HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 11. 18:19

Idézet: Snekov - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 13:36

Üdv!

Nincs a házban egy ventillátor sem ez igaz, de nincs fent az oldala :think: . Zsúfoltnak biztosan nem az mert szép nagy és tágas! Akkor lehet bele kellene szerelni pár 12 cm ventit? A vga-nak, hogyan segítek, veszek rá egy normális hűtést?(sírjak vagy nevessek) :(  ;)  Ugyanez a chipset-re is gondolom, vagy csak fújatni kellene azt is ventivel? A ház olyan, hogy az oldalára is lehet felszerelni ventiket, lehet oda is kellene tenni? A hócipőm tele van ezzel a géppel! :(

Kösz a segítséget! :respect:

Ui.: Csak a chipset, és a ram passzív! A vga-n a hűtés az igen komoly kinézetű neutronágyúra hasonlító kütyü, és ipari méretű!! :D

Ha a vga-n combi hűtés van, akkor a chipset lehet még ludas sztem...a ház oldala meg nem jó nyitva (legalábbis nekem, akkor +10C-t ugrik a passzív VGA-m...igaz a háznak jó huzata van)
Szal raknék előre egy beszívó, hátra meg egy kifújó 12cm-es ventit és fel a ház oldalával!
Ettől függetlenül (ha még tuning sincs) sztem bírnia kéne úgyis ahogy van... :think:

#242 Felhasználó inaktív   noworries 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 11. 20:23

Remek. Pont egy X akták topikra volt szükségem. :-(
A következő a történet: a számitógépem elkezdett nem bootolni - pontosabban hol elindult, hol meg nem. 95% hogy memória baja van, mert az lett benne mostanában cserélve - de mivel elég öreg az alaplap, gondoltam, körbejárom a kérdést. Kipattintottam az elemet, megmértem rajta a feszültséget, 3.1V, remek.  Visszapattintottam. Na, azóta teljesen meghalt a gép. Ha bent van az elem, akkor induláskor a cédét piszkálja, félpercenként belerúg egyet. Ha nincs benne az elem, akkor nagyjából hasonlóan viselkedik, csak nincs cédérugdosás sem. Bios kisütéssel próbálkoztam, nem segitett. Halványlila gőzöm sincs, mi lehet a baja. Az alaplap egy meglehetősen öreg EPOX 8RDA3i deszka.

#243 Felhasználó inaktív   Snekov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 09:06

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 19:19

Ha a vga-n combi hűtés van, akkor a chipset lehet még ludas sztem...a ház oldala meg nem jó nyitva (legalábbis nekem, akkor +10C-t ugrik a passzív VGA-m...igaz a háznak jó huzata van)
Szal raknék előre egy beszívó, hátra meg egy kifújó 12cm-es ventit és fel a ház oldalával!
Ettől függetlenül (ha még tuning sincs) sztem bírnia kéne úgyis ahogy van... :think:

Akkor kipróbálom veszek bele előre + hátra és lehet az oldalára is teszek egy 12 cm ventit, mert az akkor legalább nyomja a levegőt a chipsetre. Remélem bejön! Kösz a segítséget! :up:  :respect:

Szerkesztette: Snekov 2007. 09. 12. 09:07 -kor

#244 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 18:24

Van egy bajom.
A laptop 20-40 perc működés után a TFT fehérré változi.
Gombokra nem reagál, tehát valami lefagyhat, nade ilyen sűrűn?
Az Everest ezt adta ki a hibákra.
Driver? Progihiba, valami más?

Kép
-----------------------------------------------------------------------------------

Kép

Kép

Szerkesztette: jojoando 2007. 09. 12. 19:19 -kor

#245 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 13. 06:14

Idézet: jojoando - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 19:24

Van egy bajom.
A laptop 20-40 perc működés után a TFT fehérré változi.
Gombokra nem reagál, tehát valami lefagyhat, nade ilyen sűrűn?
Az Everest ezt adta ki a hibákra.
Driver? Progihiba, valami más?

