HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 04. 09:41

Epp most jott ki a 2.0.0.11es firefox, mert volt valami gebasz a 10esben, emlekszem en release utan DONTUSE-a valt kernelekre, meg nehany kernelcikluson keresztul doglott featureokra, szoval ne csinaljunk mar ugy, mintha bug csak MSnel lenne...

Szemellenzot levenni :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#802 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 09:52

Linuxos listákon szokták például a legtöbb jót írni az NTFS-ről.
"Légy szerény mint én..."

#803 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 10:18

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 9:41

Epp most jott ki a 2.0.0.11es firefox, mert volt valami gebasz a 10esben, emlekszem en release utan DONTUSE-a valt kernelekre, meg nehany kernelcikluson keresztul doglott featureokra, szoval ne csinaljunk mar ugy, mintha bug csak MSnel lenne...

Szemellenzot levenni :)

Félreérted... Nekem most nem az volt a szándékom, hogy  mindenről az M$ tehet...

Csak épp azoknak szólt, akik váltig állítják, hogy az office minden frissítését felteszi és gondtalanul él.
Érdekes, hogy a hibák windows fan-oknál nincs nem jönnek elő (talán nem is használják :D )

Én sose mondtam, hogy egyikkel csak probléma van, másikkal meg semmi. Mindkét rendszernél szitkozódom én is.. :D

Persze azért tegyünk különbséget, hogy az egyiknél mélyebben a zsebbe kell nyúlni...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#804 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 16:15

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 10:18

Félreérted... Nekem most nem az volt a szándékom, hogy  mindenről az M$ tehet...

Csak épp azoknak szólt, akik váltig állítják, hogy az office minden frissítését felteszi és gondtalanul él.
Érdekes, hogy a hibák windows fan-oknál nincs nem jönnek elő (talán nem is használják :D )

Én sose mondtam, hogy egyikkel csak probléma van, másikkal meg semmi. Mindkét rendszernél szitkozódom én is.. :D

Persze azért tegyünk különbséget, hogy az egyiknél mélyebben a zsebbe kell nyúlni...

Nekem volt egy jópofa bugom, igaz nem a windowsban, csak a frissítések kezelésében. Amolyan dependecy error szerűség. Történt, hogy egyszer közölte a win, hogy IE6 az már nagyon snassz, de sebaj, van ám IE7, ahol már minden nagyon jó/szép/könnyű/automata/stb. Mondta is, hogy töltsem le, mert az jó. Egy darabig kűzdöttem, ellenálltam, mint nagyapáink a II. világháború idején, de egy idő után meguntam, hogy boot után állandóan ezt hajtogatja. Mondtam neki, hogy töltsd ! Megtette. A következő boot után közölte, hogy ez a win nem supportolja az IE7-et, tehát uninstall kérdés nélkül és IE 6 vissza. Néztem, mint szamár a hegyen, de hát végső soron nekem nyolc, tehát belenyugodtam. A következő boot során a win ismét felhívta a figyelmemet az IE6 snassz mivoltára, de most már rutinból böktem: telepíts vaze ! Megtette. A következő boot-nál .... na mi is történt ?  :D  :D Kiderült, hogy valami frissítő csomag kellett neki az IE7 telepedése előtt, de ezt magától nem tudta. Azt feltettem és utána már az IE7 maradt is a helyén. :)

No, ezt csak kis színesnek tettem be.

