HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 14. 10:30

Idézet: stark100 - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 11:23

Sziasztok!
Valakinek van valami tippje arra, hogy miért fagy a gép a windows betöltődése után pár percig? Addig semmit nem lehet csinálni vele. Már mindent kipróbáltam, semmi nem segít. Automatikusan induló progik: daemon-tools, nod outpost, cfosspeed. Úgy néz ki, nem ezek a hunyók. Bejön az asztal, aztán első kattintásra lefagy a tálca. Egeret tudom mozgatni. Pár perc, és hirtelen minden életre kel.Csökkentett módban nincs gond.
köszi az ötleteket

Run/msconfig/automatikus indítás/ itt ki veheted a pipát az induló progik elől, egyesével majd mindig újra indítás, ha szerencséd van meglesz a tettes. A ctfmon elől ne vedd ki a pipát...........
Nem tudom mennyire vagy tisztában az automatikousan induló progikkal, ezért csak óvatosan ezzel a dologgal.......
Üdv:Arsene

#602 Felhasználó inaktív   yeffy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 15:32

Hellósztok!
Egy érdekes problemre várok tőletek segítséget!
Adott az aláírásomban levő konfig, és 1 xp reinstall. Erre azért volt szükség, mivel már régi volt, tele volt minden szarral, plussz fel akarom rakni mellé a 64 bites Vista Ultimate-et. A lényeg, h rengetegszer volt olyan, az előző fos tápommal pláne,de párszor azért ezzel is, h akármikor gondolt 1et a gép, és megfagyott. Volt mikor 100%nál, de az esetek többségében inkább akkor ,mikor 1 kicsit otthagytam a gépet, pl mentem kicsit tvzni. Mire visszajöttem, már kész volt a gép agyilag...  :mad: Javasoltak xp újratelepítést, és ÉRDEKES, de NEM OLDOTTA meg a problémát!!  :reklamacio:  Emellett még 1 kis tuningot sem tok ráverni a gépre, már 3%os tuningtól is kékhalál meg hasonlók, pedig kellene nekem a 3,2 GHZre való tuning, mivel ugyebár alapból nem 800on futnak a memók, csak 375ön!! Nna ez is k**va idegesítő!! :omg:  :reklamacio:
Kérdem én, :lama: felhasználó, :Đ h mitt e7ek ezügyben, h megszűnjön a fagyássorozat, és h legalább ezt a kis tuningot rátegyem a gépemre??
Válaszaitokat előre is köszönöm, és bocsi , ha kissé ért7etlenül fogalmaztam...
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Athlon64 X2 5000+ @3150 MHz alapfeszen, GEIL Ultra 4096 MB DDR2 800 CL4 KIT, Sapphire AMD Radeon HD4830 Dual Slot Fansink (700/1000), SonyNEC Optiarc AD7200S, Hitachi 320GB 16 MB SATA2, Gigabyte Superb 460W, Gigabyte GZ-X2 Black.

..:: Üdv néktek, fiaim! :D ::..

#603 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 22:09

Idézet: yeffy - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 16:32

Hellósztok!
Egy érdekes problemre várok tőletek segítséget!
Adott az aláírásomban levő konfig, és 1 xp reinstall. Erre azért volt szükség, mivel már régi volt, tele volt minden szarral, plussz fel akarom rakni mellé a 64 bites Vista Ultimate-et. A lényeg, h rengetegszer volt olyan, az előző fos tápommal pláne,de párszor azért ezzel is, h akármikor gondolt 1et a gép, és megfagyott. Volt mikor 100%nál, de az esetek többségében inkább akkor ,mikor 1 kicsit otthagytam a gépet, pl mentem kicsit tvzni. Mire visszajöttem, már kész volt a gép agyilag...  :mad: Javasoltak xp újratelepítést, és ÉRDEKES, de NEM OLDOTTA meg a problémát!!  :reklamacio:  Emellett még 1 kis tuningot sem tok ráverni a gépre, már 3%os tuningtól is kékhalál meg hasonlók, pedig kellene nekem a 3,2 GHZre való tuning, mivel ugyebár alapból nem 800on futnak a memók, csak 375ön!! Nna ez is k**va idegesítő!! :omg:  :reklamacio:
Kérdem én, :lama: felhasználó, :Đ h mitt e7ek ezügyben, h megszűnjön a fagyássorozat, és h legalább ezt a kis tuningot rátegyem a gépemre??
Válaszaitokat előre is köszönöm, és bocsi , ha kissé ért7etlenül fogalmaztam...

Az nem lehet, hogy a procid egyszerűen nem bírja a tuningot?

Szerkesztette: cs0nt1ka 2008. 02. 14. 22:10 -kor

| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#604 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 12:52

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 11:30

Run/msconfig/automatikus indítás/ itt ki veheted a pipát az induló progik elől, egyesével majd mindig újra indítás, ha szerencséd van meglesz a tettes. A ctfmon elől ne vedd ki a pipát...........
Nem tudom mennyire vagy tisztában az automatikousan induló progikkal, ezért csak óvatosan ezzel a dologgal.......

Ha semmi sem indul automatikusan, (legalábbis az msconfig szerint) akkor is előjön a fagyás. Főleg a tálcára korlátozódik. Pl a böngészöt elindítom, azt tudom használni, de a tálcán levő gombok nem működnek. 1-2 perc, aztán varázsütésre meggyógyul. Nem értem. Hardwares hiba okozhatja esetleg?

#605 Felhasználó inaktív   yeffy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 13:17

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 23:09

Az nem lehet, hogy a procid egyszerűen nem bírja a tuningot?

Hát látod, ez az, amit nem tudok!!  :confused:  :confused:  Mert ah nézegettem 1-2 fórumot, ott az van,h 3,2t még lazán viszi mindenkinek...
Meg ott van a 6400+os, az meg 3,6-3,8ig is megy, szal kérdem én,akkor mi a baj?? Meg mért fagy alapon is az XP?? Vistánál eddig nem volt ilyen gondom! -kopp-kopp-kopp- :D
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Athlon64 X2 5000+ @3150 MHz alapfeszen, GEIL Ultra 4096 MB DDR2 800 CL4 KIT, Sapphire AMD Radeon HD4830 Dual Slot Fansink (700/1000), SonyNEC Optiarc AD7200S, Hitachi 320GB 16 MB SATA2, Gigabyte Superb 460W, Gigabyte GZ-X2 Black.

#606 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 10:40

Idézet: yeffy - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 14:17

Hát látod, ez az, amit nem tudok!!  :confused:  :confused:  Mert ah nézegettem 1-2 fórumot, ott az van,h 3,2t még lazán viszi mindenkinek...
Meg ott van a 6400+os, az meg 3,6-3,8ig is megy, szal kérdem én,akkor mi a baj?? Meg mért fagy alapon is az XP?? Vistánál eddig nem volt ilyen gondom! -kopp-kopp-kopp- :D

Ha alap CPU órajelen is fagy az XP akkor ott valami más gond lesz. Memtest-et futtattál már? Nem hibás valamelyik memória?
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#607 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 11:47

Idézet: ReeD - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 10:59

hyhy

Mi fagyott le, indult újra, x-akta??? :(

Szerkesztette: arsenlupin 2008. 02. 16. 11:48 -kor

Üdv:Arsene

#608 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 16. 21:42

Idézet: stark100 - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 12:52

Ha semmi sem indul automatikusan, (legalábbis az msconfig szerint) akkor is előjön a fagyás. Főleg a tálcára korlátozódik. Pl a böngészöt elindítom, azt tudom használni, de a tálcán levő gombok nem működnek. 1-2 perc, aztán varázsütésre meggyógyul. Nem értem. Hardwares hiba okozhatja esetleg?

Az MSConfig automatikus indítás rovata csak alkalmazások normál futtatását felügyeli, a szolgáltatások fülön van a lényegesebb terület, de ahhoz ne nyúlj egyelőre. viszont, ha ADSL-ed van és nem használsz router-t, akkor nyisd meg a hálókártyádhoz tartozó kapcsolat tulajdonságait (start menü->beállítások->hálózati kapcsolatok-> többnyire helyi kapcsolat xx, ezen jobb egérgomb, tulajdonságok) és szedd ki a pipát az összes hálózati szolgáltatás elöl. Okézd le, indítsd újra.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#609 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 21:47

Idézet: yeffy - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 13:17

A tuning SOSEm garancia!
A memóriád DDR, tehát a 375 az DDR-ben 750 lesz. Az alaplapodon kellene körülnézni, tápcsatik körül és kondenzátorok körül. Vélhetően kondizni kellene.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#610 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 22:27

Idézet: didyman - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 22:42

Az MSConfig automatikus indítás rovata csak alkalmazások normál futtatását felügyeli, a szolgáltatások fülön van a lényegesebb terület, de ahhoz ne nyúlj egyelőre. viszont, ha ADSL-ed van és nem használsz router-t, akkor nyisd meg a hálókártyádhoz tartozó kapcsolat tulajdonságait (start menü->beállítások->hálózati kapcsolatok-> többnyire helyi kapcsolat xx, ezen jobb egérgomb, tulajdonságok) és szedd ki a pipát az összes hálózati szolgáltatás elöl. Okézd le, indítsd újra.

Igazad lehet, mert ebben az esetben nem volt fagyás. Igaz kábelmodemem van, de nincs router. Viszont ugye így nincs net. Próbálgassam, hogy melyiket pipálhatom be, egyenként?

#611 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 09:39

Idézet: stark100 - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 22:27

Igazad lehet, mert ebben az esetben nem volt fagyás. Igaz kábelmodemem van, de nincs router. Viszont ugye így nincs net. Próbálgassam, hogy melyiket pipálhatom be, egyenként?

Kábelmodemnél nem így működik, a TCP/IP kell mindenképpen, a többi nem. A dolognak az oka IP-cím kérése, illetve erre várakozás. Miután elindult a gép és van hálózati kapcsolat, parancssorból add ki az ipconfig/all parancsot. Az általa megjelenített adatokat, a tcp/ip sort a tulajdonságok között kijelölve és tulajdonságait választva, írd be a nekik megfelelő helyekre (IP cím, maszk, átjáró, DNS szerver).

#612 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 14:30

Idézet: didyman - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 10:39

Kábelmodemnél nem így működik, a TCP/IP kell mindenképpen, a többi nem. A dolognak az oka IP-cím kérése, illetve erre várakozás. Miután elindult a gép és van hálózati kapcsolat, parancssorból add ki az ipconfig/all parancsot. Az általa megjelenített adatokat, a tcp/ip sort a tulajdonságok között kijelölve és tulajdonságait választva, írd be a nekik megfelelő helyekre (IP cím, maszk, átjáró, DNS szerver).

Így is fagy. Igazából az első kattintásra hal meg az egész kb 3-5 percre.  Még próbálgatom.

#613 Felhasználó inaktív   hferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 18:38

mitől lehet az hogy a start menü kikapcsolás gombot megnyomva nem jelenik meg a készenléti mód gomb és kikapcsoláskor úgy áll le a gép mint az AT tápos időkben, tehát a gép kiírja a képernyőre, hogy "most már kikapcsolhatja a szgépet" és természetesen a táp csak akkor áll le ha a kikapcs gombot megnyomom.

#614 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 18:52

Idézet: hferi - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 18:38

mitől lehet az hogy a start menü kikapcsolás gombot megnyomva nem jelenik meg a készenléti mód gomb és kikapcsoláskor úgy áll le a gép mint az AT tápos időkben, tehát a gép kiírja a képernyőre, hogy "most már kikapcsolhatja a szgépet" és természetesen a táp csak akkor áll le ha a kikapcs gombot megnyomom.

BIOS-ban tiltva van az ACPI. Engedélyezd,, de ha így lett az XP telepítve, akkor újratelepítésre is szükség lesz.

#615 Felhasználó inaktív   hferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 19:03

Idézet: didyman - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 19:52

BIOS-ban tiltva van az ACPI. Engedélyezd,, de ha így lett az XP telepítve, akkor újratelepítésre is szükség lesz.

igen sajna így lett telepítve a win :(

hálás kösz a segítségért  :respect:

#616 Felhasználó inaktív   sina 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 11:11

Üdv.

Adott a fenti alaplap. Rajta jó kis Wi-FI-vel. Namármost a VISTA nem hajlandó felmenni a lapra. Kékhalállal elszál telepítés közben.

WinXP Pro SPÜ2 felrak, majd jönnek a driverek. Minden fel is megy szépen. A WI-FI le is keresi az elérhető hálózatokat. Ez OK. Ámde valami rettenetesen ba##tatja a fülemet. De rájövök, hogy ha engedélyezem a Wi-FI-t akkor van egy magas sípoló hang ami rettenet. Ha letíltom az eszközkezelőben akkor csönd van.

Ez az egyik gond.

Most jön a következő: Ezen a lapon a WI-FI tud Acces Pointként is üzemelni. Ehhez van egy Asus Wi-FI AP-solo nevű progi. Ezt el sem lehet indítani, mert azonnal elszál a program.

hangsúlyozom a gyári drivereken kívál semmi sincs fenn az OP rendszeren.

Találkozott már vki ilyesmivel?

Gépboltos a cucc már vissza is vittem, csak arra vagyok kiváncsi, hogy mire számíthatok.

Köszi

sina
http://sina.extra.hu
[sina SoftWare]

#617 Felhasználó inaktív   codriver 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 11:19

Sziasztok !
Az lenne a kérdésem,ismét hogy Ezek:Corsair.com

a Memoriák 2x2 Gigás változatban

kipróbáltam XP 32-bit alatt csak 3.5 gigának ismerte fel.
Írták,hogy 64 bit alá ajánlják.
A kérdés az lenne,ha 32 bit alatt szeretném használni,akkor lenne más probléma is azon kivül,hogy kevesebbnek ismeri föl,vagy jól fog működni

Főleg játékra hasznánlnám,arra ez a 2x2 Giga lenne jobb,ami elvileg nem kompatibilis a 32 bites rendszerekkel(??)vagy 2x1 Giga Dominator?
Mindkettő C5-ös
köszi szépen előre is a segítséget!!!!

[ Szerkesztve ]

#618 Felhasználó inaktív   sina 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 12:32

senki? :(
http://sina.extra.hu
[sina SoftWare]

#619 Felhasználó inaktív   yeffy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 16:08

Idézet: didyman - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 22:47

A tuning SOSEm garancia!
A memóriád DDR, tehát a 375 az DDR-ben 750 lesz. Az alaplapodon kellene körülnézni, tápcsatik körül és kondenzátorok körül. Vélhetően kondizni kellene.

Köszi a segítséget! :D

Csontika: mostmár alapon, ill 3050-3100 MHzen okés, felette kezd el baszakodni... Úgyh szerencsére memóknak remélem nics baja, másnem, viszem Infoteambe,h mizújs... XD :D

De sztem az lesz a baja amit didyman mond, h vmi gixer vaan a deszkával magával,mivel sztem és mások szerint is nem kimondottan 1 tuningőrült lap. De nekem most se pénzem/időm/erőm új lapot venni.Ehhez a kondizáshoz v mihez meg marhára nem értek.  jó ez még! maj ha eccer lessz zsém 45 nanós Phenom systemre,maj akkor esetleg... :Đ Addig elvok ezzel is! :D
Mivel már újraraktam a zXpét, a fagyások eddig megszűntek, rem így is maradnak. Hát max nem lessz oly nagy tuning rajta...

Érdekesség, de azóta lett igazán jobb, mióta lehúztam a 2 rendszerventit a gépemről (8 és 9 centis csendesek), azóta jobb így a gépem szal ez is érdekes... :D Annyi lett csak h 26-30 fok helyett 35-40en vannak a hddk. De az még pont a határ. És legalább csendesebb! :Đ

Na, ehhez mit szóltok? Akkor csak ez a kondicucc le7 a baj?

Szerkesztette: yeffy 2008. 02. 21. 16:10 -kor

#620 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 22:41

Idézet: yeffy - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 17:08

Köszi a segítséget! :D

Csontika: mostmár alapon, ill 3050-3100 MHzen okés, felette kezd el baszakodni... Úgyh szerencsére memóknak remélem nics baja, másnem, viszem Infoteambe,h mizújs... XD :D

De sztem az lesz a baja amit didyman mond, h vmi gixer vaan a deszkával magával,mivel sztem és mások szerint is nem kimondottan 1 tuningőrült lap. De nekem most se pénzem/időm/erőm új lapot venni.Ehhez a kondizáshoz v mihez meg marhára nem értek.  jó ez még! maj ha eccer lessz zsém 45 nanós Phenom systemre,maj akkor esetleg... :Đ Addig elvok ezzel is! :D
Mivel már újraraktam a zXpét, a fagyások eddig megszűntek, rem így is maradnak. Hát max nem lessz oly nagy tuning rajta...

Érdekesség, de azóta lett igazán jobb, mióta lehúztam a 2 rendszerventit a gépemről (8 és 9 centis csendesek), azóta jobb így a gépem szal ez is érdekes... :D Annyi lett csak h 26-30 fok helyett 35-40en vannak a hddk. De az még pont a határ. És legalább csendesebb! :Đ

Na, ehhez mit szóltok? Akkor csak ez a kondicucc le7 a baj?

yeffy! Szvsz jobban jártál volna egy olcsó p35-ös lap + e4500 vagy e21*0-as kombóval.

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.