Idézet: csavar - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 11:29

Úgy tudtam, hogy prefetch - XPben debütált, Vistában fejlesztették tovább, tehát az a képesség, amikor a rendszer megtanulja este mit használsz. Párhuzamos rendszer indítás pedig csak most vezetgetik be (nevét most nem tudom a linux világába (szintén ide teszem h így tudom

verzió követés: tényleg? automatikusan bármilyen fájlt eltárol a rendszer (persze csak a változásokat)? Legyen az kép vagy bármi más? És be van építve Opensuse, Ubuntu etcetra? Szerintem nem.
(http://www.ext3cow.com/) Ezt megnézem, érdekel. De itt ismét felvetem: Be van építve a disztrókba?
flash + merevlemez: a flash memóriával ellátott merevlemezekre gondoltam. Persze meg lehet oldani, de ez hack és nem széria.
3D desktop + API: megnézem.. linket tudsz adni?
egységes jó dokumentált framework : Vicc a mono és más nem. Sajna fele olyan lassú, gagyi a szerkesztője, legutolsó változatban 1.2.3 még debugger sem volt és nem lehetett hozzá tenni.
"..emlékszem, hogy mikor a SonyEricsson telómhoz kaptam valami .NET-ben írt programot.." Iazad van, a telefonok még elég mostohán kezelt területek. Érzésem szerint az előfeltételeket könnyebben lehet előteremteni Win alatt pont azért mert kevesebb verzió van.
Sok mindent közöltél, de legtöbbjét a "felhasználónak" kellene beletenni, aki ha beleteszi már nem is célcsoport hanem szakember. Ezért is kelle nagyobb összefogás.
Üdv!
Sorban:
"

Gyanítom alapból nincs (nálam ext3 van, abban nincs tömörítés), de mint mondtam sokféle filerendszer elérhető alapból is, és sokféle filerendszer támogatása felrakható utólag is. Akinek ez fontos, meg tudja oldani, imho nem egy hétköznapi dolog (én pl soha nem használtam windowson sem).
"Úgy tudtam, hogy prefetch - XPben debütált, Vistában fejlesztették tovább, tehát az a képesség, amikor a rendszer megtanulja este mit használsz."
Prelinking ugyanezt csinálja linux alatt (hogy mióta létezik, azt nem tudom, de van)
"Párhuzamos rendszer indítás pedig csak most vezetgetik be (nevét most nem tudom a linux világába (szintén ide teszem h így tudom

Nem most vezetgetik be, nálam konkrétan úgy indul az ubuntum..
"verzió követés: tényleg? automatikusan bármilyen fájlt eltárol a rendszer (persze csak a változásokat)? Legyen az kép vagy bármi más? És be van építve Opensuse, Ubuntu etcetra? Szerintem nem."
A verzió követésre írtam 3 nagy rendszert: CVS, GIT, SVN. Ezen rendszerek bármelyike 1 perc alatt feltehető linuxra. A verzió követős filerendszer csak egy plusz példa volt, de olvasd csak el mit tud. Visszakérdezek: Melyik windowsba van beépitve a visual sourcesafe? Miért kéne, hogy egy verzió követő rendszer része legyen egy alap desktop opredszernek? Ha kell egy fejlesztőnek, felrakja magának.
(http://www.ext3cow.com/) Ezt megnézem, érdekel. De itt ismét felvetem: Be van építve a disztrókba?
Nincs "beépítve", utólag felrakható. Visszakérdezek megint: windowsban hol van "beépítve" ilyen tudással felruházott filerendszer? Miért kéne, hogy alapból ez egy desktop OS része legyen?
"flash + merevlemez: a flash memóriával ellátott merevlemezekre gondoltam. Persze meg lehet oldani, de ez hack és nem széria."
Nem tudom mire gondolsz. Flash alapú merevlemezre? Ha igen, akkor ez nem hack, egy flash merevlemez is ugyanolyan ide/scsi block device-ként látszik, mint egy sima merevlemez. Innentől meg azt raksz rá, amit akarsz, a linux rugalmasságából adódóan pl ráteheted a komlett boot partíciódat (semmi hack, telepítés közben akár grafikus felületen megmondhatod, hogy oda szeretnéd rakni).
"3D desktop + API: megnézem.. linket tudsz adni?"

"egységes jó dokumentált framework : Vicc a mono és más nem. Sajna fele olyan lassú, gagyi a szerkesztője, legutolsó változatban 1.2.3 még debugger sem volt és nem lehetett hozzá tenni."
Ez is egy vélemény, én egy gyorsan és határozottan fejlődő cuccot látok, ami már több platformra elérhető, még mobilra is..
"Iazad van, a telefonok még elég mostohán kezelt területek. Érzésem szerint az előfeltételeket könnyebben lehet előteremteni Win alatt pont azért mert kevesebb verzió van."
nem a telefonokról van szó, amikor a paint.net-et akartam telepíteni, akkor ugyanúgy hiányolta a .net frameworkot. Az előfeltételeket pont ugyanolyan egyszerű megteremteni. Egy mai átlag disztrón lapból futtathatsz Mono, Gtk, Perl, Qt programokat.. (nem soroltam fel mindent). A szükséges libek előre tlepítve vannak.
Egyébként azzal indítottada vitát, hogy ezek a technológiák nem léteznek linuxra. Nincs miről tovább vitatkozni: léteznek.