HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 12:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:51

Ez itt nem úgy műxik, hogy a Firefox indításkor közli, van egy új verzió, akarom-e? Oszt ha "igen, akarom" van, akkor felrakja, becsukja, indítja, aztán fut az új verzió? MSN is ugyanez, MS Update meg rendbeteszi kikapcsoláskor a Wint/Officét. Linuxban ezek az alkalmazásfrissítések mennyire parásak?

Firefox meg a thunderbird nem parás, mert azokat egyrészt hivatalosan is frissítgetik (biztonsági frissítések max 1-2 nap késéssel megjönnek), másrészt ezeket le lehet tölteni zip-ben, kicsomagolom a home könyvtáramba aztán megy (ilyenkor megy az online frissítés is magától).

Viszont más programokkal nem így van. Pl Pidgin -a GAIM utódja- a mai napig nincs hivatalosan feisty-re, mert a feisty megjelenése után jött ki a stabil verzió. Ezért a feistyben még csak GAIM van azóta is (úgyhogy Pidgin-em is third party repóból van). Monodeveloppal, GIMP bétával ugyanígy vagyok (mondjuk a GIMP az béta, szóval érthető, hogy nincs belőle hivatalos csomag). De mondhatnám a GNOME-hoz tartozó programokat is. Nincs olyan, hogy nekem kell az új GEdit, vagy egy aplletnek a friss verziója, aztán felrakom a régi gnome alá. Frissíteni kell az egész gnome-ot, ha kellenek a friss programok. Ez még OK is lenne, csakhogy az egész gnome meg csak dist upgradekor frissül, feisty alá sosem lesz Gnome 2.18-ról 2.20-ra frissítés.

Szerk: kicsit félreérthető voltam. Természetesn biztonsági frissítések az adott ubuntu verzióban lévő összes programhoz jönnek, csak  fő verzió ugrások nincsenek. (pl monodevelop 0.12 része a feistynek, ehhez jönnek 0.12.xxxx ubuntus alverziókkal biztonsági frissítések, de közben megjelent a 0.14 új funkciókkal stb, ez viszont nem kerül már bele a feistybe)

Szerkesztette: zZsOlTi 2007. 08. 07. 12:41 -kor

-ZsOlTi-

#622 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:40

Ha meg lennenek, akkor azert sirnal, hogy mi a vereres franckarikaert valt upstream verziot a distro, mikor te azt nem akarod :) Tradeoff ez, mint minden.

Viszont azert ne mondd, hogy nincs valasztasi lehetoseged, hogy ezt megold, egyreszt mindig foghatod es felteheted, mert miert ne tehetned, hajra. Az esetek nagy tobbsegeben nem egy nagy vasziszdasz felpakolni valamit, megoldani pedig mindig meg lehet (ha mas nem chroot :D) Csak  onnan akkor tessek frissiteni, ha kell, meg foglalkozni a fuggosegeivel, es magadat anyazni, ha valamit elcseszel.

Masreszt hasznalhatsz olyan disztrot, ami nem igy mukodik. A gentoo pl tudtommal folyamatosan pakol be. Vagy fogod magad, azt hasznalsz debian sidet, senki nem tart vissza :) Jaaaa, hogy neha kisse szetesnek a dependecyk, meg kiderul, hogy valaki betette az ujabb akarmi.x+1.so -t, aztan kiderult, hogy az kivagott nehany dolgot az apibol, ami mar ket major verzio ota deprecatednek volt jelolve, ennek ellenere y progi meg hasznalta mer nyomi volt a fejleszto, vagy mert abbol meg nincs kinn az uj? Ja, hat kerem, mindennek ara van. De valaszthatsz. En is anyaztam mar parszor, mikor ujabb dologra volt szuksegem :)

En azt mondom, hogy nekem ez a szisztema szimpatikus, nincs vele semmi gondom, ubuntu egyre frankosabb, bar teny, hogy lehetne azert meg simogatni ilyen teren, pl egy rendes backport repositoryval, meg en akar olyat is el tudnek kepzelni, hogy a kevesbe mission critical dolgokat (jellemzoen felhasznaloi izek, amik gyorsan valtoznak) betenni egy opcionalis repoba, amibe mehetnenek uj upstream verziok is, de az alap szisztema maradjon.

