HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 24. 23:36

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 0:27

Egyszer megkérdezték tőlem, hogy mi lenne, ha nem a windows terjedt volna el ennyire, hanem a linux, s most épp a windows-ra való átállás problémájával kellene szembe nézni. Vajon ebben az esetben is hasonlóan "nehéz" lenne a helyzet?  :smoker:

Nem. Akkor átállás sem lenne. Sőt ilyen szó sem lenne. Nem lehetne mire használni. :nevet2:

Nem is magával a windowsal van a baj, hanem az egésszel amit képvisel. Itt a cucc, de felelősséget semmiért nem vállalok viszont fizess érte. He? Azér ez egy kicsit így necces nekem.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#202 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 23:36

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 22:23

Ugyanakkor routernek, file szervernek, web szervernek soha nem használnék windowst.

Pedig működik, akár nagyban is. Tudom, ezt így nem hiszed el.
Jahno, segíts ki, ha mersz. :Đ

#203 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 24. 23:53

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 0:36

Pedig működik, akár nagyban is. Tudom, ezt így nem hiszed el.
Jahno, segíts ki, ha mersz. :Đ

Webszerverben? Nem tudom mennyire publikus, de Linuxos kolléga már mondta, hogy ez akkor is működésképtelen, meg biztos nem gazdaságos, valamint megkentét a döntéshozót :-) Végül is most már kontinensek közt vannak összehuzalozva a datacenterek, oszt nem sok leállás van. Vagy biztos hülye vindózos júzerek nem nyavalyognak, meg jó az úgy.

Amúgy érdekes, mert mikor irodában az orrom előtt állt meg a szerver, akkor ottani srác nyomott resetet, majd fapofával közölte, hogy "ja, ez szokott ilyet". Majd kiderült, nem ritka a naponkénti leállás sem, mert "szarvindóz".

A RedHatos szívást majd kiszedem másik arcból, ez is nyilván ezzel a technológiával történt, majd megmutattam a hálózatot egy outsider RedHatos arcnak is. mondja ok, ismerem az utilt, jóféle, de minek mutogatom, meg amúgy is. Benyögtem, ez itten biza Winen üzemel, meg nem is kanadi a szoft, ahogy eddig maga hitte. Srác meg nyúlt az Unikumos üvegért, aztán csókolom, estig ismételgette a "húbazmeg" stringet. Nekem ennyi elég volt :-)
Make love not Wor.

#204 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 23:54

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 0:11

Ez most kamunak fog tünni, de a főnököm a múltkor előbb rakta fel a debianjára az usb-s gps-t mint a kollégát az xp-re. Csak annyit írt be, hogy lsusb aztán apt-al megkerestette a kiírt adatok alapján a drv-t majd apt-get install.

Aztán mutatta is térképen a tracket, meg lehetett feltöltögetni szelvényeket, meg szerkeszteni útvonalat, meg magasságkülönbséget, és terepen irányszöget számolni egy szoftverből, ahogy azt kell? Lehet le vagyok maradva, akkor bocsmá...
Make love not Wor.

#205 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 00:01

Aztán érdekes, mert nem kevés Linux fun kolléga tért meg. Egyiken meglepődtem, most kérdezte, nincs-e Wines webszerverem. Mondom pont Te kérdezed, mikor Linux tábor, otthon Linux, irodában Linux, free szoftverek, éjlen a forráskód, meg Linux, hőőőj?

Erre nagy sunnyogva bevallotta, az új dotnetre sokkal egyszerűbben ki lehetne fejleszteni, amit éppen kértem, rövidebb idő alatt, gyorsabb/jobb alkalmazást, így nyilván kevesebb lóvéból. Én meg csak pilláztam, mert mindent vártam, csak ezt nem.
Make love not Wor.

#206 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 00:02

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 0:36

Itt a cucc, de felelősséget semmiért nem vállalok viszont fizess érte. He? Azér ez egy kicsit így necces nekem.

Kérdés, a fizetős Linuxos alkalmazásokkal mi a helyzet?
Make love not Wor.

#207 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 00:04

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 0:11

A DV kamerával meg vigyázz mert elég jó vágószoftverek vannak linuxra. A nevét ne kérdezd mert ilyenekkel nem foglalkozom, de ha érdekel meg fogod találni.

