HWSW Informatikai Kerekasztal: Forgalmi korlát nélküli HSDPA a Vodafone Magyarors - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forgalmi korlát nélküli HSDPA a Vodafone Magyarors Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 21. 13:44

Sziasztok!

Aki követte Vodafone-os kalandom annak mondom, van remény, ugyan nem sok de van. Jaaa, volt egy másik portálom egy 800 post -os  :D  vita arról hogy lehet-e ügyifogyi rendszerben telszám alapján keresni, és jelentem Vodáéknál igen. Egy órán át beszéltem az ügyifogyival, ahol a végén elkérték az időpontokat a hívásokról a múltban és kb kétszer is kérdezték, milyen számról hívtam őket. Kérdeztem így ezt a dolgot és azt mondták, hogy időpont és telszám alapján vissza tudják keresni.

Tehát visszakeresik, és lehet nem kell a 48.000 ft helyett azóta 58.640ft -os kis zsebpénzt befizetnem. A vicc: kiderült hogy első nap hogy nem fizettem be a pénzt és kések, rögtön felkerültem a Vodafone Behajtási Csoport (1750-es szám) listájára és onnnnnan levenni nem lehet, még akkor sem, hogy ők is tudják már, hogy mától a 30 napos visgálat nyilván később zárul le, mint az aug elején lejáró utiolsó fizetési határidő + szerződésbontás + kötbér + a vesém kioperálása + családom rabigába hajtása.  :Đ
Az ügyifogyis egyeztetett feletteseivel és ezzel semmit nem lehet tenni.
Én kérdeztem, hogy ha befizetem a pénzt és így véget ér az eljárás esetleg a javamra, akkor visszakapom -e. A válasz igen.
Csak én mint teljesen nem naív magyar attól tartok, hogy hazánkban egy befizettet összeg a szolgáltatónak az soha vissza NEM térő összeg.  :omg:
A csaj mondta, hogy akár pedig postai úton is visszakérhetem.

A másik dolog, hogy a panaszom júl 4-én hétfőn 13:44 perckor küldtem nekik papíros levelet tértivevénnyel + ajánlott+ elsőbbségi. Pénteken meg is jött a tértivevény. Ezt a levelem NEM találják meg, egyelőre úgy tűnik nyoma veszett... (V)Odaveszett...  :Đ

Így most várok, remélem az álatalam lediktált, a számlarészletező alapján magadott 1270-es hívásaim alapján megtalálják a hívást.
Mondjuk szerintem nem, de...

hali

#242 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 13:45

Idézet: szabicsorvas - Dátum: 2008. júl. 16., szerda - 4:04

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem:

Unokatesóm ma kötötte meg szerződését a vodával, korlátlan HDSPA G3 net!(modem:E220)
Előszőr az én gépemen próbáltuk, minden jol ment , de olvastam a voda honlapján h firmware frissitéssle gyorsabb lesz. Mindent ugy csináltunk ahogy kell és mostmár nem mukodik egyáltalán.
Nem csatlakozik hanem kirak egy uj meghajtót és fájlok vannak benne.
Eddig csak bedugtam és megnyotottam a progiját a sarokba csatlakozás és már ment is de már nem megy!!!!!!! Mindenesetre holnap visszaviszi ha az ő gépén sem megy, de addig is légyszi:

Segiiiiiiiitsetek!!!!

SZia!

Én is frissítettem és nem volt baj. Pontosan mikkel és hogyam frissítetted? Elküldjem azokat a verziókat amik nekem működtek?
Írj PÜ- ben mail címet és megbeszélhetjük.
üdv
Gy

#243 Felhasználó inaktív   szabicsorvas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 22:11

Már mindegy.

Müködik nála (7.2Mbps 3G+) úgyhogy nem tom nálunk mi volt a baj!
De azért köszi a válaszokat.

#244 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 17:17

Üdv!

Ma felhívtak a Vodától és közölték hogy megvan a vizsgálat eredménye, és valóban félretájékoztatás történt, így sztornózzák az 58.000 forintos számlámat.  ;)  Je, ezt nem gondoltam volna.

