HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS II. Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 29. 09:47

En arra is gondoltam, hogy veszek meg egy akkumlátort, és ehez parhuzamosan tehat ++ -- -igy elmeletileg 2 akkut kell majd meritsen,és jóval több ideig birja majd a strapát....szerintetek?

#302 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 12:08

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 19:46

Elmult fel oldalon konkretan 3 aktiv PFC-s tap is fel volt sorolva, amelyik NEM terheli tul az olcso (nem csak APC) szunetmenteseket.

Csak azok nem a D betus tapgyarbol szarmaznak, hanem az F-estol meg az S-estol.

Én továbbra sem tartom ezt korrekt megoldásnak, még ha ezek a szünetmentesek megfelelnek a rájuk vonatkozó szabványoknak is.
A gyártók és forgalmazók nem figyelmeztetnek senkit még apró betűvel sem és mint olvassuk sokan belefutnak ebbe a problémába.
Én mindenesetre jeleztem a fogysztóvédelem felé, hogy ez így nem okés és tenni kéne valamit.

#303 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 29. 19:47

Üdw!

Beszart a szünetmentesem. Amint elmegy az áram, kikapcsol, viszi magával a gépet stb.
Úgyhogy vennem kellene holnap egyet  :rolleyes:
Zalman tápom van, 460W, aktív PFC-s, viszont a mostani szünetmentesem ment vele, (szerintem akksija adta meg magát, vagy sok neki a gép, megerősödött az elmúlt napokban..).
Szóval a konfig: Zalman 460w, c2d húzva, X1960Pro húzva,2x 1gb ram húzva, 2 optikai egység, 2 HDD, 4 ventilátor.
17" TFT, és egy Switch.
Ezeket szeretném az újra is rákötni.
Létezik ilyen? Olcsóé?:-)

APC-t szeretnék, de ahova el tudnék menni holnap, ott híre sincs ezeknek.
Ami van :

KEBO 600VA UPS, "A" széria, szoftver, Black, Funkció kijelző
KEBO 650VA UPS, "D" széria, szoftver, LCD kijelző
KEBO 1200VA UPS, "D" széria, szofver, LCD kijelző (látatlanba erre voksolnék, bár sose hallottam erről a márkáról)
PowerCom 600VA UPS Black  (ilyenem van most, 6 évig ment)
PowerCom 500VA A UPS Black Color Back-Up 20-30min
Egy másik helyen:
UPS APC BACK UPS-ES BE325-GR 325VA (2 ÉV GARANCIA)
Trust és társait meg se említem, elvből.

Ezek közül megfelelne nekem valamelyik?
Vagy mind felejtős..?

Köszi!!!

Szerkesztette: havri1 2007. 08. 29. 19:47 -kor

Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#304 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 20:03

Idézet: havri1 - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 19:47

Üdw!

Beszart a szünetmentesem. Amint elmegy az áram, kikapcsol, viszi magával a gépet stb.
Zalman tápom van, 460W, aktív PFC-s, viszont a mostani szünetmentesem ment vele, (szerintem akksija adta meg magát, vagy sok neki a gép, megerősödött az elmúlt napokban..).
Szóval a konfig: Zalman 460w, c2d húzva, X1960Pro húzva,2x 1gb ram húzva, 2 optikai egység, 2 HDD, 4 ventilátor.
17" TFT, és egy Switch.

Ami van :

KEBO 1200VA UPS, "D" széria, szofver, LCD kijelző (látatlanba erre voksolnék, bár sose hallottam erről a márkáról)
Egy másik helyen:

Vagy mind felejtős..?

Köszi!!!

Szia...Enszerintem nevegyel ujjat, helyedbe megneznem eloszor a szoftvert amit vele adtak...(pl. nalam a szoftvernel a bealitasoknal van ojan h mikor kapcsoljon ki),lehet nincs semmi baja csak kiegett a biztositek benne s nemtelt fel elegge az akkumulator, masodszor meg nevegyel ujjat mert egy akkucsere megteszi...vagy szepen koss be 2 akkumulatort parhuzamosan kotve s 2 szer anyi ideig tarcsa allitolag az elmelet szerint...

