HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Phenom - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Phenom K10 Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 06. 17:49

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 18:32

Jajjmá! Mindenből a legdrágábbat akarta írni, csak nem olyan kocka, mint mi :D

Mert ha kocka lenne akkor minimum 2db 8800GT-t írt volna SLI-be (amihez ugyi nV-s chipkészletű lap kellene).  :Đ

Szerkesztette: -=PAraNOia=- 2007. 12. 06. 17:53 -kor

#942 Felhasználó inaktív   FelixP 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 06. 20:34

Hát akár milyen jó is az intel, én akkor is AMD-nél maradok és tavasszal a Phenomot fogom választani
És inkább 2,2es 4 magos Phenom, mint 2.66os core 2 :respect:

#943 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 20:38

Ha már szó esett a Barcelona/Phenom TLB hibájáról akkor ide is leírom.

TLB bug ugyanúgy ottvan a Core2 procikban is.
A Core2 processzorok TLB hibájára ugyanúgy adtak ki bios frissítést.
A Core2 processzorokhoz a TLB bug miatt az MS adott ki windows kernel frissítést. http://support.micro...om/?kbid=936357
K10 Barcelona/Phenom procikhoz még nem adtak ki kernel frissítést.

http://it.news.hu/hir/hibas_az_intel_core_...e_mennyire.html
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#944 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 20:39

FelixP, egy igaz hívő vagy :)
Helyes, kell ilyen is.

Szerkesztette: Pietrosz 2007. 12. 06. 20:43 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#945 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 21:21

Idézet: FelixP - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 20:34

Hát akár milyen jó is az intel, én akkor is AMD-nél maradok és tavasszal a Phenomot fogom választani
És inkább 2,2es 4 magos Phenom, mint 2.66os core 2 :respect:

Hátha neked megéri két quadcoreból a lomhábbat venni, kb. hasonló áron. Hát áldásom rá.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#946 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 06. 21:41

Idézet: Chabi - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 20:38

Ha már szó esett a Barcelona/Phenom TLB hibájáról akkor ide is leírom.

TLB bug ugyanúgy ottvan a Core2 procikban is.
A Core2 processzorok TLB hibájára ugyanúgy adtak ki bios frissítést.
A Core2 processzorokhoz a TLB bug miatt az MS adott ki windows kernel frissítést. http://support.micro...om/?kbid=936357
K10 Barcelona/Phenom procikhoz még nem adtak ki kernel frissítést.

http://it.news.hu/hir/hibas_az_intel_core_...e_mennyire.html

írhatsz bármit, az nem változtat azon, hogy

-- az AMD QC Opteron szállításai állnak fél év késést követően is
-- az AMD súlyosan veszteséges és kritikus pénzügyi helyzetbe került versenyképesség szempontjából, miközben az Intel gyakorlatilag képtelen, hogy bedőljön
-- az Intelnek nem kellett leállítani a szállításait, és egyébként is már múltról beszélünk ott; megjegyzem, már a Tigerton Xeon MP-k is piacon vannak, melyek kb. plusz 1 év validációt kaptak

egyébként meg nem A TLB hibáról van szó, hanem egyfajta TLB hibáról az AMD oldalán. TLB hiba sokféle van, sokféle kritikussági siznttel. laikusként szemlélve hasonló valóban található az Intel erratában, de egyébként sem valószínű, hogy a TLB livelock lenne a problémák valódi gyökere, hiszen már mikrokód frissítés is van hozzá. a 298-as errata még nem nyilvános, amire hivatkoznak, csak a hablaty megy.

minden modern chip, ált. célú vagy célprocesszor tele van hibákkal. a kérdés itt az, hogy mi a következménye piaci szinten: a Barcelona február-márciusban jön. az AMD számára rendelkezésre álló ablak a Nehalem/QPI Xeonok felfutása előtt legfeljebb 3-4 negyedévnek néz ki, ami borzalmasan kevés. ha mortal kombatról lenne szó, akkor most villog a Finish Him! ha az Intel nem akarja, az AMD nem fog nyereségessé válni 2008-ban sem, vagyis nem lesz képes elegendő pénzt termelni K+F-re és félvezető beruházásokra.

Szerkesztette: special 2007. 12. 06. 21:46 -kor

#947 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 21:50

Meg az intel bug 1 évvel a debüt után derült ki, mikor már telepumpálták a piacot procikkal és ha jól rémlik a kikerülés pillanatában már olyan rev gyártása ment, amiben javítva volt a hiba.

Igazából itt nem a bug a lényeg, csak 1db cseresznye a habos tortán, a hab pedig, amiket Special írt...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#948 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 22:05

Akár hiszitek akár nem, az egész sajnos egy kommunikációs hiba. Illetve az, hogy most mindenki óriási balhét csinál belőle. Szívesen belemennék mélyebben, de sajna nem tehetem.

Egy új processzor megjelenésénél elkerülhetetlenek a hibák. A konkurenciánál legalább ennyi bug van. Ezt tudjuk mi, és tudják ők. Sőt, egyes ügyfelek is. Csak a nagyközönség nem. És miért nem? Mert az Intel nem őszinte a hibák közlésénél - sokszor egyáltalán nem közli őket. Mi viszont igen.

A felvásárlásról: az, hogy az NV mit akar, az egy dolog. Attól, hogy ők mondjuk eldöntik, hogy meg akarják venni az AMD-t nem jelenti azt, hogy meg is fogja ezt tenni. Amúgy ebben abszolút nem hiszek.

#949 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 22:07

Idézet: special - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 22:41

írhatsz bármit, az nem változtat azon, hogy

-- az AMD QC Opteron szállításai állnak fél év késést követően is
-- az AMD súlyosan veszteséges és kritikus pénzügyi helyzetbe került versenyképesség szempontjából, miközben az Intel gyakorlatilag képtelen, hogy bedőljön
-- az Intelnek nem kellett leállítani a szállításait, és egyébként is már múltról beszélünk ott; megjegyzem, már a Tigerton Xeon MP-k is piacon vannak, melyek kb. plusz 1 év validációt kaptak

egyébként meg nem A TLB hibáról van szó, hanem egyfajta TLB hibáról az AMD oldalán. TLB hiba sokféle van, sokféle kritikussági siznttel. laikusként szemlélve hasonló valóban található az Intel erratában, de egyébként sem valószínű, hogy a TLB livelock lenne a problémák valódi gyökere, hiszen már mikrokód frissítés is van hozzá. a 298-as errata még nem nyilvános, amire hivatkoznak, csak a hablaty megy.

minden modern chip, ált. célú vagy célprocesszor tele van hibákkal. a kérdés itt az, hogy mi a következménye piaci szinten: a Barcelona február-márciusban jön. az AMD számára rendelkezésre álló ablak a Nehalem/QPI Xeonok felfutása előtt legfeljebb 3-4 negyedévnek néz ki, ami borzalmasan kevés. ha mortal kombatról lenne szó, akkor most villog a Finish Him! ha az Intel nem akarja, az AMD nem fog nyereségessé válni 2008-ban sem, vagyis nem lesz képes elegendő pénzt termelni K+F-re és félvezető beruházásokra.

Szerintem túl meredeken fogalmazol a pénzügyi helyzetről...

#950 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 22:15

Hát nem tudom, én azt nem nevezném nem túl súlyosnak hogy háromnegyed év alatt az egy harmadára esik egy adott cég piaci értéke részvényekben. De ha szerinted még a szar tetején vagytok, akkor én azt elhiszem.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#951 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 22:15

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 22:05

Akár hiszitek akár nem, az egész sajnos egy kommunikációs hiba. Illetve az, hogy most mindenki óriási balhét csinál belőle. Szívesen belemennék mélyebben, de sajna nem tehetem.

Egy új processzor megjelenésénél elkerülhetetlenek a hibák. A konkurenciánál legalább ennyi bug van. Ezt tudjuk mi, és tudják ők. Sőt, egyes ügyfelek is. Csak a nagyközönség nem. És miért nem? Mert az Intel nem őszinte a hibák közlésénél - sokszor egyáltalán nem közli őket. Mi viszont igen.

A felvásárlásról: az, hogy az NV mit akar, az egy dolog. Attól, hogy ők mondjuk eldöntik, hogy meg akarják venni az AMD-t nem jelenti azt, hogy meg is fogja ezt tenni. Amúgy ebben abszolút nem hiszek.

Itt most nem a hibáról van szó, hanem arról, hogy az amúgy is gyenge teljesítmény (a konkurenciához és a megjelenési időponthoz viszonyítva) tovább romlik a patch használatával.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#952 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 22:18

Ne becsüld le a kommunikáció értékét. Az a vélemény, amit ez a közösség formál azon információk alapján, amit kaptok, szerintem picit torz ahhoz képest, mint amit az első kézből származó info alapján formálna...Sajnos bizonyos döntések miatt Magyarország távol marad az AMD konyhájától és ezen nem tudok változtatni.

Senki nem tagadja a veszteséget, de a pénzügyi helyzetet ne azonosítsuk ezzel.

Szerkesztette: LiGhTSaBeR 2007. 12. 06. 22:19 -kor

#953 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 22:22

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 22:18

Ne becsüld le a kommunikáció értékét. Az a vélemény, amit ez a közösség formál azon információk alapján, amit kaptok, szerintem picit torz ahhoz képest, mint amit az első kézből származó info alapján formálna...Sajnos bizonyos döntések miatt Magyarország távol marad az AMD konyhájától és ezen nem tudok változtatni.

Ezt nem teljesen értem. Ennek a tesztnek: http://www.techrepor...rticles.x/13741 pl mi köze van Magyarországhoz? Mi is csak az alapján következtetünk, amit a külföldi siteokon megjelennek hírként.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#954 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 22:24

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 23:15

Itt most nem a hibáról van szó, hanem arról, hogy az amúgy is gyenge teljesítmény (a konkurenciához és a megjelenési időponthoz viszonyítva) tovább romlik a patch használatával.

És szintén nem értek egyet az "amúgy is gyenge teljesítménnyel"...

A Phenom egyelőre nem az entuiziasztoknak való, egyelőre...de a saját árkategóriában abszolút versenyképes a konkurencia termékeivel.

#955 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 22:25

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 23:22

Ezt nem teljesen értem. Ennek a tesztnek: http://www.techrepor...rticles.x/13741 pl mi köze van Magyarországhoz? Mi is csak az alapján következtetünk, amit a külföldi siteokon megjelennek hírként.

Dehát pont erről beszélek :) A Techreport nem egyenlő az AMD-vel...

#956 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 22:26

Senki nem mondott olyat, hogy ennek a cikknek bármi köze is lenne Magyarországhoz :) Nem feltétlenül kell összefüggést keresni ott, ahol nincs...

#957 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 22:27

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 22:05

Persze, hogy balhét csinál belőle a média, alig vár rá, hogy balhét csinálhasson, hiszen azt olvassák. Ezt szerintem te is nagyon jól tudod. Egyébként az Intel egyik TLB-hibájánál is próbált év elején balhét csinálni, csak az elcsendesett, mert semmi kézzelfogható következménye nem volt. Itt sajnos van, és a tét is nagyobb, akárhogy közelítjük.

Idézet

Bocs, de nekem nem ez a benyomásom. Ha megengeded, akkor az Intel kommunikációja az általam érzékelt minden szinten jobb régóta, mint az AMD-é, technikai dokumentációk, az errata listák publikálásában, és média szempontjából egyaránt. Amibe nem látok bele, az a partnerek/ügyfelek oldala.

#958 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 22:28

Ezt csak úgy példaként írtam. Az akart a lényeg lenni, hogy nem itt a hwsw-n találtuk ki ezt a dolgot :D
De akkor hol olvashatom az AMD verzióját? Illetve miért nem csak azt lehet olvasni? És kinek a hibája az, hogy nem csak az AMD verzióját lehet olvasni? :)

szerk.: a csúnya balhéra éhes média az oka gondolom

Szerkesztette: Pietrosz 2007. 12. 06. 22:32 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#959 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 22:33

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 23:18

Én sem értem ennek mi köze Magyarországhoz :think:

Esetleg annyit vethetsz egyesek szemére, hogy nem olvastak phenom tesztet, mert magyar ugye még nincs :)

A Barca fejlesztésébe milliókat lapátoltatok, illetve a gyártósor belövése is pénz, gyártókapacitással sem álltok valami marha jól, ez a chip baromi drágára sikerült és a legolcsóbb intel által szándékosan alúlárazott procit sem igazán sikerül vele beérni, ergó nem tudtok annyit elkérni érte, hogy a belelapátolt összegek gyorsan megtérüljenek.

Egyébként abban teljesen igazad van, hogy a bug fel van nagyítva én is írtam, hogy szerintem sem azon van a hangsúly, hanem a fentebbi problémán.

Egyébként ha egy cég értéke elkezd zuhanni az sosem jó jel...

Nyílván vannak tartalékok, csak sosem jó dolog, amikor egy szimpatikus cég jó ideje veszteséges és következő termék nem hozza azt a versenyképes teljesítményt, amit várunk.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#960 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 22:35

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 22:07

Szerintem túl meredeken fogalmazol a pénzügyi helyzetről...

Nézd, úgy legyen, hogy tévedjek. Tényleg. Csakhogy a cég pénzügyi percepciója elég rossz, hiába a Mubadala friss infúziója. 5 nap alatt 11 százalékot estetek a tőzsdén, 1 hónap alatt 30-at, idén 55 %-ot. A Wall Street már Ruiz eltávolításáról beszél. Drezda feljesztése lassult. Ha van bármi ellenpontod, cáfoladot, szívesen venném, de tényleg. Én nem arról beszélek, hogy nincs pénz fizetni a számlákat, hanem nincs megnyugtató forrás _befektetni a jövőbe_: chipdesign, fab capex. Lehet most még van, de mi lesz jövőre? A cash-flow elég szar képet mutat.

Szerkesztette: special 2007. 12. 06. 22:39 -kor

Téma megosztása:

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.