Azért, hogy Voda legyen, 3 óra múlva megint felhívtak onnan. MEGKERÜLT a papíros levelem. A hapsi közölte flegmán hogy itt iiiis mindent rögzíteni fognak és megnézték és nem jogos a kérelmem , mert NEM történt az ügyifogyi részéről hiba. Mondtam, hogy ez ügyben már ma telefonáltak nekem, és ezt már megbeszéltük. Mondta, hogy őő nem tudja hogy nekem épp hány ügyem van folyóban, ő az 58.000-es témát követte és ők semmiben nem hibásak és nem történt félretájékoztatás. Na kezdtem hülyétkapni, és muszáj volt 1-1 szer erősen közbevágni, hogy ugyan EGYRŐL beszélünk, mert nincs több "ügyem" sem és nem értem, hogy ha ma arra jutottak az online ügyfélszolgálatnál hogy jogos volt részemről, akkor most hogy lehet ez egy másik részlegtől ellentétes eredmény. Kértem hogy (ekkor már kissé cinikusan) hogy állapodjanak meg egy döntésben, egy cég legalább magával ne legyen ambivalens. Ekkor a hapsi utánanézett és látta tényleg, már a számlajavításom ois megvolt, 1 perc öööö -zés majd nyájas hangon folytatja, hogy akkor jó, az lesz a döntés és köszöni, XY Gábor volt.    :omg:  :omg:  :omg:  :omg:  :omg:  :p  :D

ÁHHHH, Vodafone... Nem mindegy kihez kerülsz. (Ilyen volt a MÁVnál is velünk, májusban mikor volt a nagy vihar és 1 órája nem indult a vonat vissza akartuk váltani a jegyeket. A nő el is kezdte normál 100%-ig visszaadni, de azért átszólt a másinak "Maris, ugye ilyenkor visszaadjuk a teljes jegyárat?" Mire az "Dehogy adjuk! Miért adnánk, nincs semmi" Aztán vissza: "Dehogynem, már 1 órája álnnak, kidőlt egy fa is, ééén visszaadom!"
Magyarán ha a másikhoz megyünk az nem adja vissza...)

Gy

#245 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 06. 06:45

Sziasztok! és HELP!

Tegnap óta jelentősen visszaesett a letöltési sebességem,amit semmivel nem tudtam visszahozni.
Több gépen próbáltam,több helyen,a legújabb driverrel,de nincs változás kb 400kbps-el jön minden.

Tapasztalt mostanában közületek valaki hasonlót?!
Légyszi segítsetek!
Előre is köszi

#246 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 08:51

Senki többet....?! :confused:

#247 Felhasználó inaktív   Arensis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 11:22

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem vagy inkább segitség kérésem.
E220 as modemem van vodás. Ez idáig közel egy éve 3.2 MB/s sávszélt gyönyörüen kihasználta
Ám pár napja a maximum letöltési sebességem viszaesett 45kbs/s -re már volt rendszer reinstall tüzfal kikapcs virus irtó sincs fenn minden usb eszköz eltávolitva a modemet leszámitva. volt csunya káromkodás. ügyfélszolgálat (ahol esküdöznek náluk nincs probléma) térerő maxon ha VMC vel csatlakozok jelzi hogy 3G+ ami ugye hsdpa a led világos kék stabilan nem váltogat.
A kérdésem az mi lehet a gond szerinetetek? Bármit nyitok meg a fenti sebesség az állandó.
A segitségeteket előre is hálásan köszönöm.

#248 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 14:34

Idézet: Arensis - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 12:22

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem vagy inkább segitség kérésem.
E220 as modemem van vodás. Ez idáig közel egy éve 3.2 MB/s sávszélt gyönyörüen kihasználta
Ám pár napja a maximum letöltési sebességem viszaesett 45kbs/s -re már volt rendszer reinstall tüzfal kikapcs virus irtó sincs fenn minden usb eszköz eltávolitva a modemet leszámitva. volt csunya káromkodás. ügyfélszolgálat (ahol esküdöznek náluk nincs probléma) térerő maxon ha VMC vel csatlakozok jelzi hogy 3G+ ami ugye hsdpa a led világos kék stabilan nem váltogat.
A kérdésem az mi lehet a gond szerinetetek? Bármit nyitok meg a fenti sebesség az állandó.
A segitségeteket előre is hálásan köszönöm.

Szia Arensis!

Egyel fölötted én is pont ezt írtam.Nekem tegnap óta csinálja!! :eek:  :eek:
A vicc az hogy a SIM kártyát tiltják/korlátozzák úgy néz ki (bár a szolgáltató szerint ez nem lehetséges),de én abból gondolom,hogy ha a haver kártyáját beraktam és jött a régi jólmegszokott sebességen a net.

Valaki okos írjon már légyszi erre valamit!!

Szerkesztette: chris77 2008. 08. 06. 14:39 -kor

#249 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 18:10

Sziasztok!

