HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#3541 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 29. 02:52

ma nézegettem egy haverom 50D-jét.
egész jó kis masina, ő nagyon elégedett vele.
30D-je volt, beszart, sürgősen (másnapra) kellett neki gép, és vett egyet.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3542 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 02:58

Akkor még jobb!  :D Miről váltottál 40D-re? Nekem a betörés előtt még 30D volt és csak kíváncsi vagyok, hogy mekkora különbség van a két gép között. Gondoltam használt 30D-re, de lehet jobb lenne akkor ha nem is kettőt, de egy generációt feljebb lépni, mert úgy tűnik azt érdemes.

#3543 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 09:52

40D kb háromnegyed-egy fényértéknyit rosszabb a zajártalmat tekintve mint a 20d/30d, viszont van két mpixel plusz, hogy ezzel küzdj, meg van beépített zajszűrés, ha már igazándiból szignifikáns részletezés pluszt felmutatni nem tud...

Az 50D-t azért nézegetem mert az majdnem kétsze rannyi mpixet tud villantani mint a 20d/30d, 12800 a plafon iso (3200 nem extended mód), de igazándiból zajártalomban valamivel rosszabb mint a 40d. (és titkon remélem javított zárszerkezet van benne a 40D-hez képest). A +7 mpixel önmagában nem hozna lázba, de mint korábban említettem az én utómunka módszereimnek kedvez, mire végzek, 8 mpixel környéki javított képet, vagy arányos méretű cropot is kaphatok...

#3544 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 12:47

Fuckar szóróanyagban az 1000D + IS kitobi + 55-200 USM (régebbi kit tele) 135k, 40D 180k, 10x18k kamatymentes részletre is elhozható.

#3545 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 21. 11:17

http://www.dpreview....canon5ddots.asp

bár manapság már senkit se érdekel, úgyis mindenki a videóért van oda...
hihetetlen hogy mindenkinek milyen fontos lett hogy 5dmk2 tud videózni, pedig a legtöbbüknek soha, 1 pillanatra se merült fel korábban, hogy szükségük lenne videóra, és esetleg egy kamerát vegyenek.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3546 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 22:58

Végül 40D lett, nem 50D, ugyanis tegnap meg lett véve.  :D Egyelőre csak egy obit vettem mellé, a többit majd később, mert most amúgy sincs mindenre mindenre szökségem.
Az otthoni árakhoz képest pofátlanul olcsó minden köszönhetően a gyenge AUD-nak, de szerintem jól tettem, hogy vártam eddig mert tényleg baromi jó áron adták. Mivel a készletek kezdenek kifogyni és a Jen még mindig baromi erős Januárban szépen fel fognak majd menni az új beszerzések miatt. A váz volt $1100 ami olyan 140 ezer Ft, az obi egy Canon 24-105 f4 IS $1200 ami kb. 155 ezer Ft és még vettem hozzá egy 4 gigás Sandisk Extreme III-at kb. 7-8 ezer Forintért. Szerintem ez baromi jó ár.  :)
Az ár azért is lett ilyen jó, mert itt lehet alkudni még ilyen komoly elektronikai boltokban is. A nagy bevásárlóközpont első boltjában jól lealkudtam az árat majd mentem a következőbe és mondtam nekik, hogy a szomszéd ennyiért adja és hajlandóak e alá menni? Végül az egyik drágának vélt boltban a kínai eladó überelte a többieket.  :Đ

(már csak azt felejtettem el, hogy a 70-200on rajta volt a Manfrotto állványtalp mikor ellopták, azt még pótolnom kell)

(sőt azt is le kell írnom, hogy az egészet a kedvesem fizette a japán bankkártyával, mert a Jen-hez képest a Dollár annyira leesett, hogy sokkal olcsóbb volt az egész mint Japánban  :D Ez egészen szürreális, de majd neki kell törlesztenem, nem a banknak  :D )

#3547 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 15:34

Jó szórakozást hozzá.

Én most eljátszadoztam az utóbbi két alkalommal a két tokinámmal, a 11-16-ossal meg a 300 2.8 at-x pro-val. Egész kellemes volt. :)

#3548 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 16:03

Mecsbokszoztál, vagy labdáztál velük? :) (értsd: képeket! :) )

#3549 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 23:41

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. dec. 28., vasárnap - 15:34

Jó szórakozást hozzá.

Én most eljátszadoztam az utóbbi két alkalommal a két tokinámmal, a 11-16-ossal meg a 300 2.8 at-x pro-val. Egész kellemes volt. :)

Köszi!  :)

Képek jöhetnének, főleg a 300-as érdekel.  :D

#3550 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 09:39

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 21:58

Végül 40D lett, nem 50D, ugyanis tegnap meg lett véve.  :D Egyelőre csak egy obit vettem mellé, a többit majd később, mert most amúgy sincs mindenre mindenre szökségem.
Az otthoni árakhoz képest pofátlanul olcsó minden köszönhetően a gyenge AUD-nak, de szerintem jól tettem, hogy vártam eddig mert tényleg baromi jó áron adták. Mivel a készletek kezdenek kifogyni és a Jen még mindig baromi erős Januárban szépen fel fognak majd menni az új beszerzések miatt. A váz volt $1100 ami olyan 140 ezer Ft, az obi egy Canon 24-105 f4 IS $1200 ami kb. 155 ezer Ft és még vettem hozzá egy 4 gigás Sandisk Extreme III-at kb. 7-8 ezer Forintért. Szerintem ez baromi jó ár.  :)
Az ár azért is lett ilyen jó, mert itt lehet alkudni még ilyen komoly elektronikai boltokban is. A nagy bevásárlóközpont első boltjában jól lealkudtam az árat majd mentem a következőbe és mondtam nekik, hogy a szomszéd ennyiért adja és hajlandóak e alá menni? Végül az egyik drágának vélt boltban a kínai eladó überelte a többieket.  :Đ

