HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 13. 14:03

Hoppá:

hwsw cikk: Júniusig a Microsoft szégyene marad Windows Home Server

<--- most mondjam azt, hogy ez esetben az MS mégis őszinte volt...?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1462 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 13. 15:49

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. márc. 13., csütörtök - 14:03

Hoppá:

hwsw cikk: Júniusig a Microsoft szégyene marad Windows Home Server

<--- most mondjam azt, hogy ez esetben az MS mégis őszinte volt...?

Ugyan már, majd jönnek itt tapasztalt emberek akik azt mondják, hogy Téved az MS, náluk minden megy rendesen... :D

Idézet

A Micosoft módosított tudásbázisa alapján az adatvesztést csak úgy tudjuk elkerülni, ha parancssorból másolunk adatokat, nem használjuk például a Windows Media Player exportáló funkcióját.
  :nevet:

A windows felhasználó barát... És röptibe szinte azonnal javítja a hibákat...
Ez már maga az undormány. Csinál egy 2003-ra alapozott célszervert, aminek az egyetlen fő képessége nulla és szarik rá, hogy kijavítsa. De legalább jobban lehet a jogosultságokat kezelni.
Legalább tudják, hogy ki nem copy paranccsal mentett rá és akkor nyakon lehet csapni... :Đ
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1463 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 15:00

http://www.microsoft.com/windowsserver/com...ison-chart.mspx
"Légy szerény mint én..."

#1464 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 15:35

http://www.linux-xp.com/ Ezt ki használja?

#1465 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 15:56

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 15:00

lol @ present, but not as robust, biztos pont az ms velemenyere fogok adni a vetelytarsrol :D Plane mikor pl a DNS-t not as robustnak titulaljak :lol: Termeszetesen diszkreten, link nelkul :)

A redhat harom x-ebol ketto a ugyan az a Network Access Protection, raadasul a linkje a redhatnal egy SELinuxos leirashoz vezet, az ms-es link tartalmanak meg nem sok koze van az selinuxhoz, vagy csak iszonyatosan jol titkoljak. Kb olyan alma meg elefant osszehasonlitasnak tunik igy elsore.

A harmadik, az IAS az a wikipedia szerint konkretan egy RADIUS szerver, ilyenre konkretan a redhat.com keresoje dob par talalatot (bar valoban egyiket sem hivjak IASnak, skandallum :D). Az mar csak hab a tortan, hogy a wiki szerint a w2k8ban az IASt konkretan lecsereltek valami Network Policy Server nevu izere.

Szoval ez jol sikerult :taps:

:)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1466 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 15:58

osszehasonlitasrol:
soha nem ertettem, ha egy vallalat osszeveti a termeket a konkurenciaval, akkor miert nem bir legalabb egy-ket olyan dolgot bemutatni, amiben a konkurencia jobb? miert kell a funkciokat csak azokra korlatozni, amit ok tamogatnak? ha igy tennenek meg hitelesebbnek is tunnenek...

az is vicces, hogy egyertelmuen meglevo technologiakra irjak a hozza nem ferhetoseget, amiben ketelkedem, hogy a Suse alapjanak ne lenne resze (Proxy). Vagy nem eleg robosztusnak nevezik a dns-t, ami ha a bind, akkor nem is ertem, mirol beszelnek..

persze bizonyara van, amiben jobb a windows..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1467 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 16:07

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 15:58

osszehasonlitasrol:
soha nem ertettem, ha egy vallalat osszeveti a termeket a konkurenciaval, akkor miert nem bir legalabb egy-ket olyan dolgot bemutatni, amiben a konkurencia jobb? miert kell a funkciokat csak azokra korlatozni, amit ok tamogatnak? ha igy tennenek meg hitelesebbnek is tunnenek...

az is vicces, hogy egyertelmuen meglevo technologiakra irjak a hozza nem ferhetoseget, amiben ketelkedem, hogy a Suse alapjanak ne lenne resze (Proxy). Vagy nem eleg robosztusnak nevezik a dns-t, ami ha a bind, akkor nem is ertem, mirol beszelnek..

persze bizonyara van, amiben jobb a windows..

bind hat, latom, ez nem csak nalam verte ki a biztositekot :)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1468 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 16:48

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 16:07

bind hat, latom, ez nem csak nalam verte ki a biztositekot :)

biztos van az m$ szutykaban valami hajavalibiliti szutyok tervezve, ami a bindben nincs, vagy lodbalancing vagy mittomen...

tipikus m$ fogas, hogy a sajat architekturaik adta kenyszereknek valo eleget tevest elonynek tuntetik fel a kankurenciaval szemben...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1469 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 16:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 16:48

biztos van az m$ szutykaban valami hajavalibiliti szutyok tervezve, ami a bindben nincs, vagy lodbalancing vagy mittomen...

tipikus m$ fogas, hogy a sajat architekturaik adta kenyszereknek valo eleget tevest elonynek tuntetik fel a kankurenciaval szemben...

Na jo, de azert a BIND, ami a 13 root nameserverbol 10en fut, hat ize, szoval ahhoz azert pofa kell, hogy erre valaki ramondja hogy nem eleg robosztus, meg hajavalibilit. Ja, vegulis...

#1470 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 17:30

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 16:58

Na jo, de azert a BIND, ami a 13 root nameserverbol 10en fut, hat ize, szoval ahhoz azert pofa kell, hogy erre valaki ramondja hogy nem eleg robosztus, meg hajavalibilit. Ja, vegulis...

onmagaban a bind nemis robosztus meg nemis hajavalibiliti :D sot a bind nemis MT esmeg szaris. 1999-ben kellett beleheggesztenem DDNS funkciot egy megoldasunkhoz. hanem az egesznek a filozofiajabaol meg az interopbol jon ez ki :) de a majkrem feltalalta a spanyolviaszt, csinal com szervizet alabacta az active directory-t, satobbi :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 20. 17:33 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1471 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 15:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 17:30

onmagaban a bind nemis robosztus meg nemis hajavalibiliti :D sot a bind nemis MT esmeg szaris. 1999-ben kellett beleheggesztenem DDNS funkciot egy megoldasunkhoz. hanem az egesznek a filozofiajabaol meg az interopbol jon ez ki :) de a majkrem feltalalta a spanyolviaszt, csinal com szervizet alabacta az active directory-t, satobbi :)

Nembaj, ha erre csak legyintek... Nekunk is beszelnek vicceseket a marketingeseink :D

#1472 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 15:08

Olcsóbb az MS liszenszköltségnél a RedHat support? .... http://www.sys-con.com/read/524586.htm

#1473 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 26. 15:21

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 15:08

Olcsóbb az MS liszenszköltségnél a RedHat support? .... http://www.sys-con.com/read/524586.htm

Ez így elég tág fogalom. Válalkalti, hazai, MSDN, volumen, estébé, kgb? Mekkora, meg milyen méretben? Mert ahol teszem fel évi 10milliót elköltenek licenszelésre, oda nem sok support kell, legfeljebb jár közvetlenül Redmondból :-)
Make love not Wor.

#1474 Felhasználó inaktív   rthomas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 27. 09:41

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 15:35

http://www.linux-xp.com/ Ezt ki használja?

Használnám, hátha az asszonyt ezzel rá tudnám beszélni, hogy dobjuk ki a win-t, az Ubuntu nem tetszik neki. Sajna, a letöltés nem jött össze, olyan lassú a kiszolgálójuk, hogy egy egész du. bekapcsolva hagytam a gépet, de nem jött le.  :(  Majd folytatom. Torrentet nem találtam.

Egyébként ahogy olvasgattam, vannak benne proprietary részek, amik fizetősek 99 nap után. 10 $ az ára, support nélkül, fedora alapú orosz fejlesztés.
In every life we have some trouble
When you worry you make it double
Don't worry, be happy

#1475 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 09:50

ha az ubuntu nem tetszik probald ki a kubuntut!
a forum ma:

#1476 Felhasználó inaktív   rthomas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 11:33

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 9:50

ha az ubuntu nem tetszik probald ki a kubuntut!

LiveCD-n nézegettem, de túlságosan win-es volt az első benyomás, ezért döntöttem a Gnome-os verziónál  ;)

Más kérdés, hogy jópár általam kedvelt megoldás KDE-s alapú, úgymint ktorrent, k3b, acetoneiso, úh. esélyes lehet az áttérés, mondjuk ha jó lesz a KDE 4 a Plasmával (Hardy Heron  :think: ). Mostanában csak bug-okat hallottam róla...

Ja, és a nejemet kell meggyőzni, ez tovább nehezíti a választást  :D
Don't worry, be happy

#1477 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 14:39

"Ja, és a nejemet kell meggyőzni, ez tovább nehezíti a választást"
pont ezert ajanlottam a kde-t. nem neked ajanlottam! ;)
a forum ma:

#1478 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 12:28

Bocsi, rossz helyre ment, átraktam láma kérdések közé...  :offtopic:

Szerkesztette: Warrior 2008. 03. 31. 12:33 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1479 Felhasználó inaktív   rthomas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 07:23

Idézet: rthomas - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 9:41

Használnám, hátha az asszonyt ezzel rá tudnám beszélni, hogy dobjuk ki a win-t, az Ubuntu nem tetszik neki. Sajna, a letöltés nem jött össze, olyan lassú a kiszolgálójuk, hogy egy egész du. bekapcsolva hagytam a gépet, de nem jött le.  :(  Majd folytatom. Torrentet nem találtam.

Egyébként ahogy olvasgattam, vannak benne proprietary részek, amik fizetősek 99 nap után. 10 $ az ára, support nélkül, fedora alapú orosz fejlesztés.

Kemény 10kB/sec sebességgel, mintegy 20 óra alatt sikerült letölteni. Sajna nem LiveCD, hanem telepítő, így most hely hiányában nem tudtam tesztelni. Csúnya grafikus telepítője van, jellemzően XP kinézettel, már a partíciószerkesztőnél megakadtam, számomra nem volt átlátható, így kiléptem.

Rövidesen kerítek neki egy partíciót a laptopon és megnézem, mit tud.

Ha valakit érdekel, esetleg csinálok belőle torrent-et, bár valszeg akkor sem jön le gyorsabban...
Don't worry, be happy

#1480 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 11. 12:55

https://www.hwsw.hu/hirek/35783/linux_szerv...ndows_unix.html

Téma megosztása:

• (81 Oldal)