HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 05. 11:10

Idézet: adax01 - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 11:03

Hát én szerintem ettől a laptól akkór elbucsuzhatsz. mer az vezérli a memóriát is.
(Na most lehet hogy hülyeséget írtam.)

Van benne ráció, mert hasonló tünetekkel kellett az előző, ugyan ilyen alaplapot is cserélni. :think: Pontosabban annál az volt, hogy véletlenszerűen újraindult a gép vagy csak egyszerűen BSOD-t játszott a win. Mindenzt kb. fél év használat után tette az a lap. Hmm... Lehet, hogy ez a passzívitás nem használ neki. :(

Szerkesztette: Csokis 2008. 01. 05. 11:11 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#542 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 05. 11:45

Azt hiszem ugyan erre a hídra vannak felrakva vezérlés szempontjából a pci slotok is.
Men rendetlenkedttek elötte a pci slotokban lévő kártyák?
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#543 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 11:51

adax én elhiszem hogy ezek a memó beállítások, de ezeket a memó közli az alaplappal. ergó, ha ezeket auto-n hagyom, akkor a lap ezeket fogja megkapni, és így fogja őket hajtani. ha hozzá sem nyútam a késleltetésekhez, akkor miért kéne manuálisan beállítanom őket, hiszen úgyis ezeket kapja meg. ennyi. na?
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#544 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 05. 12:20

Idézet: monolith - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 11:51

adax én elhiszem hogy ezek a memó beállítások, de ezeket a memó közli az alaplappal. ergó, ha ezeket auto-n hagyom, akkor a lap ezeket fogja megkapni, és így fogja őket hajtani. ha hozzá sem nyútam a késleltetésekhez, akkor miért kéne manuálisan beállítanom őket, hiszen úgyis ezeket kapja meg. ennyi. na?

Az alaplap leírásában mit írnak mennyi ramot támogat?
Mert ha kell van nálam hozzá leírás.*.pdf formátum ban.

Teljesen egyformák a kingmaxok mind a négy még a model számuk is egyformák?
Nekem is egyszer ezttették a 64m*8 /800 Mhz-s kingmaxok minden más egyezett kivéve a modelt s az intel lapom be gajdúlt miatta.
Végűl sikerült 4 teljesen egyformát szerezni azóta mene a gép.

Szerkesztette: adax01 2008. 01. 05. 12:27 -kor

Ami máshonnan kimaradt
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#545 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 12:36

adax, nem ma kezdtem, értek hozzá egy keveset. az alaplapot saját kezűleg építettem be, itt van a leírás is pdf-ben is meg papíron is. a memók cpu-z szerint zsí ugyanolyanok, és a post-üzenet szerint nincs is gond, hiszen dual channelban mennek, ergó tényleg egyformák. nem tom mi a rák lehet.
amúgy tekintve hogy ez egy 570 sli csipszet, am2-es procik alá, a ramokból 8 gigát támogat. tehát közel sem vagyok a végéhez.

Szerkesztette: monolith 2008. 01. 05. 12:37 -kor

"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#546 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 01. 05. 16:56

Ne haragudj akkór nem tudom hogy hol lehet a hiba.

Szerkesztette: adax01 2008. 01. 05. 16:56 -kor

Ami máshonnan kimaradt

#547 Felhasználó inaktív   -Nándesz- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 18:44

Van egy gép, soltek SLFRN2-RL alaplappal, Athlon XP 2600+-os procival, 768 mega memóriával(256+512), 7600GS videókártyával. A probléma az, hogy elég gyakran találkozni ezzel a képernyővel. Leginkább filmnézés vagy játék közben jön elő, de van hogy ennyi sem kell.
Úgy félévvel ezelőtt is csinálta ezt, akkor egy MSN-hez feltett progi leszedése megoldotta a problémát. Most(2 hete) megint elkezdte ezt a hülyeséget, de semmivel sem sikerül megoldani. Driverekből tettem fel újat is régebbit is, hátha azokkal kínlódik, vírus-féreg kizárva, új windows se segített. Ugyanaz az eredmény.
Mitől lehet ez?
"Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

#548 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 21:00

Idézet: -Nándesz- - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 18:44

Van egy gép, soltek SLFRN2-RL alaplappal, Athlon XP 2600+-os procival, 768 mega memóriával(256+512), 7600GS videókártyával. A probléma az, hogy elég gyakran találkozni ezzel a képernyővel. Leginkább filmnézés vagy játék közben jön elő, de van hogy ennyi sem kell.
Úgy félévvel ezelőtt is csinálta ezt, akkor egy MSN-hez feltett progi leszedése megoldotta a problémát. Most(2 hete) megint elkezdte ezt a hülyeséget, de semmivel sem sikerül megoldani. Driverekből tettem fel újat is régebbit is, hátha azokkal kínlódik, vírus-féreg kizárva, új windows se segített. Ugyanaz az eredmény.
Mitől lehet ez?