Jahno, hogy ertsd :) Frissul az, igen folottul meg van csinalva, csak fo verzio ugrasok nincsenek. Ez a verzio freeze azert van a distrokban, mert egy atlagos linux kornyezet sokkal sokretubb osszefuggeseket, fuggoseket tartalmaz, mint egy windowsos kornyezet. Nyilvan te is ismered azt, mikor jon valami jofele program telepitoje, aztan felulvag egy .dll-t a regivel, amitol ot masik dolog meghulyul. Ha meg visszateszed az ujat, azzal meg az uj progi nem fog menni. Na, ilyesmit sokkal konnyebb lenne megszivni, ha nem figyelnenek a distrok keszitoi (on the other hand, ha viszont figyelnek, akkor sose lesz ilyen baromsag az arcodban, mert ezt a distro kezeli, megmondja, hogy kinek mi kell, es fel is pakolja hozza). Ezert aztan az aktualis halmazra azt mondjak, hogy ez van benn, ezt kell szeretni, a frissebbet meg mi majd a kovetkezo verzioba rakjuk. Olyan ez kicsit, mint mikor bizonyos dolgok kozlik, hogy marpedig nekem sp2 kell, period.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#623 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 13:50

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 14:40

mert egy atlagos linux kornyezet sokkal sokretubb osszefuggeseket, fuggoseket tartalmaz, mint egy windowsos kornyezet.

Jaja, ezt ismerem, ezért maradt annyiban ugye a Linuxos fejlesztés, mert senki nem bírta követni :-)
Make love not Wor.

#624 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 14:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 14:50

Jaja, ezt ismerem, ezért maradt annyiban ugye a Linuxos fejlesztés, mert senki nem bírta követni :-)

Ooo, hat pedig azert van, akinek sikerul :) Meg annyira azert egy program fejlesztesenel nem olyan bonyolult ez, sok kozos eroforrast hasznalo sok program osszecsiszolasa a maceras :)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#625 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 15:06

Ha meg lennenek, akkor azert sirnal, hogy mi a vereres franckarikaert valt upstream verziot a distro, mikor te azt nem akarod :) Tradeoff ez, mint minden.

Viszont azert ne mondd, hogy nincs valasztasi lehetoseged, hogy ezt megold, egyreszt mindig foghatod es felteheted, mert miert ne tehetned, hajra. Az esetek nagy tobbsegeben nem egy nagy vasziszdasz felpakolni valamit, megoldani pedig mindig meg lehet (ha mas nem chroot :D) Csak  onnan akkor tessek frissiteni, ha kell, meg foglalkozni a fuggosegeivel, es magadat anyazni, ha valamit elcseszel.

Masreszt hasznalhatsz olyan disztrot, ami nem igy mukodik. A gentoo pl tudtommal folyamatosan pakol be. Vagy fogod magad, azt hasznalsz debian sidet, [...]

