HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 14. 23:18

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 19:05

Ha az oktatásban Linuxot IS oktatnának normálisan -és nem csak MS droidokat képeznének közpénzen-, akkor ez generálna igényt a linuxos szoftverekre is. Kellemes mellékhatása lenne a dolognak, hogy nem kevés pénzt megtakarítana az ország, ami szvsz manapság nem mindegy. De itt megint nem az észérvek döntenek. Máshol -tőlünk nyugatabbra is- egyre több helyen szabadulnak az MS-től, de legalábbis nyitnak más irányba (éásd német egyetemek, volt róla itt hír), nálunk nem, isen ments, mi inkább minden eddiginél jobban elkötelezzük magunkat az MS felé. Dehát ez van, kell a lé a rózsadombi villákra.

A mi érdekeink szakmaiak, az övék pedig politikaiak. Ez nagy különbség.

Nagyon nem szép dolog "elvenni" az emberektől a lehetőséget, ellehetetleníteni őket, megtéveszteni, csak azért, mert valaki ezzel anyagilag jól jár. Nem mondhatja senki, hogy ez számítástechnika; ez kőkemény üzlet.
Én megadnám a lehetőséget a diákoknak, tanároknak (meg mindenki másnak is), hogy olyan platformot használjanak, amilyet akarnak. Sőt, ha ismét tanítanék (anno pár évig nyomtam a katedrát én is), akkor tuti hogy nem csak windows-t tanítanék: a windows-t még a hülye is megtanulja. A gyerekeknek jóval nagyobb a befogadóképességük, jóval többet ér a "tiszta" elméjük, mintsemhogy ennyire lesarkítsuk, s determináljuk már rögtön az "elején". Kicsit úgy gondolom, mintha "megrontanánk" ezzel őket. Vagyis nem mi, hanem akik elintézik, hogy ne is legyen szabad választás.

ps.: anno, vagy 6 éve egyszer kifogásoltam, hogy pl. itt suliban a tanmenetből miért vették ki az DOS-os parancssor oktatását. Erre azt mondta a kolléga, hogy azért, mert "már nem divat". Namost erre mit mondjak? Vazze, ez nem divat kérdése. Ha valahol annak a jógyereknek szüksége lesz 1-szer rá, akkor mi van? Erre ő: nem valószínű. Erre próbáltam érvelni azzal, hogy szerintem akkor is jobb lenne FIATAL KORBAN megtanítani ezen alapokat, aztán majd vagy kifejlődik belőle valami,vagy nem. A kolléga nem tartotta jó ötletnek. Meg is mondtam neki, hogy az informatika robbanásszerűen fejlődik, de mi nem jó, ha követjük fejben, nincs szükségünk az "alaptechnikák" elsajátítására sem, mert biztos olyan jól a rendszerek, hogy helyettünk megcsinálnak mindent.
Ja, és annyit teszek még hozzá, hogy előző évben még simán tanítanunk kellett pl. a Pascal-t. Szóval sok a hülye.

Mielőtt félreértenétek, előző esetem hasonlat gyanánt említettem, arra próbáltam rávilágítani, hogy a diákoknak igenis többre van szükségük (akár windows, akár linux, akár más), mint a sima otthoni r=1 usereknek; az ő életük talán attól fog függni, hogy az iskolában pl. tanultak-e programozás-elméletet, vagy sem. Ha egyszerű felhasználóként kezeljük őket már az iskolában (mondván, hogy még gyerekek, vagy ilyen hülyeségeket még), akkor soha a büdös életben nem lesz belőlük semmi ilyesmi... Aki ezt nem érti meg, az vagy nem fiatal, vagy beszűkült 1 kicsit. Ez van.

Másik hasonlat: "Amerikában 1 programozó átlagéletkora 12 év."

