HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 24. 05:32

Idézet: Aragorn - Dátum: 2008. Jan. 23., Wednesday - 22:44

Adott egy gép, ami működik már vagy fél éve gond nélkül. Ma kezembe került egy 512 MB DDR ram, ami kompatibilitási gondokat mutatott egy másik gépben. Gondoltam megpróbálom kicserélni az adott gépben levővel, hogy az majd hátha fog menni a másik géppel.

Gép megállít gyors mem csere (az adott gépben 1db 512 ds illetve egy 256 ss-os mem van), az 512 MB-s mondult kicserélem de a gép nem indul. Gondoltam itt is valami kompatibilitás lehet. Gép leállít vissza az eredeti mem és a gép most sem indul. Vinyó, venti felpörög, de se kép se hang.

Aztán próbáltam minden variációt: mem ki, majd csak az egyik csak a másik, variálva, bios reset, mem nélkül, stb. de a helyzet változatlan. A bill. ledjei sem villanak, szal messzeire nem jut a gép, csak hogy jön ide a mem csere illetve a visszállított helyzet után miért nem megy?

A csipogó be van kötve de meg se csippan. Azt is variáltam hogy nehogy rosszul legyen kötve s azért ne menjen.

Egy ötlet:

Lehet, hogy megmozgattad kicsit a memoria slotot, amely kontakthibás volt.

Vagy telement porral.....esetleg megpróbálhatod kifújni valamivel...
sokat már nem árthatsz neki..  (sajnos)

#562 Felhasználó inaktív   rihanyi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 24. 10:34

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 22:07

A memtest86 memóriatesztelőt letöltheted innen. Van CD/DVD-ről illetve floppy-rol bootolható verzioja is. Én esetleg egy játék ujratelepítést még megpróbálnék.

Megpróbáltam leszedni a gépről a játékot (FIFA08), de még a telepítője is lefagy! akkor lehet, hogy mégiscsak a pogram ( respect Dzsinó! :) ) a roszz és nem a memória? Amúgy nagyon szépen köszönöm a válaszod és a segítséged! :respect:

#563 Felhasználó inaktív   Superion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 11:46

Hello!
A gépem lassacskán 4 éves, P4, 2 GiHzes processzor, 512 Mib ram. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag nem tudom úgy elindítani a gépet, hogy ne indulna közben újra. Van, hogy még a Windows embléma előtt, de van, hogy már fut egy ideje az első logó. Emellett néha jóval bekapcsolás után is újraindul. Legtöbb esetben felajánlja, hogy csökkentett módban indítsam el, de alapértelmezésben normál módról számol vissza. Eközben az AIDA32 programmal megvizsgálva az tűnt fel korábban, hogy a CPU L2-cache-e mellett 0 van, holott emlékeim szerint nem nulla volt eredetileg. Lehet a kettő között összefüggés? Vagy az előbbi probléma lehet túlhajszolás következménye? Értsd: ugyan nem futtatok nagyon prcesszor- vagy gépigényes programokat (a CPU felhasználtsága a Feladatkezelő szerint max 20-30% szokott lenni), de mégis kb fél éve napi 8-10, de néha több órát is fut a gép, különösebb pihenés nélkül - vannak olyan napok is persze amikor semennyit sem. Esetleg tápegység-probléma lehet?
Előre is kösz!

Szerkesztette: Superion 2008. 01. 24. 12:00 -kor

#564 Felhasználó inaktív   Superion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 15:33