Hát erről beszélek, hogy miért így működik? Tudom mik a lehetőségeim, de épp azért használok ubuntut és nem mást, mert nem kell vele pepecselni, most is out of the box működik a wifitől kezdve minden az új laptopomon, még a suspend is (na jó, a touchpaddel van egy kis gondom, fene se érti, de ez más téma). Nem akarok szopni egy monodevelop forgatásával, meg összeberhelni a rendszert mindenféle devel csomagokkal, meg függőségeikkel. Szerintem egy desktopra szánt OS-től -OK, disztró- nem egy extra elvárás, hogy ha kijön egy friss program, akkor az elérhető legyen rá, és ne kerülőutakon (forgatás, 3rd party repók) kelljen beszerezni. Nem azt mondom, hogy minden szir-szart folyton frissítsenek és az egész disztró egy nagy béta állapotú kártyavár legyen, de az meg a másik véglet, hogy egy hivatalos Pidgin csomagra -ami ugye a legnépszerűbb linuxos msn kliens-, vagy egy fejlesztőeszközre fél évet kell várni és akkor is a komplett rendszer frissítésével jutok csak hozzá (aki régebbi rendszert használ, annak meg megint bukta). Szerintem az lenne a normális - az átlaguser szerint meg pláne -, hogy mikor olvasom a hírekben, hogy megjelent az XY kedvenc programom új verziója, akkor letöltöm, aztán felrakom és működik. OK, ez mégse windows, akkor kelljen várni 1-2 hetet a hivatalos deb csomagra, csak legyen. De hogy egyáltalán nincs, mert a fél éves (kapkodós) fejlesztési ciklusba nem fér bele, hogy az aktuális stabil kiadáshoz készítsenek új csomagokat, az nem teljesen kóser :)
-ZsOlTi-

#626 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 15:08

[...]
En azt mondom, hogy nekem ez a szisztema szimpatikus, nincs vele semmi gondom, ubuntu egyre frankosabb, bar teny, hogy lehetne azert meg simogatni ilyen teren, pl egy rendes backport repositoryval, meg en akar olyat is el tudnek kepzelni, hogy a kevesbe mission critical dolgokat (jellemzoen felhasznaloi izek, amik gyorsan valtoznak) betenni egy opcionalis repoba, amibe mehetnenek uj upstream verziok is, de az alap szisztema maradjon.
[...]

Efölött az előbb elsiklottam, de: JA :)
-ZsOlTi-

#627 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 16:11

Hat nem tudom, bonyolult dolog ez, felvet egy csomo nehez kerdest. Mi legyen az, amibol belerakjuk az ujat, es mi nem, es ezt mi alapjan dontjuk el? (Mert termeszetesen mindig lesz valaki, akinek pont az kell ami kimaradt, ellentetben pl a monodevelop minek kerul be, mikor a kutyat nem erdekli, ha meg megis, akkor fejleszto, ennek kisujjbol kene mennie :D Szoval nehez), hogyan kezeljuk ha fuggosegutkozes van a ,,rendes'', meg ezek kozott a csomagok kozott (persze nem egyedi esetben, hanem framework szinten), meg egyebkent is hogy fogja ezt a dolgot rendesen kezelni a csomagkezelo, hogy fogunk igy supportot adni, mennyi ideig adunk uj csomagokat a regi verziohoz, es egyebkent is, ki a fene fogja csinalni az ujat, ha hirtelen a regiekhez sem eleg az eroforrasunk. :)

Csak igy hirtelen. :) Szoval lehetne ezen agyalni, de eleg bonyas tema.

A masik oldalrol pedig nem igazan latom, hogy miert olyan nagy szivfajdalom az, ha alapesetben varni kell fel evet (tudom venulok, de ebbol a bleeding edge dologbol kinottem en mar), es utana miert faj az, hogy igen, kell frissiteni a rendszert? Mi rossz van neked abban? En valahogy kicsit nagyobbnak erzem a kavart amit az okozna, hogy ilyen rohadt kenyelmesek vagyunk :)

Tenyleg nem azt mondom, hogy minden perfekt, csak vannak azert ezen kivul mas szempontok is, es ha tenyleg kell, akkor meg mindig ott a tar xv izebigyo.tar.gz && cd izebigyo && ./configure && make && make install ami az esetek nagyreszeben mukodik.

