HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:25

Idézet: valaszol - Dátum: 2008. aug. 3., vasárnap - 17:16

ott van még a gpsdrive is akár google map is mehet bele domborzattal együtt...
aztán gpsbabel és társai segítség lehet az adatok feldolgozásában

gpsdrive-al hogy lehet google map-ot belerakni? nekem a használat nem igen megy.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1502 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 14:27

Idézet: valaszol - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 14:58

Talán pont ez a baj? A gnome elég csúf a nejed szemének meg win-like felület kell, nem a ronda barna. Mutasd meg neki a blackPanther OS-t azt biztos komázza majd..

lol, nem tetszik a kinézet, aztán az egész os-t lecserelni.
_teljesen_ testre szabhato a kinezet

http://kde-look.org
http://gnome-look.org

#1503 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 08. 15:08

Idézet: charlie - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 15:27

Legfeljebb OS csere fél nap, teljes testre szabás, fórumolvasás, doksizás, beletanulás, szopószorzó az fél év?
Make love not Wor.

#1504 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 15:09

Idézet: charlie - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 15:27

http://kde-look.org
http://gnome-look.org

Így igaz. Nekem a KDE sokkal jobban bejön mert szerintem részletesebben enged konfigolni. Azonban el kell ismerni, hogy Gnome alá sokkal több Vista-sító cucc jött ki. Laptopomra  Gnome-ot tettem fel. Gyakorlatilag Full Vista kinézete van az egésznek. Nagy MS fun-t is átvertem vele, pár percig azt hitte ez Vista. Aztán kezdett neki gyanús lenni és rákérdezett.... :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1505 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 15:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 16:08

Legfeljebb OS csere fél nap, teljes testre szabás, fórumolvasás, doksizás, beletanulás, szopószorzó az fél év?

Biztos ez?  :think:

http://ubuntu.hu/blo...tant-vista-menu
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#1506 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 15:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 16:08

öö, kde-look.org-ra felmegy, kb 10 sec (jo, ha inditani kell a bongszot akkor 30), a legjobbat megtalalni, kb fél-egy ora, letolteni, 10-60sec, felrakni, majd beállítani, pár sec.

#1507 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 15:57

Idézet: charlie - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 16:41

öö, kde-look.org-ra felmegy, kb 10 sec (jo, ha inditani kell a bongszot akkor 30), a legjobbat megtalalni, kb fél-egy ora, letolteni, 10-60sec, felrakni, majd beállítani, pár sec.

Ja, aki ért hozzá. Biztos úgy műxik, mint a "share network connection" checkbox is, amivel azt hittem meg lehet osztani a netet. Aztán szoptam 1 napig, majd letettem róla. Erről beszéltünk, hogy esetleg segítesz megszögelni, de szerintem simán winesre cserélhetem, mert Szombathelyre sosem fogok eljutni, ha meg a mérnökórát is beleszámolonm, akkor ja. De legalább ittunk volna söröt jól.
Make love not Wor.

#1508 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 16:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 16:57

Ja, aki ért hozzá. Biztos úgy műxik, mint a "share network connection" checkbox is, amivel azt hittem meg lehet osztani a netet. Aztán szoptam 1 napig, majd letettem róla. Erről beszéltünk, hogy esetleg segítesz megszögelni, de szerintem simán winesre cserélhetem, mert Szombathelyre sosem fogok eljutni, ha meg a mérnökórát is beleszámolonm, akkor ja. De legalább ittunk volna söröt jól.

Winen bonyolultabb saját témát berakni. nomeg KDE esetén bemegyek a vezérlopultba, a megjelenésbe, a témákhoz, és ott a gomb, hogy Új témák letöltése. majdhogynem a seggemet is kinyalja :)

gnome nem tudom, hogy csinalja, én KDE-t használok.