Kép
-----------------------------------------------------------------------------------

Kép

Kép

Általában a lapkakészlet forrasztása haldoklik. Nem túl gazdaságos javítani. Esetleg érdemes a cpu, hidak hűtése körül körbenézni, kipucolni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#246 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 13. 06:23

Idézet: noworries - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 21:23

Remek. Pont egy X akták topikra volt szükségem. :-(
A következő a történet: a számitógépem elkezdett nem bootolni - pontosabban hol elindult, hol meg nem. 95% hogy memória baja van, mert az lett benne mostanában cserélve - de mivel elég öreg az alaplap, gondoltam, körbejárom a kérdést. Kipattintottam az elemet, megmértem rajta a feszültséget, 3.1V, remek.  Visszapattintottam. Na, azóta teljesen meghalt a gép. Ha bent van az elem, akkor induláskor a cédét piszkálja, félpercenként belerúg egyet. Ha nincs benne az elem, akkor nagyjából hasonlóan viselkedik, csak nincs cédérugdosás sem. Bios kisütéssel próbálkoztam, nem segitett. Halványlila gőzöm sincs, mi lehet a baja. Az alaplap egy meglehetősen öreg EPOX 8RDA3i deszka.

"öreg" 8RDA3I :lol: Látom, más elképzeléseink vannak az időtállóságról, nekem pl. az első gépem 386-os alaplapja az, ami öreg (mellesleg kiválóan működik).
Az elemet mindig célszerű foglalatában kimérni, lévén az alaplap terhelést jelent az elem számára (noha összemérhető egy szarabb műszer belső ellenállásával).
BIOS kisütése alatt mit értesz? Az alaplapi tüskepár zárását, ugye?
Habár nekem is ilyen lap dohog az egyik gépemben, nem tudom megmondani, hogy BIOS összehullásakor keres-e automatikusan frissítést. Ezügyben körbe kell járnia  kezelésit és vagy flopira, vagy egy cd-r lemezre (ne RW legyen!) kipakolni egy BIOS képfájlt. Valószínűleg kifejezetten egy fjlnevet keres ilyenkor, ezt is ki kéne deríteni (kezelési talán leírja), .rom kiterjesztéssel.
A kondik milyen állapotban vannak, folyás, púp nincs rajtuk?

Szerkesztette: didyman 2007. 09. 13. 06:23 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#247 Felhasználó inaktív   noworries 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 13:12

Idézet: didyman - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 7:23

és vagy flopira, vagy egy cd-r lemezre (ne RW legyen!) kipakolni egy BIOS képfájlt. Valószínűleg kifejezetten egy fjlnevet keres ilyenkor, ezt is ki kéne deríteni (kezelési talán leírja), .rom kiterjesztéssel.

Ilyen képfájlt honnan lehetne szerezni? Az Epox oldaláról (http://www.epox.com....?ps=238&type=1) csak olyan anyagot tudok leszedni, mely egy .bin fájl és az awdflash.exe progi. Ez így együtt jó lehet?

A kondikat majd megnézem még otthon, de nem rémlik, hogy láttam volna bármi elváltozást a lapon.

Köszi,

#248 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 13:06

Na LoL! :reklamacio:

a délelőtt folyamán azt hittem agybajt kapok.
szitu a következő. a gép megy régóta, stabil meg minden (kitesztelve :]), eddig ok.
na mondom, 1-2 ventit leszerelek, úgyis jön a hűvös, oké. kivettem 2 ventit házból, meg a ram aktív hűtést is gondoltam átgumizom. eddig minden zsír.
na akkor gép összdug, táp felkapcs, power ON... ventik pörögnek... várom pittyenést, POST-ot, ááá semmi! :eek:
mondom mi a sz@r? na táp lekapcs, vissza, power on. ugyanaz...
na mondom, itt vmi nem OKés... gép kikap, szétszed, VGA kirak, berak, kábelek elleneőriz, hátha vmi meglazult, ok, újra bekapcs, SEMMI. :omg:

ááá vazz táp megadta magát?!

telefonok mennek sürgősségibe, kinél van egy 400+W-os márkás táp, háát ma senkinél max holnap... mondom jó, de akkor is zavar mi a rákos van!
táp kiszed, régi új kis letöltő gépbe berak, bekapcs, működik! HOPPÁ!! akkor mégsem táp a problémás... huh mondom na az babaxna ha CPU vagy méginkább alaplap adta meg magát....
de csak nem bírtam magammal, mondom EZ NEM LEHET... csak így hirtelen sanyi...
szépen újra összerak gép, kébelek szépen eligazít, mindent jól rádug...bekapcs...bippp, post, BIOS... :eek:

na lol mi van?! BIOSba be, mindent beállítok mert elemet is kiszedtem már, szóval dátum, settings minden vissza, szokásos tunig felállásba, F10 save & exit, resti megy minden.

na erre valakinek vmi 5let?! mi a bús pitsa volt itt a szitu kb. 1 órán keresztül!?
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#249 Felhasználó inaktív   paker 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 15. 19:14

Sziasztok!

Nekem olyan problémám lenne,hogy Xp telepítésénél annál a pontnál amikor ki lehet választani,hogy melyik particiora rakja a rendszert nem müködik a billentyüzetem(vagy lefagy a gép?).
Amúgy tökéletesen működik minden más esetben.Már próbáltam többféle billentyüzettel és Xp telepitölemezzel is,de mindig ugyanez a hiba.Nf7-s2-es lapom van 2,8-as sempronnal.
Én az alaplapra gyanakszom,esetleg bios beállitásra,amit tudtam ki is próbáltam,de ezzel ki is fogytam az ötletekböl.Ha valaki tud segitsen,légyszi!Köszönöm!

#250 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 01:42

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 14:06

na erre valakinek vmi 5let?! mi a bús pitsa volt itt a szitu kb. 1 órán keresztül!?

Ilyen már jópárszor megesett velem, valami érintkezési hiba, szétszedés összerakással valószínűleg megszűnt.

Egyébként ennél durvábbal találkoztam minap, adott gép, tökéletesen működik, aztán egyszercsak nem indult el többé se post se pittyegés, bios reset nem segít. Szétszedés - összerakás semmi. Aztán végül valaki javasolta, hogy a ramot tegyük át másik foglalatba -> láss csodát azonnal beindult és tökéletesen működött.

De nem is ezért jöttem ide, hanem beírom ide is a gondom:

Ez az egész hónapokra nyúlik vissza, eleinte hetente 1x max 2x lefagyott a netmegosztó/letöltő gép, néha ha rossz napja volt akkor volt, hogy egymás után gyorsan 2x. De semmi nagyobb probléma. Úgyhogy nem is foglalkoztam vele. Aztán kb 2 hete esett meg, hogy lefagyott, de újraindítás után újra lefagyott, hiába indítottam újra 5x 10x mindig fagyás. Itt kezdtem el hibát keresni, szépen szisztematikusan elkezdtem lecseréln mindent a gépben de a fagyás megmaradt. Míg végül az alaplapot is kicseréltem, utána úgy nézett ki a dolog, hogy nincs gond vagy három napot üzemelt fagyás nélkül már éppen készültem a másik alaplapot visszavinni garba, amikor hirtelen azzal is lefagyott. Na itt mondtam, hogy akkor hosszabb tesztelés szükséges. Ezen a héten szerdán volt ez az 1db fagyás azóta semmi, egészen ma azaz tegnap este 10-ig, amikor megint elkezdte, hogy lefagyott és újraindítás után megint és megint.

Most már nem tudok másra gondolni, létezhet, hogy vinyó miatt fagy a gép? Mert ugye már minden egyebet lecseréltem korábban. Valami olyasmira gondolok, hogy ha bizonyos szektorokba akar írni vagy olvasni akkor megfekteti a gépet, nem tudom ez mennyire lehetséges.

