HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták II. Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#3401 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 03. 01:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Qwerty4 - Dátum: 2011. 11. 02. 19:10

Jó, megpróbálom ezeket, de nem vagyok olyan biztos, hogy megoldja a problémámat, mivel már az ACE-t egyszer eltávolítottam, s nem igazán segített.
De most teszek megint egy próbát.

Ha az Ace Mega Codec Pack egyszer beleszart a ventillátorba, akkor win újratelepítés van. Ez már a win98-as időkben is köztudott volt.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3402 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 03. 07:19

Üzenet megtekintéseIdézet: adax01 - Dátum: 2011. 11. 01. 20:12

És te azt honnan tudod hogy az jókondis mert lehet hogy jókondis csak éppen alulvan méretezve?
Ezt úgy értem hogy az 5 voltoságon pl 6.3 voltos van de ez lehet hogy jó féle csak gyenge mert oda 10v-s kel minimum vagy mindenhova csak 10voltosakat raknak mert már találkoztam olyannal is márkás tápokban.

Nem kell oda 10V. A 10/16V-os kondiknak alacsonyabb az ESR-ük, és a nagyobb doboz miatt tovább tart, míg kiszáradnak, de ha minőségi 6,3V-os kerül oda, az égadta világon semmi gond nem lesz vele. A 6,3V alkalmas ide, nem "kell" a 10V, hiszen 5V a tervezett igénybevétel, maximum 5%-kal térhet el.
Az Enermaxban a 8 lábú primer oldali vezérlő UC384x szokott lenni, ezek beszerezhető, százforintos kontrollerek.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3403 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 07:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Kosh Naranek - Dátum: 2011. 11. 02. 13:40

Nos, beraktam Hyper-R tápot, a Vista fel is állt (meg a farkam is, hogy nem a VGA/alaplap valamelyikével van a probléma). Természetesen szar így is került a palacsintába, ui a 2 HHD és Plextor is SATA tápcsatlakozót igényel, viszont a 12V-os ágon csak két ilyen csatlakozó van, tehát a Plextor most delej hiányában nem működöik a gépben.

Ezután szétkaptam a Zalman tápot, mint gyöngytyúk a langyos taknyot és megállapítottam, hogy két 2200-as kondenzátor szépen felpúposodott.

Mivel a Hyper-R csak kölcsönbe van nálam, kell egy másik táp. A három jelölt:

- Enermax MODU87+ Gold 600W 51.390-
- Seasonic X760 48.612-
- Corsair CMPSU-650AX 39.000

Melyik válasszam? Most nem az ár a döntő tényező, hanem a megbízhatóság.

Bakker, nem mondod, hogy pár púpos kondi miatt soktízezerért másik tápot akarsz venni? :-o
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3404 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 07:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Qwerty4 - Dátum: 2011. 11. 02. 19:10

Jó, megpróbálom ezeket, de nem vagyok olyan biztos, hogy megoldja a problémámat, mivel már az ACE-t egyszer eltávolítottam, s nem igazán segített.
De most teszek megint egy próbát.

Legfrissebb DivX+FFDshow párost szoktam pakolni, mert Jetaudio nem hoz saját kodeket és a WMP-vel is elvagyok. Kicsit olyan ez, mint az IE utálata, divatfazon lett belőle, pedig a 12-es WMP gyorsan indul, visszafogott felülete van és lejátssza a videót jól. A többi meg szubjektív dolog. De az acét inkább ne. Lehet úgy telepíteni, hogy ne fossa bele mindenbe magát, erre Kami is felhívja a figyelmet (csak lejátszáshoz), de alapvetően egy igazi bloatware.

#3405 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 11. 03. 07:29

Legfrissebb DivX+FFDshow párost szoktam pakolni, mert Jetaudio nem hoz saját kodeket és a WMP-vel is elvagyok. Kicsit olyan ez, mint az IE utálata, divatfazon lett belőle, pedig a 12-es WMP gyorsan indul, visszafogott felülete van és lejátssza a videót jól. A többi meg szubjektív dolog. De az acét inkább ne. Lehet úgy telepíteni, hogy ne fossa bele mindenbe magát, erre Kami is felhívja a figyelmet (csak lejátszáshoz), de alapvetően egy igazi bloatware.

