HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 21. 23:09

evone csekkeltem, csinos barátnőd van :) , rajtad látszik, hogy nem keveset vagy gép előtt :p

UI.: Nagyon be jön az enlightenment!

Szerkesztette: critical_source 2007. 07. 21. 23:10 -kor

#522 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 21. 23:19

evone te ilyen fiatal vagy? :)

#523 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 00:16

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 0:19

evone te ilyen fiatal vagy? :)

Ha tudnád, hogy én milyen fiatal vagyok  :p

#524 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 09:06

XP javítókonzolon bejelentkezve NEM használható pl. a DIR /S parancs. Tehát az "s"-kapcsoló. Ezt kifogásoltam anno, mert szükség lett volna rá. Tehát szükség lett volna rá.
Erre 1-2 okos ember meg akarta magyarázni, hogy ez azért van, mert olyankor csak "egy csökkentett kernel fut". Mire én: de hát hogyan? Ezt már a DOS 5.x is tudta... Erre már nyilván nem tudtak mit mondani az okosok, csak azt, kínjukban, hogy "minek nekem az 's'-kapcsoló"? Mire én: ha éppenséggel keresni akarok (mert éppenséggel valóban azt akartam, ahogyan linux alatt megszoktam)... És itt vált meddővé a vita.
XP-ben a javkonzol egy szégyen. Komoly procedúrának van feltüntetve, hogy az ember azt higgye, valami igazán bonyolult feladatot végez ám a háttérben, amikor kiadjuk a kemény "dir" parancsot.
Ráadásul a "CD .." is így, szóközzel együtt működik csak, míg a "rendes módban" működik szóköz nélkül is... Na ezt magyarázza meg nekem valaki! Az a szerencsétlen csökkentett kernel képtelen arra, hogy rekurzívan alkönyvtárakba belelépegessen... Hát erre én is írok 1 programot, pedig nem vagyok kóder. De a javítókonzol nem ismeri... Ugyanis a javítókonzol kicsit "más", mint ami normál módban elérhető. Kérdem én: miért??? Miért van az, hogy linuxban a konzolok egyformák, még ha néha ott is vannak azért eltérések, de ha valamit meg tudsz csinálni egyik konzolon, meg fogod tudni csinálni bármelyiken. Ja, és ott bárhol elérhető a konzol, még sok disztribúciónál  TELEPÍTÉSKOR is...! 
Nem tudom, paranoiás vagyok-e, de pl. ha haldoklik a rendszer (tehát ha "...egy program bizonytalanná válik..."), az egérmutató szokott legritkábban "lefagyni". Tessék megfigyelni. Ennek is lehet jelentősége, mert olyankor az egeret megmozgatva konstatálható, hogy a rendszer "él még...". Vagy talán mégsem?

A Windows irányít minket. A Linuxot mi irányítjuk.

Ez csak egy-két apró szösszenet volt, amiért nem nagyon hiszek a nagy testvérben, akár működni látszik, akár összeesni. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#525 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 09:27

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 10:06

Nem tudom, paranoiás vagyok-e, de pl. ha haldoklik a rendszer (tehát ha "...egy program bizonytalanná válik..."), az egérmutató szokott legritkábban "lefagyni". Tessék megfigyelni. Ennek is lehet jelentősége, mert olyankor az egeret megmozgatva konstatálható, hogy a rendszer "él még...". Vagy talán mégsem?

Szerintem pont erre hivatott. Feltették az egyik legnagyobb prioritásra, hogy bármi történik az egér fusson. A user hihesse azt, hogy a rendszer még fut, csak várni kell pár órát. Ha nem várod meg és kireseteled, akkor magadra vess... :D

Ez olyan mint amikor VM-re feltettek egy win98-at vizsgálva, hogy mit csinál. Volt olyan, hogy a homokóra alatt elvileg dolgozott a gép, közben meg kiderült, hogy a világon semmit nem csinált. Ez ment fél órán keresztül, aztán lelőtték...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#526 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 09:58

Na én is várhattam legutóbb, hogy a mozgó egér jelenség valamelyest még az ép rendszert jellemezhesse. Ámde persze, hogy nem így volt. 1,2...20,30... perc és ugyanaz.
Az XP-s konzolhoz csak annyit, hogy régen mikor valaki ezen keresztül dolgozott, úgy tűnt akkor számomra, hogy egy számítógépzseni ül mellettem , idővel aztán kiderült a számomra, hogy nem egy nagy eresztés a Windows konzolja. Mikor elkezdtem tanulni kezelni a Windows-t, minden vágyam volt, hogy parancsértelmezővel dolgozhassak, mint valami profi. De nekem valahogy mindig kevesnek tűnt ez a parancskészlet. Legutóbb viszont, mikor megnéztem egy Linux oktatóvideót, a szám tátvamaradt.
Lehet, hogy ez egy picit hülyén hangzik, de olyan volt nézni, mintha egy régi álmom vált volna valóra és végre van egy olyan parancsértelmező (shell, bash), ami segíthet abban, hogy egykori vágyaimat, óhajaimat megvalósíthassam.

#527 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 11:43

...és az a shell már cirka másfél évtizedes múltra tekint vissza. A Unix shellek pedig még annál is jóval öregebbek. S a legfapadosabbak a leghatékonyabbak is, bár talán inkább a felhasználó kreativitásának függvénye.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#528 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 12:43

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. Jul. 21., Saturday - 13:02

üdv!

Wine-val, de mint utánna kiderült, valamiért nem akarja elküldeni, nem tudtam kideríteni tegnap, nagyon szorított a határidő....

Magat a kesz dokumentumot nem feltetlen kell az Abevvel elkuldeni. Ugyfelkapun minden gond nelkul fel lehet tolteni. Persze tudom hogy ez felmegoldas.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#529 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 22. 13:16

Igen igen, de az abev aztmondta,hogy lementette ide és ide, az ügyfélkapuval feltöltéskor meg nem találtuk, mert nem is mentette le

#530 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 09:57

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. Jul. 21., Saturday - 15:39

Önszántából tetette fel, vagy kényszerítőt alkalmaztál?  :Đ

Hehe, az enyemnek muszaj, mivel egy gep van. Vegulis user/pass/startx, utana mar blackbox menube raktam neki mindent ami kellhet neki :)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#531 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 09:58

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. Jul. 22., Sunday - 14:16

Igen igen, de az abev aztmondta,hogy lementette ide és ide, az ügyfélkapuval feltöltéskor meg nem találtuk, mert nem is mentette le

Jah ertem. Hat ezvan sajnos. Kovetkezo adobevallasi idoszakra csak lesz valami (akar nativ, akar egy fokkal jobb abev-kompatibilis wine)

#532 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 22:57

Bocs, de nem tudtam megállni.

http://www.msw.hu/fo...thread.php?t=64

#533 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 24. 23:13

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 23:57

Jóvanna, első 3 sor után én is feladtam. Ez már a hülyeség netovábbja.
Make love not Wor.

#534 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 24. 23:18

én bocs, tényleg játszótér unatkozó nyáriszünetelő topten játékot meg visztabétaalfagammaservicepackegy-et váró nebulóké.

#535 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 05:50

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 23:57

:nevet2:  :nevet:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#536 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 07:29

...ezt eLOLvasom hátrafelé is...  :smoker:

#537 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 08:06

Ez regi, hupon rohogtunk rajta :)

#538 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 08:17

Über :lama: -k :D

#539 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 13:22

Úhh még1, de ezt nem birom ki:

http://www.pcworld.h...?showtopic=8271

a kedvencem:

"EZ LINUX? Nem valami Beryl? Ez tényleg Linux, Ubuntu Linux Beryl ez a hivatalos neve! Valyon milyen gépeken megy? Nagyon durva! Én is akarok ilyet! "

#540 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 13:28

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. Jul. 25., Wednesday - 14:22

Úhh még1, de ezt nem birom ki:

http://www.pcworld.h...?showtopic=8271

a kedvencem:

"EZ LINUX? Nem valami Beryl? Ez tényleg Linux, Ubuntu Linux Beryl ez a hivatalos neve! Valyon milyen gépeken megy? Nagyon durva! Én is akarok ilyet! "

VaLYon, mondd meg neki hogy gef2mx es P3-700-800 :D

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.