HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#2841 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 23. 10:39

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2010. 12. 23. 07:43

Azért egy 500-as chieftec nehogy már itt szarakodjon nekem :) Ráadásul akkor használat közben is megadná magát a gép szerintem.

Bizony, az újabb kiadású CT-k közt akadnak vacak db.-ok... :angry:
Én nem is azt vettem a kis gépem megmakkant tápja helyett, hanem Corsair-t.
Csatlakozom az egyik előttem szólóhoz, aki már nagyon jól leírta, mi lehet a gond...
Azért megejthetnél egy "gemkapocs-tesztet" is: gép áramtalanít, tápról mindent lehúz, áram be ezután, majd az alaplapi tápcsati zöld és egy fekete vezetéke (bármelyik a 3 közül)gemkapoccsal rövidre zár. Ha így felpörög a táp-ventid, akkor a tápod jó eséllyel üzembiztos -- de ha nem moccan a venti, az már gond! Sok szerencsét.

Fotón az én behalt tápom -- meg se mozdult így, de +5V standby-t ad azért. Gépben a bill. LED-eket felvillantja, ha áramot kap :D

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: DSC00302.JPG

Szerkesztette: Macikák 2010. 12. 23. 10:42 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2842 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 19:55

Ez beza nem új, Már lassan 2 éves lesz :)

#2843 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 12. 23. 20:46

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2010. 12. 23. 06:43

Azért egy 500-as chieftec nehogy már itt szarakodjon nekem :) Ráadásul akkor használat közben is megadná magát a gép szerintem.

De bizony hogyne tudna de még menyire én kb 3 héten belül 5 db-t is javítottam közülük 3 nem volt több kb 2 évesnél 1 pedig 1 és fél éves volt, ezek ilyenek sajna.
Van bennük egy kis lapka ami PFC lapkája az szokott elszálni bennük azon meg a kondi vagy a zéner dióda .

Szerkesztette: adax01 2010. 12. 23. 20:54 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#2844 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 23. 22:48

Üzenet megtekintéseIdézet: adax01 - Dátum: 2010. 12. 23. 21:46

De bizony hogyne tudna de még menyire...

:offtopic: Sajna, manapság már a Chieftec esetén is dívik a SONY-szindróma, hogy kiadják Dzsunkisztánba bérmunkára, ami ugye egy kalap sz@r, ám erősen bíznak benne, hogy a NÉV (csupa nagybetűvel) majd eladja a cuccost -- a júzer meg majd nagyot cummant, hogyha baj van... :sandor:
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2845 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 12. 26. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2010. 12. 23. 22:48

:offtopic: Sajna, manapság már a Chieftec esetén is dívik a SONY-szindróma, hogy kiadják Dzsunkisztánba bérmunkára, ami ugye egy kalap sz@r, ám erősen bíznak benne, hogy a NÉV (csupa nagybetűvel) majd eladja a cuccost -- a júzer meg majd nagyot cummant, hogyha baj van... :sandor:

Ez sajnos igaz de hogy csak sajna egy,két év legyen a garantált működési idejük.:grrr:
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#2846 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 28. 15:24

Üdv!

Adott egy 9 éves Epox 8KHA+ benne egy Athlon 1700+ proci, 40Gb Maxtor vinyó, Acorp táp, 3x256Mb RAM, ASUS Fx5200 videókártya. A jelenség öszzetett: néha nem akar bekapcsolni csak a tizenx-ik bekapcsolásra. Néha újraindul, de van mikor napokig nem jelentkezik semmi rendkívüli. Próbáltam belerakni egy Enermax tápot, de azzal is újraindulgatott. Próbaként egy 20Gb vinyóra próbáltam egy Xp-t telepíteni, de nem sikerült (5x futottam neki). A telepítés különböző helyeken állt le. Volt, hogy fekete képernyő, volt hogy fájlok másolása közben és egyszer úgy is, hogy az Xp telepítő kék-fehér képernyőjén szép színes kockák jelentek meg (olyasmi, mint amikor a videókártya ram sza*ik be). Eleinte memtest-et is futtattam rajta, de nem jelzett hibát több óra után sem.

Amit még tudni érdemes, hogy a kondenzátorok az alaplapon mintha púposak lennének a procihoz közel. Nincs kinyílva, de nem sík. Én erre gyanakszom, csak akkor miért megy néha napokig? Eleinte ugye tápra lőttem, de az Enermax-szal is csinálta (375W). Ventik mennek, a hőfokok sem tűntek magasnak, szinte kizárólag netezés, és néha kis játékok futnak rajta, tehát nincs kergetve. Húzva soha semmi nem volt. Mire gondoltok, mi lehet az "X-akta"?