Elmentem ma egy márkaképviseletbe,ahol elmondtam,hogy mit tapasztaltam.
Tehát hogy úgy néz ki,hogy a vodafone önkényesen lekorlátozta a letöltési sebességem max 400kbit/s-re.
Az ügyfélszolga nem hitt nekem,azt mondta hogy ez hülyeség,meg hogy technikailag lehetetlen,meg blablabla..,de mindjárt megnézi,hogy lássam hülyeséget beszélek.
Hát bizony ő is megtapasztalta,hogy márpedig nekem van igazam.Ugyanis a laptopjuk modemjébe kicserélte a saját kártyáját az enyémre és meglepődve tapasztalta,hogy valóban jóval lassabb,mint annak előtte az ő kártyájukkal volt.
Bár belátni sehogy sem akarta,hogy mi is a helyzet valójában(tehát hogy egyértelműen látszik lekorlátozták valamiért a hozzáférésem.Csak azt hajtogatta,hogy várjam meg a kivizsgálás eredményét (15 nap!! :eek: ).És hogy nem érti mi lehet ez.

Szerintetek ilyenkor mi van? :confused:
Teljesen tanácstalan vagyok.Rajtam -és most már Arensis-en kívül- más nem tapasztalt hasonlót mostanság?
Segítsetek pls!!

Szerkesztette: chris77 2008. 08. 06. 18:26 -kor

#250 Felhasználó inaktív   Arensis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 22:30

Hali!
Nem lehetséges hogy a modem által termelt hő ami ugye néha elég félelmetes, kárositotta a SIM -et?
Délutásnos vagyok meló helyen de jöv héten én is elkocogok Voda boldtba és kiprobáltatom az általad tapasztaltakat. Ha több hasonló esettel is sikerül találkozni szerintem irhatunk egy öszevont panaszlevelet hátha komolyabban vesznek minket. ;)
üdv.

#251 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 06:40

Idézet: Arensis - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 23:30

Hali!
Nem lehetséges hogy a modem által termelt hő ami ugye néha elég félelmetes, kárositotta a SIM -et?
Délutásnos vagyok meló helyen de jöv héten én is elkocogok Voda boldtba és kiprobáltatom az általad tapasztaltakat. Ha több hasonló esettel is sikerül találkozni szerintem irhatunk egy öszevont panaszlevelet hátha komolyabban vesznek minket. ;)
üdv.

Nem.Sajnos nem ez a baj,hisz cseréltettem SIM-et és a probléma megmaradt.
Viszont amennyiben más előfizető SIM-jét teszem a modembe tökéletes megy minden!! :(  :(

#252 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 17:38

Idézet: chris77 - Dátum: 2008. aug. 6., szerda - 19:10

Sziasztok!

Elmentem ma egy márkaképviseletbe,ahol elmondtam,hogy mit tapasztaltam.
Tehát hogy úgy néz ki,hogy a vodafone önkényesen lekorlátozta a letöltési sebességem max 400kbit/s-re.
Az ügyfélszolga nem hitt nekem,azt mondta hogy ez hülyeség,meg hogy technikailag lehetetlen,meg blablabla..,de mindjárt megnézi,hogy lássam hülyeséget beszélek.
Hát bizony ő is megtapasztalta,hogy márpedig nekem van igazam.Ugyanis a laptopjuk modemjébe kicserélte a saját kártyáját az enyémre és meglepődve tapasztalta,hogy valóban jóval lassabb,mint annak előtte az ő kártyájukkal volt.
Bár belátni sehogy sem akarta,hogy mi is a helyzet valójában(tehát hogy egyértelműen látszik lekorlátozták valamiért a hozzáférésem.Csak azt hajtogatta,hogy várjam meg a kivizsgálás eredményét (15 nap!! :eek: ).És hogy nem érti mi lehet ez.

Szerintetek ilyenkor mi van? :confused:
Teljesen tanácstalan vagyok.Rajtam -és most már Arensis-en kívül- más nem tapasztalt hasonlót mostanság?
Segítsetek pls!!

Lehet, hogy követik a UPC példáját, akik szintén belassítanak, ha havi x Gbyte felett forgalmazol. De ez csak tipp.
Mennyi szokott lenni a havi adatforgalmad?

Szerkesztette: KOCsi 2008. 08. 07. 17:38 -kor

#253 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 17:42

Egyébként most nekem is marha lassú...
Kép

#254 Felhasználó inaktív   Arensis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 23:09

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 17:42

Egyébként most nekem is marha lassú...
Kép

:respect:  Ez a lassu? Nekem 40 kb/s  ;)

#255 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 06:52

Idézet: Arensis - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 0:09

40 kbit/sec nálad??? Az tényleg nagyon durva. Az gprs sebesség. Majd írd meg, hogy mire jutott a Voda...

#256 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 07:27

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 18:38

Lehet, hogy követik a UPC példáját, akik szintén belassítanak, ha havi x Gbyte felett forgalmazol. De ez csak tipp.
Mennyi szokott lenni a havi adatforgalmad?

