HWSW Informatikai Kerekasztal: Forgalmi korlát nélküli HSDPA a Vodafone Magyarors - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forgalmi korlát nélküli HSDPA a Vodafone Magyarors Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   bonaparte77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 17. 13:49

Látom kirakták az előbbi hsz-emet a vodanet.extra.hu oldalra. Azért az oldal készítője számára remélem világos h félfinoman a júzereknek is adtam egy fricskát, noha valóban a voda volt a ludas abban h nem gondolta végig h a júzerek többségét nem fogja érdekelni h a HSDPA háló hogy működik, mennyit bír, főleg h "korlátlan kivéve p2p"ként lett a szolgáltatás marketingelve

Amúgy idén sem vagyok érintett benne, mondjuk az egész HSDPA nekem csak kiegészítő jelleggel jöhet szóba.

#262 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 17. 16:41

Idézet: bonaparte77 - Dátum: 2008. aug. 16., szombat - 3:29

Újra szól a hatlövetű  :D
Kísértetiesen ez volt 5(6) évvel ezelőtt is csak akkor még GPRS-el. Érintett akkor se voltam, de követtem az eseményeket. A Vodafone úgy látszik "semmit sem tanult és semmit sem felejtett" ahogy a régi franciák mondják. Nekiállt nyomni a régi jó marketing bullshitet ("internet szabadon", "korlátlan ötezeré'"), egy feltétellel h p2p nem lehet. Beigazolódott h volt értelme azoknak a vitáknak, h "miért pont p2p, mással is lehet orbitális forgalmat csinálni", mert a júzer tölteni akar, minél többet, minél kevesebbért, lesz*rja hogy hogy működik a HSDPA háló, valamilyen szinten ő is jogos, főleg h egy marketing bullshitgyár az imént nyomta a pofájába h "korlátlan, kivéve p2p"

Aztán előbb vagy utóbbi kiderült, h technikailag és/vagy anyagilag ez nem fog menni (valószínűleg az 5000-ről 6000-re emelés is vmiféle előremenkülés volt, ami ezek szerint nem jött be), aztán elő kellett venni és leporolni a jó öreg "Plan 2002"-t, kicsit modernizált változatban.

Amit a cég kommunikációban csinált, az meg tényleg szánalom.hu kategória: valszeg július elején meg lett hozva a döntés, de próbáltak terelni, sakkozni, sumákolni, h minél később kelljen előállni a farbával, aztán augusztus 8-án is ahogy olvasom csak az új előfizetőknek lett kimondva h 5GB után korlát
Ha a régebbieknek le volt tényleg fektetve h az ő részvételi feltételeiket nem változtathatják, akkor egyértelműen igazuk van, remélhetőleg a felügyeleti szerv vizsgálatából is ez fog kiderülni.

Akárhogy is, ebből a Voda nem tud jól kijönni: ha megítélik a panaszosoknak a szerződésbontási lehetőséget akkor azért is, ha meg nem akkor a rengeteg felháborodott régi ügyfél miatt, plusz mindkét esetben az új feltételekkel oda a "korlátlan hatezeré" marketing BS varázsa. Most már a "korlátlan" szó mellé a "* P2p nélkül" mellé oda kell tenni h "** 5GB után csökkentett sebességgel", ami azért nem az igazi, főleg ha bulshittelünk.

Ezért kéne forgalomarányos díjakat alkalmazni, 800 ft/gigabájt, oszt jónapot. Esetleg 20 GB felett csak 600 ft/GB, nehogy elmenjen a kedve a júzernek a p2p-től.
Megette a fene az olyan terméket, amelyet nem akar kínálni az eladó.

Persze tudom, miért csinálják, mert az 5GB-os előfizetés töredékét sem használja ki a felhasználók 90%-a, szóval többet nyer rajtuk a vodafone, mint amennyit veszít a tőtikézőkön.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#263 Felhasználó inaktív   bonaparte77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 17. 19:09

Idézet: Miki2 - Dátum: 2008. aug. 17., vasárnap - 16:41

Ezért kéne forgalomarányos díjakat alkalmazni, 800 ft/gigabájt, oszt jónapot. Esetleg 20 GB felett csak 600 ft/GB, nehogy elmenjen a kedve a júzernek a p2p-től.
Megette a fene az olyan terméket, amelyet nem akar kínálni az eladó.

Persze tudom, miért csinálják, mert az 5GB-os előfizetés töredékét sem használja ki a felhasználók 90%-a, szóval többet nyer rajtuk a vodafone, mint amennyit veszít a tőtikézőkön.

Csak az a gond, h míg pl. ha egy ADSL-t éjjel-nappal kiterhelek és tőtöm, tőtöm vele a warezt/vágnivaló videót/linux disztrót/akármit, akkor lehet h a szolgáltató bukik (mert nem ezt kalkulálta bele kihasználtságként 1 adott efi-re vonatkozólag), de a többi júzer attól még ugyanúgy használja a szolgáltatást, mintha én is csak 2 e-mailt küldenék el és MSN-eznék 20 percet /nap.
Egy HSDPA hálózatnál különösen ha az adott cellát kevés júzerre méretezték, 1 ilyen júzer is drasztikusan le tudja rontani a környezetében lévő X másik "használati élményét"

Tisztán emlékszem h anno a GPRS korszakban indexre irogatott folyamatosan egy pofa aki külső antennát szereltetett fel és fixen bedrótozta a jókis R600-asát a gépbe, és éjjel-nappal töltött.

Most is olvastam fórumokban ilyet h "múlt hónapban 140-160 giga körül csináltam és még nem szóltak", meg "próbaképp nyomtam 100 gigát a múltkor", "most cél a 200 giga". OK, hogy a voda is sáros mert korlátlannak reklámozta a netet, de az igazat megvallva a HSDPA-t nem igazán erre találták ki.

Azért nem annyira sok az az 5gigz, főleg ha egy teljesen átlag user is ha mondjuk youtube-zik, vagy 500 Kbit/s TV streamet néz (percenként kb 4 mega), simán ki tudja használni mindenféle töltike nélkül

#264 Felhasználó inaktív   csaba31 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 13:33

Sziasztok nekem egy K3520 USB Stick-em van a vodátol a sebességgel eddig még semmi gondom igaz nekem bőven elég az 5GB-os csomag, A problémám technikai jellegű nem tudom használja e valaki Vista alatt a Vodafone connet lite-ot. Az a problémám hogy a kapcsolódás nézeten kívül sem a forgalmi statisztikát sem az eszközbeállítási menüt nem látom. Ha kiválasztom csak egy szürke képernyő jelenik meg a menüpont helyettt. Kipróbáltam XP-s épen azon működik. A rendszerem Windows Vista Home Basic SP1.
Akinek volt hasonló tapasztalata segítsen ha tud előre is köszönöm.

#265 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 13:48

Idézet: bonaparte77 - Dátum: 2008. aug. 17., vasárnap - 20:09

...akkor lehet h a szolgáltató bukik (mert nem ezt kalkulálta bele kihasználtságként 1 adott efi-re vonatkozólag.....

Éppen ezért kéne forgalomarányos tarifarendszert alkalmazni mindenhol.
Persze az egységes jobb a szolgáltatóknak, mert az egymilliós szélessávú táborban sokkal többen vannak, akik havonta egy gigát sem fogyasztanak. Ezek ellensúlyozzák a tőtikézőket.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#266 Felhasználó inaktív   TiWiNE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 17:42

Feltoltam az e220 ra a fw frissitest, meg a dashboard update-ot. (most az mellekes, hogy sztem semmit nem ujjitott, mert ua volt a verzioszama az update nek, mint ami fent volt)

most azt irj, hogy csatlakozva 7.2 mbps, de ennek ellenere "csak" 3.6Mbit / 384Kbit speedtest.net szerint.
Akkot most mi van, nem mindenhol van meg 7.2 ?

#267 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 16:58

Idézet: TiWiNE - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 18:42

Feltoltam az e220 ra a fw frissitest, meg a dashboard update-ot. (most az mellekes, hogy sztem semmit nem ujjitott, mert ua volt a verzioszama az update nek, mint ami fent volt)

most azt irj, hogy csatlakozva 7.2 mbps, de ennek ellenere "csak" 3.6Mbit / 384Kbit speedtest.net szerint.
Akkot most mi van, nem mindenhol van meg 7.2 ?

Egyrészt nem mindenhol érhető még el a 7.2-es letöltési és kb 1 Mbites-feltöltési sebesség.
Másrészt ezek elméleti maximális értékek, amik a legideálisabb esetben elérhetőek. Gyakorlatban sosem lesz ennyi a sebességed.
A 3.6-os letöltés szerintem nagyon jó értéknek számít. Ha valóban ennyi nálad a letöltés, akkor minden bizonnyal 7.2-n csatlakozol, mert a 3.6-os az előbb leírtak miatt ugyanígy sosem lesz ténylegesen 3.6

#268 Felhasználó inaktív   TiWiNE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 10:10

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 17:58

Egyrészt nem mindenhol érhető még el a 7.2-es letöltési és kb 1 Mbites-feltöltési sebesség.
Másrészt ezek elméleti maximális értékek, amik a legideálisabb esetben elérhetőek. Gyakorlatban sosem lesz ennyi a sebességed.
A 3.6-os letöltés szerintem nagyon jó értéknek számít. Ha valóban ennyi nálad a letöltés, akkor minden bizonnyal 7.2-n csatlakozol, mert a 3.6-os az előbb leírtak miatt ugyanígy sosem lesz ténylegesen 3.6

:respect:
Csak gyanus nekem mert annyit mer amennyi a regi fw-vel az elmeleti max.

#269 Felhasználó inaktív   csaba31 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 18:35

Sziasztok nekem s következő hibajelenséget produkálja a Vodafone Mobile Connect.
A képen látható ablakban csak a főnézet menü müködik meg az sms.
A többi ugyan igy néz ki. 

