HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 02. 18:00

Idézet: csabors - Dátum: 2008. jan. 28., hétfő - 22:17

Sziasztok!
A problémámmal kapcsolatban szeretnék megerősítést, vagy cáfolást kérni!

1-2 napja gépindításkor alkalmanként "Disk Boot Failure Insert System Disk and Press Enter", áramtalanítás, resetgomb de beindult...
Win alatt fagyás, vagyis nem teljesen, mert az egér müködik (lehet mozgatni). Eszrevettem, hogy a HDD leállt a motor nem megy, újraindítás és a bios nem látja, áramtalanítás, resetgomb de beindult...
Cd-írás közben fagyás vagyis nem teljesen, mert az egér müködik (lehet mozgatni) reset...
Indulás után eseménynaplóba bejegyzés cdrom error...
Gyors adatmentés, többször a már említett HDD anomália, kék halál :eek: atapi. sys bejegyzéssel. 
Csere HDD be, és nem pörög fel, bios nem látja. Áramtalanítás, resetgomb de beindult...

Tehát, nem HDD hiba, mert a cserével is ua. hiba.
A HDD és a CD író ugyan azon a "toldott" tápkábelen volt (sata átalakító), most azt kiiktattam...

Tápegység (CHIEFTEC 450W két hónapos) hiba? Sata átalakító hiba? Vagy esetleg (Gigabyte P35) alaplap? Alaplap miatt leállhat a HDD motorja, mintha nem kapna áramot?
A atapi.sys bejegyzésű kékhalál utalhat a HDD és az ODD áramellátási hibájára?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv:

Nem próbáltad más kábellel? Ha nem kap rendesen áramot, gyanús, hogy kábel (kilazulhat a dugaszból az alaplapon, vagy a HDD-n), vagy tápgond. megpróbálhatnád más táppal is, de előtte a kábelezést cserélném ki... hátha segít.  ;)
Az atapi.sys meg CD-ROM hibára utalhat, ahogy azt leirtad...

Szerkesztette: cyberman30 2008. 02. 02. 18:03 -kor

#582 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 00:46

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 19:00

Nem próbáltad más kábellel? Ha nem kap rendesen áramot, gyanús, hogy kábel (kilazulhat a dugaszból az alaplapon, vagy a HDD-n), vagy tápgond. megpróbálhatnád más táppal is, de előtte a kábelezést cserélném ki... hátha segít.  ;)
Az atapi.sys meg CD-ROM hibára utalhat, ahogy azt leirtad...

Mint említettem a cd, és a HDD is ugyanazon a sata átalakító tápkábelen volt! Kivágtam a francba az átalakítót, és rákötöttem arra ami közvetlenül jött ki a tápból.
Most figyelek, egyenlőre semmi gond :think:

Üdv:

#583 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 09:34

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 14:29

Hasonló probléma állt elő nálam is!
Gépindításkor fekete képernyő, reset és indul........ Ma "Disk Boot Failure Insert System Disk and Press Enter" indított, semmilyen ide eszközt nem lát bios szinten. :think: Kikapcs bekapcs és megy minden......
Mivel új szerzemény a konfig ezért erős teszteknek volt kitéve, de nem fagyott, nem indult újra etc....
Az igaz, hogy az S&M tesztprogi megállt mert kevés volt neki a feszültség, azt írta ki, hogy 4,5V alá esett a fesz vagy legalább is valami ilyesmit.
Mikor megy akkor semmi nem akassza meg, legyen játék(UT3) vagy teszt, tehát nincs fagyi.......

A konfig:
Abit KN8-SLI
2x512MB A-data 600DDR @ 500Mhz 2,5-3-3-6-1T 2,8V
4200+ X2 @ 2500Mhz 1,37V
7900GTX
1 Samu 160GB PATA vinyó
1DVD olvasó PATA
4db házventi (2db 12cm; 2db 8cm)
FSP-Aopen 350W táp

Lehetséges, hogy a táp nem birja el a konfigot, igaz már nem mai gyerek, cirka 6-7 éves.....
A teszt alatt olyan forró levegő áramlott ki a tápból mint még soha.
Azért is a tápra gyanakszom mert indításnál vannak a bajok, és ugye akkor kell neki a legtöbb kakaót prezentálni.

Szerintetek?

Utána néztem a számlák között, nem 6-7, hanem 5 éves a táp! Mondjuk ez szerintem a lényegen nem változtat..........

:rolleyes:
Üdv:Arsene

#584 Felhasználó inaktív   rihanyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 03. 16:02

Kedves Felhasználók!

