egér driver fennt van és a legujabb chipsetdriver is ( a hivatalos oldalról) most tesztelem azzal ami a cd-n van
Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2007. 10. 26. 16:54
egér driver fennt van és a legujabb chipsetdriver is ( a hivatalos oldalról) most tesztelem azzal ami a cd-n van
Elküldve: 2007. 10. 26. 17:25
Idézet: topeti - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 12:55
http://www.computerhope.com/beep.htm
http://www.amptron.c....beepcodes.html
Vagy rosszul érintkezik a VGA (nincs jól a kártya a slotban, vagy kezd meghalni).
Ez csak egy tipp, de a csipogásokból erre következtetek.
Nézd meg a BIOS tipusát, ugy egyszerűbb beazonosítani a csipogást.
Elküldve: 2007. 10. 26. 22:24
Elküldve: 2007. 10. 27. 22:38
Nekem is volna egy X-aktaféleség... Adott egy Abit KN9 Ultra lappal és A64 3800+ procival szerelt rendszer.Memóriát pakoltunk még bele, az eddigi 2x512 mega helyett 2x1 giga lett. És itt kezdődött a gond, mert fagy, van amikor játék közben, van amikor a win se tölt be... A memória mindkét esetben Kingmax, 800 MHz-es DDR2, tehát azt se lehet mondani, hogy ezt a típust nem kezeli. Külön-külön jók a modulok, együtt nem megy
Valakinek ötlet?
Elküldve: 2007. 10. 28. 13:10
Segítséget kérek Tőletek, hátha valaki találkozott már ilyen jelenséggel, üzenettel...
Pár hónapja újratelepítettem a gépet (a memóriát 256-ról 2x256-ra növeltem), és egészen tegnap előttig hibátlanul (se lefagyás, se akadás, semmi rendellenesség) ment a gép.
Pár napja nem indul. A gépem bekapcsolás után a nem hajlandó a winchesterről bootolni, hanem végig keresgéli a benne lévő összes DVD, floppy meghajtót, majd a következő üzenet jön:
Hiányzó NTLDR
Újraindítás: Ctrl + Alt + Del
És újraindítás után is ugyanez az üzenet jön.
A BIOS-ban Pri Master helyen az a HDD, amelyen az XP van, nem látszik: Not installed van.
Mi a fene baja van szerintetek?
A HDD halt meg?
Vagy az alaplap? Tavaly pár kondenzátort cseréltek rajta, azóta jól ment.
Vagy az IDE kábel?
Köszönöm, ha tudtok segíteni!
Üdv.: kpista
Elküldve: 2007. 10. 29. 09:03
Az elmúlt néhány napban összevissza kifagy vagy újraindul a gépem. Csak egyszer volt kékképernyő, azon kívűl semmi hibajelentést nem találtam.
Pl 3dmark06 lefut rajta, hibát nem látok közben, aztán az eredményhírdetésbe belefagy...hőfokok rendben,
Ja, valami scenet akartam futtatni először , mikor újraindult.
Ja kép a kék-ről..
Előre is köszi
Szerk: Most pl. lefutott a demó.. Amúgy húzva van picit a gép, proci 2530mhz, ram460.
Csatolt képek:
Szerkesztette: Tanuló 2007. 10. 29. 09:47 -kor
Elküldve: 2007. 10. 29. 22:09
Idézet: Tanuló - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 9:03
Az elmúlt néhány napban összevissza kifagy vagy újraindul a gépem. Csak egyszer volt kékképernyő, azon kívűl semmi hibajelentést nem találtam.
Pl 3dmark06 lefut rajta, hibát nem látok közben, aztán az eredményhírdetésbe belefagy...hőfokok rendben,
Ja, valami scenet akartam futtatni először , mikor újraindult.
Ja kép a kék-ről..