Ez meg ismét ilyen guglis cucc, ha Winre kell, akkor én tolok hjúzernek leírást, alap beépített win movie csodabigyó, ami olyan amilyen, kvázi működését lehet ellenőrizni vele. Utána meg jön a Pinnacle Studio, Vegas, meg a többi. De másik fórumon Archicaddel is belenyúltam, ott is csak guglis találat volt, de legalább németül, meg szintén nem occsón. Akkor meg minek?
Make love not Wor.

#208 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 05:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 0:54

Aztán mutatta is térképen a tracket, meg lehetett feltöltögetni szelvényeket, meg szerkeszteni útvonalat, meg magasságkülönbséget, és terepen irányszöget számolni egy szoftverből, ahogy azt kell? Lehet le vagyok maradva, akkor bocsmá...

Erre tényleg szinte minden háztartásban szükség van..  :Đ  ;)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#209 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 06:47

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 6:34

Erre tényleg szinte minden háztartásban szükség van..  :Đ  ;)

raaadasul veszel egy turazasra csinalt garmint ami mindezt, sokkal intuitivebben tudja :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#210 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 08:37

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 22:19

Szerintem meg azt vették figyelembe, amelyek több mint fél éve vannak kint a piacon. Ezért nem tudtzék a RH 5 verzióját figyelmebe venni, mert az csak márciusban lett kiadva és nem tudtak fél éves javítás kiadást figyelni. De Ubuntu 6.10 tavaj október óta kint van. Bőven eltelt fél év.

Mindenesetre biztos rosszabb volt a 6.06 és azt ki lehetett emelni mint negatívum.. :)

meg mindig nem latod jol szerintem. a windowsbol (mondjuk XP) sem a SP1 vagy 2-ot neztek, hanem az eredeti kiadast. igy az Ubuntubol jatszhat a 4.10, 5.04 es a 6.06. oktoberben majd a 7.04. nincs ertelme a koztes kiadasokat nezni, a vizsgalt rendszer a komoly valtozasokat hozo uj verzio akart lenni, es ebben tokeletesen helyes metodologiailag a 6.06-ot valasztani es nem a 6.10-et. persze elfogadom, hogy minden metodologia santit valahol, de meg mindig ezt erzem a legtisztessegesebb osszehasonlitasi modszernek.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#211 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 11:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 0:54

Jófej vagy. Mindig mikor írok valamit keresel egy speciális felhasználási területet, hogy mennyire nem megy ez linuxon. Hehe. Öreganyám meg Magdika az irodában ezekkel foglalkozik. Nem tudom, van-e ilyen linuxra mert nem foglalkozom ezzel mivel gps-t sem használok pc-vel csak pda-val. Tartok tőle, hogy van.

Arhcicad meg Pinnacle akármi stb. Most kezdjem el, hogy ezek mennyivel jobbak Mac-el? Mindenre van kitalált válasz mindennél lehet jobbat szerezni, de minek?

Fizetős linux alkalmazások? Életemben nem vettem semmit linuxra és nem is fogok soha ennek ellenére működik minden amit használni szeretnék.

A dotnet, diretx és internet explorer mind mind olyan dolgok amik miatt perlik az ms-t és nem vlt. Ezekkel megkerülnek minden létező szabványt visszaélve a piaci fölényükkel. Arra szoktatják a baromi lusta programozókat, hogy ezeket használják mert a legtöbb dolgot készen kapják hozzá. Ez elvileg nem lenne baj. Gyakorlatilag mégis az, mert vigyáznak rá, hogy pl hiányos legyen a dokumentáció. Így egyéb alkalmazások használata, vagy a kapcsolódás nehéz ügy. Ne kelljen már ezt magyaráznom.

Azt is leírtam, hogy miért nem használnék szervernek windowst. Nekem egyszerűbb a linux, mert fel is fogom amit olvasok nem csak nézem. Zavar ha dől az arcomba 1millió irreleváns információ, amit meg keresek az nincs meg. Linuxon nyomok egy F7-et, beírom mi kell azt ott van előttem. Kiszedem a hashmarkot azt megy.

Remélem azért a sokszor idézett felmérés ami a Vista világuralmát mutatja számodra is egy kicsit gázos, mert ha nem akkor nem a linuxban van a hiba. Ez olyan mint a 14. havi nyugdíj meg az adócsökkentés. Aki elhitte annak úgy kell.

Még valami. Attól nem fogom megszeretni az ms-t ha látva, hogy nem az elvárt mértékben fogy a Vista (na most majd ezen is vitatkozhatunk) ráveszik a szg gyártókat, hogy csak Vistas drv-t adjanak pl a notebookhoz és a honlapjukon sem legyen fenn az XP-s. Mostanában ebből élek.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#212 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 11:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 17:46

Amikor így bizniszeltem, az bejött. Linuxos/Novelles megoldásokból meg itt is mutattatok nekem demóverziót, ami kapásból nem kezelte a magyar karaktereket, és akkor még be sem léptem.
mintha ebben a MS jobb lenne....! az office 97 nem volt kepes magyar szovegeket importalni/exportalni txt-be (cirilrol ne is beszeljunk!), ezert kellett atternem az office2000-re, mert az mar kepes ilyen nyalanksagokra (hogy mindezt a masodik evezred vegen...) az angol windows2000-em a mai napig nem szereti a magyar file neveket, mondjuk amikor egy ekezetes doc file-t akarok megnyitni. (cirilrol ismet ne is beszeljunk!) "file nem talalhato" a hibauzenet. ez a nagy nyelvi tamogatas??

Idézet

MS mögött cégek állnak, ami a világ egyik végén működik az itt is működik, kettőt meg össze lehet madzagolni.
hat a MS tamogatastol sem vagyok hasraesve.. win2000-hez office2000 az jonak tunik. egeszen addig, amig adminkent (sic!) hasznalja az ember a gepet. ha tobb felhasznalo van, akkor amikor a nem admin felhasznalo hasznalni akarja a wordot, akkor kozli, hogy tegyem be a telepitolemezt, hogy befejezze a telepitest. (wh*t the f*ck??) meg 3-5 felhasznalonal is idegesito, de mi lehet a megoldas sokszaznal??

support hivasa, kozlik, hogy nekem nem jar support, mert "ocso" programjaim vannak (academic select..) ez is egy erdekes allaspont. szerzek ismeroson keresztul cegtol informaciot full vasarolt win2000 es office2000-re. ismet hivas. ja, az mar nem supportalt! (erdekes hozzaallas amugy, nem tul regi programra mar nem jar rendes support, mert vedd meg az ujabbat! de mi van, ha en nem akarok ujabbat? muszaki cikkekre mellesleg 8 ev tamogatas a torvenyi szabalyozas...)

eroskodom, hogy azert valamit mondjanak, kapcsolnak technikai munkatarsat, az hebeg valamit registry-rol, de erdemlegeset nem tud mondani. magyaran ezert valtottam ezeken a helyeken officeXP-re, mert az kepes feltelepulni tobbfelhasznalos kornyezetben is. (figyelitek, hogy hogyan jut el az ember a 97-tol az XP-ig ugy, hogy valojaban a winword 6.0 kepessegeire van csak szuksege vegig??)

bizonyara van okos ember, aki tudja ezekre a valaszokat (a word97 ekezetes karaktereket nem kezelunkre persze ketlem..), de a fo hiba az egesz MS szemlelettel ott van, hogy azt probalja elhitetni az emberrel, hogy ez marpedig ILYEN EGYSZERUEN MUKODIK. pedig l*f*szt. a linux legalabb nem hazudik. "ha nem ertesz hozzam, nem mesz semmire" hirdeti nagyhangon, es mikozben gyakorlatilag ugyanazt nyujtja egy rendszergazda szempontjabol nem vagja at az embert. (kedvenc windows uzenetem az "ezzle a problemaval forduljon a rendszergzadahoz". te ALLAT BAMME! az en vagyok!!)
a forum ma:

#213 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 12:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 23:01

Vistának meg betoltam a Logitech webkamerát, ami Linux alatt nekem azóta nem működik. Kérdezte, hogy akkor most ehhez nincs driver, de szedjen-e le online. mondom szedjál baze, én meg röhögök, mert 2 perc gondokodás után kiírod, hogy nem nyert, nincs driver. Erre leszedte, felrakta, majd ez röhögött.

Logitech USB webcamot kb 5 perc munka behergelni Linux alá...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#214 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 12:18

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 12:57

mintha ebben a MS jobb lenne....! az office 97 nem volt kepes magyar szovegeket importalni/exportalni txt-be (cirilrol ne is beszeljunk!), ezert kellett atternem az office2000-re, mert az mar kepes ilyen nyalanksagokra (hogy mindezt a masodik evezred vegen...) az angol windows2000-em a mai napig nem szereti a magyar file neveket, mondjuk amikor egy ekezetes doc file-t akarok megnyitni. (cirilrol ismet ne is beszeljunk!) "file nem talalhato" a hibauzenet. ez a nagy nyelvi tamogatas??

hat a MS tamogatastol sem vagyok hasraesve.. win2000-hez office2000 az jonak tunik. egeszen addig, amig adminkent (sic!) hasznalja az ember a gepet. ha tobb felhasznalo van, akkor amikor a nem admin felhasznalo hasznalni akarja a wordot, akkor kozli, hogy tegyem be a telepitolemezt, hogy befejezze a telepitest. (wh*t the f*ck??) meg 3-5 felhasznalonal is idegesito, de mi lehet a megoldas sokszaznal??

support hivasa, kozlik, hogy nekem nem jar support, mert "ocso" programjaim vannak (academic select..) ez is egy erdekes allaspont. szerzek ismeroson keresztul cegtol informaciot full vasarolt win2000 es office2000-re. ismet hivas. ja, az mar nem supportalt! (erdekes hozzaallas amugy, nem tul regi programra mar nem jar rendes support, mert vedd meg az ujabbat! de mi van, ha en nem akarok ujabbat? muszaki cikkekre mellesleg 8 ev tamogatas a torvenyi szabalyozas...)

eroskodom, hogy azert valamit mondjanak, kapcsolnak technikai munkatarsat, az hebeg valamit registry-rol, de erdemlegeset nem tud mondani. magyaran ezert valtottam ezeken a helyeken officeXP-re, mert az kepes feltelepulni tobbfelhasznalos kornyezetben is. (figyelitek, hogy hogyan jut el az ember a 97-tol az XP-ig ugy, hogy valojaban a winword 6.0 kepessegeire van csak szuksege vegig??)

bizonyara van okos ember, aki tudja ezekre a valaszokat (a word97 ekezetes karaktereket nem kezelunkre persze ketlem..), de a fo hiba az egesz MS szemlelettel ott van, hogy azt probalja elhitetni az emberrel, hogy ez marpedig ILYEN EGYSZERUEN MUKODIK. pedig l*f*szt. a linux legalabb nem hazudik. "ha nem ertesz hozzam, nem mesz semmire" hirdeti nagyhangon, es mikozben gyakorlatilag ugyanazt nyujtja egy rendszergazda szempontjabol nem vagja at az embert. (kedvenc windows uzenetem az "ezzle a problemaval forduljon a rendszergzadahoz". te ALLAT BAMME! az en vagyok!!)

Office 97/NT4 párossal kezdtünk még a múlt évezred végefelé, domainben, több (mezei)felhasználóval, évekig probléma nélkül használtuk őket, hadd nem mondjak semmit az ebből a korszakból való linux alapú irodai megoldásokra, de ezeket fikázni 2007-ben különös perverzió... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#215 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 12:36

minden eszkoz arra jo, amire kitalaltak.

a linux abban az idoben (IS!) tokeletes volt hosszu szovegek szerkesztesere (emacs), tudomanyos vektorgrafikus abrak szerkesztesere (xfig) es tordelesere (TeX/LaTeX). tovabba mindennemu internet funkcio (ftp, levelezes, web, halozati file, alkalmazas es desktop megosztasra).

amugy meg tokeletesen mindegy, hogy melyik verziot is szedem elo a microsoft termekkinalatabol az elmult masfel evtizedben. vagy netan azt akarod mondani, hogy akkor meg vacak volt, ma meg mar tokeletes?? nem mai, akkori problemakat hozok fel! egyebkent a win2000 meg mindig igen elterjedt az iparban, ha jol tudom, igy azt ma fikazni csoppet sem tunik badarsagnak.. inkabb tunik annak a "az meg nem volt eleg jo, de MAJD MOST!...." szlogen. nem erzed egy pirinyot nevetsegesnek? (vegezetul nem azt mondtam, hogy hasznalhatatlan, hanem azt, hogy en belefutottam egy megoldhatatlan problemaba, ami szamomra hasznalhatatlanna tette. attol, hogy Ti nem hasznaltatok ezt a funkciot meg hiba marad..)

egyebkent meg ide a rozsdas bokot, hogy barmi amit a linuxbol negativumkent fel tudsz hozni ebbol a korszakbol (masfel evtized!), azok olyan alkalmazasok lesznek, amit valojaban windowsos lelkuletu emberek koveteltek ki maguknak. magyaran egy windows emulacio. nos elismerem, hogy ebben a linux csak mostanaban kezd normalissa valni. ellenben a windows oldali unix emulacio meg mindig sehol sem tart, ha jol latom.. akkor meg mirol is beszelunk?

Szerkesztette: bogdan 2007. 06. 25. 12:38 -kor

a forum ma:

#216 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 12:36

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 12:57

Ezek nekem mindg működtek...

De NT4 alatt szerveren be bírtam éleszteni, hogy az angol Win2000-ek kezeljék a magyar betűket, samba supportra kicsit sokat kellett várnom. Cirillből még tavaly is dolgoztunk, az mondjuk mókás lett, mert Officeból mindenki cut&paste kiszedte a szöveget, aztán saját gépén beillesztette txtbe, majd küldték a txt-t a követekező nyelvi verziós embernek. Az utolsó meg már csak lesett :-)

Bár igyekszem most is csupa egybeírt, meg viszonylag szabványos neveket használni, de régebben Micikének elég nehéz volt elmesélni, hogy ne "Tisztelt Árvíztűrő tükörfúrógép, azt szeretném.doc" legyen a file neve.
Make love not Wor.

#217 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 12:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 13:36

Ezek nekem mindg működtek...
azt mondod, hogy word97-ben ha ekezetes szoveget txt-be mentesz, akkor nem kerdojeleket rak az ekezetek helyere? es ha ekezetes szoveget akarsz txt-bol beolvasni, akkor nem krikszkrakszkent emeli be??? sajnalom, de nem hiszek Neked..

Arvizturo doc-odat gyorsan kiprobaltam. (nem domain, nem arrol beszeltem!) desktopomon new->word document. atnevez arra, amit megjeloltel: "Tisztelt Árvíztűrő tükörfúrógép, azt szeretném.doc". ket klikk, word fel, majd kozli, hogy file nem talalhato.

no kerem, tisztelt egybegyultek, hol a hiba?
(egyszeru problema, ugye? lassuk, mennyi ido mig segitetek megoldani nekem! ora indul. nalam 13:45, junius 25, 2007!)

Szerkesztette: bogdan 2007. 06. 25. 12:47 -kor

a forum ma:

#218 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 12:49

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 13:36

egyebkent meg ide a rozsdas bokot, hogy barmi amit a linuxbol negativumkent fel tudsz hozni ebbol a korszakbol (masfel evtized!), azok olyan alkalmazasok lesznek, amit valojaban windowsos lelkuletu emberek koveteltek ki

Ja, utolsó vitámban másik topikban is idejutottunk, mikor a 8 évvel ezelőtti ablakkezelőket anyáztam. Vagy azt mondták, az akkor volt, meg régen volt, de azóta húdevaú lett, vagy a végső ok most az lett, a Linux csak maga a kernel, többi az járulékos applikáció, így az applikáció a vacak, nem a Linux. Hádeköszmá, akkor ki lehet jelenteni, hogy "a Linux" ennek alapján kvázi kurzorvillogtató rutinnak sem jó, ha nem lennének alkalmazások :-)
Make love not Wor.

#219 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 12:55

ize.. mintha elkerulte volna a figyelmedet a hozzaszolasom elso fele, amiben egy csomo nagyon hasznos es jo alkalmazast leirtam!

(a 8 evvel ezelotti ablakkezelok amugy az en szememben meg mindig tobbet tudnak a mai legcsicsasabb windows-nal is: hol a virtual desktop es a szemelyre szabhato menu a windows-obol?)

amugy meg nem az en hibam talan, hogy a tisztelt windowst kedvelo tarsasag a linuxot a windowsos kompatibilitas szemszogebol nezi. nem a sambat, open office-t es hasonszorueket kell nezni, hanem a nativ unixos alkalmazasokat. egy kalapacstol sem azt varjuk el, hogy mikeppen lehet vele himezni. tessek minden rendszert a sajat oldalarol tekinteni!

Szerkesztette: bogdan 2007. 06. 25. 13:05 -kor

a forum ma:

#220 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 13:12

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 13:55

hanem a nativ unixos alkalmazasokat. egy kalapacstol sem azt varjuk el, hogy mikeppen lehet vele himezni. tessek minden rendszert a sajat oldalarol tekinteni!

Meg használjak VI-t, mert az a legjobb, mindent meg lehet vele csinálni. Nem baj, új Excel 2007 már mezők színeire is tud rendezni, teljesen jó :-)
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.