Azért is gondolok hdd-re mert csináltam egy kis próbát most éppen letöltés ment, próbából azt csináltam, hogy fogtam a letöltést és átállítottam, hogy egy másik hdd-re mentse, és azóta nem fagyott le. Persze lehet totál véletlen is a dolog, de másra már nem tudok gondolni.

Szerkesztette: Mumia 2007. 09. 16. 01:50 -kor

#251 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 02:24

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 1:42

Ilyen már jópárszor megesett velem, valami érintkezési hiba, szétszedés összerakással valószínűleg megszűnt.

Egyébként ennél durvábbal találkoztam minap, adott gép, tökéletesen működik, aztán egyszercsak nem indult el többé se post se pittyegés, bios reset nem segít. Szétszedés - összerakás semmi. Aztán végül valaki javasolta, hogy a ramot tegyük át másik foglalatba -> láss csodát azonnal beindult és tökéletesen működött.

De nem is ezért jöttem ide, hanem beírom ide is a gondom:

Ez az egész hónapokra nyúlik vissza, eleinte hetente 1x max 2x lefagyott a netmegosztó/letöltő gép, néha ha rossz napja volt akkor volt, hogy egymás után gyorsan 2x. De semmi nagyobb probléma. Úgyhogy nem is foglalkoztam vele. Aztán kb 2 hete esett meg, hogy lefagyott, de újraindítás után újra lefagyott, hiába indítottam újra 5x 10x mindig fagyás. Itt kezdtem el hibát keresni, szépen szisztematikusan elkezdtem lecseréln mindent a gépben de a fagyás megmaradt. Míg végül az alaplapot is kicseréltem, utána úgy nézett ki a dolog, hogy nincs gond vagy három napot üzemelt fagyás nélkül már éppen készültem a másik alaplapot visszavinni garba, amikor hirtelen azzal is lefagyott. Na itt mondtam, hogy akkor hosszabb tesztelés szükséges. Ezen a héten szerdán volt ez az 1db fagyás azóta semmi, egészen ma azaz tegnap este 10-ig, amikor megint elkezdte, hogy lefagyott és újraindítás után megint és megint.

Most már nem tudok másra gondolni, létezhet, hogy vinyó miatt fagy a gép? Mert ugye már minden egyebet lecseréltem korábban. Valami olyasmira gondolok, hogy ha bizonyos szektorokba akar írni vagy olvasni akkor megfekteti a gépet, nem tudom ez mennyire lehetséges.

Azért is gondolok hdd-re mert csináltam egy kis próbát most éppen letöltés ment, próbából azt csináltam, hogy fogtam a letöltést és átállítottam, hogy egy másik hdd-re mentse, és azóta nem fagyott le. Persze lehet totál véletlen is a dolog, de másra már nem tudok gondolni.

Lehetséges persze a HDD... ha tudod akkor particionáld/formázd újra adatmentés után. Gondolom nem valami új és elég sokat futott HDD már, mert mint irtad letöltő gép, az meg kvázi folyamatos üzem és fejmozgás stb. Könnyen lehet logikai hiba is, amit általában egy ilyen "frissítés" helyre hoz.

Én elsőre is RAM vagy HDD hibára gyanakodtam volna, ugyanis általában ezek szoktak ilyen random ritkán előforduló fagyást okozni. Mindenképp valami adatprobléma.

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 09. 16. 02:24 -kor

#252 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 09:07

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 3:24

Lehetséges persze a HDD... ha tudod akkor particionáld/formázd újra adatmentés után. Gondolom nem valami új és elég sokat futott HDD már, mert mint irtad letöltő gép, az meg kvázi folyamatos üzem és fejmozgás stb. Könnyen lehet logikai hiba is, amit általában egy ilyen "frissítés" helyre hoz.

