HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS II. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 10. 21:37

Hmm, jo, hogy ismet van szunetmentesem.

Elobbi hozzaszolas kozben valaminek nagyon ivhegeszto hangja volt, szomszed szobai fenycso rendesen villogott tole.
Szunetmentes is tolta a warning emailokat, hogy akkura valtott, aztan fel perc mulva vissza.
5 perc mulva ismet...

Aztan az elobb a kaputelefon kornyekerol vakito feher feny, egesz lakasban elment a villany erre, gep persze megy tovabb :D
Csak tudnam mi szallt el, ugyanis se a villanyorat, se a bejaratnal levo kapcsolotablan levo megszakitokat nem vagta le, de villany az sehol nem volt. :eek:
Kapcsolotablan osszes megszakito le. (erdekes hangja volt az egyiknek, mielott lenyomtam...)
Aztan vissza, most megint van delej mindenhol.
Erdekes hangu megszakitot felnyomva semmi sem tortenik, nincs ivhegeszto hang, de azert jobb a bekesseg cimszoval lekapcsoltam. (csak tudnam, mi volt arra az agra kotve, ugyanis minden vilagitas mukodik, meg a TV, huto, mikro, szunetmentes is kap villanyt.)

Asszem holnap villanyszerelo+kaputelefonos, mert valami nagyon nem koser.

[szerk:]Ugy tunik az itteni kaputelefon szallt csak el, mert a bejarati ajtonal az elektronikus zar az beenged a kodommal, csak magamat nem tudom felhivni...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 05. 10. 21:43 -kor

#22 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 05:27

Idézet: palacsint - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 15:57

Mely gyártók UPS-ei, zavarszűrői a jók, legjobbak manapság?

Én szeptember óta az AROS termékeivel foglalkozom és mind a korábbi, mind az azóta megjelent cuccok elég meggyőzőek.

#23 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 05:33

Idézet: leslie - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 16:43

Itt nem épp erről lenne szó, a cucc máshol jól működik. Négyszög kimenetes szünetmentessel elhasal a terminál, de ezen már túlvagyunk, a fennti PW5110-esről szépen megy. Igaz, szkóppal nem néztem a kimenetét, de 20k körül azért már talán nyújthat is vmit (persze nem hiszek csodában...).
Csak az üzlet helységben van 2db szobányi baszom nagy mélyhűtő, több kissebb, 5-6 5-10kw-os sütőde, hűtőpult, soroljam még?
Olyan szünetmentes kell, aminek a betápján akár heggeszthetek is, a kimeneten nincs semmi zavar.
Ha 100e, akkor 100e, nem érdekel, lehet több is akár. Akkor tudom mondani az ügyfélnek, h cseszheted, vagy megveszed, vagy megcsináltatod a 220-at, vagy szopatsz minket/magad, de a főnök nem engem bacogat, h bénák vagyunk/oldjuk meg.  :Đ

HRP-ben MGE van, ebből a Line interaktív MGE Evolution 650 46e. Az online az milla kategória, a pulsar meg gagyi.
Más gyártók? Konkrét típus, amivel vannak tapasztalatok? Nem ártana tutira mennem, nem akarom kifizetni én. :)

Tudok kölcsönadni egy Sentinel 6-ost próbaüzemre, tőlem ki is viheted a helyszínre, azért tartjuk.
Tegnapelőtt kaptam vissza egy telefonalközpontos tesztről.
Természetesen rendeltek is belőle hármat:)

#24 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 06:45

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. máj. 10., csütörtök - 22:03

Nem lehet, hogy azert fagy, mert tulmelegedik a kutyu?

Mobil HDD (elött levő csere terminálban ssd volt, ami eszik vagy 0.5W-ot), 1.2-es mobil celeron proci, szóval még langyos sincs a ketyere...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#25 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 06:50

Idézet: LTB - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 6:33

Tudok kölcsönadni egy Sentinel 6-ost próbaüzemre, tőlem ki is viheted a helyszínre, azért tartjuk.
Tegnapelőtt kaptam vissza egy telefonalközpontos tesztről.
Természetesen rendeltek is belőle hármat:)

Utána olvastam, nagyon meggyőzőnek tűnik a ketyere. Ma még kimegyek ügyfélhez, kipróbálok pár dolgot (úgysem fog bejönni), és hétfőn jelentkezem, érdekel a dolog. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#26 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 07:43

Olvasgatom több helyen is ezt a UPS - aktív PFC-s táp problémát, de nem nagyon értem. Azaz de, értem, csak valahogy errefelé még senkinek nem volt ilyen problémája és ezért furcsállom. A környezetemben egy csomó Smart Centra 800-as és APC RS 800-as szünetmentes (valahogy ezek voltak a népszerűek...) üzemel a legváltozatosabb tápokkal, aktív pfc-s Chieftec, Tagan, Seasonic, Coolermaster, FSP tápok mennek velük, a legkisebb probléma nélkül. Gyönyörűen teszi mindegyik cucc a dolgát. Pedig ha jól tudom, egyik fenti szünetmentes se valódi szinuszjelet állít elő, bár mindegyik Line interaktív.
Eszereint errefelé mindenki szerencsés, vagy a probléma csak az offline üzemű szünetmenteseknél jön elő?  :think:
42

#27 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 08:56

Idézet: BigBear - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 6:43

Olvasgatom több helyen is ezt a UPS - aktív PFC-s táp problémát, de nem nagyon értem. Azaz de, értem, csak valahogy errefelé még senkinek nem volt ilyen problémája és ezért furcsállom. A környezetemben egy csomó Smart Centra 800-as és APC RS 800-as szünetmentes (valahogy ezek voltak a népszerűek...) üzemel a legváltozatosabb tápokkal, aktív pfc-s Chieftec, Tagan, Seasonic, Coolermaster, FSP tápok mennek velük, a legkisebb probléma nélkül. Gyönyörűen teszi mindegyik cucc a dolgát. Pedig ha jól tudom, egyik fenti szünetmentes se valódi szinuszjelet állít elő, bár mindegyik Line interaktív.
Eszereint errefelé mindenki szerencsés, vagy a probléma csak az offline üzemű szünetmenteseknél jön elő?  :think:  

Nem szükséges a szinusz jelalak megfelelő túlméretezés mellett.
A kínaihoz nem tudok szólni, de a BR800I az egy egész jó készülék az árát leszámítva.
Valszeg kváziszinuszos a kimenete.
560W-ot tudhat és az átlag PC 300W alatt vesz fel, szal kétszeres teljesítményre van az UPS méretezve.

#28 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 11. 09:58

Ha kvázi szinuszusos a kimenet, az nem veri át az aktív PFC-t?

Azért kérdezem, mert most 15 percet megy az aktív pfc-s tápom a kvázi szinuszos UPS-emmel. Ha meg lehet kétszerezni egy passzív pfc-s táppal, akkor lehet megérné nekem. :think:

(Néha több órás VEM futtatás megy a gépemen.)

#29 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 12:02

Idézet: Naszta - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 8:58

Ha kvázi szinuszusos a kimenet, az nem veri át az aktív PFC-t?

Azért kérdezem, mert most 15 percet megy az aktív pfc-s tápom a kvázi szinuszos UPS-emmel. Ha meg lehet kétszerezni egy passzív pfc-s táppal, akkor lehet megérné nekem. :think:

(Néha több órás VEM futtatás megy a gépemen.)

Ráállítottam a szervizes srácokat a témára :)
Itt figyel egy aktív PFC-s táp és megtekintjük.
Csak hetek kérdése :D

#30 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 11. 12:58

Idézet: LTB - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 13:02

Ráállítottam a szervizes srácokat a témára :)
Itt figyel egy aktív PFC-s táp és megtekintjük.
Csak hetek kérdése :D

Köszönöm! ;)

#31 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 13:21

Hát azt mondják a srácok, hogy nincs itt semmiféle különösebb hókuszpók.
Tudni kell, hány wattot bír a szünetmentes és úgy kell méretezni.

#32 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 15:53

Idézet: leslie - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 7:45

Mobil HDD (elött levő csere terminálban ssd volt, ami eszik vagy 0.5W-ot), 1.2-es mobil celeron proci, szóval még langyos sincs a ketyere...

Mi terminalunk is eszik 30W-ot kompletten, 15" TFT-vel egybeepitve, de csak ha nagyon meghajtom :)

Megis az volt a baja, hogy az alu hazon at nem tudott lehulni a Celeron M 650, ha a forro kavefozo mellett volt a gep.

#33 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 23:51

Idézet: LTB - Dátum: 2007. máj. 11., péntek - 14:21

Hát azt mondják a srácok, hogy nincs itt semmiféle különösebb hókuszpók.
Tudni kell, hány wattot bír a szünetmentes és úgy kell méretezni.

Szeritem félreértetted a kérdést. Azért köszönöm a választ!  ;)

Korábban írta valaki, hogy ki tudja nyírni az aktív pfc-s táp az UPS-ot, ha szögletes a jel. Ilyenkor szinuszos kimenetű UPS javasolt. Ha a UPS nem ilyen, akkor a táp kétszer annyit fogyaszt, mintha nem lenne pfc. A kérdésem az volt, hogy az aktív pfc-t a kvázi szinuszos görbe megtéveszti-e, mert ha nem, akkor veszek egy passzív pfc-s tápot, és a mostani 15 perc helyett 30 percet fogja bírni a UPS-em.

UPS: APC Back-UPS 700 ES >>> Link <<<
Táp: Enermax NoiseTaker 485W >>> Link <<<

#34 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 14:05

Idézet: Naszta - Dátum: 2007. máj. 12., szombat - 22:51

Szeritem félreértetted a kérdést. Azért köszönöm a választ!  ;)

Korábban írta valaki, hogy ki tudja nyírni az aktív pfc-s táp az UPS-ot, ha szögletes a jel. Ilyenkor szinuszos kimenetű UPS javasolt. Ha a UPS nem ilyen, akkor a táp kétszer annyit fogyaszt, mintha nem lenne pfc. A kérdésem az volt, hogy az aktív pfc-t a kvázi szinuszos görbe megtéveszti-e, mert ha nem, akkor veszek egy passzív pfc-s tápot, és a mostani 15 perc helyett 30 percet fogja bírni a UPS-em.

UPS: APC Back-UPS 700 ES >>> Link <<<
Táp: Enermax NoiseTaker 485W >>> Link <<<

Ismerem az ES700-at, épp kijött, mielőtt váltottam APC-ről.
Szvsz a külsejénél használt anyagok jelzik a belsejében használtak minőségét is, de ez csak szubjektív.

Kváziszinusszal próbálták a srácok az aktívat és amennyit a táp felvett, az közelítőleg annyi volt, mint amit az ups felvett, illetve amennyit a táp felvet ups nélkül.

#35 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 16:36

Idézet: LTB - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 15:05

Ismerem az ES700-at, épp kijött, mielőtt váltottam APC-ről.
Szvsz a külsejénél használt anyagok jelzik a belsejében használtak minőségét is, de ez csak szubjektív.

Kváziszinusszal próbálták a srácok az aktívat és amennyit a táp felvett, az közelítőleg annyi volt, mint amit az ups felvett, illetve amennyit a táp felvet ups nélkül.

Nem tudom milyen belül a minősége, de eddig kétszer volt rá szükség, és akkor működött. (Szerintem kívül sincs baj a minőségével. Biztos az fura neked, hogy nincs semmi fémből.) Vásárlásnál nálam 3 dolog volt fontos:
- legyen gari, arra is, ami utána van (ezért nem játszott használt)
- 25-30k körül meg akartam állni
- sima konnektor legyen rajta: router is menjen az akkuról (futtatás alatt nem veszthetek IP-t és linket, idióta lmgrd licensz)

A válaszoddal abban az irányban is megnyugtattál, hogy hosszabb üzemidő nem túl valószínű ezzel az UPS-szal.

Még egyszer köszönöm a választ! :respect:

Szerkesztette: Naszta 2007. 05. 13. 16:40 -kor

#36 Felhasználó inaktív   krisztian98 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 13. 18:35

Sziasztok! A követekező a problémám: Van egy APC smart 700INET-es szünetmentesem. A problémám vele a következő: mikor megmértem a szünetmentes frekvenciáját, akkor a digitális múltiméterem 100hz-et ír ki, majd mikor átváltok akkumlátoros módra, akkor meg 200Hz lesz belőle. Valaki tudja, hogy mitől lehetségese ez? Vagy valami beállítással módosítható? Jövő héten megpróbálok bemenni a suliba, megnézni egy oszcilloszkóppal-al.

#37 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 20:11

Itt a nyár, jönnek a viharok, és úgy döntöttem, ideje beruházni egy szünetmentes tápra. Túl drágát nem akarok venni, rövid áramkimaradások áthidalása a cél, usb-s vezérlésre meg hasonlókra nincs szükségem, valahogy adja tudtomra, ha elmegy az áram, és azért bírja ki egy 17" monitorral a géppel (2 vinyó, athlon xp, radeon9600) pár percig. Néztem ezt:  Powercom Black Knight 400VA 9600 Forintért, és valószínűleg bőven megfelelne, de a honlapról nem derül ki róla semmi. A táp egy 400W-os passzív PFC-s Azona. Van valami, ami miatt esetleg kifejezetten nem ajánlott ez az UPS? Kösz.

szerk: most nézem, a 600VA-s csak 2000 forinttal drágább. Érdemesebb lenne azt?

Szerkesztette: HavocS 2007. 05. 13. 20:12 -kor

|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#38 Felhasználó inaktív   Neton 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 13. 22:46

Hali!

Én most nyáron vételezek új gépet és mivel szintén para hogy lesz vihar, meg áramszünetek, ezért gondolkodom egy szünetmentes tápon. A gépben egy FPS Bluestorm II 500W-os táp lenne, core2duo-s cpu, 3 winyó, 8800GTS kari. Az a kérdésem lenne, hogy milyen UPS-t érdemes venni ehhez a cucchoz? Nem szeretnék 100k+áfát költeni rá, ha nem muszáj, szóval lehetőleg egy középkategóriás cucc kellene.

Előre is köszi!
Abit AB9 Pro, C2D E6600, 2*1GB Kingmax DDR-II 800 MHZ RAM, Asus E8800GTS 320MB, 2*250GB WD HDD + 1*320 GB WD HDD, FSP Bluestorm II 500W táp; 2*Pioneer DVD-RW 112D DL;

#39 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 22:49

Idézet: HavocS - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 20:11

Itt a nyár, jönnek a viharok, és úgy döntöttem, ideje beruházni egy szünetmentes tápra.

Nézzél be ide is. Bár ezek már lehet, hogy egy kicsit drágák lesznek neked.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#40 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 10:29

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 21:49

Nézzél be ide is. Bár ezek már lehet, hogy egy kicsit drágák lesznek neked.

Ezek szvsz már elfogytak.
Az 5000-esek legalábbjis bizonyosan.

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.