#805 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 16:20

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 16:15

Nekem volt egy jópofa bugom, igaz nem a windowsban, csak a frissítések kezelésében. Amolyan dependecy error szerűség. Történt, hogy egyszer közölte a win, hogy IE6 az már nagyon snassz, de sebaj, van ám IE7, ahol már minden nagyon jó/szép/könnyű/automata/stb. Mondta is, hogy töltsem le, mert az jó. Egy darabig kűzdöttem, ellenálltam, mint nagyapáink a II. világháború idején, de egy idő után meguntam, hogy boot után állandóan ezt hajtogatja. Mondtam neki, hogy töltsd ! Megtette. A következő boot után közölte, hogy ez a win nem supportolja az IE7-et, tehát uninstall kérdés nélkül és IE 6 vissza. Néztem, mint szamár a hegyen, de hát végső soron nekem nyolc, tehát belenyugodtam. A következő boot során a win ismét felhívta a figyelmemet az IE6 snassz mivoltára, de most már rutinból böktem: telepíts vaze ! Megtette. A következő boot-nál .... na mi is történt ?  :D  :D Kiderült, hogy valami frissítő csomag kellett neki az IE7 telepedése előtt, de ezt magától nem tudta. Azt feltettem és utána már az IE7 maradt is a helyén. :)

No, ezt csak kis színesnek tettem be.

Msn ugyanezt csinalja win2k alatt... sir allandoan mint a furdoskejholgy, hogy hasznalj liveot, mert az jo, aztan letoltod, az installer kozli, hogy ezt a rendszert nem szereti :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#806 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 13:05

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 11:18

...

... a másiknak meg olyan a fejlesztési modellje, hogy a gyakori, sok hibával megjelent kiadások természetesek. Ugyanez egy kereskedelmi szoftver esetében már talán több volna, mint hiba.

Nyilván rengeteg hiba van linuxban is, néha idegesítőek azok is, de ott a szabad fejlesztésre sokminden visszavezethető. MS-éknél pedig hát, szintén a fejlesztőkre. De valóban, azok kereskedelmi termékek, talán "többet várhatnánk" tőlük.

Szerkesztette: Warrior 2007. 12. 06. 13:09 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#807 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 13:31

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 13:05

... a másiknak meg olyan a fejlesztési modellje, hogy a gyakori, sok hibával megjelent kiadások természetesek. Ugyanez egy kereskedelmi szoftver esetében már talán több volna, mint hiba.

Nyilván rengeteg hiba van linuxban is, néha idegesítőek azok is, de ott a szabad fejlesztésre sokminden visszavezethető. MS-éknél pedig hát, szintén a fejlesztőkre. De valóban, azok kereskedelmi termékek, talán "többet várhatnánk" tőlük.

Mondjuk érdekes, de a kereskedelmi szoftverek hibajavítása lassú, döcögős évekig nyitott kiskapukat hagynak a rosszindulatú emberek számára....az ingyenesnél a durva hibás sokszor hetek alatt javításra kerülnek. Újabb érv a szabadszoftverek mellett. :)

#808 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 13:52

Hát ja....

Közben miszter M$ próbálja szépíteni a hibáit

Klikk...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#809 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 14:15

(Már) semmi bajom az MS-sel, de ők nagyon értenek a számokhoz; akár statisztikáról, akár dollárokról legyen szó. A linuxnak ezzel szemben semmije sem volt: nem volt user-bázis, nem volt pénz, nem volt statisztika sem, mondjuk egy évtizeddel ezelőtt. Natív kóderekből állhattak a "korai" közösségek. Marketingje sem volt, az szerintem ma sem nagyon van. Egyszerűen a hatékonysága az, ami vonz. Meg az egyszerűsége. Meg az őszintesége. Pl. számomra ezek olyan tulajdonságok, amikkel nem nagyon vetekedhetne az MS, még akkor sem, ha ingyenes, vagy szabad lenne (bár ha szabad lenne, annak óriási következményei lehetnének).  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#810 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 08:00

Nesze neked hardvertámogatás: HP hivatalos oldal

Nem mintha nem tudnám, hogy van ilyen, de ma nagy szükség lett volna egy ilyen driverre. Oszt szopóka. Vegyél másik windows-t, mert szarunk rád. De azért megmagyarázzák, hogy ez azért van, mert... A lényeg, hogy nekik nem biznisz.  :rolleyes:

#811 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 09:13

Hopp, kifelejtettem valamit: nem az zavar, hogy nem fejlesztenek erre a típusra (ami ittenség elég gyakori ráadásul), hanem hogy meg sem őrzik a drivert. Talán kifogynának a diszk-kapacitásból? Ezt teszi a nagy HP, a saját eszközei terén. S ez nem világos számomra. :think:

Szerkesztette: Warrior 2007. 12. 07. 09:14 -kor

#812 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 09:19

Ez még annyira nem is olyan gáz szerintem, mert a win98 már lassan 10 éves.

De pl. az, ami velem történt az napi szivatás.
Egyik ismerősöm vett egy Amilo 1705-ös laptop-ot. Nem egy über cucc, de netezni, levelezni, filmet nézni bőven megteszi. Linux-al volt megvéve és mivel a windows-t már ismerik, használtak ezért gondoltam legyen ezen is az.

XP feltelpít, majd megyek a HW gyártó oldalára. Kiderül, hogy XP-hez nincs driver, mert ezt a gépet már nem árusítják csak Vistával és linux-al. Hát wazze...

A netről ugyan sikerült levadásznom hozzá drivereket, de basszus....

Félreértés ne essék ez természetesen nem a windows hibája, hanem a HW gyártóé, mint ahogy nem a linux hibája, hogy viszonylag kevés HW-hoz van rendes linux driver.

(Csendben megjegyzem, hogy azért némi hatása van az M$-nak is erre az esetre, mert gondolom az Ő könyörtelen marketing hatása miatt nem csináltak rá hivatalosan XP drivereket, hogy a Vista-t valahogy el tudják adni.)

#813 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 09:48

Ezt a sok vért és könnyet, és minden az MS miatt... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#814 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 10:07

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 9:00

Nesze neked hardvertámogatás: HP hivatalos oldal

Nem mintha nem tudnám, hogy van ilyen, de ma nagy szükség lett volna egy ilyen driverre. Oszt szopóka. Vegyél másik windows-t, mert szarunk rád. De azért megmagyarázzák, hogy ez azért van, mert... A lényeg, hogy nekik nem biznisz.  :rolleyes:

Nem lehet elvárni egy cégtől sem, hogy évek óta nem támogatott oprendszerre készítsenek drivert. Ezzel az erővel számokérhetnéd a Linux fejlesztőkön, hogy a mostan eszközöket csak a 2.6-os kernel támogatja, a 2.4 (vagy a 2.2.) nem. Ennek nincs sok köze az ingyenesség/biznisz kérdéshez.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#815 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 10:33

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 11:07

Nem lehet elvárni egy cégtől sem, hogy évek óta nem támogatott oprendszerre készítsenek drivert. Ezzel az erővel számokérhetnéd a Linux fejlesztőkön, hogy a mostan eszközöket csak a 2.6-os kernel támogatja, a 2.4 (vagy a 2.2.) nem. Ennek nincs sok köze az ingyenesség/biznisz kérdéshez.

Nagy tévedés. Éppenséggel elvárhatnám, hogy csupán megőrizzék azt, ami már ugyan vagy 7-8 éve, de LÉTEZETT! Nem kellene 1 deka kódot sem írniuk, semmi fejlesztés, csak archives. Ehhez a printerhez simán volt anno driver, a hp-nél...  :mad:

ps.: félreérthetően írhattam előző postom, mert nem kötöttem ki a típust, de a link lapjának tetején ott van: HP DeskJet 940c. Ebből van 1 széria itten. Amit régen leszedtünk netről drivert, azokat sajnos letöröltük. Erre gondoltam.

Szerkesztette: Warrior 2007. 12. 07. 10:35 -kor

#816 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 10:36

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 10:48

Ezt a sok vért és könnyet, és minden az MS miatt... :)

Azért az MS-nek is van félnivalója... :smoker:

Nemcsak mi fikázzuk az MS-t, ők is fikázzák rendesen a linuxot, meg a "közösséget". Igazándiból mindkét oldalon folyik a könny és a vér... :)

Látok pár MS-es DRM-megoldást pl. (pedig nem az ő találmányuk eredetileg, mint oly sokminden). Azt kell mondjam, hogy ha a DRM korszaka elérkezik, az MS-nek nagyon jó lesz. Nem hinném, hogy ez nem csúnya dolog. A cég üzletpolitikája meglehetősen agresszív, s azt sem hinném, hogy az agresszív megoldásoké lenne a jövő.