Ez nem azt jelenti, hogy mi is neveljünk kódereket (azok úgyis maguktól lesznek azok), hanem azt, hogy más MÓDSZERREL tanítsunk. A módszereken pedig lehet változtatni. Csak manapság talán nem jó irányba változnak. :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2007. 12. 14. 23:31 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#842 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 14. 23:31

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 23:18

Én megadnám a lehetőséget a diákoknak, tanároknak (meg mindenki másnak is), hogy olyan platformot használjanak, amilyet akarnak.

Ez meg van adva, de Wint akarnak. Linux ismeretlen, nincs rá tanár, gyereket önként annyira nem érdekli, mert mindenhol Win van, az alatt lehet játszani, meg estébé.

De most ha a hülye is megtanulja, akkor azt jelenti, hogy könnyebb/egyszerűbb, vagy felhasználóbarátabb. Desktop 1.0 júzereknek kitalált oprendszernél ezek súlyos kijelentések. Meg jó eséllyel működni fog alatta az a webkamera, amit jószándékú nagyitól kaptak karácsonyra valami multi polcáról.
Make love not Wor.

#843 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 23:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 23:31

Ez meg van adva, de Wint akarnak. Linux ismeretlen, nincs rá tanár, gyereket önként annyira nem érdekli, mert mindenhol Win van, az alatt lehet játszani, meg estébé.

De most ha a hülye is megtanulja, akkor azt jelenti, hogy könnyebb/egyszerűbb, vagy felhasználóbarátabb. Desktop 1.0 júzereknek kitalált oprendszernél ezek súlyos kijelentések. Meg jó eséllyel működni fog alatta az a webkamera, amit jószándékú nagyitól kaptak karácsonyra valami multi polcáról.

Jhano, nem erted ezt most. Senki nem azt mondja, hogy dobjuk ki a picsbe innen az osszes windowst. Egyszeruen azon megy a siram, hogy magunk toljuk vendor-lock-inbe a fejunket, mert nincsenek hozzaerto tanaraink, hogy ott is tonnaszam koltjuk ra a penzt, ahol nem lenne muszaj, mert elkepzelni sem tudjuk, hogy nem egy idegen multitol kene fuggenunk.

Es ez bizony karos.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#844 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 23:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 0:31

OK, akkor viszont a tanároknak kellene talán másképp taníaniuk, a gyerekeket nem kezelhetik sima r1 userként, szerintem ez nagy hiba.

Akkor tanítsák meg őket a windows kezelésére normálisan. Ne csak az egér jobb gombjára. Sajnos rengeteg suliban utóbbi a helyzet.

Nem az a lényeg, hogy windows, vagy nem windows, hanem hogy jó szakemberek legyenek, ők "belenőnek" ebbe a technikába, ebbe a korba. Ne csak használják (mint a webcam-ot), értsenek is hozzá!  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#845 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 23:41

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 23:36

mert nincsenek hozzaerto tanaraink, hogy ott is tonnaszam koltjuk ra a penzt, ahol nem lenne muszaj, mert elkepzelni sem tudjuk, hogy nem egy idegen multitol kene fuggenunk.

Na, de aki ilyen szinten bír linuxhoz érteni, az nem megy el tanárnak, aki tanárként van, az elkavar a Winnel, mert ugye a hülye is meg bírja tanulni. Nincs ráerőszakolva a sulikra, mert azok igénylik, meg ahhoz tudnak támogatást szerezni.

Lásd felajánlós topik, eddig kb. 3 Linuxos arc jött, hogy itt az összes disztrib, 200 CD, megmutatjuk, összerakjuk. Aztán volt valami, de sem okítás, sem Linux cuccal telepített gépek, sem utólagos support. Windowsos népekből meg annyian vagyunk, mint a dög.

Nekem sem motivációm, sem időm/energiám újakat tanulni Linuxos témákban, így maradok is a Winnél, aki engem kérdez, azt fog kapni.

De fel lehet venni a kesztyűt, telepítétek a noteszeket Linux alapokkal, adjtok karácsonyra úgy a júzerekenek, segítsetek be a felajánlásos topiknak, meg iskoláknak, hogy páran itt mi ezt Win alapokkal tesszük.