De tudom a megoldast, csinalunk egy distrit, amiben minden statikusan van forgatva. Iszonyatosan nagy lesz, dehat a hely ma nem gond az olcso vinyok koraban, komoly lesz az inpakt az overheadre is, dehat a proci meg a memoria is olcso, mindent becsomagolunk egyszer, azt hadd szoljon. Interpolabilit meg meghagyjuk a usernek, hadd jaCCoGGYon vele :D :D :D

#628 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 17:05

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 17:11

[...]
A masik oldalrol pedig nem igazan latom, hogy miert olyan nagy szivfajdalom az, ha alapesetben varni kell fel evet (tudom venulok, de ebbol a bleeding edge dologbol kinottem en mar), es utana miert faj az, hogy igen, kell frissiteni a rendszert? Mi rossz van neked abban? En valahogy kicsit nagyobbnak erzem a kavart amit az okozna, hogy ilyen rohadt kenyelmesek vagyunk :)
[...]

Azért az imho messze nem a bleeding edge kategória, hogy egy programnak az új _stabil_ verzióját szeretné a júzer felrakni, amikor kedve van. Ez semmilyen desktop OS-en sem probléma. Félévente rendszer frissítés: mi van ha régi vasam van, nem kell mindig a full új rendszer, meg a sok újdonság, de pár programot, amiket használok, szeretném frissíteni új verzióra? Magyarázd meg windows pistikének, aki most váltana linuxra, hogy bocsi, de a "linuxos msn" új verziója már megjelent, de fél évet várnod kell rá. Ja és igen, majd a komplett rendszert kell frissítened (ha esetleg a frissítés megborulna, akkor meg telepíteni kell, ez is előfordulhat ugye, pont a forrásból forgatott meg third party cuccok miatt). Aztán azt fogja mondani, hogy dehát windózon még a régi 98-asra is felmegy az új msn, akkor linuxra miért nem? És igaza van. Ez teljesen nonszensz egy átlaguser szemszögéből. Én is öreg vagyok már meg kényelmes, és nekem sem az a kedvenc elfoglaltságom, hogy napokig vadásszak valamire, ha kell, vagy forrásból telepítéssel pöcsöljek. Legyen támogatva a rendszer. Legalább az LTS verziók legyenek ilyenek (már ubuntu vonalon).
-ZsOlTi-

#629 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 17:23

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 18:05

Azért az imho messze nem a bleeding edge kategória, hogy egy programnak az új _stabil_ verzióját szeretné a júzer felrakni, amikor kedve van. Ez semmilyen desktop OS-en sem probléma. Félévente rendszer frissítés: mi van ha régi vasam van, nem kell mindig a full új rendszer, meg a sok újdonság, de pár programot, amiket használok, szeretném frissíteni új verzióra? Magyarázd meg windows pistikének, aki most váltana linuxra, hogy bocsi, de a "linuxos msn" új verziója már megjelent, de fél évet várnod kell rá. Ja és igen, majd a komplett rendszert kell frissítened (ha esetleg a frissítés megborulna, akkor meg telepíteni kell, ez is előfordulhat ugye, pont a forrásból forgatott meg third party cuccok miatt). Aztán azt fogja mondani, hogy dehát windózon még a régi 98-asra is felmegy az új msn, akkor linuxra miért nem? És igaza van. Ez teljesen nonszensz egy átlaguser szemszögéből. Én is öreg vagyok már meg kényelmes, és nekem sem az a kedvenc elfoglaltságom, hogy napokig vadásszak valamire, ha kell, vagy forrásból telepítéssel pöcsöljek. Legyen támogatva a rendszer. Legalább az LTS verziók legyenek ilyenek (már ubuntu vonalon).

Ezt a regi vas dolgot nem igazan kene eroltetni, es azert szivatni masokat, mert vannak regi vasak is. Arra ott a regi distro :)

Szerintem te tul johiszemu vagy az atlaguserekkel kapcs. Az atlaguserek azt sem tudjak, hogy egy programnak verzioi vannak. Frucsan neznek, ha nem nyilik a doc a 6os wordben, pedig az is doc. :) Ertem en, mit hianyolsz, csak ugy latom, hogy nem igazan van komplett jo megoldas ra, ami nem tesz keresztbe a jelenlegi rendszer jo tulajdonsagainak.