Memtest, majd kondik atnezese, utana belekukkantani a tapegysegbe (csak ovatosan).

#549 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 17:58

Klasszikus kérdés: a gép terhelés alatt lekapcsol. XP 64, NFS:PS. Proci húzva, 236-os FSB, vidkari is: 650/1450/1800. Játék közben pikk-pakk lekapcsol. Úgy lekapcsolt, mintha csak StartMenü/Leállítás/Kikapcsolást nyomtam volna. Ugye az ember a NFS széria alatt kormány nélkül úgy játszik, hogy görcsösen nyomja a billentyűket, néha többet is egyszerre (nyíl fölfele+SHIFT+Space pölö). Már arra is gondoltam, hogy ez okozta, mivel a billentyűvel szoktam be/kikapcsolni a gépet, és vhogy egy olyan bill. kombinációt nyomtam, ami lekapcsolta. Azért gondolom ezt, mert nem lefagyott, nem kilépett asztalra, hanem lekapcsolta a gépet. Még tápot nem néztem át, de maholnap megejtem, talán az, de ha nem, akkor mi lehet? :think:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#550 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 18:57

Idézet: bigsee - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 17:58

Klasszikus kérdés: a gép terhelés alatt lekapcsol. XP 64, NFS:PS. Proci húzva, 236-os FSB, vidkari is: 650/1450/1800. Játék közben pikk-pakk lekapcsol. Úgy lekapcsolt, mintha csak StartMenü/Leállítás/Kikapcsolást nyomtam volna. Ugye az ember a NFS széria alatt kormány nélkül úgy játszik, hogy görcsösen nyomja a billentyűket, néha többet is egyszerre (nyíl fölfele+SHIFT+Space pölö). Már arra is gondoltam, hogy ez okozta, mivel a billentyűvel szoktam be/kikapcsolni a gépet, és vhogy egy olyan bill. kombinációt nyomtam, ami lekapcsolta. Azért gondolom ezt, mert nem lefagyott, nem kilépett asztalra, hanem lekapcsolta a gépet. Még tápot nem néztem át, de maholnap megejtem, talán az, de ha nem, akkor mi lehet? :think:

90% hogy tap... milyen marka milyen idos?

#551 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 19:34

Idézet: Michael - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 18:57

90% hogy tap... milyen marka milyen idos?

Tagan, kb. nemtudom mennyi idős, olyan 2-2,5 év körüli. Didyman-nak voltak anno aggályai ezekkel kapcsolatban, de eddig húzta... mármint a táp :D
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#552 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 19:46

Idézet: bigsee - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 19:34

Tagan, kb. nemtudom mennyi idős, olyan 2-2,5 év körüli. Didyman-nak voltak anno aggályai ezekkel kapcsolatban, de eddig húzta... mármint a táp :D

Pedig azok annyira nem rosszak ugytudom.
Amugy nekem is ezek a szindromak voltak, mire kiderult hogy tap.
Jatek kozben villanyle :) Crysisban pl robbanasoknal egyszeruen lekapcsolt a tap.
Szetszedve, par pupos kondi konyokolt a Chieftecben :(
Most egy Corsair VX 450 el hibatlan a gep.

#553 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 19:54

Idézet: Michael - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 19:46

Pedig azok annyira nem rosszak ugytudom.
Amugy nekem is ezek a szindromak voltak, mire kiderult hogy tap.
Jatek kozben villanyle :) Crysisban pl robbanasoknal egyszeruen lekapcsolt a tap.
Szetszedve, par pupos kondi konyokolt a Chieftecben :(
Most egy Corsair VX 450 el hibatlan a gep.

Van egy Ct 450-es raktáron, csak rohadt hangos, de holnap belerakom. Érdekes, Crysis-t végignyomtam, tuninggal, mindennel, és nem volt gond...