Fejlemények  :mad: Mióta az előző hozzászólást írtam kb 4-5x indult újra a gép, látszólag minden ok és átmenet nélkül. Ha program okozza, akkor csak olyan lehet, ami bootoláskor elindul, márpedig olyan a biztonsági berendezéseken kívül kevés van, és egy se új. Nem függ látszólag attól sem, mit nyitok meg, volt hogy Outlook Express közben indult újra (még a levelek rögzítése előtt, de már az után, hogy az online fiókból kitörölte őket, szóval elvesztek mind), de volt, hogy újraindulás-bejelentkezés után pár perccel, még hozzá sem nyúltam. Idegesítő, mert így semmi olyasmit nem tudok elindítani, ami akár csak pár perc biztonságos működést igényelne, mert az újraindulás ideje sem kötött. Se DVD-írás, se víruskereső (btw, azt pár napja futtattam, spyware és adware keresőket is utána, és végülis csak a legutóbbi talált, de azok is csak cookiek voltak jelszavakkal, biztonsági tanúsítványokkal, ilyesmikkel, de kitöröltem őket, szóval a gép tiszta), se semmi. Őszintén szólva kezdek aggódni, van kellő mennyiségű reprodukálhatatlan adat a gépen, jó lenne ha nem esne bajuk a gép valami újabb szeszélye miatt :s Abban se vagyok biztos már h ezt a hozzászólást meg tudom-e írni.

EDIT: meg tudtam... :)

Szerkesztette: Superion 2008. 01. 24. 15:33 -kor

#565 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 17:23

Idézet: Lancelot - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 6:32

Egy ötlet:

Lehet, hogy megmozgattad kicsit a memoria slotot, amely kontakthibás volt.

Vagy telement porral.....esetleg megpróbálhatod kifújni valamivel...
sokat már nem árthatsz neki..  (sajnos)

Én mozgattam jobra-balra kiszedtem beraktam a memet más más slotba is, szal kizárt hogy mindegyik most lett érintkezéshibás. Amiután nem akart indulni az voltaz első, hogy kipórszívoztam a gépet.

#566 Felhasználó inaktív   merew 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 19:59

Szevasztok!
Kérdésem a következő,olyat csinál a gépem,hogy nyomom az inditást és semmi utána 5,10,30perc,mikor mennyi idő,utána elindul magátol.,De valamikor egyből elindul.Szóval itt szívok mert ha be akarom kapcsolni nem kapcsol ha meg nem akkor meg bekapcsol. :think:
Ha kell valami infó a gépről majd nyomom csak valami ötlet kéne mi az anyukája baja van.
Köszi!

#567 Felhasználó inaktív   Superion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 20:43

merew: Elsőként a helyedben lecsekkolnám az áramellátást, meg a tápkábelt, biztos, ami biztos. Valószínűtlen, hogy ilyemit okozzon - szerintem -, de semmi sem lehetetlen ;)

Szerkesztette: Superion 2008. 01. 24. 20:44 -kor

#568 Felhasználó inaktív   merew 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 21:01

Idézet: Superion - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 20:43

merew: Elsőként a helyedben lecsekkolnám az áramellátást, meg a tápkábelt, biztos, ami biztos. Valószínűtlen, hogy ilyemit okozzon - szerintem -, de semmi sem lehetetlen ;)

vol már olyan,hogy megmozgattam a kábelt volt mikor elindult,de olyan is ,hogy nem.Szétkaptam a gépet és az alaplapon ég a zöld led folyamatosan indulástól függetlenül tehát áram van,szerintem.

#569 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 22:11

Idézet: Superion - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 12:46

Hello!
A gépem lassacskán 4 éves, P4, 2 GiHzes processzor, 512 Mib ram. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag nem tudom úgy elindítani a gépet, hogy ne indulna közben újra. Van, hogy még a Windows embléma előtt, de van, hogy már fut egy ideje az első logó. Emellett néha jóval bekapcsolás után is újraindul. Legtöbb esetben felajánlja, hogy csökkentett módban indítsam el, de alapértelmezésben normál módról számol vissza. Eközben az AIDA32 programmal megvizsgálva az tűnt fel korábban, hogy a CPU L2-cache-e mellett 0 van, holott emlékeim szerint nem nulla volt eredetileg. Lehet a kettő között összefüggés? Vagy az előbbi probléma lehet túlhajszolás következménye? Értsd: ugyan nem futtatok nagyon prcesszor- vagy gépigényes programokat (a CPU felhasználtsága a Feladatkezelő szerint max 20-30% szokott lenni), de mégis kb fél éve napi 8-10, de néha több órát is fut a gép, különösebb pihenés nélkül - vannak olyan napok is persze amikor semennyit sem. Esetleg tápegység-probléma lehet?
Előre is kösz!