Egyebkent meg ertem en windows jozsikat, csak megmondom oszinten nem nagyon erdekel. Nem szeretem mikor a hulyebarat iranyba megy el a dolog. Tudom, onzo vagyok :)

Az msnt meg pont benezted, mert a live, meg annak csodai mar win2kn sem indulnak, ezen a rozzant istenharagjan, amirol mostanaban dolgozok az elo peldat is meg tudom neked mutatni :D De persze ez lenyegtelen a mondanivalo szempontjabol.

Tovabba ejfel mult, megyek hunyni :)

#630 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 21:55

Nem normális elvárás, hogy azonnal rendelkezésre álljanak a disztribúcióban az új csomagok. A Debian és Ubuntu esetén legalábbis nem az. Ettől 'stable'. Lehet szeretni, nem szeretni, a Debian és az Ubuntu így működik. Ez Debian esetén gáz, mert a kiadási ciklus akár a három évet is elérheti,

Ha ez nem tetszik, lehet keresni bináris letöltéseket, ha vannak, lehet forrásból forgatni, vagy lehet másik disztribúciót keresni, ha van olyan, ahol felvállalják, hogy sokszáz/ezer programot folyamatosan lefordítanak neked. Nem nagyon fogsz találni, ahhoz elég komoly mennyiségű munka kell, hogy a disztribúcióban megjelenő minden programot egy-két héten belül portoljanak.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#631 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 22:03

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 17:05

Mondjuk az átlagjúzer nem frissítget nagyon. Ez tapasztalati tény. Ha az update szóval riogatom őket, kerek szemmel lesnek, hogy mit akarok, mit vegyenek meg ? :D

#632 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 22:07

"emerge amsn" , nem kell semmiresem vadaszni, 1x kell beallitani a make.confot es a "fasza linuxra" is lesz minden azutan, nem kell minden fele sources listet osszevadaszni a dzsungel melyerol hogy legyen valamid... gentoo rulz :)

Szerkesztette: evone 2007. 08. 07. 22:10 -kor

macbook air 2014

#633 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 08:24

nem ertem a problemat. van ugye az a felhasznalo, aki atomstabil rendszert szeretne. o felrakja maganak a Debiant, az 2-3 evig nyugtonhagyja, es jol mukodik. van aki kicsit modernebb gondolkodasu, es rohan elore a korral, az valaszt Ubuntut, ami fel evente frissul. (vegyuk eszre ez pattogosabb az atlag windows hozzaallasnal, ahol neked kell figyelned, hogy megjelent-e ujabb program..) akinek meg ez is lassu, az meg rakjon fel egy unstable developer valtozatot, ott gyanithatoan kethetente valoban frissulni fog minden, ami frissult, max neha kicsit osszeomlik a rendszer... ;)

szerintem a valasztas joga adott, es mindenki megtalalja a szive vagyat. de isten ments, hogy az atomstabil verziok azert boruljanak, mert valakik ugralnak, hogy nekik lassu a fejlesztes!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#634 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 12:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 9:24

nem ertem a problemat. [...]

