Helló!
Gépvásárláson gondolkozom, s bár egyszer úgy döntöttem, hogy (miután tavaly nyáron megfújták a 450D-met) inkább 500D-t veszek. De most láttam egy jó ajánlatot 450D-re. Igaz alapkit-es obival, + 2 GB sd kártyával + táskával 10 hónapra havi 16k. Azt néztem, hogy lyen összeállításban az osztrákoknál sem olcsóbb. Szóval egy kicsit elbizonytalanodtam és ezért kérném a hozzáértőbbek tanácsát.
Az egyedüli, ami miatt vacilálok, hgy már anno is volt, hogy néa kevésnek bizonyult az 1600-as ISO. A szitu az volt hogy 55-250-es kit telével, 20-250-es tartományban fotóztam nagyon rosszul bevilágított színpadot szürkület után. Emiatt az 5.6-6-6.3-as rekesz volt a legnagyobb amit használhattam. És 1/50-60-ad sec.
Pl.
Persze a Digic IV procssor és újításai sem elhanyagolhatóak, bár mondom, a 450D képminőségével is meg voltam elégedve.
Ha valaki azt mondaná, hogy miért nem használok nagyobb fényerejű obit, annak:
Ha tudnék venni egy 70-200 f/2.8 L IS USM II-t, akkor a kérdés meg sem született volna.
Ha az a tanács, hogy menjek közeleb, akkor
lincselést elkerülendő, illetve, hogy a táncosokkal ~ azonos magasságban legyek, nem megoldható.
Végülis mivel a 450D képével teljesen meg voltam elégedve, ezért majdhogynem értelmetlen a kérdés. Így inkább az lenne, hogy knek mi a tapasztalata 500D-ve kapcsolatban, magas ISO-n hsználva. (3200, 6400) Elfogadható-e még a képminőség?
Üdv, Cancer!
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....