Az ilyen hirtelen ujraindulásokat okozhatja a táp hibája is. Milyen tápod van és mennyi idős?
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#570 Felhasználó inaktív   Superion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 23:09

A típusát per pillanat nem tudom, holnap talán meg tudom majd mondani ha leszedem a papírjait a gardróbból. Mindazonáltal a gép eredeti tápja van benn, tehát 4 éves lesz az is lassacskán.
Időközben azt tapasztalom, mintha a gép az üresjáratot nem bírná, emberi hasonlattal élve: mintha elbóbiskolna az unalomtól. Most már órák óta csak egyszer indult újra, akkor is ez volt a helyzet, ezt leszámítva nagyjából folyamatosan dolgozik (msn, letöltések, net), még ha nem is ülök folyton előtte.
Tény és való, a tápot szerintem is már ideje lenne kicserélni, függetlenül attól, hogy az okozza-e a hibát, vagy sem, mert zúg, ha nem nyomom hozzá a nyomtatót akkor berezonál a ház. És a táp legalább olyan alkatrész aminek kicserélése után (jó esetben) nem kell újratelepíteni a szoftvereket :)

#571 Felhasználó inaktív   janmano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 21:04

Idézet: merew - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 20:59

Szevasztok!
Kérdésem a következő,olyat csinál a gépem,hogy nyomom az inditást és semmi utána 5,10,30perc,mikor mennyi idő,utána elindul magátol.,De valamikor egyből elindul.Szóval itt szívok mert ha be akarom kapcsolni nem kapcsol ha meg nem akkor meg bekapcsol. :think:
Ha kell valami infó a gépről majd nyomom csak valami ötlet kéne mi az anyukája baja van.
Köszi!

Én megnézném az indítógomb és annak kábelének környékét. Mondjuk a tüskéket direkt rövidrezárnám ööö... mondjuk egy csavarhúzóval.
A64 X2 5200+,Sapphire HD3870 512MB, 4 GB RAM, ASUS 616A, NEC ND3500AG, Samsung 225MW, CANON IP4200

#572 Felhasználó inaktív   merew 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 15:34

Idézet: janmano - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 21:04

Én megnézném az indítógomb és annak kábelének környékét. Mondjuk a tüskéket direkt rövidrezárnám ööö... mondjuk egy csavarhúzóval.

Az inditó gombom a szóköz bill.Így ugyan az a helyzet?

#573 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 22:17

Sziasztok!
A problémámmal kapcsolatban szeretnék megerősítést, vagy cáfolást kérni!

1-2 napja gépindításkor alkalmanként "Disk Boot Failure Insert System Disk and Press Enter", áramtalanítás, resetgomb de beindult...
Win alatt fagyás, vagyis nem teljesen, mert az egér müködik (lehet mozgatni). Eszrevettem, hogy a HDD leállt a motor nem megy, újraindítás és a bios nem látja, áramtalanítás, resetgomb de beindult...
Cd-írás közben fagyás vagyis nem teljesen, mert az egér müködik (lehet mozgatni) reset...
Indulás után eseménynaplóba bejegyzés cdrom error...
Gyors adatmentés, többször a már említett HDD anomália, kék halál :eek: atapi. sys bejegyzéssel. 
Csere HDD be, és nem pörög fel, bios nem látja. Áramtalanítás, resetgomb de beindult...

Tehát, nem HDD hiba, mert a cserével is ua. hiba.
A HDD és a CD író ugyan azon a "toldott" tápkábelen volt (sata átalakító), most azt kiiktattam...

