HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 07. 13:41

Op. .rendszerek ide vagy oda; mi a helyzet a DRM-mel? Arról mit tudunk? (szerintem DRM-témában már nem vagyunk "ennyire" tájékoztatva...)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#822 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 14:06

A wiki a mi barátunk:

http://en.wikipedia....ghts_Management
http://en.wikipedia....ndows_Media_DRM

A "Látok pár MS-es DRM-megoldást (pedig nem (csak) az ő találmányuk eredetileg, mint oly sokminden)" kijelentéssel nem tudok mit kezdeni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#823 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 15:02

Érdekes :) http://webisztan.blog.hu/2007/12/06/a_het_...atasa_jon_az__8
"Légy szerény mint én..."

#824 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 17:57

Jut eszembe hirtelen: arról tudunk valamit, hogy az XP-s "hibajelentéseket" használja-e az MS? Cégből ugyanis 1 időben sűrűn küldözgettük (vagy 100-at, ha jól emlékszem), a hiba azóta sem oldódott meg (eltelt már 2 és fél év), elfeledkeztünk róla. Foglalkoznak ezekkel a dolgokkal? :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#825 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 09:40

Itt látszik, hogy mely kernelek, oprendszerek vannak jobban optimalizálva.

Klikk.

;)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#826 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 09:49

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 10:40

Itt látszik, hogy mely kernelek, oprendszerek vannak jobban optimalizálva.

Klikk.

;)

Hát lehet egy egérmozin is szemléltetni, de nekem sokkal jobban teccik, amikor az Oracle 11g-t elsőnek Linuxra adják ki de ha a új ár-teljesítmény  rekordot kell dönteni a TPC-C teszten akkor Windowst használnak. :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#827 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 11:02

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 10:49

Hát lehet egy egérmozin is szemléltetni, de nekem sokkal jobban teccik, amikor az Oracle 11g-t elsőnek Linuxra adják ki de ha a új ár-teljesítmény  rekordot kell dönteni a TPC-C teszten akkor Windowst használnak. :)

Akár használhatnánk Oracle-t is otthoni filmnézéshez...  :smoker:

Anno azt mondta az MS, hogy a windows TCO-ja kisebb, mint a linux-é (ezt általában mondták ki, ami önmagában nem bizonyít). Erre megkérdeztem 1 okos vezetőt, hogy "ami olcsóbb, az szükségszerűen "jobb" is?". Nem tudott mit mondani, rájött, hogy azt sem tudja, mit jelent a "jobb". Azt, hogy "olcsóbb", mindenki érti. A többivel sokan nincsenek tisztában, s nyafognak.

ps.: nem értem, a cikk nem ír a linux alatti teljesítményről, hogy jön akkor az ide? Te megfordítottad az állítást. A cikk azt mondta, hogy windows alatt lett ilyen az eredmény. Azt nem mondta, hogy linuxban mi van. De biztos, csak én nyafogok.

Szerkesztette: Warrior 2007. 12. 10. 11:12 -kor

#828 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 11:14

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 12:02

Akár használhatnánk Oracle-t is otthoni filmnézéshez...  :smoker:

Anno azt mondta az MS, hogy a windows TCO-ja kisebb, mint a linux-é (ezt általában mondták ki, ami önmagában nem bizonyít). Erre megkérdeztem 1 okos vezetőt, hogy "ami olcsóbb, az szükségszerűen "jobb" is?". Nem tudott mit mondani, rájött, hogy azt sem tudja, mit jelent a "jobb". Azt, hogy "olcsóbb", mindenki érti. A többivel sokan nincsenek tisztában, s nyafognak.

ps.: nem értem, a cikk nem ír a linux alatti teljesítményről, hogy jön akkor az ide? Te megfordítottad az állítást. A cikk azt mondta, hogy windows alatt lett ilyen az eredmény. Azt nem mondta, hogy linuxban mi van. De biztos, csak én nyafogok.

Ha a Linux alatt jobb lenne a teljesítmény, biztos vagyok benne hogy hallanál/hallatnál róla...  :smoker:

A TCO-t pedig azért találták ki hogy jól mérhető legyen a rendszer valós üzemeltetési költsége, tehát ha valami ugyan olcsóbb, de több a szopás vele akkor az látszódni fog...

Szerkesztette: Szabcsi 2007. 12. 10. 11:42 -kor

#829 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 10:58

Talátam bugot az xp's mstsc-ben. "Működik" akkor is, ha XP-re, akkor is, ha 2k3-ra jelentkezek be. Bejelentkezés közben ha váltom a caps lock-ot, a távoli "login manager" FORDÍTVA értelmezi az állapotát... Ezzel nem is lenne baj, csak hát akkor írja, hogy be van kapcsolva, amikor épp hogy ki van. S természetesen fordított kapitálisokat ír... Volt ilyen kliensem, aki emiatt gyakorlatilag nem tudott bejelentkezni, csak ha újra próbálta az mstsc-t. Tehát a képernyőn levő szöveg félrevezető is lehet...

Na persze lehet mondani, hogy mit fikázok, meg hogy kinek jut eszébe nyomkodni a caps lock-ot, pedig ez kőkemény bug, ugyanis van lassú hálós ügyfelem, ott a login ablak jó 10 másodperc mulva jön fel, ő meg benyomja a caps lock-ot, mert nagybetűkkel fog írni (a jelszó hosszú, s az "eleje" nagybetűs, így kényelmes neki). Rendesen nem tudott belépni 1 ideig...Mondjatok linuxból is ilyen bugokat.

#830 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 11:56

Én ezt nem tudtam reprodukálni, 6.0.6000.16386-os verziójú mstsc-n próbáltam...

#831 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 12:19

A gépen amelyikre csatlakozni akartál be volt nyomva a capslock? Ilyenkor tényleg megtörténhet, hogy fordítva lesz...

#832 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 14:30

Én viszont cégben eddig vagy 6 hoston póbáltam, mindenütt sikerült. Igaz, néha kicsit gyakorolni kell, főleg, ha a login AZONNAL felugrik. Próbáljátok csak ki lassabb kapcsolat/távoli kliens esetén... Itt mindenütt megfrissített hivatalos xpsp2 és win2k3 van, úgyhogy még csak azt sem mondhatjátok, hogy én b@sztam el valamit... Majd kipróbálom máshol is délután. Oszt ha bejön, akkor ott a bug.

Te beeci: ez nem logikus, mert független kell hogy legyen attól, hogy a távoli gépen mi van a billentyűzettel, az sem baj, ha ott épp nincs is billentyűzet, hiszen ez távoli konzol! Sok gépre ma is úgy mstsc-zek be, hogy nincs is rákötve se monitor, se billentyűzet, se egér.
Meg a másik, hogy a helyi session-nak nem sok köze van a távolihoz. Márpedig ha távolról lépsz be, MÁSIK session fog nyílni!

Egyébként ott nincs bekapcsolva a caps lock, ha már kérdezed, de szerintem ennek semmi köze a hibához.

Ja, másik bug, szintén mstsc:

Néha megtörténik, hogy mstsc-n beloginolva bizonyos karakterek "nem működnek". Pl. "\". A Start-Futtatás-t használom gyakran, oda pötyögöm be a "\\gépnév\megosztásnév" dolgokat legtöbbször, s bizony előfordul, hogy mintha a billentyűzet "megbolondulna", pár karakter nem megy (tipikusan a backslash), de pár leütés után ismét működik.
Ja, mielőtt ismét hülyének néznétek, elmondom, hogy ez is elég sok gépen megtörtént (gyakorlatilag több kollégával is, én már észre sem veszem szinte), olyan helyeken, ahol egyébként a billentyűzet tökéletesen működik. Nos, ilyet láttatok-e már, vagy csak nálunk van?

ps: igazad van, Szabcsi, megnéztem az mstsc verziót: 5.1.2600.2180, régebbi. Pedig a windows simán frissített, sus szerver van, tehát "központilag" vagyunk frissítve, ezek rendszeresen jönnek is...

Szerkesztette: Warrior 2007. 12. 13. 14:44 -kor

#833 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 14:59

Elég logikus, ha a távoli gépen bekapcsolva marad a capslock, akkor te egy capslock lenyomással csak az állapotát fogod váltani, avagy kikapcsolni...

Szerk: lehet én tévedek, de logmein -el például érvényes.

Szerkesztette: beeci 2007. 12. 13. 15:08 -kor

#834 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 15:12

Nemtom srácok, de nekem mindig az a CAPS állapot a remote gépen amit a helyi billentyűzetem mutat, nyomkodhatom összevissza lassú/gyors kapcsolatnál is...

#835 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 15:21

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 15:12

Nemtom srácok, de nekem mindig az a CAPS állapot a remote gépen amit a helyi billentyűzetem mutat, nyomkodhatom összevissza lassú/gyors kapcsolatnál is...

Nálam is. Bár elég régóta 6-os mstsc-t használok.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#836 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 11:39

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 16:12

Lehet, hogy a későbbi verzió az oka, nálam csakis akkor jön elő a hiba, ha azelőtt váltom át, mielőtt a "login ablak" megjelenne, s azután, miután a "kapcsolódási kérés kiment"!

S egyáltalán nem függhet a távoli billentyűzettől (mstsc esetén), mert egyébként meg tökéletesen működik! Tehát ha login ablakon nyomkodom a caps lock-ot, ott tökéletzes, megnéztem; független a távoli konzoltól. Értem? Mstsc esetén tévedsz, logmein-nél nem tudom, azt meg én nem ismerem, de másképp működik, mint az mstsc.  :smoker:

#837 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 15:32

Na itt is egy példa. Mindenben megyünk az EU felé, de egy kis zsé folyik a döntéshozó zsebében, akkor persze meg lehet úgy írni a követelményeket, hogy csak az M$ feleljen meg...

Klikk..
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#838 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 14. 16:36

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 15:32

meg lehet úgy írni a követelményeket, hogy csak az M$ feleljen meg...

Klikk..

Tudja a fene, rugdaljátok a HW gyártókat, hogy korrekt előtelepített retail winnel adják el a gépeiket, valamint a szoftvergyártókat is, hogy legyen Linuxora pld. KRESZoktató proggi, meg hasonló nyalánkságok, ami adhoc jelleggel majd kell az otthoni júzernek, esetleg iskolába.
Make love not Wor.

#839 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 18:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 16:36

Tudja a fene, rugdaljátok a HW gyártókat, hogy korrekt előtelepített retail winnel adják el a gépeiket, valamint a szoftvergyártókat is, hogy legyen Linuxora pld. KRESZoktató proggi, meg hasonló nyalánkságok, ami adhoc jelleggel majd kell az otthoni júzernek, esetleg iskolába.

Ha az oktatásban Linuxot IS oktatnának normálisan -és nem csak MS droidokat képeznének közpénzen-, akkor ez generálna igényt a linuxos szoftverekre is. Kellemes mellékhatása lenne a dolognak, hogy nem kevés pénzt megtakarítana az ország, ami szvsz manapság nem mindegy. De itt megint nem az észérvek döntenek. Máshol -tőlünk nyugatabbra is- egyre több helyen szabadulnak az MS-től, de legalábbis nyitnak más irányba (éásd német egyetemek, volt róla itt hír), nálunk nem, isen ments, mi inkább minden eddiginél jobban elkötelezzük magunkat az MS felé. Dehát ez van, kell a lé a rózsadombi villákra.
-ZsOlTi-

#840 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 22:13

Idézet: beeci - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 14:59

Elég logikus, ha a távoli gépen bekapcsolva marad a capslock, akkor te egy capslock lenyomással csak az állapotát fogod váltani, avagy kikapcsolni...

Szerk: lehet én tévedek, de logmein -el például érvényes.

logmeinnel a helyi munkamenetet veszed at (mint pl. vnc-vel) TS-nél meg uj munkamenetett kapsz. mintha most inditottad volna a gepet
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.