Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:51
Firefox meg a thunderbird nem parás, mert azokat egyrészt hivatalosan is frissítgetik (biztonsági frissítések max 1-2 nap késéssel megjönnek), másrészt ezeket le lehet tölteni zip-ben, kicsomagolom a home könyvtáramba aztán megy (ilyenkor megy az online frissítés is magától).
Viszont más programokkal nem így van. Pl Pidgin -a GAIM utódja- a mai napig nincs hivatalosan feisty-re, mert a feisty megjelenése után jött ki a stabil verzió. Ezért a feistyben még csak GAIM van azóta is (úgyhogy Pidgin-em is third party repóból van). Monodeveloppal, GIMP bétával ugyanígy vagyok (mondjuk a GIMP az béta, szóval érthető, hogy nincs belőle hivatalos csomag). De mondhatnám a GNOME-hoz tartozó programokat is. Nincs olyan, hogy nekem kell az új GEdit, vagy egy aplletnek a friss verziója, aztán felrakom a régi gnome alá. Frissíteni kell az egész gnome-ot, ha kellenek a friss programok. Ez még OK is lenne, csakhogy az egész gnome meg csak dist upgradekor frissül, feisty alá sosem lesz Gnome 2.18-ról 2.20-ra frissítés.
Szerk: kicsit félreérthető voltam. Természetesn biztonsági frissítések az adott ubuntu verzióban lévő összes programhoz jönnek, csak fő verzió ugrások nincsenek. (pl monodevelop 0.12 része a feistynek, ehhez jönnek 0.12.xxxx ubuntus alverziókkal biztonsági frissítések, de közben megjelent a 0.14 új funkciókkal stb, ez viszont nem kerül már bele a feistybe)
Szerkesztette: zZsOlTi 2007. 08. 07. 12:41 -kor

Súgó
A téma zárva.