Csatolt fájl:

#270 Felhasználó inaktív   TiWiNE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 01:30

Na most eleg jo a stuff :cool:
Kép

#271 Felhasználó inaktív   rankking 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 14. 12:58

Idézet: mucsoo - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 12:37

Javítás: A Joost nem http-n hanem 5223-as és a 33333 porton streamel, de ez nem változtat a lényegen.

Akkor én nyugodtan használhatnám vodafone-os nettel? Van aki már próbálta (tapasztalat) és nem volt belőle gond? A választ köszi előre is.

#272 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 14. 16:13

:D

Na akkor egy gyors helyzetvillantás, tekintve hogy éppen ma fél éves a vodás szabadnet szerződésem.
Ezidő alatt itt Fváron folyamatos volt a szolgáltatás, de ha utaztam ide-oda (Balaton, Szombathely, Budapest pl.) akkor sem volt problémám. Jellemzően napközben a lakáson belül a leghúzósabb késő délutáni időszakban 1-3 megabittel megy a net, egyéb időpontokban általában 3-5 megabit a jellemző. A munkám miatt elég nagy forgalmat generálok (a havi átlag olyan 60-70 giga, többnyire FTP-vel) és korlátozásnak, rinyának eddig nyomát sem láttam. Lehet, hogy csak szerencsés vagyok, de összességében meg vagyok elégedve  a dolgokkal.  Különös tekintettel arra, hogy hat éve 12 rongyért volt 1 megabites ADSL-em, most meg 6 ezerért gyk bárhol beizzíthatom a kis szappanosdobozt.....

#273 Felhasználó inaktív   rankking 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 15. 10:01

Igen, én is elégedett vagyok vele, csupán már csak az érdekelne, hogy szerintetek a Joost-tal mi a helyzet?

#274 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 15. 12:20

Idézet: rankking - Dátum: 2008. nov. 15., szombat - 10:01

Igen, én is elégedett vagyok vele, csupán már csak az érdekelne, hogy szerintetek a Joost-tal mi a helyzet?

A legtisztább dolog, ha küldessz egy mailt az üszf-nek...a legilletékesebbtől kapsz választ és nyoma is marad nálad...

És megoszthatod velünk is amit írtak....:D

#275 Felhasználó inaktív   rankking 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 15. 14:00

Jujj, hát azt inkább kerülném. Egyszer egy Skype-hoz hasonló programról akartam kérdezni, meg is tettem, elküldtem az e-mail. Másnap felhívott egy fiatal lány, aki megpróbálta nekem elmagyarázni mi a p2p (ahogy ő olvasta a honlapon kb.), és hogy azt nem lehet, de sajnos nagyon látszott rajta, hogy ő ezt nem is érti, hanem csak úgy ledarálja. Mikor konkrétan megkérdeztem hogy a programot használhatom-e, azt mondta, hogy  ha p2p használ akkor nem :) Ezek után, tudva, hogy kik fogadják a kérdésemet, inkább nem is pazarolom rájuk az energiámat. Sajnos nem informatikusok ülnek ott, hanem csak ügyfélszolgálatos csajok. A Joost is csak azért érdekelt, mert bár tudvalevő p2p technológiát használ, de valaki itt fentebb azt írta, hogy "A Joost nem http-n hanem 5223-as és a 33333 porton streamel, ami nem változtat a lényegen" így gondoltam hogy valaki tud erről valamit pontosabban.

#276 Felhasználó inaktív   Leonka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 20:52

Sziasztok.Lehet volt már róla szó de egy ilyen fórumon elég nehéz megtalálni :) annyi lenne a kérdésem, hogy a Vodás Huawei HSDPA Usb-s alkalmas net játékra vagy nem nagyon kéne vele játszani?

#277 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 20:57

Idézet: Leonka - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 20:52

Sziasztok.Lehet volt már róla szó de egy ilyen fórumon elég nehéz megtalálni :) annyi lenne a kérdésem, hogy a Vodás Huawei HSDPA Usb-s alkalmas net játékra vagy nem nagyon kéne vele játszani?

Teljesen mindegy a modem típusa a hsdpa technológiával együtt jár az átlag 120-180-as ping......szóval akciójátékokat (CS, UT) meg sem érdemes próbálni rajta.....WOW és hasonlókról nincs tapasztalatom, nem játszom ilyesmivel.
Egyszerűen nem játékra találták ki a technikát....evvan

Szerkesztette: Mosolygyár 2008. 11. 27. 20:59 -kor

#278 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 02:50

Kép

Na ezt jól elkiabáltam délután óta (most hajnali 3 van!) ilyen megalázó sávszélem van full térerővel.

Fehérváron valakinek hasonló tapasztalata? Vagy netán máshol?

Szóval vátdöfákk???

#279 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 06:20

Idézet: Leonka - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 20:52

belföldre ha nagyon jó helyen van akkor 70ms körül van a min ping(inkább 90-100) külföldre meg... hát.. :) brit szerverek 140-150 körül jönnek nekem.(csak ezt néztem).

szóval nem túl ideális ha lövöldözni akarsz online :)
JóSebesség

#280 Felhasználó inaktív   Leonka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 17:03

Na hát köszi szépen nektek az infót.Sajnos pont lövöldözni akartam de inkább hagyom akkor!

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.