Tápegység (CHIEFTEC 450W két hónapos) hiba? Sata átalakító hiba? Vagy esetleg (Gigabyte P35) alaplap? Alaplap miatt leállhat a HDD motorja, mintha nem kapna áramot?
A atapi.sys bejegyzésű kékhalál utalhat a HDD és az ODD áramellátási hibájára?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv:

#574 Felhasználó inaktív   Feratov 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 03:03

Lehetséges hogy egy szar winchester az egész gépet meghülyíti? Van 4 vinyó gépben.Amit rossznak sejtek(semmi teszt nem jelez hibát mellesleg) azon talán 1 játék van,de más elvileg nincs,se Op rendszer,se virtuális memória.A COD4 fagy pedig másik vinyón van,de más játék meg nem. Előtte jó volt.
Futtatom Emulet, közben játszom,kilépek ,s nemtok az EMuléba belépni. KB. 10 napja kezdett meghülyülni a gép.Már mindent teszteltem,3x raktam XP-t,vettem tápot.A vinyók is néha lassúak,máskor jók.megnéztem a DMA-kat bevannak kapcsolva.volt már vírus ellenőrzés,memteszt,bootkor úm. 2 csíkra bent vagyok. Igaziból már csak a lap,vagy proci maradt,de NAGYON nemértem :think:
Elég régi gép,relatíve:) Athlon XP 2600os,MSI KT6, 2,5GB RAM,2 SATA,2IDE ,2 DVD. 7600GT,Audigy2,TV-Tuner,AerogateII,Chieftec 450Wtáp.Hőmérsékletek AMD-sek:) Képernyő tiszta. Gondoltam már szoftverre is,de abban is ami szóba jöhet pl. XP frissítés? ill. előtte VGA driverre gondoltam,mert a legutolsó Nvidiaval minhta akadozott volna,de cseréltem egy régebbi verzióra,de a gép nem lett jobb. :think:  :eek:  :omg:

#575 Felhasználó inaktív   BVB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 10:41

Üdv!

Az egyik gépem  minden átmenet nélkül újra indul. Az xp üdvözlő képe után csinálja, majd fél perc után szirénázni kezd az alaplapi hangszóró. A biosban a proci (intel celeron 478) hőmérséklete fél perc alatt 85 fokra megy, pedig új artic cooling super silent 4 hűti 2400 ford/percen.
A hiba előtt szövegszerkesztőn dolgoztam, közben ért a "kellemes" meglepetés.

Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gond?

#576 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 22:20

Idézet: BVB - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 11:41

Üdv!

Az egyik gépem  minden átmenet nélkül újra indul. Az xp üdvözlő képe után csinálja, majd fél perc után szirénázni kezd az alaplapi hangszóró. A biosban a proci (intel celeron 478) hőmérséklete fél perc alatt 85 fokra megy, pedig új artic cooling super silent 4 hűti 2400 ford/percen.
A hiba előtt szövegszerkesztőn dolgoztam, közben ért a "kellemes" meglepetés.

Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gond?

Lehetséges, hogy a hővédelem lövi le a gépet, ha túlmelegszik a procid. Érdemes lenne leellenőrizned, hogy a hűtő rendesen rajta van e a procin.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#577 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 14:29

Idézet: csabors - Dátum: 2008. jan. 28., hétfő - 22:17

Sziasztok!
A problémámmal kapcsolatban szeretnék megerősítést, vagy cáfolást kérni!

1-2 napja gépindításkor alkalmanként "Disk Boot Failure Insert System Disk and Press Enter", áramtalanítás, ..........

Hasonló probléma állt elő nálam is!
Gépindításkor fekete képernyő, reset és indul........ Ma "Disk Boot Failure Insert System Disk and Press Enter" indított, semmilyen ide eszközt nem lát bios szinten. :think: Kikapcs bekapcs és megy minden......
Mivel új szerzemény a konfig ezért erős teszteknek volt kitéve, de nem fagyott, nem indult újra etc....
Az igaz, hogy az S&M tesztprogi megállt mert kevés volt neki a feszültség, azt írta ki, hogy 4,5V alá esett a fesz vagy legalább is valami ilyesmit.
Mikor megy akkor semmi nem akassza meg, legyen játék(UT3) vagy teszt, tehát nincs fagyi.......

