HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#2861 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 02. 08:13

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 01. 01. 21:39

A rárakott HDD már ATA-100 vagy ATA-133 szabványú, s az alaplap is tudja ezt, viszont a kábel csak 40 eres, nem pedig 80-as...

Kép

Most nemazé deazé... bár homályosan, de mintha ez is lényeges benne lenne :)

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2862 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 01. 02. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Biopon - Dátum: 2011. 01. 02. 06:28

Még egy kérdésem volna. Ha van egy FAT32-es paríció, és azt átkonvertálnám NTFS-re pl a Partition Magic-el, a rajta lévő adatok elvesznének?
Ehhez kapcsolódik: ha egy FAT32-es rendszerpartíciót ghostolok, vissza tudom azt tölteni egy NTFS partícióra?

Hagyd a fenébe a PQM-et, van a Windowsnak beépített eszköze. Ehhez a start, futtatásba írd be: convert x: /fs:ntfs Az x helyére a kérdéses meghajtó betűjele kerül. Menteni minden ilyen móka előtt ajánlott, de a konverzió nem destruktív.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2863 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 14:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 02. 08:13

Kép

Sok volt a szeszes ital az ünnepekben? :laugh: Még minden ilyen homályos? :p

Amúgy nem vágom a problémád, ha a srác bemegy egy szakboltba, s azt mondja, hogy 80-as eres IDE kábelt kér, akkor ilyen csatisat kap, viszont ha csatlakozót mutogat, akkor nehezebben érthetik meg, hogy mit akar...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2864 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 01. 02. 14:07

Sok volt a szeszes ital az ünnepekben? :laugh: Még minden ilyen homályos? :p

Amúgy nem vágom a problémád, ha a srác bemegy egy szakboltba, s azt mondja, hogy 80-as eres IDE kábelt kér, akkor ilyen csatisat kap, viszont ha csatlakozót mutogat, akkor nehezebben érthetik meg, hogy mit akar...

Tükör által homályosan... te látod. :p

Viszont - a szokásos probléma - ha ilyet dugogat olyan helyre, ahova nem kéne.... akkor bejön az 5%-os probléma. :)

#2865 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 14:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 02. 14:17

Tükör által homályosan... te látod. :p

Viszont - a szokásos probléma - ha ilyet dugogat olyan helyre, ahova nem kéne.... akkor bejön az 5%-os probléma. :)

Nem árt tisztában lenni azzal, milyen következbénye van (lehet) annak, ha valaki valamit bedug valahova.
- Az adott esetről meg azt lehet leírni, h a 80 eres kivitelnél a jelvezetékek között, azok elválasztására (az egymásrahatásuk csökkentésére) testelt erek húzódnak. Maga a csatlakozó mindkét kivitelnél ugyanaz.

#2866 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 02. 07:13

Kép

Minél többen szóltak hozzá annál jobban megkeveredtem. Nos: nekem az alsó képen levő ide csatlakozóim vannak. A 80 eresnek is ilyen csatlakozója van? És jó lesz rá? És nyugodtan kicserélhetem?

A Partition Magic-el kapcsolatban (XP). Azért gondoltam ezt használni, mert mát jópárszor bevált nekem, megszerettem és soha nem volt gondom vele.
A kérdést nem jól fogalmaztam meg: igazából azt is szerettem volna megtudni:
1. Ha átkonvertálok partíciót, a rajta lévő adatok miatt sokáig el fog molyolni, vagy megy pikk-pakk, mint egy üresnél?
2. A FAT32-ről ghostolt partíciót ha NTFS-re tenném rá, ráteszi az NTFS-re vagy visszaalakítja azt előbb FAT32-re?
Elcserélném használt zoknimat szintén használtra, de tisztára...

#2867 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 17:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Biopon - Dátum: 2011. 01. 02. 15:21

Minél többen szóltak hozzá annál jobban megkeveredtem. Nos: nekem az alsó képen levő ide csatlakozóim vannak. A 80 eresnek is ilyen csatlakozója van? És jó lesz rá? És nyugodtan kicserélhetem?