Aki Linuxos arccal így kocsmában találkoztam, az sem tol ki endusernek évi 100 gépet, hogy nesze paraszt használd, akkor addig miben akarunk előbbre jutni?
Make love not Wor.

#846 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 23:43

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 0:36

... Egyszeruen azon megy a siram, hogy magunk toljuk vendor-lock-inbe a fejunket, mert nincsenek hozzaerto tanaraink, hogy ott is tonnaszam koltjuk ra a penzt, ahol nem lenne muszaj, mert elkepzelni sem tudjuk, hogy nem egy idegen multitol kene fuggenunk.

Es ez bizony karos.

Sajnos egyetértek; ez van. A jó szakemberek nem ott fent ülnek.

A felnőtt, érett ember el tudja dönteni, mit akar csinálni, őt már bajos befolyásolni általában. De a gyerekeknél nagyon is sokat számít, milyen "példát" látnak. Honatyáink pedig igenis tehetnének valamit, s ahogy írjátok is, még olcsóbb is lehetne.

#847 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 23:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 0:41

Na, de aki ilyen szinten bír linuxhoz érteni, az nem megy el tanárnak, aki tanárként van, az elkavar a Winnel, mert ugye a hülye is meg bírja tanulni. Nincs ráerőszakolva a sulikra, mert azok igénylik, meg ahhoz tudnak támogatást szerezni.

Lásd felajánlós topik, eddig kb. 3 Linuxos arc jött, hogy itt az összes disztrib, 200 CD, megmutatjuk, összerakjuk. Aztán volt valami, de sem okítás, sem Linux cuccal telepített gépek, sem utólagos support. Windowsos népekből meg annyian vagyunk, mint a dög.

Nekem sem motivációm, sem időm/energiám újakat tanulni Linuxos témákban, így maradok is a Winnél, aki engem kérdez, azt fog kapni.

De fel lehet venni a kesztyűt, telepítétek a noteszeket Linux alapokkal, adjtok karácsonyra úgy a júzerekenek, segítsetek be a felajánlásos topiknak, meg iskoláknak, hogy páran itt mi ezt Win alapokkal tesszük.

Aki Linuxos arccal így kocsmában találkoztam, az sem tol ki endusernek évi 100 gépet, hogy nesze paraszt használd, akkor addig miben akarunk előbbre jutni?

Nos, mi nem az end-userekről beszélünk. A diákokat nem nagyon nevezném annak, még akkor sem, ha sima user-mode-ban vannak.

Egyébként igaz, hogy sajnos a tanárok nem konyítanak sem linuxhoz, sokan még a windows-hoz sem. Pedig rengeteget számítana.
Nekem nem az a bajom, hogy a windows benőtte magát (önmagában ez sem szép dolog, de ez az én bajom), hanem az egész módszertannal van gondom.

Bocsi a "hülye is meg tudja tanulni"-ért, nem rossz értelemben gondoltam, de mindenesetre kezelni bárki képes nagyon hamar. Csakhogy az órán bőven lehet ennél nagyobb kihívások elé is állítani a gyerkőcöket. Azért mondom, mert volt szerencsém. Igaz, csak 1 évfolyamon, 2 osztállyal. Akár elhisszük, akár nem, a gyerekeknek jóval nagyobb a befogadóképességük, mint nekünk, jóval könnyebben tudnak összekapcsolni dolgokat, mint mi. Ha ezt nem használjuk ki, asszem mi vagyunk a hülyék. Mármint a tanárok. Bár én már nem vagyok tanár. Attól hülye még lehetek... :)

#848 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 23:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 23:41

Meg mindig nem erted, hogy mit probalok mondani, biztos az en hibam. Mi (vagy en legalabbis, de azt hiszem, hogy az esszel gondolkodok tobbsege igy van vele) nem a linuxot mindenhova zaszloja alatt megyunk. Eszembe nem jutna r=1 user ala linuxot tolni.

Az elozo postban sajnos csak az oktatas volt nevesitve, de ez sokkal altalanosabb kerdes. Egyszeruen butasag ezt allami szinten eldonteni. Az oktatas csak az egyik fo mozgatorugoja ennek az ongerjeszto folyamatnak. Siman arrol van szo, hogy allam bacsi, ahol lehet, ott sokkal jobb volna, ha a penzzel nem az mst tomne, hanem egy helyi akarkit. Gondolkodasmod. Hogy eszrvesszuk, hogy baz, nem kotelezunk minden vallalkozot egy kulfoldi multi penzzel tomesere egy adobevallashoz. Es amikor ezt az orrunk ala dorgolik, akkor nem elkezdenek gondolkodni, hogy jo, akkor megnyitom a specifikaciot, hanem tovabbra is magukban probalnak valamit csinalni, piacgazdasag meg le van szarva.

Szoval csak azt szeretnenk egy kevesen, ha ezek nem elore lefutott korok volnanak, hanem rendesen, ervekkel alatamasztott dontesek. Mert sok olyan hely van, ahol lehetne olcsobban, vagy legalabbis ugyanezert nem kifele tolni a penzt.

Ha lenne idom, segitenek :(
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#849 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 23:56

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 23:43

De a gyerekeknél nagyon is sokat számít, milyen "példát" látnak. Honatyáink pedig igenis tehetnének valamit, s ahogy írjátok is, még olcsóbb is lehetne.

Nem múlik az ennyire a honatyákon, ha tanár önerőből szeretne Linuxozni, akkor megteheti. De mondom, pár lelkes amatőrön kívül (akik aztán hamar feladják, lelépnek) nem sok helyen áll neki a tanerő sem.

Én iskoláknak elég gyakran ingyé lapátolom össze a Wines hálózatokat, aztán tanerő már el bírja rugdalni magától is, vagy éppen régi vas, next, next, mindent felismer, működik, lehet oktatni. Linuxtól félnek, mint a tűztől, főleg ha láttak ilyen Eelektropontos Linuxos laptopot, amit odavittek szegényhez, bekapcsolta, oszt bash, meg villogott a kurzor.
Make love not Wor.

#850 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 03:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 23:56

Én iskoláknak elég gyakran ingyé lapátolom össze a Wines hálózatokat, aztán tanerő már el bírja rugdalni magától is, vagy éppen régi vas, next, next, mindent felismer, működik, lehet oktatni. Linuxtól félnek, mint a tűztől, főleg ha láttak ilyen Eelektropontos Linuxos laptopot, amit odavittek szegényhez, bekapcsolta, oszt bash, meg villogott a kurzor.

osszanak ki eee PCket oszt jónapot :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#851 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 11:00

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 0:39

Akkor tanítsák meg őket a windows kezelésére normálisan. Ne csak az egér jobb gombjára. Sajnos rengeteg suliban utóbbi a helyzet.

Mi a frászt akarsz heti egy órában mást tanítani? A számítástechnika oktatásra jutó időt vesd össze a leadandó anyag méretével, és döbbenj meg.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#852 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 11:04

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 11:00

Mi a frászt akarsz heti egy órában mást tanítani? A számítástechnika oktatásra jutó időt vesd össze a leadandó anyag méretével, és döbbenj meg.

itt elsőtöl tanitanak infot, emelt oraszamba, de igy se eleg az ido.
igy is csak a felszint lehet kaparni.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#853 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 12:06

"... a szabadszoftver közösség nevében az alábbi aláírásokkal és ezen nyílt levéllel tiltakozásunkat akarjuk kifejezni a kormány felelőtlen, közpénzeket pazarló döntései és a Microsoft monopóliumát erősítő diszkriminatív piaci egyensúly és a vállalkozási és alkotmányos jogok megsértésére irányuló rendelkezések ellen..."

