Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 17:46
Amikor így bizniszeltem, az bejött. Linuxos/Novelles megoldásokból meg itt is mutattatok nekem demóverziót, ami kapásból nem kezelte a magyar karaktereket, és akkor még be sem léptem.
mintha ebben a MS jobb lenne....! az office 97 nem volt kepes magyar szovegeket importalni/exportalni txt-be (cirilrol ne is beszeljunk!), ezert kellett atternem az office2000-re, mert az mar kepes ilyen nyalanksagokra (hogy mindezt a masodik evezred vegen...) az angol windows2000-em a mai napig nem szereti a magyar file neveket, mondjuk amikor egy ekezetes doc file-t akarok megnyitni. (cirilrol ismet ne is beszeljunk!) "file nem talalhato" a hibauzenet. ez a nagy nyelvi tamogatas??
Idézet
MS mögött cégek állnak, ami a világ egyik végén működik az itt is működik, kettőt meg össze lehet madzagolni.
hat a MS tamogatastol sem vagyok hasraesve.. win2000-hez office2000 az jonak tunik. egeszen addig, amig adminkent (sic!) hasznalja az ember a gepet. ha tobb felhasznalo van, akkor amikor a nem admin felhasznalo hasznalni akarja a wordot, akkor kozli, hogy tegyem be a telepitolemezt, hogy befejezze a telepitest. (wh*t the f*ck??) meg 3-5 felhasznalonal is idegesito, de mi lehet a megoldas sokszaznal??
support hivasa, kozlik, hogy nekem nem jar support, mert "ocso" programjaim vannak (academic select..) ez is egy erdekes allaspont. szerzek ismeroson keresztul cegtol informaciot full vasarolt win2000 es office2000-re. ismet hivas. ja, az mar nem supportalt! (erdekes hozzaallas amugy, nem tul regi programra mar nem jar rendes support, mert vedd meg az ujabbat! de mi van, ha en nem akarok ujabbat? muszaki cikkekre mellesleg 8 ev tamogatas a torvenyi szabalyozas...)
eroskodom, hogy azert valamit mondjanak, kapcsolnak technikai munkatarsat, az hebeg valamit registry-rol, de erdemlegeset nem tud mondani. magyaran ezert valtottam ezeken a helyeken officeXP-re, mert az kepes feltelepulni tobbfelhasznalos kornyezetben is. (figyelitek, hogy hogyan jut el az ember a 97-tol az XP-ig ugy, hogy valojaban a winword 6.0 kepessegeire van csak szuksege vegig??)
bizonyara van okos ember, aki tudja ezekre a valaszokat (a word97 ekezetes karaktereket nem kezelunkre persze ketlem..), de a fo hiba az egesz MS szemlelettel ott van, hogy azt probalja elhitetni az emberrel, hogy ez marpedig ILYEN EGYSZERUEN MUKODIK. pedig l*f*szt. a linux legalabb nem hazudik. "ha nem ertesz hozzam, nem mesz semmire" hirdeti nagyhangon, es mikozben gyakorlatilag ugyanazt nyujtja egy rendszergazda szempontjabol nem vagja at az embert. (kedvenc windows uzenetem az "ezzle a problemaval forduljon a rendszergzadahoz". te ALLAT BAMME! az en vagyok!!)