#1509 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 15:07

Hát ez elég ciki... :)

http://index.hu/tech/anyadat/2008/08/15/ke...al_az_olimpian/

#1510 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 19:23

bogdan irt az ubuntusba, arrol jutott eszembe, de inkabb ide valo. Messzemeno kovetkezteteseket nem kell levonni persze, csak egy sztori. :)

Szoval mikor utoljara otthon jartam, akkor arra mentem haza, hogy az otthoni gepen (ami egyebkent nem egy mai vas, huh, olyan 4 eves lehet legalabb, valami tan meg 754es athlon, nv 6600 GT, valami ram, viszonylag normalis cuccok, de semmi extra vagy egzotikus) meghalta magat a win.

Raadasul az elozetes informaciok alapjan (szegeny hugom egy hetig porgott :) ) eleg csunyan, indulas utan kekhalal, majd auto-reset.

Nezegetes, nem letszukseg dolgok kidobalasa, biosturas, hatha valami latszik, de nem, jelenseg konstans. No, hat akkor eppen keznel levo ubuntu iso kiir, hogy majd jol legalabb megmemtestelem, meg nezegetem kicsit a hardvereket, hogy azok kozul mondta-e be valamelyik az unalmast, vagy csak szimplan a win.

Szoval betud, elindit, turkal, hmm, ez jonak tunik. Na, akkor turjuk elo a win telepito cuccait, meg serialt meg ilyeneket valahonnan (persze majd, mer mar keso van, meg egyebkent is, fene se akar ezzel pocsolni, asse tudom hol van, ilyesmi.)

Hugom meg mekerdezte, hogy tudja-e a live cdt hasznalni? Hat mondom, lasssuk... monitor rendben, halozat van, hang van, dvd megy, vinyon kettot katt, ok, bemountolja, hang megy, jeee, megismerte a firewire kartyat is :) Igen hugi, hasznalhatod, csak ha kikapcsolod, akkor elefelejt mindent, amit nem irsz vinyora :)

Aztan persze vagy masfel hetig a betolt cdrol elt szegeny, mert lusta voltam, meg idom se nagyon volt.

Ezutan jott a windows, firss, ropogos sp3as xp telepito, mer az nekem biztos jo. Betesz, ooo, megismeri vegre magatol a sata-t, nem kell se trukkozni se a regi idesre telepiteni, franko.

Azt itt meg is allt a franko. A friss xp ugy nezett a 4 eves kommersz hardverra, mint 12 eves kina kislany a 30 centis neger kekeresre.
-Videokartya, ja van itt valami... ize, ugye 800x600 256 szinnel jo lesz?
-Aha, ez valami hangkaryanak latszik. Mi, hogy ennek hangot is kene adni?
-Halozat? Hat ebbe nincs is halokartya.
-Az az ize, az ott mi? firewire :eek: sose hallotam meg rola...
-Usb, az van itt... 2.0? Az mi?

Szoval a felhasznalobaratsag es hardverszupport zaszloshajojahoz meg egy fel orat kellett bogarasszam a netet, hogy eltunjenek a kedves kis sarga kerdojelek.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1511 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 19:30

szerintem nem fer egy 6 éves OS-t, egy 0 éves OS-el összehasonlítani.

#1512 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 19:32

Szerintem meg igazan benne lehetnenek a driverek az spben (mint ahogy pl a sata benne is volt, az sp2 ketto telepitot meg remasterelni kellett (volna) :) Egyebkent meg nem osszehasonlitas cellal keszult a dolog, szimplan leirtam, amit tapasztaltam (es nem, azon a vason nem jatszik a vista, mielott ezzel jossz), es direkt irtam is, hogy nem kene hossutavu kovetkezteteseket levonni :)

Szerkesztette: kroozo 2008. 08. 18. 19:34 -kor

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1513 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 19:36

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 20:32

Szerintem meg igazan benne lehetnenek a driverek az spben (mint ahogy pl a sata benne is volt, az sp2 ketto telepitot meg remasterelni kellett (volna) :)

Aztán lehetne hőzöngeni, hogy mekkorára nőtt, meg minek. Meg a gyártók kifizetik-e a teszteléseket, meg a többit? Én most telepítettem egy új Acer vasat, lant feltoltam, chipset, VGA, audio, reboot, műxik. Volt 2 felkiáltójeles, azt meg netről lekapta. Nekem nem olyan nagy dráma.

sata meg nem sok volt benne, újabbakat is integrálgatni kell.
Make love not Wor.

#1514 Felhasználó inaktív   gyorsrizs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 19:41

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 19:32

(es nem, azon a vason nem jatszik a vista, mielott ezzel jossz), es direkt irtam is, hogy nem kene hossutavu kovetkezteteseket levonni :)

plusz xp nem forgalmazott boltban nem kapható stb...
Vista minimum req: 512Mb RAM 800Mhz Cpu DVD-ROM 20Gb Hdd. persze attól nem mész a falnak...
Idézet (a szerzôi jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény)
41. § (1) A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggô - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket.

#1515 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 19:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 20:36

Aztán lehetne hőzöngeni, hogy mekkorára nőtt, meg minek. Meg a gyártók kifizetik-e a teszteléseket, meg a többit? Én most telepítettem egy új Acer vasat, lant feltoltam, chipset, VGA, audio, reboot, műxik. Volt 2 felkiáltójeles, azt meg netről lekapta. Nekem nem olyan nagy dráma.

En ugyan nem hozongenek :) Igy is dvdre irtam, mert baromira nem volt a kornyekemen cd-r, szoval volt meg neki majd 3.5 giga helye, en nem sajnaltam volna tole :D

Mer, a linuxnak kifizeti a gyarto a teszteleseket? Ugyanmar, ez szar erv :)

Nezd, nekem sem problema, nyilvan megtalalalom en is a drivereket az internetet (persze ugye ehhez nem artott, hogy ott a noti), mivel nem vagyok kolama, pistike nem feltetlen veszi ilyen egyszeruen az akadalyt. Egyszeruen oszinten szolva meglepett a kontraszt :)

#1516 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 19:44

Idézet: gyorsrizs - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 20:41

plusz xp nem forgalmazott boltban nem kapható stb...
Vista minimum req: 512Mb RAM 800Mhz Cpu DVD-ROM 20Gb Hdd. persze attól nem mész a falnak...

Ez a vista minimum req asszem a het vicce :)

#1517 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 19:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 20:36

ibm-nek van fasza cucca, feltolod a programot a gépre, aztán az mindent leszed a netről és felrak.

#1518 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 20:11

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 20:23

-Az az ize, az ott mi? firewire :eek: sose hallotam meg rola...
-Usb, az van itt... 2.0? Az mi?

Hát nemtom, jellemzően az SP2-vel integrált telepítővel, nekem nem nagyon volt még olyan deszkához szerencsém ahol ezekhez (USB2/Firewire400)bármit is kellett volna varázsolni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1519 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 20:14

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 21:11

Hát nemtom, jellemzően az SP2-vel integrált telepítővel, nekem nem nagyon volt még olyan deszkához szerencsém ahol ezekhez (USB2/Firewire400)bármit is kellett volna varázsolni...

USB csak 1.1en ment, mig meg nem kinaltam dirverrel. Ugyanaz a pendrive, ugyanabban a slotban, a firewire meg nem alaplapi, es sose ment konyokbol, mikor meg komolyan hasznaltam linux alatt is kb ket napot szoptam mire belereszeltem a kernelbe.

De azert tok jo, hogy jobban tudod, mi ment es mi nem nekem :)

#1520 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 20:26

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 21:11

(USB2/Firewire400)bármit is kellett volna varázsolni...

Akkor Adaptec chipsetes egyébbé matricázott DV kártyával sem sokat futottál össze :-) Vágtam is ki a gépből, mikor ott a Texas, meg a többi. Az úgy cirka a WinME óta megy defaultból?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.