Pedig érted a problémát, mert szépen leírtad :) Pont erről van szó, hogy egy átlag desktop felhasználónak -pláne windowsról áttérőnek- ilyen korlátokkal kell szembetalálnia magát, hogy ha stabil rendszert akar (pl ubuntu LTS), akkor 3 évig nem tudja felrakni a kedvenc desktop alkalmazásainak az új _stabil_ verzióit. De ha beéri kevésbé stabil kiadással, adott esetben akkor is fél évet kell várnia akár csak egyetlen program friss verziójára is, és ekkor is komplett rendszert kell frissíteni, ami azért messze nem mindig ugyanaz a sétagalopp, mintha csak pár alklamazás csomagot frissítenénk. Ez korlát egy olyan usernek, aki nem ehhez van szokva (win, osx) és akinek más megoldás (forrásból forgatás) nem jöhet szóba (mert nem tudja, nem akarja úgy csinálni). Az hogy Te, én, meg az itt jelenlévők többsége ezt megszokta, meg tud hozzá alkalmazkodni, az rendben van, de ettől még szerintem ez nem jó.

Azt nem értem -de tényleg nem, sem technikailag, sem elvben- hogy ha a linux ennyire moduláris és rugalmas rendszer, akkor miért nem lehet pl ubuntu dapperre is naprakész csomagokat készíteni a friss, de stabil program verziókból? Meg mittudomén olyan frissítést kiadni, akár nagyobb "service pack" :) szerűen (ha már külön csomagonként nem megy), ami azt mondja, hogy ez mostantól ubuntu dapper 6.06.SP1 :D és belekerült az új _stabil_ gnome, az összes _stabil_ programjával együtt (nem arról beszélek, hogy borítsuk meg a stabilitást alfa-béta vackokkal).
-ZsOlTi-

#635 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 13:02

Engem pl halálira nem zavar, h Gipsz Jakab 1.0 user nem tud Linuxolni. Linux nem azért van, h 1.0 user azzal kavirnyázzon. Aki ért hozzá, az használja, aki meg nem, az nem. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#636 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 13:20

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 13:50

Pedig érted a problémát, mert szépen leírtad :) Pont erről van szó, hogy egy átlag desktop felhasználónak -pláne windowsról áttérőnek- ilyen korlátokkal kell szembetalálnia magát, hogy ha stabil rendszert akar (pl ubuntu LTS), akkor 3 évig nem tudja felrakni a kedvenc desktop alkalmazásainak az új _stabil_ verzióit. De ha beéri kevésbé stabil kiadással, adott esetben akkor is fél évet kell várnia akár csak egyetlen program friss verziójára is, és ekkor is komplett rendszert kell frissíteni, ami azért messze nem mindig ugyanaz a sétagalopp, mintha csak pár alklamazás csomagot frissítenénk. Ez korlát egy olyan usernek, aki nem ehhez van szokva (win, osx) és akinek más megoldás (forrásból forgatás) nem jöhet szóba (mert nem tudja, nem akarja úgy csinálni). Az hogy Te, én, meg az itt jelenlévők többsége ezt megszokta, meg tud hozzá alkalmazkodni, az rendben van, de ettől még szerintem ez nem jó.

Azt nem értem -de tényleg nem, sem technikailag, sem elvben- hogy ha a linux ennyire moduláris és rugalmas rendszer, akkor miért nem lehet pl ubuntu dapperre is naprakész csomagokat készíteni a friss, de stabil program verziókból? Meg mittudomén olyan frissítést kiadni, akár nagyobb "service pack" :) szerűen (ha már külön csomagonként nem megy), ami azt mondja, hogy ez mostantól ubuntu dapper 6.06.SP1 :D és belekerült az új _stabil_ gnome, az összes _stabil_ programjával együtt (nem arról beszélek, hogy borítsuk meg a stabilitást alfa-béta vackokkal).

De lehet. Csak

1) eroforras nincs hozza. Hany csomag van egy decens disztroban? Huszezer? Legyen csak 5000, ami program, annyi tuti. Ebbol mind mind uj verziot csomagolni, es parhuzamosan sec updatelni meg frissiteni nem kis melo.

2) Hogy oldod ugy meg, hogy kozben a jelenlegi rendszer pozitiv tulajdonsaginak nem vagsz ala? Mert azt sokan fontosabbnak erezzuk.

