HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 28. 18:54

Egyébként rájöttem mikor tört el, hajnali háromkor (1 kor kapcsoltam ki a gépet) hallottam egy kisebb csattanást, de akkor nem tudtam miaz, azt hittem hogy a redőny fémkerete húzódik csak össze a hűvös hajnalon. Aztán reggel láttam a véres valóságot az NDK-s cpuhűtő keretről.

Most megmértem a hűtőt, öss 290g... tehát nagyon nem nehéz. Most hétfőn mivel az üzlet közelében van a melóhelyem is, beviszem, hogy garizzák. Ha nem mivan ha elsütök egy fogyasztóvédős szöveget?

De ha nem fogadják el, és veszek egy 1000 ft-s keretet, lehet az is ugyanolyan szar lesz, sőt biztos (talán csak tovább fogja bírni), mert minden lapon ilyen műanyag szart láttam, tehát gondolom nem lehet külön sem normális anyagból készültet venni. Aztán tiszta jó, hogy nem hagyhatom egyedül a gépet, mert mi van ha akkor törik le megint? Vagy mi van ha játék közben full terhelésen, amikor nem is hallom mert a fejhallgató rajtam van? Ez nagyon gáz.

3 lapom volt aminél még a socketen kellett ráfeszíteni, akkor sem kicsi hűtőket. Azokkal soha nem volt semmi gond. Első különkeretes, paff. Hogy rohadna meg, pedig direkt ennek kéne jobbnak lennie. Áhh egy rohadt parasztvakítás az egész, ezt az első pcie kártyámnál is tapasztaltam. Ugye az volt a szöveg a pcie bejövetelekor, hogy bár nem profitálnak belőle az akkori videokártyák, de több áramot tud adni, és nemkell külön tápcsatlakozó... aha most minden ott figyel a 6pines külön tápcsati.

Szerkesztette: Sanyix 2008. 06. 28. 18:59 -kor

ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1322 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 20:01

Idézet

Most megmértem a hűtőt, öss 290g... tehát nagyon nem nehéz. Most hétfőn mivel az üzlet közelében van a melóhelyem is, beviszem, hogy garizzák. Ha nem mivan ha elsütök egy fogyasztóvédős szöveget?

Az a hűtő tényleg nem nehéz, de már abból is sejthető volt, hogy gyári cucc. a törés valószinüleg nem a súly, hanem a leszorító túlzott(?) feszítő hatása volt. Atllon XP után már 4. keretes megoldású lapomat nyúzom és szerencsére ilyen még nem történt (ezek közül még 3 üzemben van), de elvileg előfordúlhat ilyen és X százalékban elő is szokott ? okok miatt. Másik megoldás, hogy veszel picit spécibb hűtőt, amihez nem kell keret  :think:

Idézet

Aztán tiszta jó, hogy nem hagyhatom egyedül a gépet, mert mi van ha akkor törik le megint?
Az már túl nagy pech vagy akkor a hűtő leszorítója valamiért túl feszes..

Idézet

mi van ha játék közben full terhelésen, amikor nem is hallom mert a fejhallgató rajtam van? Ez nagyon gáz.
A hővédelem lekapcsolja a gépet :)

Szerkesztette: Nurba 2008. 06. 28. 20:06 -kor

#1323 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 12:18

Na szóval már 2. alakalommal jár nálam egy ismerősöm gépe javításra.
(AMD x4200+, Giga S3 lap AMD690 chipel, HD2600 PCI-E, 2*1Gb DDr2 Kingmax 800Mhz ram)

A probléma ugy alakult ki hogy jáccot valéamivel majd hirtelen restartolt a windows, és azutá mikor eltünne a windows Xp töltési képernyő szal közvetelen utána bedob egy kékhalálos ablakot amikben végülis a sbalon szövegen kívül ez a két infomáció jelenik meg:
Ez kb a 3-4 sorba egyedül van: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Ez meg a legutolsó sorban díszeleg: OP: 0x00000050 (0x89E00010, 0x00000000, 0x89821802, 0x00000000)

Abban a pillanatban megszűnik a probléma mikor újrarakom az XP-t és megy isszépen.