Ez - a képen levő - a 80 eres kábel csatlakozója! Ebben egy láb helye tömör, ezért nem lehet (de lehet, az emberek 95%-a erős :D) rádugni a 40 eres csatlakozókra.

Idézet

A Partition Magic-el kapcsolatban (XP). Azért gondoltam ezt használni, mert mát jópárszor bevált nekem, megszerettem és soha nem volt gondom vele. A kérdést nem jól fogalmaztam meg: igazából azt is szerettem volna megtudni:
1. Ha átkonvertálok partíciót, a rajta lévő adatok miatt sokáig el fog molyolni, vagy megy pikk-pakk, mint egy üresnél?

Megy - pikk-pakk :D - mint a telinél. Valamicske ellenőrzést kell végezzen, hiszen azért van ellenörző bitje - legalább - a tároló szektornak.

Idézet

2. A FAT32-ről ghostolt partíciót ha NTFS-re tenném rá, ráteszi az NTFS-re vagy visszaalakítja azt előbb FAT32-re?

Nem fájlrendszer másolást végez. Tároló szektort másol, annak megfelelően, hogy mit mentettél el.

#2868 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 19:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 02. 16:19

Ez - a képen levő - a 80 eres kábel csatlakozója! Ebben egy láb helye tömör, ezért nem lehet (de lehet, az emberek 95%-a erős :D) rádugni a 40 eres csatlakozókra.

Megy - pikk-pakk :D - mint a telinél. Valamicske ellenőrzést kell végezzen, hiszen azért van ellenörző bitje - legalább - a tároló szektornak.

Nem fájlrendszer másolást végez. Tároló szektort másol, annak megfelelően, hogy mit mentettél el.

Köszönöm Eleanor a kimerítőt!

Sajnos még mindig nem értem, mitől függ, hogy ezt a képen látható 80 eres csatlakozót rá tudom-e dugni a dvd íróra és a winchesterre...
Nézzem meg a rajtuk lévő csatlakozó dugaszt?
Vagy tipus alapján meg lehet mondani?
A következők az eszközök:
Secondary
Asus DRW 1814BL
Quantum Fireball LCT 08
Ez a páros kiabál a 80 eres kábelért, amióta beraktam ide Quantum winchestert.
Primary
Samsung HD320LD
Samsung SP0812N

Szerkesztette: Biopon 2011. 01. 02. 19:46 -kor

#2869 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 20:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Biopon - Dátum: 2011. 01. 02. 19:33

Sajnos még mindig nem értem, mitől függ, hogy ezt a képen látható 80 eres csatlakozót rá tudom-e dugni a dvd íróra és a winchesterre...
Nézzem meg a rajtuk lévő csatlakozó dugaszt?

Végszükségben az se rossz. :)

Mer ha a kábelen levő csatlakozóban egy tüskének nincs luk, ott az eszközön levő csatlakozóban nem kell lenni tüskének, valahogy így kéne lennie, nem?

#2870 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 20:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 01. 02. 19:23

Végszükségben az se rossz. :)

Mer ha a kábelen levő csatlakozóban egy tüskének nincs luk, ott az eszközön levő csatlakozóban nem kell lenni tüskének, valahogy így kéne lennie, nem?

Látom, szét kell szednem a gépet, hogy megnézzem... :-)
Nem is kell szétszednem, előkotortam a szekrényből régi wincsiket, meg cd-romokat. Mindegyiken ki van hagyva az a középső tüske, ergo jó hozzájujuk a 80-as kábel. Ami benn van a gépben, az mind újabb, úgyhogy jó kell hogy legyen.

Szerkesztette: Biopon 2011. 01. 02. 20:52 -kor

#2871 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 21:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Biopon - Dátum: 2011. 01. 02. 20:34

Látom, szét kell szednem a gépet, hogy megnézzem... :-)
Nem is kell szétszednem, előkotortam a szekrényből régi wincsiket, meg cd-romokat. Mindegyiken ki van hagyva az a középső tüske, ergo jó hozzájujuk a 80-as kábel. Ami benn van a gépben, az mind újabb, úgyhogy jó kell hogy legyen.

