HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Phenom - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Phenom K10 Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 17. 10:21

Idézet: arn - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 7:21

te elolvastad amit irtam? meg mielott lehordasz...  :omg: a velemenyformalasrol beszeltem, es nem a piac nagysagarol.

Én sem értek egyet veled. Notis platformok elbírálásának semmi köze nincs a desktopokhoz :D

Desktopon cput, chipsetet próbálsz eladni teljesítménnyel és árral versenyzel. Notiknál platformot próbálsz eladni szolgáltatásokkal. Itt inkább az adott rendszer összhatása számít, mint az, hogy hány pontot ér el valami benchmarkban :)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1462 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 12:31

gyarto megitelese vagy a processzore (amennyiben hasonlo van a notiban meg a desktopban).

#1463 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 17:30

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 11:21

Desktopon cput, chipsetet próbálsz eladni teljesítménnyel és árral versenyzel. Notiknál platformot próbálsz eladni szolgáltatásokkal. Itt inkább az adott rendszer összhatása számít, mint az, hogy hány pontot ér el valami benchmarkban :)

Neki valószínüleg a benchmark számít. Az átlagos otthoni userek ugye ritkán renderelnek meg videoeditálnak, arra meg tökmindegy hogy 20-30 másodpercel elöbb vagy késöbb végez a gép. A gyerekek meg sokat játszanak és verik a nyálukat hogy kinek van jobb cpu+vga, de majd egy idő után kinövik.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#1464 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 20:23

keves olyan procit arulnak mar, ami nem eleg akarmilyen jatekhoz, vagy az alkalmazasok legnagyobb reszehez.

#1465 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 08:59

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. máj. 17., szombat - 10:21

Én sem értek egyet veled. Notis platformok elbírálásának semmi köze nincs a desktopokhoz :D

De mostmár van!

The AMD GAME!  :Đ ;)

http://www.anandtech...doc.aspx?i=3312

Kép
Kép
Kép

#1466 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 09:12

az nvs chipset hogy kerul a kepbe? :)

#1467 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 19. 09:18

úgy, hogy az amd nyílt platformokkal küzd az ellen ellen.

#1468 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 10:14

Idézet: special - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 10:18

úgy, hogy az amd nyílt platformokkal küzd az ellen ellen.

akkor miert nem coret raknak bele?  :Đ

#1469 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 10:36

Idézet: arn - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 10:12

az nvs chipset hogy kerul a kepbe? :)

Az nV szerződéses partner. Fizeti a licenszet, így csinálhat chipsetet.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#1470 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 13:13

Idézet: arn - Dátum: 2008. máj. 12., hétfő - 13:37

a chipset ugye akkor er vmit, ha van melleje mit tarsitani - amig meg szarabb chipsettel is jobb gepet epitek a konkurencia alkatreszeibol, eleg huszadrangu kerdes, hogy mi koti ossze a procit a gep tobbi reszevel.

Kérdés hogy mi a jó? Mert ha azt nézzük, hogy az a jobb gépet a konkurencia cuccaibó nemgyengén több pénzért állítod össze, úgy már nem olyan jó...
És a legtöbb embernek nem a maximális teljesítmény számít bármi áron.
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1471 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 13:49

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 14:13

Kérdés hogy mi a jó? Mert ha azt nézzük, hogy az a jobb gépet a konkurencia cuccaibó nemgyengén több pénzért állítod össze, úgy már nem olyan jó...
És a legtöbb embernek nem a maximális teljesítmény számít bármi áron.

lapok hasonlo arban vannak.

a legolcsobb phenom 33k, a q6600 39k. tuning nelkul is meggondolnam alaposan... tuningolva meg a legdragabb phenomnak sincs semmi eselye. fogyasztasban szinten az intel javara billen a merleg. hol van itt a "nemgyengen tobb penz"? tuning nelkul is kb annyival dragabb, amennyivel jobb.

#1472 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 13:50

Idézet: Abu85 - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 11:36

Az nV szerződéses partner. Fizeti a licenszet, így csinálhat chipsetet.

hat kivancsi leszek mennyi nvs chipsetet adnak el a jovoben amd ala.  :think:

#1473 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 14:02

Idézet: arn - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 14:49

lapok hasonlo arban vannak.

a legolcsobb phenom 33k, a q6600 39k. tuning nelkul is meggondolnam alaposan... tuningolva meg a legdragabb phenomnak sincs semmi eselye. fogyasztasban szinten az intel javara billen a merleg. hol van itt a "nemgyengen tobb penz"? tuning nelkul is kb annyival dragabb, amennyivel jobb.