Namármost azt szereném tudni hogy mi okozhatja ezt? Én már tanácstalan vagyok, max anyit tudok csinálni hogy újrarrakom a gépet de ugyebár ez nem megoldás hosszútávra.
Először memória és egyéb hardware hibára gondoltam, de akkor miért javulnak meg ha újrarakom az XP-t? SZal inkább valami softwares hiba lehet, ,den em tudom hogy mi okozhatja(esteleg iylen psp meg PS emulátorok okozhatják? Láttam pár iylett a gépén)

#1324 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 15:48

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 21:01

Az a hűtő tényleg nem nehéz, de már abból is sejthető volt, hogy gyári cucc. a törés valószinüleg nem a súly, hanem a leszorító túlzott(?) feszítő hatása volt.

Inkább azért volt, mert a hülye hátsófélarcú nyomorékok egy 50 forintos fémdarabon spórolnak, és helyette inkább fos műanyagot használnak.  :reklamacio:

Egyébként nem is azt a részét szorította a legjobban, mert az a húzópöcök az a másik oldalán volt...
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1325 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 04:43

sürgős

sziasztok, kéne egy kis help

most vettem egy abit n73-hd-t, 4 giga ram, e8400, nforce 6, nvidia driver felrakva cd-ről, bios usb 1.1+2.0

usb bill + egér mukodik, egyéb usb eszköz nem (tehát kártyaolvasó műxik, rajta usb port nem, előlapi hangkivezetés műxik, mellette usb nem, hátul 4 usb, rajta egér meg bill az megy, mellette usb bt dongle már nem), szal látja hogy hova dugom, de nem tudja felismerni (usb device not recognized, usb root hub kiírja félkövérrel, hogy ezt nem bírom felismerni), kézi \ akármilyen install nem segít, áramot elvileg kap pedig rendben (de pen drive nem világít ha rádugom, külső vinyó nem pörög fel, stb.), se vista se xp alatt, installnál rádugtam, pen drive nem világított.

bios upgrade? alaplapi kábel? kuka?

thx

#1326 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 07:11

Idézet: EmThor - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 4:43

sürgős

most vettem egy abit n73-hd-t, 4 giga ram, e8400, nforce 6, nvidia driver felrakva cd-ről, bios usb 1.1+2.0

usb bill + egér mukodik, egyéb usb eszköz nem (tehát kártyaolvasó műxik, rajta usb port nem, előlapi hangkivezetés műxik, mellette usb nem, hátul 4 usb, rajta egér meg bill az megy, mellette usb bt dongle már nem), szal látja hogy hova dugom, de nem tudja felismerni (usb device not recognized, usb root hub kiírja félkövérrel, hogy ezt nem bírom felismerni), kézi \ akármilyen install nem segít, áramot elvileg kap pedig rendben (de pen drive nem világít ha rádugom, külső vinyó nem pörög fel, stb.), se vista se xp alatt, installnál rádugtam, pen drive nem világított.

thx

Egy bios reset neha csodakat muvel.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#1327 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 10:53

Idézet: EmThor - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 5:43

sürgős

thx

Egy cmos_clear+ha nincs, akkor biosfrissítés:
aztán, ha ezután se működik, akkor kell megnézni a tápot, majd a frisebb drivereket.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1328 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 13:03

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 10:53

Egy cmos_clear+ha nincs, akkor biosfrissítés:
aztán, ha ezután se működik, akkor kell megnézni a tápot, majd a frisebb drivereket.

nagyon rendesek vagytok, köszönöm, kipróbálom (még 3 napon belül van a cucc és nincs kedvem visszavinni)

#1329 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 14:56

na, bios frissítve, alaplapi nforce driver frissítve, alaplapon kábelek ellenőrizve, CMOS resetelve, semmi.

cmos reset után vista szólt, hogy új USB root cucc van, install, restart, minden maradt a régiben: pen drive rádug, unknown device, de listázza, szóval látja, hogy hova dugom de nem tud vele mit kezdeni.

alaplapi kábelek? 1.1+2.0 biosban bekapcsolva. 500w-os a táp.

asus wl500g premium router meg nem megy fel a 192.168.1.1-re... tegnap jó volt, jelszó átír, pár win install lement azóta, air lámpa nem világít, de net van, kikapcs, reset nyomvatart, restart, de nem tudom FW-t rátenni, mert nem találja progijával a routert...

