Szemellenzot levenni
Microsoft kontra linux
Elküldve: 2007. 12. 04. 09:41
Szemellenzot levenni
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2007. 12. 04. 09:52
Elküldve: 2007. 12. 04. 10:18
Idézet: kroozo - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 9:41
Szemellenzot levenni
Félreérted... Nekem most nem az volt a szándékom, hogy mindenről az M$ tehet...
Csak épp azoknak szólt, akik váltig állítják, hogy az office minden frissítését felteszi és gondtalanul él.
Érdekes, hogy a hibák windows fan-oknál nincs nem jönnek elő (talán nem is használják
Én sose mondtam, hogy egyikkel csak probléma van, másikkal meg semmi. Mindkét rendszernél szitkozódom én is..
Persze azért tegyünk különbséget, hogy az egyiknél mélyebben a zsebbe kell nyúlni...
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2007. 12. 04. 16:15
Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 10:18
Csak épp azoknak szólt, akik váltig állítják, hogy az office minden frissítését felteszi és gondtalanul él.
Érdekes, hogy a hibák windows fan-oknál nincs nem jönnek elő (talán nem is használják
Én sose mondtam, hogy egyikkel csak probléma van, másikkal meg semmi. Mindkét rendszernél szitkozódom én is..
Persze azért tegyünk különbséget, hogy az egyiknél mélyebben a zsebbe kell nyúlni...
Nekem volt egy jópofa bugom, igaz nem a windowsban, csak a frissítések kezelésében. Amolyan dependecy error szerűség. Történt, hogy egyszer közölte a win, hogy IE6 az már nagyon snassz, de sebaj, van ám IE7, ahol már minden nagyon jó/szép/könnyű/automata/stb. Mondta is, hogy töltsem le, mert az jó. Egy darabig kűzdöttem, ellenálltam, mint nagyapáink a II. világháború idején, de egy idő után meguntam, hogy boot után állandóan ezt hajtogatja. Mondtam neki, hogy töltsd ! Megtette. A következő boot után közölte, hogy ez a win nem supportolja az IE7-et, tehát uninstall kérdés nélkül és IE 6 vissza. Néztem, mint szamár a hegyen, de hát végső soron nekem nyolc, tehát belenyugodtam. A következő boot során a win ismét felhívta a figyelmemet az IE6 snassz mivoltára, de most már rutinból böktem: telepíts vaze ! Megtette. A következő boot-nál .... na mi is történt ?
No, ezt csak kis színesnek tettem be.
Elküldve: 2007. 12. 04. 16:20
Idézet: debianforever - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 16:15
No, ezt csak kis színesnek tettem be.
Msn ugyanezt csinalja win2k alatt... sir allandoan mint a furdoskejholgy, hogy hasznalj liveot, mert az jo, aztan letoltod, az installer kozli, hogy ezt a rendszert nem szereti
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2007. 12. 06. 13:05
Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 11:18
... a másiknak meg olyan a fejlesztési modellje, hogy a gyakori, sok hibával megjelent kiadások természetesek. Ugyanez egy kereskedelmi szoftver esetében már talán több volna, mint hiba.
Nyilván rengeteg hiba van linuxban is, néha idegesítőek azok is, de ott a szabad fejlesztésre sokminden visszavezethető. MS-éknél pedig hát, szintén a fejlesztőkre. De valóban, azok kereskedelmi termékek, talán "többet várhatnánk" tőlük.
Szerkesztette: Warrior 2007. 12. 06. 13:09 -kor
Elküldve: 2007. 12. 06. 13:31
Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 13:05
Nyilván rengeteg hiba van linuxban is, néha idegesítőek azok is, de ott a szabad fejlesztésre sokminden visszavezethető. MS-éknél pedig hát, szintén a fejlesztőkre. De valóban, azok kereskedelmi termékek, talán "többet várhatnánk" tőlük.
Mondjuk érdekes, de a kereskedelmi szoftverek hibajavítása lassú, döcögős évekig nyitott kiskapukat hagynak a rosszindulatú emberek számára....az ingyenesnél a durva hibás sokszor hetek alatt javításra kerülnek. Újabb érv a szabadszoftverek mellett.
Elküldve: 2007. 12. 06. 13:52
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
Elküldve: 2007. 12. 06. 14:15
Elküldve: 2007. 12. 07. 08:00
Nem mintha nem tudnám, hogy van ilyen, de ma nagy szükség lett volna egy ilyen driverre. Oszt szopóka. Vegyél másik windows-t, mert szarunk rád. De azért megmagyarázzák, hogy ez azért van, mert... A lényeg, hogy nekik nem biznisz.
Elküldve: 2007. 12. 07. 09:13
Szerkesztette: Warrior 2007. 12. 07. 09:14 -kor
Elküldve: 2007. 12. 07. 09:19
De pl. az, ami velem történt az napi szivatás.
Egyik ismerősöm vett egy Amilo 1705-ös laptop-ot. Nem egy über cucc, de netezni, levelezni, filmet nézni bőven megteszi. Linux-al volt megvéve és mivel a windows-t már ismerik, használtak ezért gondoltam legyen ezen is az.
XP feltelpít, majd megyek a HW gyártó oldalára. Kiderül, hogy XP-hez nincs driver, mert ezt a gépet már nem árusítják csak Vistával és linux-al. Hát wazze...
A netről ugyan sikerült levadásznom hozzá drivereket, de basszus....
Félreértés ne essék ez természetesen nem a windows hibája, hanem a HW gyártóé, mint ahogy nem a linux hibája, hogy viszonylag kevés HW-hoz van rendes linux driver.
(Csendben megjegyzem, hogy azért némi hatása van az M$-nak is erre az esetre, mert gondolom az Ő könyörtelen marketing hatása miatt nem csináltak rá hivatalosan XP drivereket, hogy a Vista-t valahogy el tudják adni.)
Elküldve: 2007. 12. 07. 09:48
Elküldve: 2007. 12. 07. 10:07
Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 9:00
Nem mintha nem tudnám, hogy van ilyen, de ma nagy szükség lett volna egy ilyen driverre. Oszt szopóka. Vegyél másik windows-t, mert szarunk rád. De azért megmagyarázzák, hogy ez azért van, mert... A lényeg, hogy nekik nem biznisz.
Nem lehet elvárni egy cégtől sem, hogy évek óta nem támogatott oprendszerre készítsenek drivert. Ezzel az erővel számokérhetnéd a Linux fejlesztőkön, hogy a mostan eszközöket csak a 2.6-os kernel támogatja, a 2.4 (vagy a 2.2.) nem. Ennek nincs sok köze az ingyenesség/biznisz kérdéshez.
Elküldve: 2007. 12. 07. 10:33
Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 11:07
Nagy tévedés. Éppenséggel elvárhatnám, hogy csupán megőrizzék azt, ami már ugyan vagy 7-8 éve, de LÉTEZETT! Nem kellene 1 deka kódot sem írniuk, semmi fejlesztés, csak archives. Ehhez a printerhez simán volt anno driver, a hp-nél...
ps.: félreérthetően írhattam előző postom, mert nem kötöttem ki a típust, de a link lapjának tetején ott van: HP DeskJet 940c. Ebből van 1 széria itten. Amit régen leszedtünk netről drivert, azokat sajnos letöröltük. Erre gondoltam.
Szerkesztette: Warrior 2007. 12. 07. 10:35 -kor
Elküldve: 2007. 12. 07. 10:36
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 10:48
Azért az MS-nek is van félnivalója...
Nemcsak mi fikázzuk az MS-t, ők is fikázzák rendesen a linuxot, meg a "közösséget". Igazándiból mindkét oldalon folyik a könny és a vér...
Látok pár MS-es DRM-megoldást pl. (pedig nem az ő találmányuk eredetileg, mint oly sokminden). Azt kell mondjam, hogy ha a DRM korszaka elérkezik, az MS-nek nagyon jó lesz. Nem hinném, hogy ez nem csúnya dolog. A cég üzletpolitikája meglehetősen agresszív, s azt sem hinném, hogy az agresszív megoldásoké lenne a jövő.
Szerkesztette: Warrior 2007. 12. 07. 11:30 -kor
Elküldve: 2007. 12. 07. 10:37
Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 11:33
ps.: félreérthetően írhattam előző postom, mert nem kötöttem ki a típust, de a link lapjának tetején ott van: HP DeskJet 940c. Ebből van 1 széria itten. Amit régen leszedtünk netről drivert, azokat sajnos letöröltük. Erre gondoltam.
Igen, így egy kicsit más a helyzet, apró, olcsó, de hasznos figyelmesség lenne részükről, ha nyitnának egy 'múzeumot' a már nem supportált, de valaha elkészült drivereknek.
Elküldve: 2007. 12. 07. 11:55
Látok pár MS-es DRM-megoldást (pedig nem (csak) az ő találmányuk eredetileg, mint oly sokminden). Azt kell mondjam, hogy ha a DRM korszaka elérkezik, az MS-nek nagyon jó lesz. Nem hinném, hogy ez nem csúnya dolog. A cég üzletpolitikája meglehetősen agresszív, s azt sem hinném, hogy az agresszív megoldásoké lenne a jövő.
Álljon itt 1 link: Trusted Computing <--- mindenkinek ajánlható, nagyon tanulságos olvasmány, nem is hosszú.
Szerintem egész egyszerűen az MS már jó rég nem a windows-ról szól, sokkal fontosabb dolgok foglalkoztatják őket, de szinte mindenkinek a windows jut eszébe, ha az MS szóba kerül.
Aki azt hinné, hogy filozofálgatásom merő fröcsögés és csorgatás, az a fenti link példájára mutasson egy hasonlóan kimerítő, de frissebb változatot. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a cikk nagyon régi. De talán mai szemmel jobban olvasható. Nem kell elhinni belőle természetesen semmit, de nagy része napjainkban már el is terjedt, gyakorlatilag észre sem vettük: egyik nap még csak lehetőség volt, másnap már "kötelező", anélkül nem lehetett használni dolgokat, stb. Megmagyaráztuk magunknak (vagy másvalaki nekünk), hogy erre azért van szükség, mert... blabla. Vagy igaz, vagy nem. A lényeg, hogy nem kell elhinni semmit.
Önmagában a linuxnak sem kell elhinni semmit, de ha választhatok mégis inkább hiszek benne, mert nem áll mögötte olyan gépezet és tőke. Mindezek ellenére azért manapság igencsak veszélyes az MS-re nézve, ezen is érdemes gondolkozni.
Személyes véleményem: a TC miatt épp a Microsoft-ban nem bízom.
Elküldve: 2007. 12. 07. 12:51
Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 12:55
Én lennék a legboldogabb, ha ez valóban így lenne, de sajnos ez csak egy minden évben elsütött közhely...
Elküldve: 2007. 12. 07. 13:17
Szerintem az M$ saját magát fogja felemészteni. Avval, hogy 5 év alatt se sikerült egy normális használható és újdonságkban "gazdag" oprendszert eléggé maga alatt vágja a fát. Ami persze az évek alatt elég vastagra nőtt.
Persze ha ezen nem változtat, akkor elindul a lejtőn...

Súgó
A téma zárva.