A konfig:
Abit KN8-SLI
2x512MB A-data 600DDR @ 500Mhz 2,5-3-3-6-1T 2,8V
4200+ X2 @ 2500Mhz 1,37V
7900GTX
1 Samu 160GB PATA vinyó
1DVD olvasó PATA
4db házventi (2db 12cm; 2db 8cm)
FSP-Aopen 350W táp

Lehetséges, hogy a táp nem birja el a konfigot, igaz már nem mai gyerek, cirka 6-7 éves.....
A teszt alatt olyan forró levegő áramlott ki a tápból mint még soha.
Azért is a tápra gyanakszom mert indításnál vannak a bajok, és ugye akkor kell neki a legtöbb kakaót prezentálni.

Szerintetek?
Üdv:Arsene

#578 Felhasználó inaktív   staffy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 15:21

Üdv!

MO:  4CoreDual-VSTA
proc: 2.8 Celeron 335
mem: 2x1GB 566MHz MOSEL 4-4-4-12 2T
BIOS: P2.1

proc ki, E4600@2.4 be.

Lenni meglepetés. A CPU-ra azt irja ki, hogy: E4600@2.4 @1.6
BIOS/ban : CPU freq 133
              PCIe    100
              PCI        33.33
Hiába állok ezekre a sorokra overclock módban, nem lehet változtatni csak a PCI értékét.

Mit lehet tenni, hogy tényleg 2.4 nek kezelje a procit?

#579 Felhasználó inaktív   staffy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 17:32

:D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

Megoldódott a titok. Azt hittem, hogyha entert nyomok, megjelenik egy legördülő menü amiből a 200-at kiválaszthatom. Vagy a pluszjellel kell növelni, vagy be kell irni a 200-at (ez a gyorsabb). További növeléssel most még nem próbálkozom (állitólag 250-ig el lehet menni, s ekkor megvan a 3.0 GHz).
Márciusban állitólag kijön a 4700-es 2.6GHz-vel. Kenjék a hajukra.

#580 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 17:53

Idézet: Feratov - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 3:03

Lehetséges hogy egy szar winchester az egész gépet meghülyíti? Van 4 vinyó gépben.Amit rossznak sejtek(semmi teszt nem jelez hibát mellesleg) azon talán 1 játék van,de más elvileg nincs,se Op rendszer,se virtuális memória.A COD4 fagy pedig másik vinyón van,de más játék meg nem. Előtte jó volt.
Futtatom Emulet, közben játszom,kilépek ,s nemtok az EMuléba belépni. KB. 10 napja kezdett meghülyülni a gép.Már mindent teszteltem,3x raktam XP-t,vettem tápot.A vinyók is néha lassúak,máskor jók.megnéztem a DMA-kat bevannak kapcsolva.volt már vírus ellenőrzés,memteszt,bootkor úm. 2 csíkra bent vagyok. Igaziból már csak a lap,vagy proci maradt,de NAGYON nemértem :think:
Elég régi gép,relatíve:) Athlon XP 2600os,MSI KT6, 2,5GB RAM,2 SATA,2IDE ,2 DVD. 7600GT,Audigy2,TV-Tuner,AerogateII,Chieftec 450Wtáp.Hőmérsékletek AMD-sek:) Képernyő tiszta. Gondoltam már szoftverre is,de abban is ami szóba jöhet pl. XP frissítés? ill. előtte VGA driverre gondoltam,mert a legutolsó Nvidiaval minhta akadozott volna,de cseréltem egy régebbi verzióra,de a gép nem lett jobb. :think:  :eek:  :omg:

Alaplapi driverek rendben fentvannak? Megpróbálhatod újrarakni őket...
Alaplap milyen hőmérsékleten "jár"? Megfelelő a légáramlat a ház belsejében?

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.