#305 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 20:08

Sajnos ehez nincs softver, mert ez még nagyon kezdetleges verzió, nem lehet a géppel összekötni:-(
Akksit? Hol lehet ilyesmit kapni..?
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#306 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 05:55

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 6:40

Van egy nagyobb teljesítményű gép amit mindenki használ és abba van a chieftec, tehát nem a titkárnő integrált vga-s gépéről van szó. Viszont a nagy gépben raid1 van ami áramszünet miatt szétesik és így újra kell szinronizálnia magát, így jártam a korábban említett UPS-el is amikor kiteszteltem és néztem nagyot, hogy egyből leáll a gép.
Az apc-com on munkaállomásokhoz ajánlják ezt a típust csa épp arra használhatatlan.

Nos szavaid alapján ez egy kiemelt munkaállomás, vagy talán már szerver.

Bírom az ilyen cégeket.
Megveszik a drága házat, tápot, vga-t, vinyókat,... aztán vesznek hozzá egy húszezres UPS-t és sírnak.

#307 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 06:06

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 18:45

Oké, nálam nem vált be :)
Én csak egy user vagyok akit a továbbiakban nem érdekelnek a jelalakok, aktív vagy passzív tápok én csak azt érzékelem ha nincs a konnektorba áram a gép azonnal lekapcsol APC legendary reliability UPS ide vagy oda.

Te egy USER vagy, aki egy szép dobozú, shimano patkófékbetétet vett, amikor vason volt a fékpofa az autójában.
Magad cserélted ki, nem kérdeztél szakembert és csodálkozol, hogy nem tudsz megállni, ha nyomod a féket.

#308 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 06:13

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 21:26

Én véleményem továbbra is az, hogy UPS-t az ember legalább 10 évre vesz nem pedig 1-2 évre és tuti biztosan csak a rendes szinuszhullámot adó UPS fog működni.

Még azért hozzátenném, hogy ez a baromira környezettudatos EU engedi ezeket a megkérdőjelezhető minőségű olcsó UPS-eket forgalomba hozni, amelyek nagy %-a szerintem igen gyorsan a szeméttelepen fogja végezni a baromira környezetszennyező akkumlátoraival együtt.
Nem hinném, hogy ezekbe az olcsó típusokba mindenki fog majd 3 év múlva akkumlátort cserélni súlyos ezrekért amikor egy kicsit hozzátesz majd és újat és egyben új típust fog kapni, amíg egy 100.000-es UPS-t nem hiszem, hogy a kukába fognak dobni, hanem akkumlátort fognak cseréltetni benne amit reméljük megfelelően ártalmatlanítani fognak.
Azért várom másoknak mi a véleménye erről.

Egy szinuszos UPS nem kerül feltétlenül 100 000 Ft-ba.
És egy 10 éves távlaton már nem hiszem, hogy azon kéne agyalni, hogy 30.000, vagy 70-80.000 az ár.

#309 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 06:26

Idézet: Kory - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 17:53

Üdv!

Egy Dell PowerEdge SC1420-as szerverhez milyen szünetmentest ajánlanátok?

3

AROS Spring 800VA.

#310 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 06:33

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 11:08

A gyártók és forgalmazók nem figyelmeztetnek senkit

Na itt a baj szvsz.
A kvázi szinuszos ups-ek jók, rengeteg fogy belőlük és nagyon kevés a reklama.
Az, hogy egy forgalmazó nem kérdezi meg tőled, hogy mire akarod használni, az nem a gyártó hibája.

#311 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 06:36

Idézet: havri1 - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 18:47

Egy másik helyen:

Vagy mind felejtős..?

Köszi!!!

Kínai, kínai, kínai...

:)
Az üzlet tulaja nem mer minőséget árulni, mert fél, hogy a magasabb árak miatt mindenki átmenne a másik olcsójánoshoz, aki Informot, AEC-t, Centraliont... árul.

#312 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 30. 06:58

Idézet: havri1 - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 20:47

Üdw!

17" TFT, és egy Switch.

Ami van :

Egy másik helyen:

Vagy mind felejtős..?

Köszi!!!

De ha csak az akkukat kéne kicserélni, minek vennél egy másik UPS-t? Ha kifogy a benya az ótóból, akkoris másik kocsit akarsz venni? :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#313 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 09:15

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 5:58

De ha csak az akkukat kéne kicserélni, minek vennél egy másik UPS-t? Ha kifogy a benya az ótóból, akkoris másik kocsit akarsz venni? :Đ

Jogos!
De ez egy nagyon régi darab, szeretnék egy olyat, ami szofvtveresen vezérelhető, hogy pl ha fogy a delej az akksiból, kikapcsolja a gépet, mert ez csak kikapcsol, és a gépnek ez se tehet jót gondolom:-)
No meg, arra is gondoltam, hogy nem lehetséges, hogy az új tápm nyírta ki szerencsétlent..?
2 hónapja dolgozik ez a táp a gépemben.
30e körül tudnék rá szánni, de ha azt mondjátok, sima akksi csere elég nekem, már veszem is!
Amim tehát van :
LINK

#314 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 09:24

Idézet: LTB - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 6:33

Na itt a baj szvsz.
A kvázi szinuszos ups-ek jók, rengeteg fogy belőlük és nagyon kevés a reklama.
Az, hogy egy forgalmazó nem kérdezi meg tőled, hogy mire akarod használni, az nem a gyártó hibája.

Eddíg azért volt volt kevés a reklamáció mert a régi kisebb teljesítményű tápokat bírta az olcsóbb rendszerük, de a mai tápokat már nem viszi, viszont az APC úgy gondolja, hogy a router tápját még elbírja és ebben tulajdonképpen igaza van csak éppen arra nem jók az olcsó UPS-ek amire a gyártó ajánlja - számítógépet üzemeltetni . Az UPS gyártók még mindíg a régi elavult szarokat adják el új ruhában olcsóért mert még megtehetik.

#315 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 30. 09:30

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 10:24

Eddíg azért volt volt kevés a reklamáció mert a régi kisebb teljesítményű tápokat bírta az olcsóbb rendszerük, de a mai tápokat már nem viszi, viszont az APC úgy gondolja, hogy a router tápját még elbírja és ebben tulajdonképpen igaza van csak éppen arra nem jók az olcsó UPS-ek amire a gyártó ajánlja - számítógépet üzemeltetni . Az UPS gyártók még mindíg a régi elavult szarokat adják el új ruhában olcsóért mert még megtehetik.

Ezek nem régi, elavult szarok. De ha tudsz valakit, aki szinuszos üzemű invertert bír gyártani 600VA-re olcsóért, akkor belophatod magad sok cég szívébe. Ez van. Itt is van olcsó, költséghatékony, ami univerzális. Ha ezek nem lennének, akkor vehetnél 40k-ért UPS-t minimum. Na? :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#316 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 09:34

Idézet: LTB - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 6:06

Te egy USER vagy, aki egy szép dobozú, shimano patkófékbetétet vett, amikor vason volt a fékpofa az autójában.
Magad cserélted ki, nem kérdeztél szakembert és csodálkozol, hogy nem tudsz megállni, ha nyomod a féket.

A legtöbb számítástechnikai üzletben az eladónak fogalma sincs, hogy mit árul.
Felhívtam egy bizonyos angyalföldi APC márkaszervízt és elmondtam a problémámat.
Erre azt a választ kaptam, hogy a honlapjukon figyelmeztetik a vásárlót.  - állítólag

Idézem:
"Asztali PC-k védelmére a Back-UPS sorozatból kedvező áron találhatunk magunknak megfelelő ups-t, de természetesen válogathatunk a Smart-UPS-ek közül is, valamit felújított készülékeinket is ajánljuk figyelmükbe. Ha TV-t, HiFi-t, CD/DVD lejátszót , esetleg villanymotort szeretnénk szünetmentesíteni mindenképp Smart-UPS-t válasszunk. Ezeknek a készülékeknek tiszta színusz jel a kimenete, míg a Back-UPS-ek kvázi szinusz jelet adnak ki, amivel a kapcsoló üzemű PC tápok tökéletesen is működnek.
"

#317 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 09:44

Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 9:30

Ezek nem régi, elavult szarok. De ha tudsz valakit, aki szinuszos üzemű invertert bír gyártani 600VA-re olcsóért, akkor belophatod magad sok cég szívébe. Ez van. Itt is van olcsó, költséghatékony, ami univerzális. Ha ezek nem lennének, akkor vehetnél 40k-ért UPS-t minimum. Na? :)

Nagyon sok régen drágának számító számítástechnikai eszközt ma már olcsóért gyártanak.
Lásd: CD\DVD írók.
Szerintem olcsóbban is lehetne jó UPS-t kapni ha a gagyi "kvázi szinuszosokat" betiltanák - de amíg a régi modelleket is forgalomba lehet hozni addíg semmi nem fog változni.

"Ha ezek nem lennének, akkor vehetnél 40k-ért UPS-t minimum. Na? :)" - szerintem ez lenne a korrekt és vennék is !!!  -  akinek kevesebb pénze van az vagy nem vesz - mert nem létfontosságú - vagy ha nagyon kell neki vesz használtan.
Autót is szeretnék újonnan 1 millióért kapni , de nem kapok mert olyanok az előírások, hogy kell rájuk féket is szerelni, ami azért nem egy olyan rossz előírás :)

#318 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 09:59

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 8:24

Elmondhatod újra és újra ugyanazt, hogy szarok a gyártók és régi technológiát árulnak, de ettől ez még nem lesz igaz.
Rengeteg PC Planetet és Syncro-t adok el munkaállomásokhoz, de van, amit szerverhez visznek és nincs panasz.
Megfelelő méretezés, megfelelő topológia és megfelelő minőségű táp kérdése.
Home user meg vegyen használt szinuszosat, pl. AP600!

Aki meg egy kiemelt munkaállomás, vagy szerver mellé egy belépő szintű UPS-t vesz, megérdemli, hogy vesszenek az adatai.

#319 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 10:01

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 8:34

A legtöbb számítástechnikai üzletben az eladónak fogalma sincs, hogy mit árul.
Felhívtam egy bizonyos angyalföldi APC márkaszervízt és elmondtam a problémámat.
Erre azt a választ kaptam, hogy a honlapjukon figyelmeztetik a vásárlót.  - állítólag

Idézem:
"Asztali PC-k védelmére a Back-UPS sorozatból kedvező áron találhatunk magunknak megfelelő ups-t, de természetesen válogathatunk a Smart-UPS-ek közül is, valamit felújított készülékeinket is ajánljuk figyelmükbe. Ha TV-t, HiFi-t, CD/DVD lejátszót , esetleg villanymotort szeretnénk szünetmentesíteni mindenképp Smart-UPS-t válasszunk. Ezeknek a készülékeknek tiszta színusz jel a kimenete, míg a Back-UPS-ek kvázi szinusz jelet adnak ki, amivel a kapcsoló üzemű PC tápok tökéletesen is működnek.
"

Az SOS-nél vetted?
Megkérdezték, mihez viszed?
Megmondtad, mihez kell?

#320 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 10:18

Idézet: LTB - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 9:59

Elmondhatod újra és újra ugyanazt, hogy szarok a gyártók és régi technológiát árulnak, de ettől ez még nem lesz igaz.
Rengeteg PC Planetet és Syncro-t adok el munkaállomásokhoz, de van, amit szerverhez visznek és nincs panasz.
Megfelelő méretezés, megfelelő topológia és megfelelő minőségű táp kérdése.
Home user meg vegyen használt szinuszosat, pl. AP600!

Aki meg egy kiemelt munkaállomás, vagy szerver mellé egy belépő szintű UPS-t vesz, megérdemli, hogy vesszenek az adatai.

Kívánom neked, hogy mindíg mindenből csak használtat vehess meg.

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.