oda van a karosszéria, még pár év és nem lesz mit helyreállítani. Igazán kedvelem a Nohabokat például, de belőlük van négy üzemben csak nálunk, ráadásul nem is magyar gyártású gépek, ebből a szegény gyíkból a világon ez az egy darab van, a magyar ipar valaha volt legerősebb dízel szériamozdonya, gyári, meggybordó eredeti festésével megkockáztatom, hogy gyönyörű, tekintélyt parancsoló gép és kint ázik, rohad a parajosban, miközben a Nohabok párnázott fűtőházban laknak többé-kevésbé jó állapotú korrózióvédelemmel. Ha már nincs pénz mindnek fedett helyet csinálni, valami ésszerűség alapján lehetnének tekintettel erre az egyszem szerencsétlenre, mert oké, hogy elhozták Szombathelyről, de minek, ha csak rohad tovább, méltatlanul félrerakva. Maga a gép menthető volna, a gépészeti berendezései fellelhetőek, helyreállíthatóak, alkatrész beszerezhető hozzá (Csörgő, Gigant alkatrészek közül van sok egyező, vagy hasonló, így relatív könnyen legyártható), akarat és (nem kevés) pénz szükséges hozzá, de tulajdonképpen racionális beruházással egy jól használható (igen, az, ezt a normális alkatrészekkel javított 009 bebizonyította) kuriózuma lenne a flottának. Helyreállították a Leót is, pedig a Wand-Leonard gépcsoport egy igen háklis és kényes jószág, vigyázni kell erre is, de mégis láttak benne racionalitást, Leóból viszont akad alapanyag még bőven, Gyíkból meg nem. Én nagyon remélem, hogy a tervbe vett felújítás során normális lakatolást és fényezést kap (mert amit Szobathelyen csináltak vele, annak nem nagyon volt értelme), mert enékül a gépnek egyszerűen vége lesz rövid időn belül. És azt is remélem, hogy nem szobormozdony lesz belőle, hanem amíg a Pielstikhez beszerezhető alkatrész, a VESZ pedig megépíthető, megjavítható minőségi alkatrészekből jól, a mozdonyt eredeti formájában még fogom hallani dübörögni.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2010. 04. 24. 11:25
Elküldve: 2010. 04. 24. 13:40
Idézet: didyman - Dátum: 2010. 04. 24. 10:47
sajnos erre már nagyon kevés az esély. volt ugyan kezdeményezés, hogy magántőkéből lábra állítsák a szerencsétlen 003-ast, de iszonyat sok pénz kellett volna hozzá. Vasúttörténetiben ugyanaz megy, mint ami itt volt nálunk Szombathelyen - kint áll és rohad, a fene nem foglalkozik vele. Amúgy nagyon szép gép, Nekem is az egyik kedvencem - én még láttam gurulni Szombathelyen, nem felejtem el a hangját
-C0pp3rM!n3-
Elküldve: 2010. 05. 02. 10:51
Idézet: didyman - Dátum: 2010. 04. 24. 10:47
Utánanéztem és véletlenül rábukkantam az egynéhány youtube hozzászólásokra, kiderült a turpisága, az hogy fentről lesz*rták (értsd a MÁV Igazgatóságra, főnökökre, vezetőségre stb. annak idejében), mivel konstrukciólag nagyon rossz a motoron kivüli segédeszközök. Lehetett volna másik típusú és gyártmányú alkatrészekre lecserélni rendszerváltás előtti időszakokban, de már eljárt felettünk az idő, sebaj. Vagyis GEBASZ van.
Elküldve: 2010. 05. 02. 10:58
Idézet: Coppermine - Dátum: 2010. 04. 24. 14:40
-C0pp3rM!n3-
Igen én is emlékszem az egyik M63-as dübörgésre kiskoromban, mikor voltunk a szüleimmel és tesómmal a BZmot motorvonaton és Szerencséről (Miskolcon túl) indult a bőszme gyíkmozdony, akkorát dübörgött hogy megremegett tőle a BZmot ablakok és karosszéria és érzem a tüdőmben a remegést.
Szerk.: Asszem láttam a másik mozdonyvezetőt, akkor bemehetett a gépházba valamit bütykölni, sajnos ennél több ősrégi emléket nem tudtam kihozni.
Szerkesztette: bolic system 2010. 05. 02. 11:02 -kor

Súgó
A téma zárva.