HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   GoGeta 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 26. 16:54

Hello!tudtok nekem segíteni?? néha olyan van az USB-val mintha kihuznám pedig nem is , mert van egy egerem ami USB-s és néha nem működik , ha kihúzom majd vissza akkor jo lesz.
egér driver fennt van és a legujabb chipsetdriver is ( a hivatalos oldalról) most tesztelem azzal ami a cd-n van :think:
ASUS P5B; C2D E4400;2*1gb Corsair xms2 800; Zotac 8800 GTS 320mb; Hitachi 300gb; ASUS 450W

#342 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 26. 17:25

Idézet: topeti - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 12:55

http://www.pchell.co...beepcodes.shtml

http://www.computerhope.com/beep.htm

http://www.amptron.c....beepcodes.html

Vagy rosszul érintkezik a VGA (nincs jól a kártya a slotban, vagy kezd meghalni).
Ez csak egy tipp, de a csipogásokból erre következtetek.
Nézd meg a BIOS tipusát, ugy egyszerűbb beazonosítani a csipogást.

:respect:
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#343 Felhasználó inaktív   GoGeta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 22:24

ja és valami 10 hibakóddal látja el az eszközkezelőbe
ASUS P5B; C2D E4400;2*1gb Corsair xms2 800; Zotac 8800 GTS 320mb; Hitachi 300gb; ASUS 450W

#344 Felhasználó inaktív   Soundscape 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 22:38

Sziasztok!

Nekem is volna egy X-aktaféleség... Adott egy Abit KN9 Ultra lappal és A64 3800+ procival szerelt rendszer.Memóriát pakoltunk még bele, az eddigi 2x512 mega helyett 2x1 giga lett. És itt kezdődött a gond, mert fagy, van amikor játék közben, van amikor a win se tölt be... A memória mindkét esetben Kingmax, 800 MHz-es DDR2, tehát azt se lehet mondani, hogy ezt a típust nem kezeli. Külön-külön jók a modulok, együtt nem megy :reklamacio: Vagy legalábbis csak fagyósan. Táp tutira elég és jó (350W-os Chieftec). A rendszer nincs húzva.

Valakinek ötlet?

#345 Felhasználó inaktív   kpista64 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 13:10

Szervusztok!

Segítséget kérek Tőletek, hátha valaki találkozott már ilyen jelenséggel, üzenettel...

Pár hónapja újratelepítettem a gépet (a memóriát 256-ról 2x256-ra növeltem), és egészen tegnap előttig hibátlanul (se lefagyás, se akadás, semmi rendellenesség) ment a gép.
Pár napja nem indul. A gépem bekapcsolás után a nem hajlandó a winchesterről bootolni, hanem végig keresgéli a benne lévő összes DVD, floppy meghajtót, majd a következő üzenet jön:

Hiányzó NTLDR
Újraindítás: Ctrl + Alt + Del

És újraindítás után is ugyanez az üzenet jön.

A BIOS-ban Pri Master helyen az a HDD, amelyen az XP van, nem látszik: Not installed van.

Mi a fene baja van szerintetek? :think:
A HDD halt meg?
Vagy az alaplap? Tavaly pár kondenzátort cseréltek rajta, azóta jól ment.
Vagy az IDE kábel?

Köszönöm, ha tudtok segíteni!

Üdv.: kpista

#346 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 09:03

Hali!

Az elmúlt néhány napban összevissza kifagy vagy újraindul a gépem. Csak egyszer volt kékképernyő, azon kívűl semmi hibajelentést nem találtam.
Pl 3dmark06 lefut rajta, hibát nem látok közben, aztán az eredményhírdetésbe belefagy...hőfokok rendben,
Ja, valami scenet akartam futtatni először , mikor újraindult.
Ja kép a kék-ről..
Előre is köszi

Szerk: Most pl. lefutott a demó.. Amúgy húzva van picit a gép, proci 2530mhz, ram460.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1193645003.jpg

Szerkesztette: Tanuló 2007. 10. 29. 09:47 -kor

Tévedni emberi dolog, de isteni érzés..

#347 Felhasználó inaktív   GoGeta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 22:09

Idézet: Tanuló - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 9:03

Hali!