Van egy nem újkeletű problémám. A két hónappal ezelőtt vásárolt asus laptomom elkezdett olyan hibaüzenetekkel bombázni, miszerint bizonyos "xyz memóriaterületre hivatkozott. A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet. read". Ez az üzenet eddig egy játéknál jelentekezett. Előzőekben azt a tanácsot kaptam, hogy szedjem le a gépről a játékot és tegyem föl újra. Én meg tettem rá nagy ívben. De mostanában már más játékok is kiadják a hibaüzenetet. A mai napon memtest86-al 3 és fél órán keresztül teszteltem a memóriát, de nem dobot ki hibát. Mi lehett itt a baj kérem? Mert én már nem tudom! Válaszotokat előre is köszönöm!

#585 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 19:12

Idézet: rihanyi - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 16:02

Kedves Felhasználók!

Van egy nem újkeletű problémám. ...........

Kevés a 3 és fél óra......... 24óra talán elég!
Próbálj meg másik memtesztelő progit is:Link itt válogathatsz kedvedre.

#586 Felhasználó inaktív   Superion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 23:11

Egy ismerős szerint bootvírus, ti mit gondoltok, újraindulást okozhat ilyen? Az a gond, hogy amit mondott, hogy csökkentett módban indítva futtassak le egy víruskeresőt, aztán egy bootvírusirtót, az nem működik, lévén még csökkentett módban is újraindul vírusirtás közben.
Valami jó bootvírusirtót tudtok ajánlani?

#587 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 23:23

Bootidejű víruskeresést az avast tud, nálam bevált :)
Tévedni emberi dolog, de isteni érzés..

#588 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 06:52

De hosszantartó használatra nem ajánlom az Avast-ot. Nekem úgy belassította a gépet, hogy nem igaz...

#589 Felhasználó inaktív   rihanyi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 09:41

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 19:12

Kevés a 3 és fél óra......... 24óra talán elég!
Próbálj meg másik memtesztelő progit is:Link itt válogathatsz kedvedre.

Köszönöm a választ!24 óra? Jó sok, Akkor inkább elviszem szervízbe, hogy nézzék meg miért csinájla!

#590 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 20:11

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 14:29

Hasonló probléma állt elő nálam is!
Gépindításkor fekete képernyő, reset és indul........ Ma "Disk Boot Failure Insert System Disk and Press Enter" indított, semmilyen ide eszközt nem lát bios szinten. :think: Kikapcs bekapcs és megy minden......
Mivel új szerzemény a konfig ezért erős teszteknek volt kitéve, de nem fagyott, nem indult újra etc....
Az igaz, hogy az S&M tesztprogi megállt mert kevés volt neki a feszültség, azt írta ki, hogy 4,5V alá esett a fesz vagy legalább is valami ilyesmit.
Mikor megy akkor semmi nem akassza meg, legyen játék(UT3) vagy teszt, tehát nincs fagyi.......

A konfig:
Abit KN8-SLI
2x512MB A-data 600DDR @ 500Mhz 2,5-3-3-6-1T 2,8V
4200+ X2 @ 2500Mhz 1,37V
7900GTX
1 Samu 160GB PATA vinyó
1DVD olvasó PATA
4db házventi (2db 12cm; 2db 8cm)
FSP-Aopen 350W táp

Lehetséges, hogy a táp nem birja el a konfigot, igaz már nem mai gyerek, cirka 6-7 éves.....
A teszt alatt olyan forró levegő áramlott ki a tápból mint még soha.
Azért is a tápra gyanakszom mert indításnál vannak a bajok, és ugye akkor kell neki a legtöbb kakaót prezentálni.

Szerintetek?

Hm.... nem a táp!
Ki probiztam egy chieftec 450W táppal ugyanaz a helyzet.
Hallott már valaki ilyet: 10x250MHz gép nem indul elsőre csak reset gomb plusz nyomására!
11*230MHz minden ok. gép elsőre indul, nincs hiba!
Természetesen HT mindkét esetben 4x, core fesz 1,37V........  :think:  :confused:

#591 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 20:12

Idézet: rihanyi - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 9:41

Köszönöm a választ!24 óra? Jó sok, Akkor inkább elviszem szervízbe, hogy nézzék meg miért csinájla!

Te döntésed! ;)

#592 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 20:25

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 20:11

Hm.... nem a táp!
Hallott már valaki ilyet: 10x250MHz gép nem indul elsőre csak reset gomb plusz nyomására!
Természetesen HT mindkét esetben 4x, core fesz 1,37V........  :think:  :confused:

Az amd proci tipikus megpusztulási jele a magas fsb-t egyre inkább nem bírják a belső mem vezérlő miatt..Nekem is így volt, persze akár az alaplap is csinálhatja..
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#593 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 06:30

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 20:25

Az amd proci tipikus megpusztulási jele a magas fsb-t egyre inkább nem bírják a belső mem vezérlő miatt..Nekem is így volt, persze akár az alaplap is csinálhatja..