Mivel az alaplap jelezte, hogy hiányolja a 80 eres kábelt, egyértelmű, hogy ott nem lesz tüske a 20-as helyen, azaz így fog kinézni az alaplapon:

Kép

A merevlemezed viszont csak ATA-66-os, ez a szabvány az első, aminek kell a 80 eres a kábel... Nyilván itt nincs probléma, a 20-as számú tüske nem létezik...

http://www.seagate.c...ata_jumpers.pdf

A kábel másik csatlakozójára pedig az optikai meghajtó kerül, s annak sincs tüskéje az inkriminált helyen, főleg hogy nem is túl régi cucc (a HDD-hez képest):

Kép

http://prohardver.hu...drw-1814bl.html
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2872 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 02. 22:44

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 01. 02. 20:31

Mivel az alaplap jelezte, hogy hiányolja a 80 eres kábelt, egyértelmű, hogy ott nem lesz tüske a 20-as helyen, azaz így fog kinézni az alaplapon:

Kép

A merevlemezed viszont csak ATA-66-os, ez a szabvány az első, aminek kell a 80 eres a kábel... Nyilván itt nincs probléma, a 20-as számú tüske nem létezik...

http://www.seagate.c...ata_jumpers.pdf

A kábel másik csatlakozójára pedig az optikai meghajtó kerül, s annak sincs tüskéje az inkriminált helyen, főleg hogy nem is túl régi cucc (a HDD-hez képest):

Kép

http://prohardver.hu...drw-1814bl.html

Nagyon köszönöm neked, a fényképes prezentációt külön!

De egyet nem értek... Eddig miért nem hiányolta azt a nyamvadt kábelt?????? Miért csak most???? Eddig miért volt jó neki?

#2873 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 03. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Biopon - Dátum: 2011. 01. 01. 18:01

A secondary ide kábelen 2 optikai meghajtó volt. Az egyiket levettem és ráraktam egy winchestert.

A régebbi optikai meghajtók még fütyültek az újabb ATA-szabványokra, tehát valszeg tökmindegy volt milyen mazzagon lógnak -- az újabb HDD-nek viszont esetleg már nem... :)
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2874 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 04. 21:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 01. 03. 14:07

A régebbi optikai meghajtók még fütyültek az újabb ATA-szabványokra, tehát valszeg tökmindegy volt milyen mazzagon lógnak -- az újabb HDD-nek viszont esetleg már nem... :)

Igen, amikor rádugtam a hdd-t akkor kezdett kiabálni érte.
Na ma megnéztem. Az egyik kábel 80 eres volt, a másik 40-es. Érdekes, eddig nem is figyeltem fel a külöbségre. Pedig látszik, csak nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget. Mindenesetre kicseréltam a 40-est.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.

#2875 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 07. 13:17

Még egy aprósággal zavarnám a tisztelt egybegyűlteket. Win7 alatt a feladatkezelőről több fül hiányzik, pl az alkalmazások és a folyamatok. Teljesítmény, hálózat fül van. Hogyan lehetne ezt visszavarázsolni?

#2876 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 07. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Biopon - Dátum: 2011. 01. 07. 12:17

Még egy aprósággal zavarnám a tisztelt egybegyűlteket. Win7 alatt a feladatkezelőről több fül hiányzik, pl az alkalmazások és a folyamatok. Teljesítmény, hálózat fül van. Hogyan lehetne ezt visszavarázsolni?

A többi fül is eltünt, már csak felhasználó fül van. Miért csinálja ezt?

#2877 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 08. 01:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Biopon - Dátum: 2011. 01. 07. 18:04

A többi fül is eltünt, már csak felhasználó fül van. Miért csinálja ezt?

Húzd szét az ablakot vagy kattints fent a fülek lapozására :)

#2878 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 12:18

Üdv mindenkinek!
Én is segítséget kérnék. Olvasgattam már egy darabig a topikot, de nem jutok tovább, ezért inkább most már felteszem a
kérdést:

Alplap abit kt7a-raid

proci: athlon xp 2000+ (1600 mhz) 10*133-on hajtva Régebben évekig 7,5*133 tehát kb 1ghz 1,25v-al

procifesz: 1,325 v

táp huntkey 300 w a jobbik fajta szép nagy narancssárga húzott alu bordákkal. 9 éves

feszültségek:(abit motheboard monitor, de biosból is ennyi nagyjából)