Ja ha a legfosabb core2 lapot veszed egy árban vannak... amúgy +10k, megmég az 1066-os ddr2 se kicsivel kerül többe, fogyasztásban is csak a 45 nm-es core2 van előnyben, mivel a phenom 65 még, phenom húzásáról is szépeket halottam, mármint hogy jól lehet húzni megfelelő lappal, még így 65 nm-en is.
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1474 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 14:34

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 15:02

Ja ha a legfosabb core2 lapot veszed egy árban vannak... amúgy +10k, megmég az 1066-os ddr2 se kicsivel kerül többe, fogyasztásban is csak a 45 nm-es core2 van előnyben, mivel a phenom 65 még, phenom húzásáról is szépeket halottam, mármint hogy jól lehet húzni megfelelő lappal, még így 65 nm-en is.

1. milyen legfosabb? egy giga p35os nem jo?  :think:
2. az a +10k 6k.
3. 1066os kingmax 4500 penz, de a 3600on is eleg a 800as ram. de hogy jon ide a ram ara? phenomhoz nem kell?
4. a g0as 65nanos alig fogyaszt tobbet, mint a yorkfield, es joval kevesebbet, mint a phenom
http://prohardver.hu/teszt/core_2_quad_q93...fogyasztas.html
5. mutass nekem egy phenomot, ami elmegy 3.6on. raaadasul azonos orajelen is lassabb.

a tobbiben igazad van  :Đ

Szerkesztette: arn 2008. 05. 19. 14:36 -kor

#1475 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 15:24

Idézet: arn - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 15:34

1. milyen legfosabb? egy giga p35os nem jo?  :think:
2. az a +10k 6k.
3. 1066os kingmax 4500 penz, de a 3600on is eleg a 800as ram. de hogy jon ide a ram ara? phenomhoz nem kell?
4. a g0as 65nanos alig fogyaszt tobbet, mint a yorkfield, es joval kevesebbet, mint a phenom
http://prohardver.hu/teszt/core_2_quad_q93...fogyasztas.html
5. mutass nekem egy phenomot, ami elmegy 3.6on. raaadasul azonos orajelen is lassabb.

a tobbiben igazad van  :Đ

hát nem valami nagytudású lap, bár megfelelő.

A ram ára úgy jön ide, hogy az elavult fsb rendszer, meg az integrált memóriavezérlő hiánya miatt, a core2-k elég érzékenyek a ram frekvenciájára, amd-nek meg elég a 800-as. 1066 kingmax meg max áfa nélkül 4500 vagy valami ügyeskedős forrásból, de onnan gondolom minden más is olcsóbb.

A grafikonok az összfogyasztást mutatják, a core2 ddr3-al van felszerelve, a phenom ddr2-vel, és a 3 nemkicsit hatéknyabban gazdálkodik az energiával, + a 790x chipset, kicsit több fícsört tartalmaz mint a p35. Így már nem olyan egyértelmű, az a jobb fogyasztás. Mellesleg nem jó egy első szériás procit 4324. szériáshoz hasonlítani.

Mintha olvastam volna pár helyen, hogy 3,8-ra húzott phenomokról. Bár lehet hogy csak sima athlon x2 volt. És melyik c2q megy 3,6 ghz-n? Milyen hűtéssel, mivel hőtermeléssel? Vagy csak "a kifogtam egyet az amúgyis válogatott példányok közűl és sikerült felhúzni x ghz-ra" szitu van. Valahogy ezekről a 3,6 ghz-s c2q-k ról nem hallok sokat, pedig úgy néz ki mind simán megy annyin ;)

#1476 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 15:59

mi az hogy erzekenyek a frekvenciajara?  :think: argep.hut nem ismered?

barmelyik tesztben sokkal tobbet zabal a phenom. nezz utana... ezt a tesztet a g0 vs yorkfield dologra linkeltem. a 790 egy jo chipset, de ha tokkal vonoval is tobbet zabal a proci miatt, akkor sokra mesz vele. kit erdekel, hogy hanyadik verzio, ha eppen ez kaphato? a g0as procit mar tavaly nyar ota aruljak.

en 3ghzen kornyeken mukodo phenomokrol olvastam csak. 3.6on eleg sok g0as q6600 elmegy. az enyem nem is egy szerencses darab, de leghutessel siman viszi.

de nem gyozkodlek tovabb, vegyel phenomot es orulj neki, hogy olcson jutottal hozza, keveset fogyaszt es jol tuningolhato. csak ne nezz meg mas teszteket. nyilvan ezert vesz mindenki phenomot, es nem coret.

#1477 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 16:02

Idézet: Sanyix - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 15:24

hát nem valami nagytudású lap, bár megfelelő.