Na, banyek most megnyugtattál! :D
Mondjuk mindkettő garis, ha pusztulni akar most pusztuljon.... :Đ

#594 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 18:50

Amit most én írok, számomra x-akta... :D

Az alaplapomon észrevettem, hogy a cmos jumper cmos reset állásban van, nem pedig defaultban, és ennek ellenére normálisan működik, nem töröl semmit se minden kikapcsoláskor. Ez természetes dolog? :think:

#595 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 08:40

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2008. febr. 5., kedd - 20:11

Hm.... nem a táp!

A dolog megoldódott, HT 4 helyett 3-ra kellett visszavenni! Így már a 270FSB is megy!  :D

#596 Felhasználó inaktív   yeffy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 09:24

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 19:50

Amit most én írok, számomra x-akta... :D

Az alaplapomon észrevettem, hogy a cmos jumper cmos reset állásban van, nem pedig defaultban, és ennek ellenére normálisan működik, nem töröl semmit se minden kikapcsoláskor. Ez természetes dolog? :think:

Ez érdekes, nekem ilyen állásban a gépem el sem indul, míg vissza nem teszem a normálra...  :rolleyes:  :think:
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Athlon64 X2 5000+ @3150 MHz alapfeszen, GEIL Ultra 4096 MB DDR2 800 CL4 KIT, Sapphire AMD Radeon HD4830 Dual Slot Fansink (700/1000), SonyNEC Optiarc AD7200S, Hitachi 320GB 16 MB SATA2, Gigabyte Superb 460W, Gigabyte GZ-X2 Black.

..:: Üdv néktek, fiaim! :D ::..

#597 Felhasználó inaktív   Hercegh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 19:55

Sziasztok!
A segítségeteket kérném egy kvázi x-akta témában:
Van egy viszonylag régi gépem AMD Semprom 2600-as procival.. nemrég elkezdett haldokolni a videokártyám, de mielőtt kicserélhettem volna a gép teljesen belassult..a kártyát a passzív hűtéses videokártyára cseréltem (Gigabyte Geforce 6200), valamint vettem bele gyorsításnak memóriát..
Alapvetően nem fagy le a gép, de már két program futtatásakor szenvedni kezd és kerreg ezerrel, vagyis a proci 100%-on működik és percekig tart egy-egy művelet. Pl. 25 percig is eltart maximális sebességen egy dvd megírása, ami szerintem nem normális..
Vírusírtó, Spybot le lett futtatva, tehát nem lehet probléma.. egy marha nagy ventillátor van mellé állítva, hátha túlmelegszik, de mivel nem fagy le, nem hinném, hogy ez a probléma.
Három kérdésem lenne: találkoztatok-e már hasonló jellegű problémával? Van-e ötletetek, hogy mi lehet a gond? Ill. milyen programmal lehetne a rendszerjellemzőket figyelni (pl hőmérséklet, sebesség)?
Előre is köszi..

#598 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 22:49

Idézet: yeffy - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 9:24

Ez érdekes, nekem ilyen állásban a gépem el sem indul, míg vissza nem teszem a normálra...  :rolleyes:  :think:

Hmhm...
Rá kellett jönnöm, hogy az én lapom újabb szériás, nem éppen az, ami a használatijában van, és egy picit áttervezték ezen részét. Ma kíváncsiságból megnéztem másik álláson, és el se indult normálisan. ;) A Goolgleben található képek alapján a jumper az elem mellett jobb oldalt, míg nálam bal oldalt van. :D

#599 Felhasználó inaktív   yeffy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 09:13

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 23:49

Hmhm...
Rá kellett jönnöm, hogy az én lapom újabb szériás, nem éppen az, ami a használatijában van, és egy picit áttervezték ezen részét. Ma kíváncsiságból megnéztem másik álláson, és el se indult normálisan. ;) A Goolgleben található képek alapján a jumper az elem mellett jobb oldalt, míg nálam bal oldalt van. :D

Érdekes, ilyenne lsem taliztam még... :D  :think:
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Athlon64 X2 5000+ @3150 MHz alapfeszen, GEIL Ultra 4096 MB DDR2 800 CL4 KIT, Sapphire AMD Radeon HD4830 Dual Slot Fansink (700/1000), SonyNEC Optiarc AD7200S, Hitachi 320GB 16 MB SATA2, Gigabyte Superb 460W, Gigabyte GZ-X2 Black.

..:: Üdv néktek, fiaim! :D ::..

#600 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 11:23

Sziasztok!
Valakinek van valami tippje arra, hogy miért fagy a gép a windows betöltődése után pár percig? Addig semmit nem lehet csinálni vele. Már mindent kipróbáltam, semmi nem segít. Automatikusan induló progik: daemon-tools, nod outpost, cfosspeed. Úgy néz ki, nem ezek a hunyók. Bejön az asztal, aztán első kattintásra lefagy a tálca. Egeret tudom mozgatni. Pár perc, és hirtelen minden életre kel.Csökkentett módban nincs gond.
köszi az ötleteket

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.