HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozdonyfüst - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozdonyfüst Akiket megcsapott a mozdony füstje Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#1211 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 18. 15:53

KépKépKépKépKép
KépKépKépKépKép
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#1212 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 18. 15:55

KépKépKépKépKép
KépKépKépKépKép

#1213 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 18. 15:56

KépKépKépKépKép
KépKépKépKépKép

#1214 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 18. 15:58

KépKépKépKép
KépKépKépKép

Sztem elegendő képet töltöttem fel... :Đ

Még valami, külön köszönet az egyik vasutas dolgozónak azért a M61 001-ért, ABMot-ért (BZMot Skoda eredeti motorvonatra voltam kíváncsi, de az ABMot is faxa!) és a 204-es gőzösért (működő 424-re gondoltam, ez is jó!), hiszen néhány héttel ezelőtt erről a témáról dumáltunk, hogy nagyon meg akartam nézni a belsejét is, de a M61 001 belsejét nem tudtam megnézni, nincs aki megnyitná a fülkeajtót, sebaj. :kma:

Szerkesztette: bolic system 2010. 04. 18. 16:07 -kor

#1215 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 18. 18:44

Üzenet megtekintéseIdézet: bolic system - Dátum: 2010. 04. 18. 15:58

Sztem elegendő képet töltöttem fel... :Đ
nagyon meg akartam nézni a belsejét is, de a M61 001 belsejét nem tudtam megnézni, nincs aki megnyitná a fülkeajtót, sebaj. :kma:

Próbáltad kinyitni? Amikor én akartam oldalról fényképezni egy apuka felmászott rá és be is tudott menni, a fiával alaposan megnézték belülről. Barátom is meg akarta nézni, csak addigra előkerültek a karbantartó srácok, így lemondott róla.

#1216 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 18. 20:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Bucy - Dátum: 2010. 04. 18. 18:44

Próbáltad kinyitni? Amikor én akartam oldalról fényképezni egy apuka felmászott rá és be is tudott menni, a fiával alaposan megnézték belülről. Barátom is meg akarta nézni, csak addigra előkerültek a karbantartó srácok, így lemondott róla.

Hát tavaly megkíséreltem kinyitni majdnem minden "kinti" mozdonyt. De az értékesebb mozdonyokat nem vagyok hajlandó meghívás vagy engedély nélkül felmászni. Barátom nem tudott eljönni, körbevezethetné volna. Sajnos kimaradt, majd legközelebb valamikor és valahol. :)

#1217 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 20. 19:49

#1218 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 20. 19:52

#1219 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 20. 20:00

#1220 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 20. 20:02

#1221 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 20. 20:07

Eredetileg Naplemente fotózásnak indulót séta:
http://picasaweb.goo...feat=directlink

KépKép

#1222 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 20. 20:08

#1223 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 04. 24. 09:47

Üzenet megtekintéseIdézet: bolic system - Dátum: 2010. 04. 17. 20:33

Ott voltam a Vasúttörténeti Parkban vagyis Füstiben, hiszen éppen Oldtimer EXPO nap van vasárnapig. Végre látom nagyon közelben a M61-001-et, gyönyörű volt így látni és egy ideig nem lélegeztem a meghökkentő látványtól. :) Sokkal szebb, mikor mosnak le, olyan mindenütt fénylik. Meg is örökítettem videóba és képbe. Hát nagyon elérzékenyültem, még most is a M63-003 mozdonytól, nem tudom hogyan nyitotta a mozdonyajtót és engedték fel, végre az egész életemben erre vágytam, hogy bent lehessek a mozdony belsejében és meg is örökítettem videóba és képbe is. Nagyon élveztem a furcsa belső látványt is, hát még mindig látom a hiányos alkatrészeket, félbehagyott csavarmeneteket, leszakadt vezetékeket stb., de öröm volt végignézni! :wub: Amint leszálltam és kb. 100 méterre sétáltam arrébb, teljesen elérzékenyültem, hogy valamikor nem láthatom többé a M63-ast, olyan nagyon rossz állapotban van, pl. a tátongó rozsdától is beszakadt a belső oldalhíd vagy rugalmasabb lett. Kiállítás végén megint visszajöttem és leültem földre a M63-as mozdony előtt és kétszer bagóztam... :closedeyes:

Borzalmasan oda van a karosszéria, még pár év és nem lesz mit helyreállítani. Igazán kedvelem a Nohabokat például, de belőlük van négy üzemben csak nálunk, ráadásul nem is magyar gyártású gépek, ebből a szegény gyíkból a világon ez az egy darab van, a magyar ipar valaha volt legerősebb dízel szériamozdonya, gyári, meggybordó eredeti festésével megkockáztatom, hogy gyönyörű, tekintélyt parancsoló gép és kint ázik, rohad a parajosban, miközben a Nohabok párnázott fűtőházban laknak többé-kevésbé jó állapotú korrózióvédelemmel. Ha már nincs pénz mindnek fedett helyet csinálni, valami ésszerűség alapján lehetnének tekintettel erre az egyszem szerencsétlenre, mert oké, hogy elhozták Szombathelyről, de minek, ha csak rohad tovább, méltatlanul félrerakva. Maga a gép menthető volna, a gépészeti berendezései fellelhetőek, helyreállíthatóak, alkatrész beszerezhető hozzá (Csörgő, Gigant alkatrészek közül van sok egyező, vagy hasonló, így relatív könnyen legyártható), akarat és (nem kevés) pénz szükséges hozzá, de tulajdonképpen racionális beruházással egy jól használható (igen, az, ezt a normális alkatrészekkel javított 009 bebizonyította) kuriózuma lenne a flottának. Helyreállították a Leót is, pedig a Wand-Leonard gépcsoport egy igen háklis és kényes jószág, vigyázni kell erre is, de mégis láttak benne racionalitást, Leóból viszont akad alapanyag még bőven, Gyíkból meg nem. Én nagyon remélem, hogy a tervbe vett felújítás során normális lakatolást és fényezést kap (mert amit Szobathelyen csináltak vele, annak nem nagyon volt értelme), mert enékül a gépnek egyszerűen vége lesz rövid időn belül. És azt is remélem, hogy nem szobormozdony lesz belőle, hanem amíg a Pielstikhez beszerezhető alkatrész, a VESZ pedig megépíthető, megjavítható minőségi alkatrészekből jól, a mozdonyt eredeti formájában még fogom hallani dübörögni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1224 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 24. 10:38

Már egyszer állt a füstiben, de akkor még fedett helyen tárolták. Utána vitték el szombathelyre "helyreállítani" majd visszakerült ide, azóta ott ázik.

#1225 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 24. 11:25

IVG 902 CSAJKA 1973 személyvágánygépkocsi (vaskerekű autó, sínautó, GLEISPKW TYP TSCHAIKA, RAIL AUTOCAR TYPE CHAIKA)

#1226 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 24. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 04. 24. 10:47

Borzalmasan oda van a karosszéria, még pár év és nem lesz mit helyreállítani. Igazán kedvelem a Nohabokat például, de belőlük van négy üzemben csak nálunk, ráadásul nem is magyar gyártású gépek, ebből a szegény gyíkból a világon ez az egy darab van, a magyar ipar valaha volt legerősebb dízel szériamozdonya, gyári, meggybordó eredeti festésével megkockáztatom, hogy gyönyörű, tekintélyt parancsoló gép és kint ázik, rohad a parajosban, miközben a Nohabok párnázott fűtőházban laknak többé-kevésbé jó állapotú korrózióvédelemmel. Ha már nincs pénz mindnek fedett helyet csinálni, valami ésszerűség alapján lehetnének tekintettel erre az egyszem szerencsétlenre, mert oké, hogy elhozták Szombathelyről, de minek, ha csak rohad tovább, méltatlanul félrerakva. Maga a gép menthető volna, a gépészeti berendezései fellelhetőek, helyreállíthatóak, alkatrész beszerezhető hozzá (Csörgő, Gigant alkatrészek közül van sok egyező, vagy hasonló, így relatív könnyen legyártható), akarat és (nem kevés) pénz szükséges hozzá, de tulajdonképpen racionális beruházással egy jól használható (igen, az, ezt a normális alkatrészekkel javított 009 bebizonyította) kuriózuma lenne a flottának. Helyreállították a Leót is, pedig a Wand-Leonard gépcsoport egy igen háklis és kényes jószág, vigyázni kell erre is, de mégis láttak benne racionalitást, Leóból viszont akad alapanyag még bőven, Gyíkból meg nem. Én nagyon remélem, hogy a tervbe vett felújítás során normális lakatolást és fényezést kap (mert amit Szobathelyen csináltak vele, annak nem nagyon volt értelme), mert enékül a gépnek egyszerűen vége lesz rövid időn belül. És azt is remélem, hogy nem szobormozdony lesz belőle, hanem amíg a Pielstikhez beszerezhető alkatrész, a VESZ pedig megépíthető, megjavítható minőségi alkatrészekből jól, a mozdonyt eredeti formájában még fogom hallani dübörögni.

sajnos erre már nagyon kevés az esély. volt ugyan kezdeményezés, hogy magántőkéből lábra állítsák a szerencsétlen 003-ast, de iszonyat sok pénz kellett volna hozzá. Vasúttörténetiben ugyanaz megy, mint ami itt volt nálunk Szombathelyen - kint áll és rohad, a fene nem foglalkozik vele. Amúgy nagyon szép gép, Nekem is az egyik kedvencem - én még láttam gurulni Szombathelyen, nem felejtem el a hangját :) sajnos a sok hiba miatt (010-es főtengelytörést szenved, 004-esnek meg szétnyílt a főgenerátor forgórésze) végül kivonták az összeset az állományból, számomra érthetetlen módon.

-C0pp3rM!n3-

#1227 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 28. 20:18

Winter Romance :)

#1228 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 02. 10:51

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 04. 24. 10:47

Utánanéztem és véletlenül rábukkantam az egynéhány youtube hozzászólásokra, kiderült a turpisága, az hogy fentről lesz*rták (értsd a MÁV Igazgatóságra, főnökökre, vezetőségre stb. annak idejében), mivel konstrukciólag nagyon rossz a motoron kivüli segédeszközök. Lehetett volna másik típusú és gyártmányú alkatrészekre lecserélni rendszerváltás előtti időszakokban, de már eljárt felettünk az idő, sebaj. Vagyis GEBASZ van. :)

#1229 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 02. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2010. 04. 24. 14:40

sajnos erre már nagyon kevés az esély. volt ugyan kezdeményezés, hogy magántőkéből lábra állítsák a szerencsétlen 003-ast, de iszonyat sok pénz kellett volna hozzá. Vasúttörténetiben ugyanaz megy, mint ami itt volt nálunk Szombathelyen - kint áll és rohad, a fene nem foglalkozik vele. Amúgy nagyon szép gép, Nekem is az egyik kedvencem - én még láttam gurulni Szombathelyen, nem felejtem el a hangját :) sajnos a sok hiba miatt (010-es főtengelytörést szenved, 004-esnek meg szétnyílt a főgenerátor forgórésze) végül kivonták az összeset az állományból, számomra érthetetlen módon.

-C0pp3rM!n3-

Igen én is emlékszem az egyik M63-as dübörgésre kiskoromban, mikor voltunk a szüleimmel és tesómmal a BZmot motorvonaton és Szerencséről (Miskolcon túl) indult a bőszme gyíkmozdony, akkorát dübörgött hogy megremegett tőle a BZmot ablakok és karosszéria és érzem a tüdőmben a remegést. :taps: Akkor szólt nekem a tesóm hogy valami nem stimmel olyan csúnya hangot adott ki a motor, és néztem akkor a mozdonyvezetőt az ablakon keresztül, akkor szemkontaktust teremtettünk vele és vigyorogtam neki, de ő hirtelen felnézett a bal felső műszerfalra, gondolom valamelyik lámpa kigyulladhatott a hiba/túlterhelő/túláram figyelmeztető panelen. De a mozdonyvezetők nem akarták leállítani a bőszme gyíkot, tovább gurult mintha meg sem történik. Hát nem fájdalmas dolog így cserbenhagyni ezt, mikor hibát jelzett? :omg: Az jó rég vót. :D

Szerk.: Asszem láttam a másik mozdonyvezetőt, akkor bemehetett a gépházba valamit bütykölni, sajnos ennél több ősrégi emléket nem tudtam kihozni. :)

Szerkesztette: bolic system 2010. 05. 02. 11:02 -kor

#1230 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 02. 10:59

Üzenet megtekintéseIdézet: bazse - Dátum: 2010. 04. 28. 21:18

Winter Romance :)

Még soha nem láttam ilyen emberi erővel tolható törpe fordítókorongot! :wub: :nevet2:

Szerkesztette: bolic system 2010. 05. 02. 11:00 -kor

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.