Idézet: Piftuka - Dátum: 2011. 02. 23. 01:07
Én egyszerű logika alapján csak a BIOS frissítésre tudtam visszavezetni. Bármennyire is ellentmondott mindez az elméleti tanoknak. A logika rossz alap volna?
Erre azért nem fog neked senki sem csípőből válaszolni, mert alaposabb vizsgálat szükséges az érdemi válaszhoz. Lehet, hogy előtte is már volt probléma a win-nel, csak nem tűnt fel, lehet, hogy BIOS beállításokkal kapcsolatos, vagy frissítési hiba, s még sorolhatnám.
Idézet
Nem hoztál rossz döntést. Valóban, az Intel lapokra a "lassan járj, tovább érsz" nézet a jellemző, pl. a 0 azaz nulla túlhúzási lehetőség, minden a stabilitásra, a szabványos paraméterekre kihegyezve. Ezzel együtt vannak egyéni, csak az Intelre jellemző vonások, megoldások, ezért írtam, hogy nem csodálkozom... Összességében nem rosszabb, vagy jobb, mint más gyártó termékei, hanem másabb, az eltérő koncepció, filozófia miatt. Én is javaslom sok esetben az intel lapokat, pl. céges gépekbe, s eddig (kopp-kopp) soha nem is hagytak cserben.
Idézet
S hogy egyáltalán ezek újonnan felfedezett hibák javításai, vagy egy korábbi revízió frissítés által keletkezett hibák javításai?
Didyman rakta össze a gépemet... Mindig azt mondja, hogy a gyári BIOS-t csak akkor szabad frissíteni, ha azzal valami konkrét/ismert/megtapasztalt hibát kell javítani.
Ha a ventillátorokkal kapcsolatos bug-ba nem szaladok bele, akkor nem is frissítettem volna. De amiatt muszáj volt.
Didyman igazat mond, ha valami jól működik, akkor felesleges elcseszni. Sok milliószor leírták már, te is tudod, vannak olyan munkaműveletek, amik nem veszélytelenek, s a BIOS frissítés ilyen tud lenni, külső okokból is, s persze a kellő szakértelem, vagy tapasztalat hiánya miatt is, a kapkodásról és figyelmetlenségről nem is beszélve.
Ezzel szemben, ha valaki úgy érzi, hogy a BIOS verziónál leírt újdonságok - amiket persze elolvasunk, értelmezünk és mérlegelünk már ELŐRE - adta előnyök neki megéri esetleg a lap egészségét kockáztatni, képes elrontott BIOS frissítésből helyreállni (Intelnél pl. egy jumper áthelyezése, s egy másik gépen a helyes BIOS állománnyal megírt CD-vel történő indítás), akkor miért ne?
Idézet
Valószínűleg, új eszközként azonosította a pci-e buszt, vagy mást, amitől az azon át elérhető, ahhoz kapcsolódó eszközöket újra kellett azonosítania. Túl nagy volt az eltérés a két BIOS között...
Idézet
A gond csak az, hogy az AHCI viszont kell. Mivel SATA III merevlemezem van, az pedig használja, s jótékony hatással van a sebességére az "NCQ" miatt.
Ezek szerint mindenképpen fel kell telepítenem az "Intel Rapid Storage Technology" csomagot, ha AHCI-t is akarok? Ezzel bevállalva, hogy többször percekig vár a Windows mielőtt beboot-ol?
Van más alternatíva? Nem jól tudom, hogy az Intel alaplapi drivere tartalmazza az AHCI drivert is?
Windows 7 már alapból támogatja az AHCI-t (Vista is, az XP nem). Sőt, a Win7 lekapja a netről is, ha kell neki. De telepítheted te is, a floppy-s változatot betallózva.
; ** Filename: iaAHCI.INF ; ** Revision: Version 9.5.0.1037 ; ** Date: 10/2/2009 ; ** Abstract: Windows* INF File for Intel(R) Rapid Storage Technology Driver ... PCI\VEN_8086&DEV_2681&CC_0106.DeviceDesc = "Intel(R) ESB2 SATA AHCI Controller" PCI\VEN_8086&DEV_27C1&CC_0106.DeviceDesc = "Intel(R) ICH7R/DH SATA AHCI Controller" PCI\VEN_8086&DEV_27C5&CC_0106.DeviceDesc = "Intel(R) ICH7M/MDH SATA AHCI Controller" PCI\VEN_8086&DEV_2821&CC_0106.DeviceDesc = "Intel(R) ICH8R/DH/DO SATA AHCI Controller" PCI\VEN_8086&DEV_2829&CC_0106.DeviceDesc = "Intel(R) ICH8M-E/M SATA AHCI Controller" PCI\VEN_8086&DEV_2922&CC_0106.DeviceDesc = "Intel(R) ICH9R/DO/DH SATA AHCI Controller" PCI\VEN_8086&DEV_2929&CC_0106.DeviceDesc = "Intel(R) ICH9M-E/M SATA AHCI Controller" PCI\VEN_8086&DEV_3A02&CC_0106.DeviceDesc = "Intel(R) ICH10D/DO SATA AHCI Controller" PCI\VEN_8086&DEV_3A22&CC_0106.DeviceDesc = "Intel(R) ICH10R SATA AHCI Controller" PCI\VEN_8086&DEV_3B29&CC_0106.DeviceDesc = "Intel(R) 5 Series 4 Port SATA AHCI Controller" PCI\VEN_8086&DEV_3B2F&CC_0106.DeviceDesc = "Intel(R) 5 Series 6 Port SATA AHCI Controller" PCI\VEN_8086&DEV_3B22&CC_0106.DeviceDesc = "Intel(R) 5 Series/3400 Series SATA AHCI Controller"
De asszem van ennél újabb csomag is...
Szerkesztette: StSanya 2011. 02. 23. 11:17 -kor

Súgó
A téma zárva.