Előre is köszi
Szerk: Most pl. lefutott a demó.. Amúgy húzva van picit a gép, proci 2530mhz, ram460.
szerintem vedd vissza a tuningot és ugy probáld meg
Elküldve: 2007. 10. 29. 22:13
Idézet: kpista64 - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 13:10
Segítséget kérek Tőletek, hátha valaki találkozott már ilyen jelenséggel, üzenettel...
Pár hónapja újratelepítettem a gépet (a memóriát 256-ról 2x256-ra növeltem), és egészen tegnap előttig hibátlanul (se lefagyás, se akadás, semmi rendellenesség) ment a gép.
Pár napja nem indul. A gépem bekapcsolás után a nem hajlandó a winchesterről bootolni, hanem végig keresgéli a benne lévő összes DVD, floppy meghajtót, majd a következő üzenet jön:
Hiányzó NTLDR
Újraindítás: Ctrl + Alt + Del
És újraindítás után is ugyanez az üzenet jön.
A BIOS-ban Pri Master helyen az a HDD, amelyen az XP van, nem látszik: Not installed van.
Mi a fene baja van szerintetek?
A HDD halt meg?
Vagy az alaplap? Tavaly pár kondenzátort cseréltek rajta, azóta jól ment.
Vagy az IDE kábel?
Köszönöm, ha tudtok segíteni!
Üdv.: kpista
lehet hogy találkoztam
többiek???
Elküldve: 2007. 11. 04. 12:13
Volna egy problémám:
Nem régen vásároltam egy új gépet és nem futnak rajta a kedvenc EA.sports-os játékaim, általában hiba üzenet nélkül kilépnek az asztalra, amikor grafikailag megterhelő dolgot kéne véghez vinni. (Általában foci meccsekről beszélek
Sem a FIFA 2000; 2002, sem a Total Club Manager 2003 nem műkszik.
A szintén EA-s Football Manager - The F.A. Premier League 2001 nagyjából megy, elindul a meccs, de nagyon gyakran lefagy vagy kilép (akár a menüből is)
Viszont a szintén EA-s F1 Challenge-em simán megy gond nélkül.
Más fejlesztésű progiknál még nem jött elő a hiba.
A gép a következő paraméterekkel bír:
Windows XP Professional, Szervizcsomag 2
Intel Celeron 2.80GHz
510MB RAM
Page File: 273MB used, 976MB available
DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
NVIDIA GeForce 6200 256 mb
Újra telepítés nem segít, a programok a régi gépen futottak, hibát egyenlőre sehol nem találtam.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv
Bladerunner
Elküldve: 2007. 11. 04. 15:56
Memtest86ot futtassátok (cdrom bootolva, le kell tölteni, 1-2 mega, kiírjátok cd-re, utána arról bootoltok, pár órán keresztül futtatjátok, ha van 1-2 memóriahiba, attól még mehet talán normálisan a gép, de ha ömlesztve van egy csomó, az már probléma...).
Általában memóriával van a legtöbb baj, van hogy slotokban lévő csere megoldja a problémát, ráadásul elég sűrűn..
Ha bizonyos játékok fagynak le, annak valószínűleg az az oka, hogy a gép hibás, de néhány játék nem olyan memóriafüggő pl, és nem jelentkezik a probléma.
Pl nekem anno órákon át ment a most wanted, de a cs 1.6 vagy a source 2 perc múlva karikásra fagyasztotta az egészet sercegő hangok kíséretében.. megcseréltem a slotban a ramokat, és már mentek is (általában a 2 oldalas ddr dramokkal kemény problémák vannak, szal érdemes kerülni...)!
CMOS Clear segíthet, ha nem indul be a gép, vagy csak simán az, hogy nyomja az ember a billentyűn az insertet, amikor bekapcsolja a gépet, majd pár másodperccel rá elengedheti (nem fontos!), és akkor lehet beindul. Általában ha nem megy, akkor érdemes már cmos cleart nyomni.