Csak az a baj, hogy te tudod, hogy mit csinálsz… :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3406 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 08:57

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 11. 03. 07:21

Bakker, nem mondod, hogy pár púpos kondi miatt soktízezerért másik tápot akarsz venni? :-o

Az a baj mi műszarászok megcsináljuk kis pénzért maxekba.De szervizbe ha beviszi valaki te is tudod a sok teher miatt 5000 alatt neki se kezdenek és határ a csillagos ég, hiába pár száz ft az alkatrész bele.Így aztán kb az van hogy mindenki kivágja a kukába aki nem ért az elektronikához és vesz egy újat.

Szerkesztette: djculture 2011. 11. 03. 08:58 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3407 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 09:50

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 11. 03. 08:57

Az a baj mi műszarászok megcsináljuk kis pénzért maxekba.De szervizbe ha beviszi valaki te is tudod a sok teher miatt 5000 alatt neki se kezdenek és határ a csillagos ég, hiába pár száz ft az alkatrész bele.Így aztán kb az van hogy mindenki kivágja a kukába aki nem ért az elektronikához és vesz egy újat.

Azért még 5-7 rugóért is megéri bőven javítani.

#3408 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 11:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 11. 03. 02:55

Ha az Ace Mega Codec Pack egyszer beleszart a ventillátorba, akkor win újratelepítés van. Ez már a win98-as időkben is köztudott volt.

De én nem is vagyok olyan biztos benne, hogy az ACE Mega miatt csinálta...nélküle is fagy a youtube meg minden videó mindegyik böngészőben (kivéve tv2, rtl klub videói, ezeknél soha nem fagy valamiért...)
Korábban nem voltak ilyen problémáim, pedig évek óta ugyanazokat a progikat használom.
Qwerty4

#3409 Felhasználó inaktív   Kosh Naranek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 03. 12:34

Mint írtam, a táp kölcsönben van nálam, vissza kell adnom. Tök mindegy mennyiért csinálod Didy, kell a másik táp. Ha feladom neked postára, az minimum két nap, ha azonnal megcsinálod az egy nap, vissza minimum két nap. Szóval 5 napig nincs gépem, az új táp szállítással max. 3 napon belül itt van. Vili?

Egyébként nem terveztem kidobni. Megcsináltatom és tartaléknak jó lesz, de egyelőre az új táp gyorsabban itt van.

#3410 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 02. 17:05

Ezért! Codecpack nem kell, Flashplayerből pedig elég a legfrissebb.

Elméletben valóban tök felesleges a kodekpakk (magam is ódzkodom tőle), gyakorlatban viszont az van, hogyha nincs fent, sok filmet egyszerűen lehetetlen lejátszani... :(
Nálam a képen látható csoda van telepítve, ami eddig ideális kompromisszumnak tűnik (nem tudom, hány éve is?). Az ACE valóban egy rohadt bloatware "jót tesz" a Windowsnak, de csakis IDÉZŐJELBEN, ez igaz! :down:
Ahogyan az is, hogy emlékeim szerint lehet/ett EGYÉNI módban is telepíteni, úgy kevesebb rombolást csinál -- csak épp, minek?:bologat:

Csatolt kicsinyítések:

• Csatolt kép: untitled2.jpg

Szerkesztette: Macikák 2011. 11. 04. 13:05 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#3411 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Qwerty4 - Dátum: 2011. 11. 03. 11:11

De én nem is vagyok olyan biztos benne, hogy az ACE Mega miatt csinálta...nélküle is fagy a youtube meg minden videó mindegyik böngészőben (kivéve tv2, rtl klub videói, ezeknél soha nem fagy valamiért...)
Korábban nem voltak ilyen problémáim, pedig évek óta ugyanazokat a progikat használom.