(már csak azt felejtettem el, hogy a 70-200on rajta volt a Manfrotto állványtalp mikor ellopták, azt még pótolnom kell)

(sőt azt is le kell írnom, hogy az egészet a kedvesem fizette a japán bankkártyával, mert a Jen-hez képest a Dollár annyira leesett, hogy sokkal olcsóbb volt az egész mint Japánban  :D Ez egészen szürreális, de majd neki kell törlesztenem, nem a banknak  :D )

Még emlékszem a photodexes slide-jaidra...Nagyon szép képeket csináltál (persze ehhez helyszínek is kellettek) és drukkoltam Neked, hogy a lopás miatt ne ússzon el végleg a fotózás. Gratulálok az új felszerelésedhez, jó fotózást és szép fényeket kívánok!  ;)

#3551 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 12:12

Köszi szépen!  :cool:

Tegnap kimentem kicsit fotózni a partra és felraktam a lapomra a képeket, úgyhogy ha érdekel a nagy hidegben pár nyári kép akkor: http://www.izoominphoto.com/bondi
Ezek elvileg a barátimnak készültek akik itt voltak vagy vannak, szóval ha csak egy épület van és nektek nem mond semmit akkor bocsi.  :Đ

#3552 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 13:14

Ma megjött a 35 f2-esem.

Kép

Ilyesmit tud. :)

#3553 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 13:15

Aranyos. :)

#3554 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 16:26

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 13:12

Köszi szépen!  :cool:

Tegnap kimentem kicsit fotózni a partra és felraktam a lapomra a képeket, úgyhogy ha érdekel a nagy hidegben pár nyári kép akkor: http://www.izoominphoto.com/bondi
Ezek elvileg a barátimnak készültek akik itt voltak vagy vannak, szóval ha csak egy épület van és nektek nem mond semmit akkor bocsi.  :Đ

Jó idő van felétek.

#3555 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 00:17

Az biztos, nagyon meleg van, nyár közepe van!  :Đ

Egyelőre az objektív minőségi különbsége tűnt fel a régi 28-135höz képest. 24mm-en f4-nél már brutál jó éles képe van, 105ön meg talán egy rekesszel beljebb, de nehéz lenne megmondani a különbséget. Feltűnik, hogy nem a régi obival készült a kép.  :respect: A régi felszerelésemnél volt ilyen érzésem, amikor egy eseményen készült képeknél feltűnt, hogy melyik készült a 70-200-al és melyik a 28-135el. CS3-al csináltam a RAW-k szerkesztését és a részletesség nagyon-nagyon jó! Megérte ez a lencse, főleg ilyen áron.

A 40D extra funkcióinak előnyeit még nem volt időm megtapasztalni, a LiveView furcsa még és nem is hiszem hogy egyhamar használni fogom, de azért jó ha van.  :Đ Igazából még nem lőttem elég képet, hogy korrekten tudjak róla írni, ezek a képek is M és Av módban készülek, RAW-ba. Mondjuk a kereső nagyobbnak, világosabbnak tűnik mint a 30D-n volt.

#3556 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 07:59

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. dec. 30., kedd - 0:17

Az biztos, nagyon meleg van, nyár közepe van!  :Đ

Egyelőre az objektív minőségi különbsége tűnt fel a régi 28-135höz képest. 24mm-en f4-nél már brutál jó éles képe van, 105ön meg talán egy rekesszel beljebb, de nehéz lenne megmondani a különbséget. Feltűnik, hogy nem a régi obival készült a kép.  :respect: A régi felszerelésemnél volt ilyen érzésem, amikor egy eseményen készült képeknél feltűnt, hogy melyik készült a 70-200-al és melyik a 28-135el. CS3-al csináltam a RAW-k szerkesztését és a részletesség nagyon-nagyon jó! Megérte ez a lencse, főleg ilyen áron.

A 40D extra funkcióinak előnyeit még nem volt időm megtapasztalni, a LiveView furcsa még és nem is hiszem hogy egyhamar használni fogom, de azért jó ha van.  :Đ Igazából még nem lőttem elég képet, hogy korrekten tudjak róla írni, ezek a képek is M és Av módban készülek, RAW-ba. Mondjuk a kereső nagyobbnak, világosabbnak tűnik mint a 30D-n volt.

Nagyon sok különbségnek nem kellene lennie.

A 40D esetében meg az újdonság varázsa szürkíti az emlékeket a 30D-hez képest.  :D

#3557 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 09:04

Pedig van! :p Egy darabig gondolkodtam a kit megvételén a 17-85-el, de végül nem bánom, hogy nem a mellett döntöttem. L az L.  :Đ

#3558 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 09:26

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. dec. 30., kedd - 9:04

Pedig van!   :p Egy darabig gondolkodtam a kit megvételén a 17-85-el, de végül nem bánom, hogy nem a mellett döntöttem. L az L.  :Đ

Pedig jó a 17-85 ! Egy egyszerű csavarással majdnem halszem szintű torzításból teleobivá tud lenni ! Csiribú-csiribá !  :D

#3559 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 18:26

A zusába nem megy valaki a közeljövőben? Avagy más helyre, ahol relatíve oltsóbban lehet objektívet vásárolni? Vagy a közepes jövőben? Avagy a nem túl távoli jövőben?  ;)

#3560 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 31. 22:24

Kép

LÖL ?

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 176