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1214920560.jpg

Szerkesztette: EmThor 2008. 07. 01. 14:58 -kor

#1330 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 16:17

Idézet: EmThor - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 15:56

na, bios frissítve, alaplapi nforce driver frissítve, alaplapon kábelek ellenőrizve, CMOS resetelve, semmi.

cmos reset után vista szólt, hogy új USB root cucc van, install, restart, minden maradt a régiben: pen drive rádug, unknown device, de listázza, szóval látja, hogy hova dugom de nem tud vele mit kezdeni.

alaplapi kábelek? 1.1+2.0 biosban bekapcsolva. 500w-os a táp.

asus wl500g premium router meg nem megy fel a 192.168.1.1-re... tegnap jó volt, jelszó átír, pár win install lement azóta, air lámpa nem világít, de net van, kikapcs, reset nyomvatart, restart, de nem tudom FW-t rátenni, mert nem találja progijával a routert...

Opsz!
Frissiteted a biost, ez sok helyen gari vesztésel jár.  Ezt nehogy mond a boltba ha visszaviszed.
Ezt az infot csak hallotam, velem még nem történt ilyen. Persze mert még sosem kellett bios-t frissitenem egy új és garis alaplapon. Amugy meg csak egy jo tanács.

Pontosan nézd meg , hogy milyen a chipszeted, mert lehet hogy nem stimmel egy része mükszik a másik nem, nekem például a ethernet nem akart müködni. a gyári driverekkel. Ez már nem elöször fordult elö velem.

A routeral reset után kikapcsolt állapotban várj egy fél orát, és utánaprobizd.(tápkábel se legyen bedugva, márminta routeré)

Szerkesztette: pappas 2008. 07. 01. 16:45 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1331 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 16:22

Idézet: pappas - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 17:17

Opsz!
Frissiteted a biost, ez sok helyen gari vesztésel jár.  Ezt nehogy mond a boltba ha visszaviszed.
Ezt az infot csak hallotam, velem még nem történt ilyen. Persze mert még sosem kellett bios-t frissitenem. Amugy meg csak egy jo tanács.

Hát... ha nincs agyon ragasztva, matricázgatva a gép, akkor nem így van/sz.tem/, mert ha pl. egy újabb/jobb procit vett volna, akkor ahoz is bizonyára kellett volna bios_frissítés, és a boltba amúgyse foglalkoznak ilyen szoftveres dolgokkal, max., ha megkérik külön őket.

.-= Vasak =-.

#1332 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 16:27

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 17:22

Hát... ha nincs agyon ragasztva, matricázgatva a gép, akkor nem így van/sz.tem/, mert ha pl. egy újabb/jobb procit vett volna, akkor ahoz is bizonyára kellett volna bios_frissítés, és a boltba amúgyse foglalkoznak ilyen szoftveres dolgokkal, max., ha megkérik külön őket.

Mondtam, hallotam csak.

De ha komolyabb procit akar valaki belerakni nem fog venni egy olyan alaplapot amit még bios frissiteni kell. Ha csak nem valami hiper szuper és olcsó lap az. Logikus nem? de tök mind1, a lényeg, hogy ne mondjuk a boltban.
ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1333 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 16:34

Idézet: pappas - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 17:27

Mondtam, hallotam csak.

De ha komolyabb procit akar valaki belerakni nem fog venni egy olyan alaplapot amit még bios frissiteni kell. Ha csak nem valami hiper szuper és olcsó lap az. Logikus nem? de tök mind1, a lényeg, hogy ne mondjuk a boltban.

Persze-ja, nem árt az óvatosság, nehogy aztán aztmondják a "hátsófélarcú nyomorékok" :D , hogy az miatt remlett el v.mi., aztn megtagadják a garit. ;)
.-= Vasak =-.

#1334 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 16:43

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 17:34

"hátsófélarcú nyomorékok" :D

Diplomatikus megfogalmazás. :D

#1335 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 16:52

Idézet: pappas - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 17:43

Diplomatikus megfogalmazás. :D

Ja-ja Sanyix-tól vettem :D  :D  :D  :D .
.-= Vasak =-.

#1336 Felhasználó inaktív   EmThor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 18:38

Idézet: pappas - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 16:17

Opsz!
Ezt az infot csak hallotam, velem még nem történt ilyen. Persze mert még sosem kellett bios-t frissitenem egy új és garis alaplapon. Amugy meg csak egy jo tanács.

Pontosan nézd meg , hogy milyen a chipszeted, mert lehet hogy nem stimmel egy része mükszik a másik nem, nekem például a ethernet nem akart müködni. a gyári driverekkel. Ez már nem elöször fordult elö velem.