Én elsőre is RAM vagy HDD hibára gyanakodtam volna, ugyanis általában ezek szoktak ilyen random ritkán előforduló fagyást okozni. Mindenképp valami adatprobléma.

Nem olyan régi azért, fél éves kb, de majd megpróbálom újraformáztatni. Valami javaslat, hogy mivel csináljam? 500gigás 1 partícióval az is lehet, hogy a túl nagy partíció okoz valami gondot  :think:

#253 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 12:23

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 9:07

Nem olyan régi azért, fél éves kb, de majd megpróbálom újraformáztatni. Valami javaslat, hogy mivel csináljam? 500gigás 1 partícióval az is lehet, hogy a túl nagy partíció okoz valami gondot  :think:

Windows telepítő elég... az a lényeg töröld le a régit csontig, aztán új partició és sima formázás (nem quick).
Eltart majd jó sokáig, de megéri.

Ha SP2-őd, vagy Vista van akkor igazán nem lehet gond ekkora partició.

Szerkesztette: ThomasS31 2007. 09. 16. 12:25 -kor

#254 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 18:00

gép:

e2140 + gigabyte p35 lap + 2gb ram + 8800 gts + 550 W chieftec.

kb 20x kell megpróbálni bekapcsolni, hogy elinduljon, ha viszont elindul, minden fasza. 12 órán keresztűl ment stressz teszt, semmi.

újraindítás is jó. sőt. ha kikapcsolom, és újra bekapacsolom, akkor is jó. viszont ha mondjuk 10 perce kinyomom ,és be akarom kapcsolni, nem jó.

volt cserélve: táp, vga, memó, a házból is ki lett véve.

ez mi lehet?  :think:  mondjuk nem sok választási lehetőség maradt :D én az alaplapra tippelek.
JóSebesség

#255 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 18:34

Bekapcsoló gomb?  :Đ

#256 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 20:43

volt próbálva más házban is, elöszőr én is azt hittem. ami érdekes, hogy ilyenkor felpörögnek a ventik, de 5 mp után leáll. aztán újra felpörög, leáll.. és így tovább, addig, amíg nem kapcsolom ki hátul a tápot.
JóSebesség

#257 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 23:03

Gigabyte FAQ-bol:

Q: System can't boot up sometimes.

A: Please update the latest version BIOS to solve this problem.

Q: Why system takes much longer time to boot up after updating new BIOS?

A: The new version BIOS is equipped with a peripherals detection function (B.B.S.). The function would auto-detect all bootable devices that connected to the computer and then list them in the menu for user to manage the booting order. Therefore the system would take longer time to boot up for this function compared with pervious version, which fixedly list all possible devices (ex. FDD, HDD01, CDROM, and etc.) in the menu. However, it is still a bit unusual that the boot takes more than 1 minute. We surmise that this might be because a certain device does not respond to BIOS detection. To examine whether the problems are caused by B.B.S., you could remove all external devices from ports such as USB, LPT, and COM and leave HDD in your computer. Then the boot is supposed to take much less time. Later on, you could reinstall these devices one by one and check whether it is one device’s failure to respond to BIOS detection that makes the boot take more than 1 minute. Thanks

Q: After enabling both “CPU Smart Fan” and “CPU Fan Fail Warning” options in bios, on reboots why will the system sometimes starts beeping?

A: If “CPU Smart Fan” is enabled, the CPU fan speed will spin according to the CPU’s tempreature (The higher the tempreature, the faster the speed and vice-versa). In the meantime if “CPU Fan Fail Warning” is also enabled, the speaker/buzzer on the PC’s chassis will start beeping when the CPU Fan is spnning at a low speed or come to halt because of low cpu tempreature due to the “CPU Smart Fan” technology. To avoid this from happening, it is recommanded to first disable “CPU Fan Fail Warning” option and then enable “CPU Smart Fan” option.

#258 Felhasználó inaktív   mérges béka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 10:27

sziasztok,

adott gép, kb 1 hónapos minden:
Asus M2n-mx
x2 3600+
2*512/800 Samu RAM
MSI 2600pro
Zalman 360w táp

úgy 2 hete elkezdett újraindulgatni, teszteltem memtesttel, a hiba úgy nézett ki, hogy ha nem volt benn a VGA, csak alaplapiról ment, akkor dual channelben hibát jelzett, ha csak 1 memo volt benn akkor 1-2 kör alatt nem hibázott
ha benn volt a VGA akkor már 1 memóval is hibázott viszonylag gyorsan, a VGA -t kipróbáltam másik gépben is, semmi baja nincs, gondoltam alaplap, valószínű a tápellátás részen valami, mert a VGA nagyobb terhelést jelent ugye
elvittem a lapot szervízbe, garis (Mistral, én hülye ) 1 hét után visszakaptam hogy tökéletesen megy, fasza, hazaviszem, a gép bekapcsolás után pár másodperccel automatikusan kikapcsol(venti bedugva, az nem lehet baj)
kipróbáltam másik táppal, azzal is ugyanezt csinálja, a két memót felváltva minden slotban kipróbáltam, így az se valószínű, minden újra szétszedtem és összeraktam, helyzet változatlan
marad az alaplap továbbra is illetve a processzor talán, szerintem
szerintetek mivel lehet a gond ?

#259 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 14:55

Hát...szerintem:
-VGA vagy VGA slot nem valószínű, mert mindkettővel hibázik, különben is működött a másik gépben
- mindkét RAM is lehet, rossz, de ennek is kisebb a valószínűsége, mint annak, hogy
rossz az alaplap

a frusztrál szervíz véleménye ...hm..
ott annyi az esélyed a garis cserére, mint nekem az idei Mr Univerzum címre 

#260 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 15:53

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 13:55

Hát...szerintem:
-VGA vagy VGA slot nem valószínű, mert mindkettővel hibázik, különben is működött a másik gépben
- mindkét RAM is lehet, rossz, de ennek is kisebb a valószínűsége, mint annak, hogy
rossz az alaplap

a frusztrál szervíz véleménye ...hm..
ott annyi az esélyed a garis cserére, mint nekem az idei Mr Univerzum címre 

Nagyon jó! Nagyon jó!.
Ugyanez az alaplap mint az előttem lévő problémás barátomnak:
ASUS M2N-MX!
VGA: 7900GS, RAM 2x512 Seitec 667 ddr2, proci 3800+ A64 X2.
Kicsit több mint 1 hónapja van meg, kb 1 hónapig jól ment, elmúlt 2 hétben újraindult 2-3x.
Mondom jo.
Elmúlt 2 napban (ma és tegnap) totál behalt. Minden játékból kivág, ha egyáltalán eljutok odáig, memtest MINDÍG más memóriacímen hibázik.
Teszem azt, 12-t hibázik egy körben, a másikban 20at, de ilyen memóriacímekkel:
896.8  982.7  1000.8  962.7  938.8  980.8  980.7  968.7  944.8  818.8 
Köv tesztnél:
904.8  914.8  962.8  980.8  980.7  982.8  1020.8  798.8  916.8  838.7

Ezek valós adatok, lefotóztam. Természetesen a memóriaterületre vonatkoznak, Megabájt-ra értendő..
Nagyon érdekesnek találom hogy a legtöbb hibás cím az 900mega fölött van, és minden tesztnél csak egy darab hibás rész van 70 mega körül az első memóriánál...

Gép újraindulgat , játékoknál kivág, 3dmark2001 közli hogy nincs feltelepítve a dx8.1 azért nem indul el, amikor reggel még ment meg ilyenek  :mad:
Kicseréltem a memóriákat a slotban, duálban mennek 1024mb.
Nem tudom mit csináljak, a memó nem hinném hogy hirtelen meghibásodott...alaplap??
Mit csináljak? ez nagyon nem jó így... :confused:  :omg:
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15