Flashplayer milyen van fent? Videókártya drivere friss?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3412 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 13:32

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 11. 03. 07:29

Mire felteszed a DivX+FFDShow párost, és ráérsz Dzsetadiouval szenvedni, meg WMP-zni, addig fel is tehetsz egy belső codeces lejátszót, kisebb, gyorsabb, és nem szemeteli a rendszert.

Mellesleg a Májkrémszaft stratégiája pont erre épül. Beletesznek a Win-be mindenféle használhatatlan szart (IE, Paint, Windows Media Player, IIS, stb.), és reménykednek benne, hogy sok olyan ember lesz mint te, aki a "ha már beletették használjuk" alapon csak azt használja és ezzel kiszorítják a versenytársakat. Valójában magaddal is kibaszol, mai modern lejátszók funkciókban is kenterbe verik a WMP-t.

DivX, FFDShow nekem is fent van általában, de nem videónézéshez, hanem konvertáláshoz és utófeldolgozáshoz. Egyébként otthoni felhasználónak videónézéshez felesleges mindkettő.

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2011. 11. 04. 13:03

Elméletben valóban tök felesleges a kodekpakk (magam is ódzkodom tőle), gyakorlatban viszont az van, hogyha nincs fent, sok filmet egyszerűen lehetetlen lejátszani... :(

A gyakorlatban az van, hogy rengeteg felhasználó ragadt meg nem csak az IE-nél, de a WMP-nél és a codecpacknál is. Régi, téves berögződés. Ahogy a Winamp, Flashget, stb. mánia is, de azok legalább nem csinálnak kárt.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#3413 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 11. 04. 14:43

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 11. 03. 07:21

Hát látod még is meg akarja tenni.
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#3414 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 11. 04. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 11. 03. 08:57

Hát ja ez igaz és sok szór még ezt is sokkalja az illető.
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#3415 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 18:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 04. 14:15

Flashplayer milyen van fent? Videókártya drivere friss?

A videókártya drivere kb. augusztusban volt frissítve.
Flash player pedig 10-es és shockwave player 11.5.

Amúgy júni-júli óta csinálja ezt, abban az időben volt win csere és azután kezdte.
Qwerty4

#3416 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 04. 19:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 04. 13:32

Mire felteszed a DivX+FFDShow párost, és ráérsz Dzsetadiouval szenvedni, meg WMP-zni, addig fel is tehetsz egy belső codeces lejátszót, kisebb, gyorsabb, és nem szemeteli a rendszert.

Mellesleg a Májkrémszaft stratégiája pont erre épül. Beletesznek a Win-be mindenféle használhatatlan szart (IE, Paint, Windows Media Player, IIS, stb.), és reménykednek benne, hogy sok olyan ember lesz mint te, aki a "ha már beletették használjuk" alapon csak azt használja és ezzel kiszorítják a versenytársakat. Valójában magaddal is kibaszol, mai modern lejátszók funkciókban is kenterbe verik a WMP-t.

DivX, FFDShow nekem is fent van általában, de nem videónézéshez, hanem konvertáláshoz és utófeldolgozáshoz. Egyébként otthoni felhasználónak videónézéshez felesleges mindkettő.

A gyakorlatban az van, hogy rengeteg felhasználó ragadt meg nem csak az IE-nél, de a WMP-nél és a codecpacknál is. Régi, téves berögződés. Ahogy a Winamp, Flashget, stb. mánia is, de azok legalább nem csinálnak kárt.