5v: 5,00
3,3v: 3,33v
12v: 11,89

Tünetek:

A gép alapvetően stabil, mindig indul. Ha viszont mondjuk letöltök és már terhelve van a proci 70% körül, és elindítok
egy videólejátszást, akkor ha a prociterhelés néhány percre eléri a 100%-ot, akkor újraindul a gép.
Tápkondikon semmi elváltozás, alaplapi kondikon szintén semmi, és a venti az alaplapi cuccokra is fújja a levegőt, tehát többmint elégséges a hűtés.
Procihő: 39-41 C. (Régebben 36 C volt évekig, kb 1,5 éve raktam feljebb)

Mivel a proci le van lassítva, + feszkó is levéve, először a túl kevés feszültségre gyanakodtam, és felraktam 1,45-re, majd 1,5v ra.
Ekkor már jóval stabilabb a rendszer 20-30 perc teljes terhelésnél jön csak az újraindulás. De jön.
procihő ekkor: 44-46C, 5v: 4,98-95 v. (úgy tűnik ebből eteti a procit)

Azért nem gondolnám hogy táphiba, mert ha a táp nem bírná, akkor nagyobb feszültségen nem kéne stabilabbnak lennie, hiszen ott több a fogyasztás.
1,425 és 1, 5 volton nagyjából ugyanazt a stabilitást hozza. Úgy vettem észre hogy hideg rendszernél nem jelentkezik a gond.

Nemrég volt egy rendszercsere, win 98-ról xp-re, előtte nem volt ilyen gond, viszont nem tudom az idejét sem, hogy mikor
hajtottam 100%-on utoljára, tehát nem biztos hogy előtte nem produkálta volna a jelenséget.
Egyébként meg stabil a rendszer, van hogy a 100% os videónézés is megy 40-percig. Mielőtt felvittem volna a procifeszt, néhány perc múlva biztosan jelentkezett.

Biosban minden turbón van, ezeken nem változtattam, mivel a procifesz hatással volt a problémára, gondolom nem máshol van a gond.

Tettem bele közben + 1 giga ramot is, de ez nem változtatott a jelenségen.

Van valami ötletetek?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#2879 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 12. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Gurgula - Dátum: 2011. 01. 12. 12:18

Üdv mindenkinek!

Sokminden okozhatja a gondot.
Én legelőször egy alapos kitakarítás mellett szétszedném, összeraknám (vagy legalábbis átmozgatnék mnden csatlakozást. És átpasztáznám a processzort (biztos, ami biztos alapon).
Ha ez nem segített, akkor átkondenzátoroznám az alaplapot (saccolom, öregebb, mint öt éves és a kondik szemmel látható elváltozás nélkül is öregednek (megnövekedő zajfeszültség a tápfeszültségen)).
Ha ez sem gyógyította meg, akkor még megpróbálkoznék egy próbatáppal (vagy a táp átkondenzátorozásával (ekkor a következő géphez is jó lesz)).
Ha ez sem gyógyított, akkor jön a próbaproci.
Megoldás lehet még a rendszersebesség lecsökkentése.

#2880 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 13. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2011. 01. 12. 15:46

Sokminden okozhatja a gondot.
Én legelőször egy alapos kitakarítás mellett szétszedném, összeraknám (vagy legalábbis átmozgatnék mnden csatlakozást. És átpasztáznám a processzort (biztos, ami biztos alapon).
Ha ez nem segített, akkor átkondenzátoroznám az alaplapot (saccolom, öregebb, mint öt éves és a kondik szemmel látható elváltozás nélkül is öregednek (megnövekedő zajfeszültség a tápfeszültségen)).
Ha ez sem gyógyította meg, akkor még megpróbálkoznék egy próbatáppal (vagy a táp átkondenzátorozásával (ekkor a következő géphez is jó lesz)).
Ha ez sem gyógyított, akkor jön a próbaproci.
Megoldás lehet még a rendszersebesség lecsökkentése.

Köszi a gyors választ. Meg fogom próbálni. A jövő héten nem leszek itthon , de ha megcselekedtem majd beszámolok a fejleményekről.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.