A routeral reset után kikapcsolt állapotban várj egy fél orát, és utánaprobizd.(tápkábel se legyen bedugva, márminta routeré)

KÖSZI MINDENKINEK

(cmos resetnél elejtettem jumper-t, az izgi volt, de meglett :D)

működik, igaz érdekesen! alaplapra rosszul volt rákötve az előlapi usb + kártyaolvasó

USB

hátsó usb panel OK

első 2 usb hangkimenettel, telómat látja, psp-t látja, 2.5" vinyót mobil rack-ben nem (thermaltake muse asszem), kéken világít, de nem kap elég áramot, hátul működik.

van elöl kártyaolvasó, abban van usb port: ebben jó a vinyó is a keretben, működik szépen!

ROUTER

holnapig ki lesz húzva és újraindítva, air ha világít már jó, meg kap egy új FW-t is

AMI MEGHALT

előlapi usb végül is rosszul földelt, vitt magával egy 1 gigás pen drive-ot, meg egy logitech dinovo bill bluetooth dongle-ját, de a bill jó, ps3-al most csatlakoztattam!

megyek írok\hívom logitechet mi a teendő!

Peace
:up:  :respect:

#1337 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 19:03

Idézet: EmThor - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 19:38

KÖSZI MINDENKINEK

(cmos resetnél elejtettem jumper-t, az izgi volt, de meglett :D)

működik, igaz érdekesen! alaplapra rosszul volt rákötve az előlapi usb + kártyaolvasó

USB

hátsó usb panel OK

első 2 usb hangkimenettel, telómat látja, psp-t látja, 2.5" vinyót mobil rack-ben nem (thermaltake muse asszem), kéken világít, de nem kap elég áramot, hátul működik.

van elöl kártyaolvasó, abban van usb port: ebben jó a vinyó is a keretben, működik szépen!

ROUTER

holnapig ki lesz húzva és újraindítva, air ha világít már jó, meg kap egy új FW-t is

AMI MEGHALT

előlapi usb végül is rosszul földelt, vitt magával egy 1 gigás pen drive-ot, meg egy logitech dinovo bill bluetooth dongle-ját, de a bill jó, ps3-al most csatlakoztattam!

megyek írok\hívom logitechet mi a teendő!

Peace
:up:  :respect:

Akor minden ok...szerencséd van! Halottam olyanról is már, hogy valakinek elszállt az alaplap, mert az előlapi USB rosszul volt bekötve.
:up:  :D
.-= Vasak =-.

#1338 Felhasználó inaktív   kakas93 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 01. 19:21

hy all !!
szeretném segítségeteket kérni

állandóan kékhalálozik a gépem, 0000007f hibakódot ír ki.

a konfigom: alaplap:INTEL DG33FB
VIDEOKARI: ASUS EN8600GT
2* 1GB KINGMAX MEMORIA
1 SAMSUNG 160 GB SATÁS WINY
1 SAMSUNG 400 GB IDE WINYÓ
1 ASUS 1814BLT DVD ÍRÓ
1 LG  DVD ÍRÓ 
2,66 GHZ INTEL PROCESSZOR E4600 ASSZEM
ELŐRE IS TY.
UI.: SÁMBÁDI HELP!!!

Szerkesztette: kakas93 2008. 07. 01. 19:24 -kor

#1339 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 19:28

Idézet: kakas93 - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 20:21

hy all !!

2* 1GB KINGMAX MEMORIA
1 ASUS 1814BLT DVD ÍRÓ
1 LG  DVD ÍRÓ 
ELŐRE IS TY.

Milyen tápod van? Vagy ellenőrizd le előbb a csatlakozókat és a fesz. értékeket
, pucold ki a gépet, vga kiszed, visszarak, c_mos_clerart csinálj, A memókat is nézd meg, hogy először csak az egyiket egyslotba, majd ha az jó, akkor a másikat kell kipróbálni.
Húzva van a gép?
.-= Vasak =-.

#1340 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 19:45

Idézet: kakas93 - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 20:21

hy all !!

2* 1GB KINGMAX MEMORIA
1 ASUS 1814BLT DVD ÍRÓ
1 LG  DVD ÍRÓ 
ELŐRE IS TY.

0000007f hibakód
Symantec AV-t használsz? Akkor ezt az oldalt keresd fel:

http://support.micro...om/kb/822789/hu

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.