Mámeg elgurult a gyóccer? Jetaudiot szeretem, a bőrözhetősége, kezelése és lejátszásminősége (mp3 lebegőpontos dekóder) miatt. Játszik le videót is, akkor meg mit szenvedjek. De az asf példul WMP-hez társított, Az játssza le. Nem tudom, mi az orbák bajod van, talán az MS felirattal rajta, de gyorsan indul, elindul a videó teljes képernyőn, én onnét leszarom, hogy mi játssza le és milyen funkciókat ad hozzá, amikre kurvára nincs semmi szükségem. A versenytársakat is leszarom, ha már pénzt adtam ki rendszerért és van benne megfejtés, méne próbáljam ki? Én legalább meg tudom indokolni használat alapján, hogy miért tetszik, ellentétben azzal, aki notórikusan nem használja meg leirtja, de azért véleménye van róla. IE dettó, Logmein azalatt megy, flash feleannyi CPU-t kér activeX bővítménnyel kezelve, ez épp elég indok, hogy ne utáljam, régi gépen, kevés RAM mellett meg még mindig jobban gazdálkodik a versenytársaknál. Paint eleve nem rossz dolog, bár az Irfant gyakrabban veszem elő, amióta tud a képre írni.

#3417 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 05. 09:20

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 11. 04. 19:05

Mámeg elgurult a gyóccer? Jetaudiot szeretem, a bőrözhetősége, kezelése és lejátszásminősége (mp3 lebegőpontos dekóder) miatt. Játszik le videót is, akkor meg mit szenvedjek. De az asf példul WMP-hez társított, Az játssza le. Nem tudom, mi az orbák bajod van, talán az MS felirattal rajta, de gyorsan indul, elindul a videó teljes képernyőn, én onnét leszarom, hogy mi játssza le és milyen funkciókat ad hozzá, amikre kurvára nincs semmi szükségem. A versenytársakat is leszarom, ha már pénzt adtam ki rendszerért és van benne megfejtés, méne próbáljam ki? Én legalább meg tudom indokolni használat alapján, hogy miért tetszik, ellentétben azzal, aki notórikusan nem használja meg leirtja, de azért véleménye van róla. IE dettó, Logmein azalatt megy, flash feleannyi CPU-t kér activeX bővítménnyel kezelve, ez épp elég indok, hogy ne utáljam, régi gépen, kevés RAM mellett meg még mindig jobban gazdálkodik a versenytársaknál. Paint eleve nem rossz dolog, bár az Irfant gyakrabban veszem elő, amióta tud a képre írni.

Persze, hogy gurul, ha Macikák is segít lendületbe hozni. :omg: :-D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#3418 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 05. 18:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Qwerty4 - Dátum: 2011. 11. 04. 18:21

A videókártya drivere kb. augusztusban volt frissítve.
Flash player pedig 10-es és shockwave player 11.5.

Amúgy júni-júli óta csinálja ezt, abban az időben volt win csere és azután kezdte.

Akkor frissítsd a VGA driverét legújabbra. Shockwave mi a ráknak? A Flashplayer legyen fent, a legújabb, 11-es.

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 11. 04. 19:05

Jetaudiot szeretem, a bőrözhetősége, kezelése és lejátszásminősége (mp3 lebegőpontos dekóder) miatt. Möh-möhh brekkkgg-breqqquee.

Szeressed. Már nem lepődök meg semmin, mióta láttam azt a nagyon szép békaskint az ikszpéden :fear: Az mp3 meg mp3, lebegőpontos dekóder ide vagy oda.

Szerkesztette: Raynes 2011. 11. 05. 18:16 -kor

#3419 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 06. 15:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 11. 05. 19:15

Akkor frissítsd a VGA driverét legújabbra. Shockwave mi a ráknak? A Flashplayer legyen fent, a legújabb, 11-es.
...

Frissítem a VGA Drivert, lassan már úgyis ideje, flash playert is kéne, de legutóbbi frissítésekkor sem változott semmi.

Ez a jelenség tényleg x-akta, lassan fél éve nem sok vidót nézek neten. :s
Qwerty4

#3420 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 07. 12:21

A frissítések sem oldották meg a problémát. A videó lefagyott (megállt egy képnél) azután is, de legalább a gép nem.
Qwerty4

Téma megosztása:

• (212 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.