Üdvözöllek a klubban KOCsi!!

Biztos sok szokott amúgy lenni,de mi közük hozzá?Filecserélőt nem használok,betarom a játékszabályokat.
A szerződésben korlátlan letöltés van,nincs benne hogy korlátozhatnak letöltési sebességet,úgyhogy ehhez nincs joguk!! :reklamacio:

(Ez amúgy -tudom egy kicsit rossz példa- de kb.olyan,mintha a kábeltelevízió szolgáltató,mert mondjuk egész álló nap nézed a különböző sportcsatornákat,lekorlátozna csak az Eurosportra.Vagy mondjuk abból a célból,hogy kevesebbet nézd,berak zavaró jelet,hogy ne élvezd már annyira!!)

És különben is a legjobban az idegesít,hogy tagadnak,ködösítenek!
Legalább nyiltan elmondanák,hogy "Öcsi sokat töltessz mostanában,ezért van ez az ejnye-bejnye."
Nade sebaj.Egy másik fórumon már találtam sorstársakat,egyikük közülük pl. már igencsak sok helyen megszellőzette már a dolgot.
Rá fognak még erre faragni de nagyon!!

(ha akartok erről bővebben olvasni,akkor belinkelem nektek a fórumot)
Egyébként csodálkozok,hogy itt még csak ennyien vagyunk.
Országosan és nem egy emberrel csinálták már ezt meg!!
Sajnos nagyon pang már ez a hwsw fórum!! :(

Szerkesztette: chris77 2008. 08. 08. 07:41 -kor

#257 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 07:32

Idézet: Arensis - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 0:09

Arensis!

Szerintem nézd meg jobban!!Az 40kB/s szerintem. :think:

#258 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 09:16

Ajánlom mindenki figyelmébe!! ->LINK<-

#259 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 20:34

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 10:20

Most éppen nyaralunk lent Balaton, Sóstónál, szar 40Kbit/s GPRS-es Vodafone-os internet van itt.  :mad:

Próbálj ablak közelébe orientálódni, nekem ott jött, szoba közepén csak gprs....szabadban meg szinte mindig jó volt.....

#260 Felhasználó inaktív   bonaparte77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 16. 02:29

Újra szól a hatlövetű  :D
Kísértetiesen ez volt 5(6) évvel ezelőtt is csak akkor még GPRS-el. Érintett akkor se voltam, de követtem az eseményeket. A Vodafone úgy látszik "semmit sem tanult és semmit sem felejtett" ahogy a régi franciák mondják. Nekiállt nyomni a régi jó marketing bullshitet ("internet szabadon", "korlátlan ötezeré'"), egy feltétellel h p2p nem lehet. Beigazolódott h volt értelme azoknak a vitáknak, h "miért pont p2p, mással is lehet orbitális forgalmat csinálni", mert a júzer tölteni akar, minél többet, minél kevesebbért, lesz*rja hogy hogy működik a HSDPA háló, valamilyen szinten ő is jogos, főleg h egy marketing bullshitgyár az imént nyomta a pofájába h "korlátlan, kivéve p2p"

Aztán előbb vagy utóbbi kiderült, h technikailag és/vagy anyagilag ez nem fog menni (valószínűleg az 5000-ről 6000-re emelés is vmiféle előremenkülés volt, ami ezek szerint nem jött be), aztán elő kellett venni és leporolni a jó öreg "Plan 2002"-t, kicsit modernizált változatban.

Amit a cég kommunikációban csinált, az meg tényleg szánalom.hu kategória: valszeg július elején meg lett hozva a döntés, de próbáltak terelni, sakkozni, sumákolni, h minél később kelljen előállni a farbával, aztán augusztus 8-án is ahogy olvasom csak az új előfizetőknek lett kimondva h 5GB után korlát
Ha a régebbieknek le volt tényleg fektetve h az ő részvételi feltételeiket nem változtathatják, akkor egyértelműen igazuk van, remélhetőleg a felügyeleti szerv vizsgálatából is ez fog kiderülni.

Akárhogy is, ebből a Voda nem tud jól kijönni: ha megítélik a panaszosoknak a szerződésbontási lehetőséget akkor azért is, ha meg nem akkor a rengeteg felháborodott régi ügyfél miatt, plusz mindkét esetben az új feltételekkel oda a "korlátlan hatezeré" marketing BS varázsa. Most már a "korlátlan" szó mellé a "* P2p nélkül" mellé oda kell tenni h "** 5GB után csökkentett sebességgel", ami azért nem az igazi, főleg ha bulshittelünk.

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.