25-ért van P5k pro, mindennel amire vágysz :D

Idézet

A ram ára úgy jön ide, hogy az elavult fsb rendszer, meg az integrált memóriavezérlő hiánya miatt, a core2-k elég érzékenyek a ram frekvenciájára, amd-nek meg elég a 800-as. 1066 kingmax meg max áfa nélkül 4500 vagy valami ügyeskedős forrásból, de onnan gondolom minden más is olcsóbb.

majdnem 4500

Kingmax pofátlanul olcsó :think:

Kitek drágák. Én is nézegettem :) Viszont, ha megfelelő 800ast veszel, akkor elmegy az is 1000-en mondjuk :Đ

Igen a GTL (több mint 10 éves? :think: ) inteléknél a gyenge pont, de már dolgoznak rajta, nemtom ez most  :( vagy  :D

Idézet

A grafikonok az összfogyasztást mutatják, a core2 ddr3-al van felszerelve, a phenom ddr2-vel, és a 3 nemkicsit hatéknyabban gazdálkodik az energiával, + a 790x chipset, kicsit több fícsört tartalmaz mint a p35. Így már nem olyan egyértelmű, az a jobb fogyasztás. Mellesleg nem jó egy első szériás procit 4324. szériáshoz hasonlítani.

Engem a 790GX érdekel :Đ Azért az a p35dq6 sem épp fapados...

Idézet

Mintha olvastam volna pár helyen, hogy 3,8-ra húzott phenomokról. Bár lehet hogy csak sima athlon x2 volt. És melyik c2q megy 3,6 ghz-n? Milyen hűtéssel, mivel hőtermeléssel? Vagy csak "a kifogtam egyet az amúgyis válogatott példányok közűl és sikerült felhúzni x ghz-ra" szitu van. Valahogy ezekről a 3,6 ghz-s c2q-k ról nem hallok sokat, pedig úgy néz ki mind simán megy annyin ;)

Én sehol nem láttam 3.8as phenomot, sőt a legtöbb tesztben még a 3ghzet sem érték el, ellenben ezt bármelyik c2q röhögve elviszi, ha mázlid van, akkor feszemelés nélkül alapórajelen. Szerintem a 3.8 a 45nmes phenomokkal sem lesz meg.

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#1478 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 16:15

Idézet: arn - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 15:59

mi az hogy erzekenyek a frekvenciajara?  :think:

Szerintem azt akarta írni, hogy az amd időzítés az intel meg sávszél érzékeny :)

Idézet

nyilvan ezert vesz mindenki phenomot, es nem coret.

Ha a 790GX jól sikerül és adnak nekem 3ghzes phenomot (gyári, nem tuning) mondjuk 45nmen ősszel, simán ajemdé quadom lesz :Đ

#1479 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 16:27

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 17:15

Ha a 790GX jól sikerül és adnak nekem 3ghzes phenomot (gyári, nem tuning) mondjuk 45nmen ősszel, simán ajemdé quadom lesz :Đ

45 nanon nyilvan jopar dolog valtozik (tuning, fogyasztas, talan sebesseg), de a jelenlegi a mostani aran szvsz nem versenykepes. az aktualis helyzetre irtam amit irtam.

#1480 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 16:59

Szerintem vásárlás előtt tuningban nem érdemes gondolkodni. Eleve ott a bibi, hogy a kereskedelmi termékek tuningolhatósága változó. Alapvetően az a baj a tuninggal, hogy az Intel és az AMD egy új szériánál mindig a legjobban sikerült chipeket küldi szét a világban. Az egyik nagykertől már olyat is halottam, hogy az Intel külön sajtói példányokat küldött egyes processzorokból. Nyilván az online/offline sajtói partnerek azt hiszik, hogy ténylegesen kereskedelmi chipeket kaptak a nagyker partnerüktől, de valójában egy kifejezetten jól tuningolható sajtói példányt szállítottak nekik, hogy szépen írják meg milyen iszonyat jó. Ezt a stratégiát egyébként egyre többen alkalmazzák. A tuning tehát ebből a szempontból nem tekinthető készpénznek. Amikor én vettem a procimat akkor öt OEM példányt próbáltam ki vétel előtt, kettő volt jó tuningos (azokból az egyik kiemelkedően jó), de a másik három +200MHz-től is megköszönte a próbálkozást.
Fasza dolog, hogy 3+GHz a Phenom, meg a Core 2, de ezek messze nem reprezentálják a kereskedelmi chipek képességeit.

Szerkesztette: Abu85 2008. 05. 19. 17:00 -kor

Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

Téma megosztása:

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »