Idézet: csavar - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 12:47
Mert bár technikailag én speciel fejlettebbnek, összeszedettebbnek gondolom az ms cuccait, de ez nem biztos h jó az embereknek.
Én is használok jópár olyan MS terméket, amik eléggé kiforrottak, igen jól használhatók. Nem ezzel van a gond, mondjuk ezek inkább régebbi programok sajnos (nyilván a kiforrottság feltételez bizonyos életpályát). Ha valakinek egy alkalmazás, vagy akár egy oprendszer beválik, megfelel, természetesen ne használjon csak azért mást, mert valakitől hallotta. Talán az lenne az igazi, ha mindenki megformálhatná a saját véleményét. Hallottam már olyan embertől rossz szavakat linux-ról, aki még nem is használt olyat. De ugyanilyen esetem volt windows-téren is! Mindkettő hajmeresztő.
Úgy gondolom, ha magasabb szinten akarjuk kihasználni számítógépeink jelenlegi kapacitását, nem gépünknek, hanem nekünk magunknak kell fejlődnünk. S ez független bármilyen operációs rendszertől. Szerintem ez jelenti a valódi fejlődést. Ha nem csak a gép tesz majd értünk, hanem egy kicsit mi is érte.
ps.: Tulajdonképpen ez is 1 közösség, s bármit is mondunk, az építő erejű lesz, legalábbis így kellene lennie. Sokan gondolták pl. hogy ha a szabad szoftver szabad marad, akkor biztos halálra van ítélve, hisz abból nem sok bevétel származik (valójában származik, mert a szabadság más, mint az ingyenesség). Mindenesetre akik így gondolták, azok súlyos hibát vétettek, mert egyszerűen megfeledkeztek az emberek egy ősi tulajdonságáról: a közösségi szellemről. A halálraítélt, sokak által egyszerűen leírt "termék" valahogyan mégis olyan szintre jutott, hogy valódi versenytársa lett a kereskedelmi termékeknek. Ez azért jelent valamit. De semmiképpen sem a linux előnyét. Annál inkább egyfajta szemléletmódot, ami mögötte húzódik. Az oprendszer nem tehet semmiről, csak teszi a dolgát. Az ember már annál inkább tehet.
Szerkesztette: Warrior 2007. 06. 14. 13:28 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."