#2847 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 28. 15:54

Pedig táp... megfejelve a kondikkal és az oxidálódott, elöregedett csatlakozókon eső feszültségekkel.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2848 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 28. 15:55

Üzenet megtekintéseIdézet: BooBoo - Dátum: 2010. 12. 28. 15:24

Üdv!

Adott egy 9 éves Epox 8KHA+ benne egy Athlon 1700+ proci, 40Gb Maxtor vinyó, Acorp táp, 3x256Mb RAM, ASUS Fx5200 videókártya. A jelenség öszzetett: néha nem akar bekapcsolni csak a tizenx-ik bekapcsolásra. Néha újraindul, de van mikor napokig nem jelentkezik semmi rendkívüli. Próbáltam belerakni egy Enermax tápot, de azzal is újraindulgatott. Próbaként egy 20Gb vinyóra próbáltam egy Xp-t telepíteni, de nem sikerült (5x futottam neki). A telepítés különböző helyeken állt le. Volt, hogy fekete képernyő, volt hogy fájlok másolása közben és egyszer úgy is, hogy az Xp telepítő kék-fehér képernyőjén szép színes kockák jelentek meg (olyasmi, mint amikor a videókártya ram sza*ik be). Eleinte memtest-et is futtattam rajta, de nem jelzett hibát több óra után sem.

Amit még tudni érdemes, hogy a kondenzátorok az alaplapon mintha púposak lennének a procihoz közel. Nincs kinyílva, de nem sík. Én erre gyanakszom, csak akkor miért megy néha napokig? Eleinte ugye tápra lőttem, de az Enermax-szal is csinálta (375W). Ventik mennek, a hőfokok sem tűntek magasnak, szinte kizárólag netezés, és néha kis játékok futnak rajta, tehát nincs kergetve. Húzva soha semmi nem volt. Mire gondoltok, mi lehet az "X-akta"?

Átkondiztatod és annyi menni fog ,a kt226a-s chipszetes lapok ölhetetlenek.Az acorp tápba is van tuti kiszáradt kondi azt se árt átnézni.

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 12. 28. 15:56 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2849 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 28. 21:07

Pedig táp... megfejelve a kondikkal és az oxidálódott, elöregedett csatlakozókon eső feszültségekkel.

Kedves Eleanor, ezt Nekem válaszoltad? Akkor miért szar egy vadiúj Enermax táppal is? Vagy arra gondoltál, hogy táp is szar?

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 12. 28. 15:55

Átkondiztatod és annyi menni fog ,a kt226a-s chipszetes lapok ölhetetlenek.Az acorp tápba is van tuti kiszáradt kondi azt se árt átnézni.

Mint írtam erre gondoltam Én is, csak megerősítésre vártam, mielőtt kifizetek egy kis összeget az átkondiztatásra. Nem gondoltam, hogy ennyiféleképp jelentkezhet ezért inkább kérdezek. Több ember, több vélemény.

Köszönöm a válaszokat Mindkettőtöknek!

#2850 Felhasználó inaktív   moyirto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 01. 14:02

helo!
adott egy kb. öt éves alaplap ECS Elitegroup 848P-A alaplap, aminek az órája (dátum is) rendszeresen elállítódik (2003-ra), oprendszer újrarakása után is. ha az elemek merültek volna le szerintem ilyet nem csinálna, bár elemcsere még nem volt benne, de egy régebbi, többet használt gépnél, ilyen probléma nincs. :blink: :blink: :blink:

#2851 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 01. 14:27

Üzenet megtekintéseIdézet: moyirto - Dátum: 2011. 01. 01. 14:02

helo!
adott egy kb. öt éves alaplap ECS Elitegroup 848P-A alaplap, aminek az órája (dátum is) rendszeresen elállítódik (2003-ra), oprendszer újrarakása után is. ha az elemek merültek volna le szerintem ilyet nem csinálna, bár elemcsere még nem volt benne, de egy régebbi, többet használt gépnél, ilyen probléma nincs. :blink: :blink: :blink:

Ha nem volt még elemcsere, akkor próbáld ki és reseteld a biost.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2852 Felhasználó inaktív   moyirto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 01. 14:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2011. 01. 01. 14:27

Ha nem volt még elemcsere, akkor próbáld ki és reseteld a biost.

Az elemcseréhez kell valamit tudnom vagy simán kiveszem és kész?? :unsure: :unsure:

#2853 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 01. 01. 16:29

Üzenet megtekintéseIdézet: moyirto - Dátum: 2011. 01. 01. 14:51

Az elemcseréhez kell valamit tudnom vagy simán kiveszem és kész?? :unsure: :unsure:

Emiatt raktad újra a rendszert?
Elemcsere előtt áramtalanítod, ennyi a teendő. A használati statisztika semmit nem jelent, az elemek eltérő cégtől jönnek, merülni csak önkisülésük révén és a 230 elvétele során tudnak. CR2032 a típus, 300Ft max. a Maxell is. Polaritásra figyelj, lehetőleg ne műszálas pulóverben állj neki.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2854 Felhasználó inaktív   moyirto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 01. 01. 16:45

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 01. 01. 16:29

Emiatt raktad újra a rendszert?
Elemcsere előtt áramtalanítod, ennyi a teendő. A használati statisztika semmit nem jelent, az elemek eltérő cégtől jönnek, merülni csak önkisülésük révén és a 230 elvétele során tudnak. CR2032 a típus, 300Ft max. a Maxell is. Polaritásra figyelj, lehetőleg ne műszálas pulóverben állj neki.

Köszi! :respect:

#2855 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 01. 17:01

Üdv!

A secondary ide kábelen 2 optikai meghajtó volt. Az egyiket levettem és ráraktam egy winchestert. Semmi gond, működik minden, de azóta bootnál mindig kiírja ezt:
secondary IDE channel no 80 conductor cable installed
Úgy értelmezem, hogy nincs 80 eres kábel csatlakoztatva. És akkor eddig mi volt? Mit jelent ez? Gond ez?

Segítsen valaki plz
Köszi
Elcserélném használt zoknimat szintén használtra, de tisztára...

#2856 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 01. 21:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Biopon - Dátum: 2011. 01. 01. 17:01

Üdv!

A secondary ide kábelen 2 optikai meghajtó volt. Az egyiket levettem és ráraktam egy winchestert. Semmi gond, működik minden, de azóta bootnál mindig kiírja ezt:
secondary IDE channel no 80 conductor cable installed
Úgy értelmezem, hogy nincs 80 eres kábel csatlakoztatva. És akkor eddig mi volt? Mit jelent ez? Gond ez?

Segítsen valaki plz
Köszi

A rárakott HDD már ATA-100 vagy ATA-133 szabványú, s az alaplap is tudja ezt, viszont a kábel csak 40 eres, nem pedig 80-as...

Kép

Szerk: Ha működik minden, akkor nem gond. Valamivel gyorsabb lenne a HDD-d 80 eres kábellel, de csak emiatt ne szedd szét a gépet...

Szerkesztette: StSanya 2011. 01. 01. 21:41 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2857 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 01. 23:29

Szerintem meg nem kicsit nem mindegy,mert a régi vastag kábellal csiga lassu már egy 5 éves vinyónál is az adatforgalom.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2858 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 05:50

Köszönöm a gyors válaszokat, azt hiszem veszek akkor ilyen kábelt. Nem hinném, hogy túl nagy beruházás lenne... :-)

#2859 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 06:28

Még egy kérdésem volna. Ha van egy FAT32-es paríció, és azt átkonvertálnám NTFS-re pl a Partition Magic-el, a rajta lévő adatok elvesznének?
Ehhez kapcsolódik: ha egy FAT32-es rendszerpartíciót ghostolok, vissza tudom azt tölteni egy NTFS partícióra?

Szerkesztette: Biopon 2011. 01. 02. 06:41 -kor

#2860 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 08:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Biopon - Dátum: 2011. 01. 02. 06:28

Még egy kérdésem volna. Ha van egy FAT32-es paríció, és azt átkonvertálnám NTFS-re pl a Partition Magic-el, a rajta lévő adatok elvesznének?

Még a külső program használata is "üzemszerű"... tehát használható, de nem mindegy, milyen operációs rendszer. Vista és W7 alatt a Partition Magic nem ajánlott.

Viszont a hülye Microsoft eleve beépített egy programot, tehát a Partition Magic erre a célra tök felesleges.

Meglévő FAT vagy FAT32 köteteket a Convert.exe átalakító parancs használatával alakíthat NTFS fájlrendszerűvé. Mivel ezen átalakítás során (ellentétben a formázással) az összes fájl megőrződik, akkor használja a Convert.exe parancsot, ha a köteteken lévő fájlokat érintetlenül meg szeretné tartani.

Idézet

Ehhez kapcsolódik: ha egy FAT32-es rendszerpartíciót ghostolok, vissza tudom azt tölteni egy NTFS partícióra?

Igen. Röhögve visszaírja a helyére a FAT32 renszerpartíciót.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.