Az elmúlt néhány napban összevissza kifagy vagy újraindul a gépem. Csak egyszer volt kékképernyő, azon kívűl semmi hibajelentést nem találtam.
Pl 3dmark06 lefut rajta, hibát nem látok közben, aztán az eredményhírdetésbe belefagy...hőfokok rendben,
Ja, valami scenet akartam futtatni először , mikor újraindult.
Ja kép a kék-ről..
Előre is köszi

Szerk: Most pl. lefutott a demó.. Amúgy húzva van picit a gép, proci 2530mhz, ram460.

szerintem vedd vissza a tuningot és ugy probáld meg

#348 Felhasználó inaktív   GoGeta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 22:13

Idézet: kpista64 - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 13:10

Szervusztok!

Segítséget kérek Tőletek, hátha valaki találkozott már ilyen jelenséggel, üzenettel...

Pár hónapja újratelepítettem a gépet (a memóriát 256-ról 2x256-ra növeltem), és egészen tegnap előttig hibátlanul (se lefagyás, se akadás, semmi rendellenesség) ment a gép.
Pár napja nem indul. A gépem bekapcsolás után a nem hajlandó a winchesterről bootolni, hanem végig keresgéli a benne lévő összes DVD, floppy meghajtót, majd a következő üzenet jön:

Hiányzó NTLDR
Újraindítás: Ctrl + Alt + Del

És újraindítás után is ugyanez az üzenet jön.

A BIOS-ban Pri Master helyen az a HDD, amelyen az XP van, nem látszik: Not installed van.

Mi a fene baja van szerintetek? :think:
A HDD halt meg?
Vagy az alaplap? Tavaly pár kondenzátort cseréltek rajta, azóta jól ment.
Vagy az IDE kábel?

Köszönöm, ha tudtok segíteni!

Üdv.: kpista

lehet hogy találkoztam  :)  pl én is faszán felrakom a windows-t és miután ujraindul a gép nem hajlandó továbblépni a telepítésnél.  :confused: szóval lefagy... én speciel a hdd-t kizártam h rossz mert egy 100%működővel is ugyan ez a helyzet!szal no ötlet :s
többiek???

#349 Felhasználó inaktív   bladerunner303 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 12:13

Sziasztok!
Volna egy problémám:

Nem régen vásároltam egy új gépet és nem futnak rajta a kedvenc EA.sports-os játékaim, általában hiba üzenet nélkül kilépnek az asztalra, amikor grafikailag megterhelő dolgot kéne véghez vinni. (Általában foci meccsekről beszélek :)  )

Sem a FIFA 2000; 2002, sem a Total Club Manager 2003 nem műkszik.
A szintén EA-s Football Manager - The F.A. Premier League 2001 nagyjából megy, elindul a meccs, de nagyon gyakran lefagy vagy kilép (akár a menüből is)

Viszont a szintén EA-s F1 Challenge-em simán megy gond nélkül.
Más fejlesztésű progiknál még nem jött elő a hiba.

A gép a következő paraméterekkel bír:
Windows XP Professional, Szervizcsomag 2
Intel Celeron 2.80GHz
510MB RAM
Page File: 273MB used, 976MB available
DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
NVIDIA GeForce 6200 256 mb

Újra telepítés nem segít, a programok a régi gépen futottak, hibát egyenlőre sehol nem találtam.

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv
Bladerunner

#350 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 15:56

Te jó ég mennyi problémás gép van:S
Memtest86ot futtassátok (cdrom bootolva, le kell tölteni, 1-2 mega, kiírjátok cd-re, utána arról bootoltok, pár órán keresztül futtatjátok, ha van 1-2 memóriahiba, attól még mehet talán normálisan a gép, de ha ömlesztve van egy csomó, az már probléma...).
Általában memóriával van a legtöbb baj, van hogy slotokban lévő csere megoldja a problémát, ráadásul elég sűrűn..
Ha bizonyos játékok fagynak le, annak valószínűleg az az oka, hogy a gép hibás, de néhány játék nem olyan memóriafüggő pl, és nem jelentkezik a probléma.
Pl nekem anno órákon át ment a most wanted, de a cs 1.6 vagy a source 2 perc múlva karikásra fagyasztotta az egészet sercegő hangok kíséretében.. megcseréltem a slotban a ramokat, és már mentek is (általában a 2 oldalas ddr dramokkal kemény problémák vannak, szal érdemes kerülni...)!
CMOS Clear segíthet, ha nem indul be a gép, vagy csak simán az, hogy nyomja az ember a billentyűn az insertet, amikor bekapcsolja a gépet, majd pár másodperccel rá elengedheti (nem fontos!), és akkor lehet beindul. Általában ha nem megy, akkor érdemes már cmos cleart nyomni.
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#351 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 18:10

Idézet: Waveson - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 16:56

Te jó ég mennyi problémás gép van:S
Memtest86ot futtassátok (cdrom bootolva, le kell tölteni, 1-2 mega, kiírjátok cd-re, utána arról bootoltok, pár órán keresztül futtatjátok, ha van 1-2 memóriahiba, attól még mehet talán normálisan a gép, de ha ömlesztve van egy csomó, az már probléma...).
Általában memóriával van a legtöbb baj, van hogy slotokban lévő csere megoldja a problémát, ráadásul elég sűrűn..
Ha bizonyos játékok fagynak le, annak valószínűleg az az oka, hogy a gép hibás, de néhány játék nem olyan memóriafüggő pl, és nem jelentkezik a probléma.
Pl nekem anno órákon át ment a most wanted, de a cs 1.6 vagy a source 2 perc múlva karikásra fagyasztotta az egészet sercegő hangok kíséretében.. megcseréltem a slotban a ramokat, és már mentek is (általában a 2 oldalas ddr dramokkal kemény problémák vannak, szal érdemes kerülni...)!
CMOS Clear segíthet, ha nem indul be a gép, vagy csak simán az, hogy nyomja az ember a billentyűn az insertet, amikor bekapcsolja a gépet, majd pár másodperccel rá elengedheti (nem fontos!), és akkor lehet beindul. Általában ha nem megy, akkor érdemes már cmos cleart nyomni.

Akkor ezek szerint ha a Memtmióta est 13 óra hosszányi futtatás után 1 hibát talált akkor ne vigyem vissza a RAM-ot gariba? Az a baj, hogy megvannak az új memóriáim azóta van egy csomó CRC hibás fájlom szóval nem túl jol használható így a gép.

Szerkesztette: cs0nt1ka 2007. 11. 04. 18:11 -kor

| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#352 Felhasználó inaktív   HasCrashed 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 03:43

Sziasztok!
Problémám a következő: 2 hetes gépem lefagyogat, újraindulgat, pl telepítés közben, program indításánál, boot-olásnál, meg ilyenek... gondoltam memó hiba, de memtest 1,5 órán át nem talált hibát. Izzasztottam a gépet más progikkal is, de semmi komoly hiba nem volt.
A legborzasztóbb és legfájdalmasabb azonban az hogy kedvelt programom, az acronis true image nem képes boot-olni cd-ről, azaz csak a  10-es verzió safe mod-jában (ami meg nem tud dvd-ről beolvasni visszaállításnál) - xp-ről indítva a visszaállítást a megfelelő lépésnél szintén újra kéne induljon betöltve magát a memóba, de akkor is lefagy. Hiren's.BootCD.9.3 szintén nem működik boot cd-ről, bár ezt  most használtam elősször, valami sys fileok nem töltődnek be (?)
Amúgy minden ok a géppel, bírja a game-t, normál használatnál nincs problémája, ha már fut valamilyen program azzal nincs gond.

Tanácstalan vagyok, segítsetek pls!

m2n-mx alaplap, amd dual 64-es proci, x1550 videokari, 1GBRam kingmax

#353 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 22:45

Idézet: HasCrashed - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 4:43

Sziasztok!
Problémám a következő: 2 hetes gépem lefagyogat, újraindulgat, pl telepítés közben, program indításánál, boot-olásnál, meg ilyenek... gondoltam memó hiba, de memtest 1,5 órán át nem talált hibát. Izzasztottam a gépet más progikkal is, de semmi komoly hiba nem volt.
A legborzasztóbb és legfájdalmasabb azonban az hogy kedvelt programom, az acronis true image nem képes boot-olni cd-ről, azaz csak a  10-es verzió safe mod-jában (ami meg nem tud dvd-ről beolvasni visszaállításnál) - xp-ről indítva a visszaállítást a megfelelő lépésnél szintén újra kéne induljon betöltve magát a memóba, de akkor is lefagy. Hiren's.BootCD.9.3 szintén nem működik boot cd-ről, bár ezt  most használtam elősször, valami sys fileok nem töltődnek be (?)
Amúgy minden ok a géppel, bírja a game-t, normál használatnál nincs problémája, ha már fut valamilyen program azzal nincs gond.

A Memtest-nél a másfél óra futásidő az elég kevés. Nekem az egyik RAM modulomnál kb. 11 óra futás után talált két hibát.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#354 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 08:48

Idézet: HasCrashed - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 3:43

Sziasztok!

Egyenként ki kelene cserélgetni a főbb alkatrészeket
kölcsönkért vagy tartalék cuccokra.
Elsőnek pl a DVD írót.
Aztán mem modul.
stb. 
Akkor ki lehetne zárni néhány dolgot, mert most még 
sötétben tapogatózol.

#355 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 22:53

Adott két egyforma gép.
Celeron 2,4 ; 256Mb ram,40 gb hdd, s3 prosavage integrált vga, win xp
Az alaplap: shuttle MV43V
Via VT8751 chipset.
A gond:
mindkettőnél gondok vannak az egérrel.
Van hogy pár másodpercre kialszik az egér, tehát nem reagál bármerre is mozgatom.
És van, hogy teljesen meghal az egér, csak a restart segít. optikai egér, kialszik a piros fény néhány pillanatra, de van hogy teljesen.
Több egérrel próbálkoztam már, cserélgettem, vettem újat, rádugtam a ps2-es portra,
gépet is újratelepítettem (vinyot cseréltem, és felraktam egy friss xp-t) de továbbra is csinálja.
Egyikben nemrég volt tápcsere.
Bármi ötlet, hogy mitől lehet?

Szerkesztette: sbazsi 2007. 11. 08. 23:04 -kor

Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#356 Felhasználó inaktív   Szentus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 14:49

Sziasztok

A problémám a következőm: egyik napról a másikra nem indult el a gépem. Ill. elindul, felbőgnek a ventillátorok, kigyulladnak a külső ledek, csak azt az isteni pittyenést nem hallom, ami utána elkezd betöltődni a bios és továbbtovább, de még a monitor se kapcsolódik még be.

#357 Felhasználó inaktív   HasCrashed 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 22:32

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 8:48

Egyenként ki kelene cserélgetni a főbb alkatrészeket
kölcsönkért vagy tartalék cuccokra.
Elsőnek pl a DVD írót.
Aztán mem modul.
stb. 
Akkor ki lehetne zárni néhány dolgot, mert most még 
sötétben tapogatózol.

Köszike. Erre egyelőre nincs lehetőségem, de lehet nem is kell... a problémák nagy része egyszerűen megszűnt önmagától, azaz csináltam egy új XP-OS-t, és az egyetlen probléma ami maradt az Acronis boot hibája, erről meg olvastam olyat hogy nem szereti az AMD dual procikat - vagy fordítva.
(teszteltem még vistával is, friss os-nél az első 10-15 bootolásnál lefagyogat, aztán nem :) erre varrjatok gombot!)
thx all, egyelőre megleszek! :)

#358 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 12:38

Idézet: Szentus - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 15:49

Sziasztok

A problémám a következőm: egyik napról a másikra nem indult el a gépem. Ill. elindul, felbőgnek a ventillátorok, kigyulladnak a külső ledek, csak azt az isteni pittyenést nem hallom, ami utána elkezd betöltődni a bios és továbbtovább, de még a monitor se kapcsolódik még be.

Lehet, hogy lehalt az alaplap es/vagy a tap egy aga.  Alaplap/tap tipusa?
May the bastard rest in pieces ;)

#359 Felhasználó inaktív   ertim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 16:30

Sziasztok!

Valaki le tudja nekem írni a bios frissítést hogyan kell csinálni? Köszi  :confused:

#360 Felhasználó inaktív   winterss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 13. 16:47

Hello!
Az alábbiakban kérnék segítséget: Játékok inditásakor vagy pedig ha bejön 10 perc múlva kék halál az "IRQL IS NOT LESS OR EQUAL" figyelmeztetéssel. 1 GB 1066 Mhz Kingmax DDR2 ramom van a fekete slotba 800Mhz-en, mertha feljebb veszem lefagy.
Ha bármilyen ötletetek van, lécci írjatok! Előre is köszönöm!
Intel Core 2 Duo 2.3 Ghz E6550, Asus P5KC, 1 GB Kingmax 1066Mhz DDR2, Nvidia 8600GT, Asus 450W, LC Power case

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.