#554 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 19:04

Adott egy athlon xp-s laptop. Ha rádugom vagy lehúzom a tápkábelt menet közben kékhalállal elszáll, és az AMDK7.sys -el problémázik, ami tudtommal a processzor órajelét szabályozza. Mi lehet a gond?

#555 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 12:14

Hali!

Tudtok mondani egy olyan programot, ami a boot-oláskor betöltött programokat naplózza mondjuk egy txt fáljba?
Olyan kellene, amivel azt megtudhatom, mibe fagy bele indításkor a win...
Ha már megy, akkor stabil....
köszi
Tévedni emberi dolog, de isteni érzés..

#556 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 00:09

Bios reset óta működik, eddig legalábbis úgy néz ki. :think:
Tévedni emberi dolog, de isteni érzés..

#557 Felhasználó inaktív   janmano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 11:28

Hallottatok már CL3,5-es memókról (ROM szerint)? Az alaplapom nem is ismeri, automatán 100 Mhz-re állítja a BIOS. Rengeteg szöszöléssel sikerült 133 MHz-en elindítani. CSX 512 DDR400, ígyen árulják. Visszavigyem, hogy ürülék?
A64 X2 5200+,Sapphire HD3870 512MB, 4 GB RAM, ASUS 616A, NEC ND3500AG, Samsung 225MW, CANON IP4200

#558 Felhasználó inaktív   rihanyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 22. 19:14

Szép napot mindenkinek!

lenne egy kérdésem!(milyen meglepő, nem? :) ). Szóval, elég hülye vagyok az informatikához.Karácsonykor vettem egy laptopot (asus,1gb ddr2, intel duo proci). Mostanában a Fifa 08 nevű játék ezt dobja ki, hogy "a bla-bla-bla című utasítás, a xyz memóriacímre hivatkozott.a memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet:read

Mi lehett itt a gond kérem? Utánakersten a gugliban, és egyes fórumokon sorstársaimnak memóriatesztet javasoltak. Az meg mifene? Lehet, hogy máris rossz a gépben a memória? Vagy csak a játék a rossz (eleddig mondjuk működött)? Lehet, hogy sokat kérdezek? Vagy nem? :)

A választ előre is köszönöm!!

#559 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 22:07

Idézet: rihanyi - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 20:14

Szép napot mindenkinek!

lenne egy kérdésem!(milyen meglepő, nem? :) ). Szóval, elég hülye vagyok az informatikához.Karácsonykor vettem egy laptopot (asus,1gb ddr2, intel duo proci). Mostanában a Fifa 08 nevű játék ezt dobja ki, hogy "a bla-bla-bla című utasítás, a xyz memóriacímre hivatkozott.a memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet:read

Mi lehett itt a gond kérem? Utánakersten a gugliban, és egyes fórumokon sorstársaimnak memóriatesztet javasoltak. Az meg mifene? Lehet, hogy máris rossz a gépben a memória? Vagy csak a játék a rossz (eleddig mondjuk működött)? Lehet, hogy sokat kérdezek? Vagy nem? :)

A választ előre is köszönöm!!

A memtest86 memóriatesztelőt letöltheted innen. Van CD/DVD-ről illetve floppy-rol bootolható verzioja is. Én esetleg egy játék ujratelepítést még megpróbálnék.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#560 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 22:44

Adott egy gép, ami működik már vagy fél éve gond nélkül. Ma kezembe került egy 512 MB DDR ram, ami kompatibilitási gondokat mutatott egy másik gépben. Gondoltam megpróbálom kicserélni az adott gépben levővel, hogy az majd hátha fog menni a másik géppel.

Gép megállít gyors mem csere (az adott gépben 1db 512 ds illetve egy 256 ss-os mem van), az 512 MB-s mondult kicserélem de a gép nem indul. Gondoltam itt is valami kompatibilitás lehet. Gép leállít vissza az eredeti mem és a gép most sem indul. Vinyó, venti felpörög, de se kép se hang.

Aztán próbáltam minden variációt: mem ki, majd csak az egyik csak a másik, variálva, bios reset, mem nélkül, stb. de a helyzet változatlan. A bill. ledjei sem villanak, szal messzeire nem jut a gép, csak hogy jön ide a mem csere illetve a visszállított helyzet után miért nem megy?

A csipogó be van kötve de meg se csippan. Azt is variáltam hogy nehogy rosszul legyen kötve s azért ne menjen.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.