Szerkesztette: Warrior 2007. 12. 07. 11:30 -kor

#817 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 10:37

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 11:33

Nagy tévedés. Éppenséggel elvárhatnám, hogy csupán megőrizzék azt, ami már ugyan vagy 7-8 éve, de LÉTEZETT! Nem kellene 1 deka kódot sem írniuk, semmi fejlesztés, csak archives. Ehhez a printerhez simán volt anno driver, a hp-nél...  :mad:

ps.: félreérthetően írhattam előző postom, mert nem kötöttem ki a típust, de a link lapjának tetején ott van: HP DeskJet 940c. Ebből van 1 széria itten. Amit régen leszedtünk netről drivert, azokat sajnos letöröltük. Erre gondoltam.

Igen, így egy kicsit más a helyzet, apró, olcsó, de hasznos figyelmesség lenne részükről, ha nyitnának egy 'múzeumot' a már nem supportált, de valaha elkészült drivereknek.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#818 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 11:55

Bocsi, már nem tudtam szerkeszteni, bővíteni előző postomat.

Látok pár MS-es DRM-megoldást (pedig nem (csak) az ő találmányuk eredetileg, mint oly sokminden). Azt kell mondjam, hogy ha a DRM korszaka elérkezik, az MS-nek nagyon jó lesz. Nem hinném, hogy ez nem csúnya dolog. A cég üzletpolitikája meglehetősen agresszív, s azt sem hinném, hogy az agresszív megoldásoké lenne a jövő.

Álljon itt 1 link: Trusted Computing <--- mindenkinek ajánlható, nagyon tanulságos olvasmány, nem is hosszú.

Szerintem egész egyszerűen az MS már jó rég nem a windows-ról szól, sokkal fontosabb dolgok foglalkoztatják őket, de szinte mindenkinek a windows jut eszébe, ha az MS szóba kerül.

Aki azt hinné, hogy filozofálgatásom merő fröcsögés és csorgatás, az a fenti link példájára mutasson egy hasonlóan kimerítő, de frissebb változatot. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a cikk nagyon régi. De talán mai szemmel jobban olvasható. Nem kell elhinni belőle természetesen semmit, de nagy része napjainkban már el is terjedt, gyakorlatilag észre sem vettük: egyik nap még csak lehetőség volt, másnap már "kötelező", anélkül nem lehetett használni dolgokat, stb. Megmagyaráztuk magunknak (vagy másvalaki nekünk), hogy erre azért van szükség, mert... blabla. Vagy igaz, vagy nem. A lényeg, hogy nem kell elhinni semmit.

Önmagában a linuxnak sem kell elhinni semmit, de ha választhatok mégis inkább hiszek benne, mert nem áll mögötte olyan gépezet és tőke. Mindezek ellenére azért manapság igencsak veszélyes az MS-re nézve, ezen is érdemes gondolkozni.

Személyes véleményem: a TC miatt épp a Microsoft-ban nem bízom:smoker:

#819 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 12:51

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 12:55

Mindezek ellenére azért manapság igencsak veszélyes az MS-re nézve, ezen is érdemes gondolkozni.

Én lennék a legboldogabb, ha ez valóban így lenne, de sajnos ez csak egy minden évben elsütött közhely...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#820 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 13:17

Sajnos szerintem se számottevően veszélyes. Persze a linux desktop része kiugróan felgyorsult az utóbbi időben.

Szerintem az M$ saját magát fogja felemészteni. Avval, hogy 5 év alatt se sikerült egy normális használható és újdonságkban "gazdag" oprendszert eléggé maga alatt vágja a fát. Ami persze az évek alatt elég vastagra nőtt.

Persze ha ezen nem változtat, akkor elindul a lejtőn...

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.