HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 04. 12:37

Idézet: obirobi - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 12:08

Üdv mindenkinek!

Segítséget, illetve tanácsot kérnék Tőletek.
GA-MA78GM S2H alaplapot építettem be kb. 1 hónapja, AMD 5600+ X2 procit tettem rá, Vista 32 bites op. rendszert telepítettem fel. A probléma a következő: szabályszerű leállítást követően a gép kb. 20-30 perc múlva beavatkozás nélkül újraindul. Újabb leállítás után kb. fél perc múlva megismétlődik az esemény.
Az összeszerelés a kézikönyv alapján történt, nagy óvatossággal. A BIOS-t frissítettem, gyári drivereket telepítettem fel. A táp 550W, kb. fél éves (Tronje). Ugyanez a  Vista volt a korábbi konfigon is, az hibátlanul működött. A BIOS-ban minden wake up ki van kapcsolva. A proc. nincs tuningolva.
Ha van ötletetek, kérlek osszátok meg velem!
Kösz.

egy käbel nincs véletlenül lehuzva valahonét, régen a siemens scenicek viselkedtek igy mikor belebabrältunk egy kis käbel lecsusszant. :rolleyes:
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1162 Felhasználó inaktív   obirobi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 04. 12:50

Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 12:37

egy käbel nincs véletlenül lehuzva valahonét, régen a siemens scenicek viselkedtek igy mikor belebabrältunk egy kis käbel lecsusszant. :rolleyes:

O.K., de melyik kábel? Alaplap-táp - bedugva. Táp-proc. - bedugva. Ház - alaplap - OK.  Feszültségingadozás nincs.

#1163 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 13:04

Idézet: obirobi - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 12:50

O.K., de melyik kábel? Alaplap-táp - bedugva. Táp-proc. - bedugva. Ház - alaplap - OK.  Feszültségingadozás nincs.

Atx_12v :confused:
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1164 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 13:14

Idézet: obirobi - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 12:50

Négy lehetőség van:
- Rövidzárlat
- Hibás alaplap
- Hibás tápegység
- Hibás BIOS/hibás CMOS
Meg kéne próbálni a házból kiszerelve, majd más tápegységgel, előbbivel a rövidzárlat, utóbbival a táphiba zárható ki, egy CMOS CLEAR sem árthat, hátha a BIOS hülyült meg(pl a tuning során esetlegesen hibázó alkatrész(CPU, RAM, chipset) miatt összezagyválódott CMOS értékekre gondoltam).

Idézet: Pappas - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 13:04

Atx_12v

És így szerinted elindulna(nem valószínű)?

Szerkesztette: dababa 2008. 06. 04. 13:19 -kor

#1165 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 13:21

Idézet: pappas - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 13:04

Atx_12v :confused:

ja a biosba a power on by... mouse, keyboard stb is kapcsold ki. ha nem jo a akkor Gyula javaslatät részesitem én is elönybe.

#1166 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 13:23

Idézet: dababa - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 13:14

És így szerinted elindulna(nem valószínű)?

igen ha zärlatos vagy hibäs a käbel. vagy nem :confused:

#1167 Felhasználó inaktív   obirobi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 13:59

Köszönöm mindenkinek, próbálkozom.

#1168 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 18:25

nagy bajom van:

a gépem (az adatlapomon az első)bekapcsolás után kb.5-7másodpercen belül folyamatosan újraindul...mintha a táp szarakodna. Ha csatlakozom a netre, akkor gyakrabban indul újra ez miért van?
1,5 év alatt semmi baja sem volt.?!.
arra gondoltam, hogy lehet DVD-problem is mert amikor újraindul folyamatosan csak villog.
mit csináljak?
A biosban minden a gyári vagy auto-n van, nincs semmi átállítva, és nincsen tuning se.
:confused:  :respect:
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1169 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 18:47

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 18:25

nagy bajom van:

Szerintem az égiek megelégelték, amit csinálsz. Vagy valaki jót kívánt.
Az újraindulgatást sokminden okozhatja, táp is, kártevő is, belső kontakthiba, meg egyes memóriahibák is okozhatják.
Első közelítésben legó szét-össze és ima. Utána próbatáp, vírusellenőrzés, esetleges tuning levétele.

#1170 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 19:04

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 19:47

Szerintem az égiek megelégelték, amit csinálsz. Vagy valaki jót kívánt.
Az újraindulgatást sokminden okozhatja, táp is, kártevő is, belső kontakthiba, meg egyes memóriahibák is okozhatják.
Első közelítésben legó szét-össze és ima. Utána próbatáp, vírusellenőrzés, esetleges tuning levétele.

tuning nincs/kártevő vagy vírus nincs/márcsak tápot kéne szereznem v.honnnan :think: .
.-= Vasak =-.

#1171 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 19:13

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 17:25

nagy bajom van:

a gépem (az adatlapomon az első)bekapcsolás után kb.5-7másodpercen belül folyamatosan újraindul...mintha a táp szarakodna. Ha csatlakozom a netre, akkor gyakrabban indul újra ez miért van?
1,5 év alatt semmi baja sem volt.?!.
arra gondoltam, hogy lehet DVD-problem is mert amikor újraindul folyamatosan csak villog.
mit csináljak?
A biosban minden a gyári vagy auto-n van, nincs semmi átállítva, és nincsen tuning se.
:confused:  :respect:

Az újraindulásra: Nekem is ilyen gondom volt. Volt amikor gond nélkül felállt a rendszer, de volt, amikor pöcsölnöm kellett vele. Végül megunva gépcserére adtam a fejem és amikor szétakartam kapni a gépet, akkor láttam, hogy a tápcsati és az alaplapi csatlakozó összeolvadt. Terhelve pedig nem volt a gép és nem is gagyi volt (Asus deszka és Chieftec táp). Ha nem is olvadt neked rá, azért nézd meg hogy nem e csúszott ki valamelyik vezeték.

Még azt tudnám mondani, amit régen mindenki szajkózott 3-4 éve, hogy mindent húzz le és először csak proci, vga, memória és a táp legyen összekötve. Majd ha semmi baj, akkor jöhet a vinyó. Ha 20.-jára is sima az indulás, akkor jöhet a dvd-olvasó. Tesztelgetés, majd ha ott sincs hiba, akkor tényleg kontakt lesz...Tudom ez a rész elég macerás és hosszú, de régen ez a fapados módszer sokakat kisegített
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#1172 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 12:09

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 20:13

Az újraindulásra: Nekem is ilyen gondom volt. Volt amikor gond nélkül felállt a rendszer, de volt, amikor pöcsölnöm kellett vele. Végül megunva gépcserére adtam a fejem és amikor szétakartam kapni a gépet, akkor láttam, hogy a tápcsati és az alaplapi csatlakozó összeolvadt. Terhelve pedig nem volt a gép és nem is gagyi volt (Asus deszka és Chieftec táp). Ha nem is olvadt neked rá, azért nézd meg hogy nem e csúszott ki valamelyik vezeték.

Még azt tudnám mondani, amit régen mindenki szajkózott 3-4 éve, hogy mindent húzz le és először csak proci, vga, memória és a táp legyen összekötve. Majd ha semmi baj, akkor jöhet a vinyó. Ha 20.-jára is sima az indulás, akkor jöhet a dvd-olvasó. Tesztelgetés, majd ha ott sincs hiba, akkor tényleg kontakt lesz...Tudom ez a rész elég macerás és hosszú, de régen ez a fapados módszer sokakat kisegített

kössz, ma kapom majd szét a gépet (most is ezen írok), leelenörzöm a csatlakozókat és a tápba is bekukkantok majd ;) . a "fapados" módszert kipróbálom :) , hátha kiderül v.mi.
ez a gép sincs agyonterhelve, még valami: a biosban nem állíthatódott el semmi magától?
vagy ezt a hibát okozhatja egy tesztprogram is? :confused:  :think:
Mert amikor felraktam 1-2 benchmark után még jó volt, de másnap kezdett szarakodni a gép, de a progit már letöröltem. :up: .
ez a progi volt az:
SISoft Sandra.
??? :respect:
.-= Vasak =-.

#1173 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 12:41

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 11:09

kössz, ma kapom majd szét a gépet (most is ezen írok), leelenörzöm a csatlakozókat és a tápba is bekukkantok majd ;) . a "fapados" módszert kipróbálom :) , hátha kiderül v.mi.
ez a gép sincs agyonterhelve, még valami: a biosban nem állíthatódott el semmi magától?
vagy ezt a hibát okozhatja egy tesztprogram is? :confused:  :think:
Mert amikor felraktam 1-2 benchmark után még jó volt, de másnap kezdett szarakodni a gép, de a progit már letöröltem. :up: .
ez a progi volt az:
SISoft Sandra.
??? :respect:

SiSoft nagyon régóta a piacon van, szóval nem hinném, hogy bármelyik benchmark-ja hazavágná a gépet és ha jól tudom amúgyis van hővédelem vagy hogyisnevezik a processzorokban...De majd várjuk a fejleményeket....azután szűkül a kör :)
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#1174 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 13:59

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 12:09

kössz, ma kapom majd szét a gépet (most is ezen írok), leelenörzöm a csatlakozókat és a tápba is bekukkantok

Kis ecsetet, porszívót készíts. Nézd végig az elektrolit kondik tetejét, ami felpúposodott, azt a tápban cseréld ki, az alaplap már nyűgösebb.

#1175 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 15:07

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 14:59

Kis ecsetet, porszívót készíts. Nézd végig az elektrolit kondik tetejét, ami felpúposodott, azt a tápban cseréld ki, az alaplap már nyűgösebb.

Na...kiderült, hogy semmi baja a gépemnek :D  :D .

haverral lemértük voltmérővel a +12V-os ágat és nem ingadozott! (stabil 10,5V volt, náha volt 10,4 és 10,6,de szerintem ez elfogaadható)
(ezért, sz.tem minden okés).
csak az áram szarakodott eddig, de mostmár minden rendben megy, a gépben minden rendben, olyan mint volt. ;) .
( a táp is úgy nézki, hogy eddig rendben :cool: )
Mercury 350W_nagyon kemény!!!!! :p

úgyhogy ittmaradok a nyakatokon! hehe... :D

Szerkesztette: Trebron09 2008. 06. 06. 15:10 -kor

.-= Vasak =-.

#1176 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 19:45

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 16:07

haverral lemértük voltmérővel a +12V-os ágat és nem ingadozott! (stabil 10,5V volt, náha volt 10,4 és 10,6,de szerintem ez elfogaadható)
csak az áram szarakodott eddig, de mostmár minden rendben megy, a gépben minden rendben, olyan mint volt. ;) .

:(
Már annyiszor elhangzott, nem ismétlem, sürgősen cserélj tápot! FSP, chieftec 350W tápot olcsón megkapsz, lassan a sarki zöldségesben is......
Miért kell a tűzzel játszani :confused:
Üdv:Arsene

#1177 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 19:59

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 20:45

:(
Már annyiszor elhangzott, nem ismétlem, sürgősen cserélj tápot! FSP, chieftec 350W tápot olcsón megkapsz, lassan a sarki zöldségesben is......
Miért kell a tűzzel játszani :confused:

igazad van...de egy darabig(nyár) bírnia kell!
majd veszek bele egy normális (chieftec/fps) tápot, én se akarom, hogy kifüstöljön itt melettem!!! :D .
egy 400-ast tervezek venni +VGA+Memória újítás :cool: .
(remélem addig bírja a mernyuri táp, és nem száll el a gép).
;) .
Én sem akarok a "tűzzel" (de akkor szerintem szószerint) játszani, addig ki kell bírnia.
Így ment a gép 1,5 évig(és bírta, úgyhogy ez az 1hónapig ki kell tartson).
:up:
.-= Vasak =-.

#1178 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 09:34

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 16:07

hát 12v helyett 10,5 az nagyon nem jó... csoda hogy megy a géped.
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1179 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 12:13

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 10:34

hát 12v helyett 10,5 az nagyon nem jó... csoda hogy megy a géped.

hát tom, de akkor hogy megy ugyanígy már 1,5 éve?
még mindig jobb, mintha magasabb érték lenne nem?
.-= Vasak =-.

#1180 Felhasználó inaktív   Döglégyzoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 19:38

Sziasztok!

Segítsetek, hogy mi lehet. eddig csak ezt a hibát dobálta lefagyáskor a gép:

[\Device\ACPIEC: A beágyazott vezérlő (EC) hardvere nem válaszolt a megszabott időn belül. Ez az EC hardverének vagy belső vezérlőprogramjának hibájára utal, esetleg rosszul megtervezett BIOS-ra, ami nem biztonságos módon próbálja meg elérni az EC-t. Az EC-illesztőprogram újra megpróbálkozik a sikertelen tranzakcióval, ha lehetséges.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft....link/events.asp.

De most már ezt irja be a hibanaplóba lefagyáskor:

A(z) TinaKey szolgáltatás függ a(z) Parport szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni:
A szolgáltatást nem lehet elindítani, mert tiltott, vagy nem tartozik hozzá engedélyezett eszköz.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft....link/events.asp.

Mi a fene lehet ez már megint.

Már marhára unom, hogy állandóan szakakodik a gép, nem azért vettem 250 eFt-ért gépet, hogy állandóan szervizbe cipeljem.

mellesleg ott nagy ivben sz@rnak rá, szerintük minden jól és szépen műxik.

Adjatok valami ötletet hogy mi lehet a gáz.

D.

Ui.

Ja sajna bios friss nincs még a gépemhez, megnéztem.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.