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram
Elküldve: 2007. 11. 04. 18:10
Idézet: Waveson - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 16:56
Memtest86ot futtassátok (cdrom bootolva, le kell tölteni, 1-2 mega, kiírjátok cd-re, utána arról bootoltok, pár órán keresztül futtatjátok, ha van 1-2 memóriahiba, attól még mehet talán normálisan a gép, de ha ömlesztve van egy csomó, az már probléma...).
Általában memóriával van a legtöbb baj, van hogy slotokban lévő csere megoldja a problémát, ráadásul elég sűrűn..
Ha bizonyos játékok fagynak le, annak valószínűleg az az oka, hogy a gép hibás, de néhány játék nem olyan memóriafüggő pl, és nem jelentkezik a probléma.
Pl nekem anno órákon át ment a most wanted, de a cs 1.6 vagy a source 2 perc múlva karikásra fagyasztotta az egészet sercegő hangok kíséretében.. megcseréltem a slotban a ramokat, és már mentek is (általában a 2 oldalas ddr dramokkal kemény problémák vannak, szal érdemes kerülni...)!
CMOS Clear segíthet, ha nem indul be a gép, vagy csak simán az, hogy nyomja az ember a billentyűn az insertet, amikor bekapcsolja a gépet, majd pár másodperccel rá elengedheti (nem fontos!), és akkor lehet beindul. Általában ha nem megy, akkor érdemes már cmos cleart nyomni.
Akkor ezek szerint ha a Memtmióta est 13 óra hosszányi futtatás után 1 hibát talált akkor ne vigyem vissza a RAM-ot gariba? Az a baj, hogy megvannak az új memóriáim azóta van egy csomó CRC hibás fájlom szóval nem túl jol használható így a gép.
Szerkesztette: cs0nt1ka 2007. 11. 04. 18:11 -kor
Elküldve: 2007. 11. 07. 03:43
Problémám a következő: 2 hetes gépem lefagyogat, újraindulgat, pl telepítés közben, program indításánál, boot-olásnál, meg ilyenek... gondoltam memó hiba, de memtest 1,5 órán át nem talált hibát. Izzasztottam a gépet más progikkal is, de semmi komoly hiba nem volt.
A legborzasztóbb és legfájdalmasabb azonban az hogy kedvelt programom, az acronis true image nem képes boot-olni cd-ről, azaz csak a 10-es verzió safe mod-jában (ami meg nem tud dvd-ről beolvasni visszaállításnál) - xp-ről indítva a visszaállítást a megfelelő lépésnél szintén újra kéne induljon betöltve magát a memóba, de akkor is lefagy. Hiren's.BootCD.9.3 szintén nem működik boot cd-ről, bár ezt most használtam elősször, valami sys fileok nem töltődnek be (?)
Amúgy minden ok a géppel, bírja a game-t, normál használatnál nincs problémája, ha már fut valamilyen program azzal nincs gond.
Tanácstalan vagyok, segítsetek pls!
m2n-mx alaplap, amd dual 64-es proci, x1550 videokari, 1GBRam kingmax
Elküldve: 2007. 11. 07. 22:45
Idézet: HasCrashed - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 4:43
Problémám a következő: 2 hetes gépem lefagyogat, újraindulgat, pl telepítés közben, program indításánál, boot-olásnál, meg ilyenek... gondoltam memó hiba, de memtest 1,5 órán át nem talált hibát. Izzasztottam a gépet más progikkal is, de semmi komoly hiba nem volt.
A legborzasztóbb és legfájdalmasabb azonban az hogy kedvelt programom, az acronis true image nem képes boot-olni cd-ről, azaz csak a 10-es verzió safe mod-jában (ami meg nem tud dvd-ről beolvasni visszaállításnál) - xp-ről indítva a visszaállítást a megfelelő lépésnél szintén újra kéne induljon betöltve magát a memóba, de akkor is lefagy. Hiren's.BootCD.9.3 szintén nem működik boot cd-ről, bár ezt most használtam elősször, valami sys fileok nem töltődnek be (?)
Amúgy minden ok a géppel, bírja a game-t, normál használatnál nincs problémája, ha már fut valamilyen program azzal nincs gond.
A Memtest-nél a másfél óra futásidő az elég kevés. Nekem az egyik RAM modulomnál kb. 11 óra futás után talált két hibát.
Elküldve: 2007. 11. 08. 08:48
Idézet: HasCrashed - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 3:43
Egyenként ki kelene cserélgetni a főbb alkatrészeket
kölcsönkért vagy tartalék cuccokra.
Elsőnek pl a DVD írót.
Aztán mem modul.
stb.
Akkor ki lehetne zárni néhány dolgot, mert most még
sötétben tapogatózol.
Elküldve: 2007. 11. 08. 22:53
Celeron 2,4 ; 256Mb ram,40 gb hdd, s3 prosavage integrált vga, win xp
Az alaplap: shuttle MV43V
Via VT8751 chipset.
A gond:
mindkettőnél gondok vannak az egérrel.
Van hogy pár másodpercre kialszik az egér, tehát nem reagál bármerre is mozgatom.
És van, hogy teljesen meghal az egér, csak a restart segít. optikai egér, kialszik a piros fény néhány pillanatra, de van hogy teljesen.
Több egérrel próbálkoztam már, cserélgettem, vettem újat, rádugtam a ps2-es portra,
gépet is újratelepítettem (vinyot cseréltem, és felraktam egy friss xp-t) de továbbra is csinálja.
Egyikben nemrég volt tápcsere.
Bármi ötlet, hogy mitől lehet?
Szerkesztette: sbazsi 2007. 11. 08. 23:04 -kor
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel
Elküldve: 2007. 11. 11. 14:49
A problémám a következőm: egyik napról a másikra nem indult el a gépem. Ill. elindul, felbőgnek a ventillátorok, kigyulladnak a külső ledek, csak azt az isteni pittyenést nem hallom, ami utána elkezd betöltődni a bios és továbbtovább, de még a monitor se kapcsolódik még be.
Elküldve: 2007. 11. 11. 22:32
Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 8:48
kölcsönkért vagy tartalék cuccokra.
Elsőnek pl a DVD írót.
Aztán mem modul.
stb.
Akkor ki lehetne zárni néhány dolgot, mert most még
sötétben tapogatózol.
Köszike. Erre egyelőre nincs lehetőségem, de lehet nem is kell... a problémák nagy része egyszerűen megszűnt önmagától, azaz csináltam egy új XP-OS-t, és az egyetlen probléma ami maradt az Acronis boot hibája, erről meg olvastam olyat hogy nem szereti az AMD dual procikat - vagy fordítva.
(teszteltem még vistával is, friss os-nél az első 10-15 bootolásnál lefagyogat, aztán nem
thx all, egyelőre megleszek!
Elküldve: 2007. 11. 13. 12:38
Idézet: Szentus - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 15:49
A problémám a következőm: egyik napról a másikra nem indult el a gépem. Ill. elindul, felbőgnek a ventillátorok, kigyulladnak a külső ledek, csak azt az isteni pittyenést nem hallom, ami utána elkezd betöltődni a bios és továbbtovább, de még a monitor se kapcsolódik még be.
Lehet, hogy lehalt az alaplap es/vagy a tap egy aga. Alaplap/tap tipusa?
Elküldve: 2007. 11. 13. 16:30
Valaki le tudja nekem írni a bios frissítést hogyan kell csinálni? Köszi :confused:
Elküldve: 2007. 11. 13. 16:47
Az alábbiakban kérnék segítséget: Játékok inditásakor vagy pedig ha bejön 10 perc múlva kék halál az "IRQL IS NOT LESS OR EQUAL" figyelmeztetéssel. 1 GB 1066 Mhz Kingmax DDR2 ramom van a fekete slotba 800Mhz-en, mertha feljebb veszem lefagy.
Ha bármilyen ötletetek van, lécci írjatok! Előre is köszönöm!

Súgó
A téma zárva.