Aki akarja, ITT aláírhatja.

#854 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 12:23

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 12:06

"... a szabadszoftver közösség nevében az alábbi aláírásokkal és ezen nyílt levéllel tiltakozásunkat akarjuk kifejezni a kormány felelőtlen, közpénzeket pazarló döntései és a Microsoft monopóliumát erősítő diszkriminatív piaci egyensúly és a vállalkozási és alkotmányos jogok megsértésére irányuló rendelkezések ellen..."

Aki akarja, ITT aláírhatja.

mintha érnének az ilyenek valamit.
ez hivatalosan semmi.

#855 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 14:44

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 12:23

mintha érnének az ilyenek valamit.
ez hivatalosan semmi.

Egyébbként ha nem írják alá a szerződést, ugye minden iskolában illegális lesz hirtelen az összes Windows. Aztán ilyenkor mi lenne? Váltsunk linuxra? Na ne....
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#856 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 14:49

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 14:44

Egyébbként ha nem írják alá a szerződést, ugye minden iskolában illegális lesz hirtelen az összes Windows. Aztán ilyenkor mi lenne? Váltsunk linuxra? Na ne....

és akkor mi van?

maximum a prof. ok valnak illegalissa, frissitesi alapnak kell lennie.

Kétlem, hogy cseszegetnek az iskolakat, mivel ha _tényleg_ mindenol nem MS-t tanitananak, akkor a gyerekek nem hasznalnak majd MS termekeket, ami ugye igy egyfalyta hosszu tavu befektetes.

#857 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 15:04

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 14:49

és akkor mi van?

maximum a prof. ok valnak illegalissa, frissitesi alapnak kell lennie.

Kétlem, hogy cseszegetnek az iskolakat, mivel ha _tényleg_ mindenol nem MS-t tanitananak, akkor a gyerekek nem hasznalnak majd MS termekeket, ami ugye igy egyfalyta hosszu tavu befektetes.

Rakok home-ot aztán szervert dobhatom is ki.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#858 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 15:09

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 15:04

Rakok home-ot aztán szervert dobhatom is ki.  :Đ

lehetne ezt akkor is racionalizálni.
pl. office csomagot el lehetne hagyni első körben. arra tényleg vannak jo alternativák. vagy pedig megondani az ms-nek, hogy nosza, akkore erre most idén csak mittomén 2 milliárd van, vagy jo lesz, vagy mindenhova linuxot rakunk.

aztan elhet bejonne, és udaadna 2 milliárdért amit eddig 8-ért adot

#859 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 15:13

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 14:44

Amerre én jártam, ott előtte illegális SW-k voltak, vagy mivel sulinak saját lóvéból kellett volna megvennie, így inkább becsukták a számtechtermet. Ha ez nekünk jó, akkor hajrá.
Make love not Wor.

#860 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 15:17

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 15:09

lehetne ezt akkor is racionalizálni.

Már egy ideje nem követem, mert lekoptak a sulik, de azért faszkivolt, hogy volt ott szerver, ami nekem nem mindenhova kellett, meg NAV, ami faszság, gyengébb gépeken meg sem mozdult.

Aztán volt ahova bekötötték a rezes netet, bérelt vonal, estébé, manapság meg röpködnek a 10 megás DSL-ek, oszt gondolom a rezes bérelt 256 kilobit nem olyan árkategória volt, de csóró sulinak az volt ingyé, így a szülők meg egyéb népek dobtak össze lóvét standard netekre.

Meg ezer éve a Professional Kftről meg a lan építőkről is meg volt a véleményem, fene tudja mennyiért melóztak, meg mit tettek mellékesen zsebre.

em tudom mi a jobb, kollégákból kiindulva ha állami pályázat van, akkor kerekítenek ezerrel, aztán míg én nméha ingyé dolgozom suliknak, addig itt még drágábban lehúznak 1-1 helyet. Így legalább fasza lett, meg működött, ki tudja drágán-e, avagy occsón.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.