Egyebkent pedig aki valt, az legyen kedves megerteni hogy itt most sokkal tobbet tolnak a kicsi valaga ala, mint ami a windowsos kornyezeteben van, ugyanis egyseges feluleten tudja kezelni az osszes mindenfele programjat. Ez olyan mintha windows alatt csak kivalasztana, hogy fotoboltot akarok, meg hozza plugineket akarok, meg eszidiszit akarok, meg winampot akarok, meg anyamat akarok, aztan mar jonnenek is le.

Jaaaa, kerem, hogy ott a gyarto csinalja ezt? Tessek sirni itt is a gyartonal, hogy adjon csomagot :)

Egyebkent pedig tovabbra sem ertem, hogy kinek mi baja lesz attol, hogy meg egy kicsit x-1 gnomeot hasznal, ha nem akar szenvedni. Eleg ritka azert szerintem az abszolutely must have right now esete (aminek ertelmes indoka is van), foleg hogy az altalad folyamatosan emlegetett fel ev az csak abban az esetben ilyen hosszu, ha a progi epp freeze utan releaselt egyet, kulonben kevesebb.

#637 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 13:27

Idézet: leslie - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 14:02

Engem pl halálira nem zavar, h Gipsz Jakab 1.0 user nem tud Linuxolni. Linux nem azért van, h 1.0 user azzal kavirnyázzon. Aki ért hozzá, az használja, aki meg nem, az nem. :)

Hát, azért ne legyünk ennyire kegyetlenek a tudatlan felhasználókhoz... :)

Mindesetre az tény, hogy a sima átlag user-nek fogalma sincs, hogy mi a különbség az egyes verziók között.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#638 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 13:44

Hát ez vicc. Azért ez mát tényleg röhej.
LINK.

Idézet

"Javítás után attól sem kell félni, hogy a Windows váratlanul újraindítja a gépet, miután bejegyzést készítünk a naptárban."

-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#639 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 15:17

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 13:50

akkor 3 évig nem tudja felrakni a kedvenc desktop alkalmazásainak az új _stabil_ verzióit.

mar miert ne tudna? elmegy a kedvenc alkalmazasa honlapjara, letolti a distro fuggo csomagot (ugye tipikusan rpm vagy deb) es felteszi. miert ne tudna feltenni? egy ket kivetel lehet, de a tobbseg mukodik.

az meg, hogy frissiteskor elvesznek ezek? me' a windowsnal MINDEN elveszik tipikusan.. itt meg az, amit a distrobol tettel fel megmarad. nem latom a hatranyt, csak az elonyt.

tovabba meg mindig nem ertem, miert nem jo az ilyen usernek a developer valtozat felrakasa? ezt keri, ezt kapja. mi vele a gond? sokan hasznaljak ugy.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#640 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 16:43

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 14:20

Egyebkent pedig tovabbra sem ertem, hogy kinek mi baja lesz attol, hogy meg egy kicsit x-1 gnomeot hasznal, ha nem akar szenvedni. Eleg ritka azert szerintem az abszolutely must have right now esete (aminek ertelmes indoka is van), foleg hogy az altalad folyamatosan emlegetett fel ev az csak abban az esetben ilyen hosszu, ha a progi epp freeze utan releaselt egyet, kulonben kevesebb.

hattod affene tuggya. update-oltam a debiant, es megrokonyodve tapasztaltam, hogy debianek atszamoztak az x.org-ot. na innentol repult a fireGL driverem. hurra. nem biztos am, hogy mindenbol alegujabb kell. rengeteg wines gamer panaszkodik arra, hogy a legzsirabb ati/nv driverkkel jatszhatatlanna valnak a kedvenc jatekai. mert megjavitaak 'a" game miatt 1 bugot, es ettol "c", "d", "e" game-ek kohogni kezdenek.

esetemben linuxilag mexegtem az aranyszabalyt: ha valami egyszer jol mukodik, akkor azt nem kell beallitani ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »