HWSW Informatikai Kerekasztal: Forgalmi korlát nélküli HSDPA a Vodafone Magyarors - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forgalmi korlát nélküli HSDPA a Vodafone Magyarors Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   switch007 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 18. 08:23

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. jún. 17., kedd - 22:32

Most tényleg felsorolod a másfélmillió netes progit, hogy mit szabd és mit nem?

Tedd amit én, írd össze a progikat amiket használsz, hívd fel az ügyfélszolgálatot, vagy küldj nekik egy mailt, és kérdezd meg.

Közben (vissza)olvasgatom ezt és még pár másik fórumot és nagyon nem értem az embereket. Egy része csak azon filozofál, hogy már milyen fejlesztések lesznek, meg mikor lehet már torrentezni, vagy csak egyszerűen álmodoznak arról, hogy milyen fasza is lesz majd 10-20-30 év múlva.

A másik rész rinyál folyamatosan, miért van torrent tiltás, jajj nem stabil néha a sávszél.

Én ezzel kapcsolatban csak annyit gondolok, hogy 10 éve még kispárnát szorítottam a visító 56.6k modemre (akkor ez nagyon csúcs volt) éjszaka, hogy a 170 forintos matáv kedvezménnyel tudja sunyiba netezni, 25-30 perc alatt letöltsek egy mp3at, persze úgy hogy a család ne vegye észre a virrasztást.

A minap pediglen kiültem egy órára a fehérvári csónakázó tó partjára, kávézgatás közben indexet olvasgattam, youtube videókat néztem és mintegy mellékesen közben ftp-ről az aznapi munkám anyagát is letöltötte a gép. Mindezt egy vonalas netkapcsolattal szemben abszolút versenyképes árú szolgáltatással kvázi korlátlanul. Tanuljuk már meg értékelni azt ami van.

A torrentet sirató letöltőmestereket sem értem. Dobálóznak a terabájtnyi adatokkal és sír a szájuk folyamatosan. Félreértés ne essék néha én is töltök le filmeket, zenéket. Ha jó a film megveszem dvd-n, ha szar akkor megy a lomtárba (onnan meg a semmibe...) Nekem ne magyarázza meg senki, hogy normális dolog egy hónapban több száz órányi filmet letölteni, és hogy ezek az emberkék napi 3-4 filmet megnéznek. Ez is egy ugyanolyan függőség mint a cigi, tölt mint az állat és örül, hogy neki bezzeg mindene megvan. Hát szerintem ők a normális felhasználóknak kvázi ellenségei, ha ezt nézem abszolúte jogos a torrent tiltása, így a többi átlag felhasználónak talán még sávszél is jut.  Külön érdekes az is, hogy többnyire ők azok akik a legtöbbet sírnak, ha nem maximális sebességgel jön a net.

pííííííísz a korrekt felhasználóknak!

Há mire ledarálom a mondókámat az ügyfélszolgálatosnak és megérti és reagál rá addigra már 8x leteszem a telefont! Így meg a tapasztalt MESTEREKTŐL  :respect: megkérdezem amit kel és reménykedem hogy válaszolnak. 

ALOHA! :alcohol:

#222 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 08:50

Idézet: switch007 - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 8:23

Há mire ledarálom a mondókámat az ügyfélszolgálatosnak és megérti és reagál rá addigra már 8x leteszem a telefont! Így meg a tapasztalt MESTEREKTŐL  :respect: megkérdezem amit kel és reménykedem hogy válaszolnak. 

ALOHA! :alcohol:

Hehehe :D

Tudod az a baj, hogy sok, a pletyó, meg a "valakitől hallottam, tuti info..." szintű információ. Ez esetben nem kell bedarálni az üfsznek, leírhatod tételesen mailben, és ennek még nyoma is marad (legalábbis nálad is), úgyhogy ha nem használsz a leírt programokon kívül mást és mégi az orrodra koppintanak van mire hivatkoznod, ha a progikat jóvá hagyták. Ez a legjobb javaslat amit adhatok...

#223 Felhasználó inaktív   switch007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 09:21

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 8:50

Hehehe :D

Tudod az a baj, hogy sok, a pletyó, meg a "valakitől hallottam, tuti info..." szintű információ. Ez esetben nem kell bedarálni az üfsznek, leírhatod tételesen mailben, és ennek még nyoma is marad (legalábbis nálad is), úgyhogy ha nem használsz a leírt programokon kívül mást és mégi az orrodra koppintanak van mire hivatkoznod, ha a progikat jóvá hagyták. Ez a legjobb javaslat amit adhatok...

:up: 
Amúgy csak azért kérdeztem hogy lehet-e Rapidshare-t használni mert féltem hogy kapom a felszólítást mert használtam, oszt valahol meg írták hogy p2p-s de azóta inkább nem használom biztos ami biztos(hiába írtad hogy egy szálon fut, meg hogy "tőtögessé" inább nem) meg már a youtube-on se nézek semmit csak a netrádiót hallgatom(azt is napi 100 megába oszt konyec) meg néha rippelek ki belőle egy-egy jó zenét.

ja meg még annyit hogy ha mégis küldenék a levelet azt már abba a hónapba küldik, vagy a következőbe?Ezért hogy ezt megkérdezzem nem hívom fel az üfszot :)

#224 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 12:38

Idézet: switch007 - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 9:21

:up: 
Amúgy csak azért kérdeztem hogy lehet-e Rapidshare-t használni mert féltem hogy kapom a felszólítást mert használtam, oszt valahol meg írták hogy p2p-s de azóta inkább nem használom biztos ami biztos(hiába írtad hogy egy szálon fut, meg hogy "tőtögessé" inább nem) meg már a youtube-on se nézek semmit csak a netrádiót hallgatom(azt is napi 100 megába oszt konyec) meg néha rippelek ki belőle egy-egy jó zenét.

ja meg még annyit hogy ha mégis küldenék a levelet azt már abba a hónapba küldik, vagy a következőbe?Ezért hogy ezt megkérdezzem nem hívom fel az üfszot :)

Először jön egy levél, hogy "nemkénekiccsávó"!

Ha a következő vagy későbbi hónapban is előfordul a p2p, akkor mars az 5 gigás csomagba.

Mondjuk jogilag egy ilyen érdekes lehet, mert ugye kinek mi a normál használat és például a WOW is használ p2p-t. Viszont ha korrektek és tényleg csak arra ugranak amit mondanak nincs gáz. Tapasztalat emberek???????

#225 Felhasználó inaktív   switch007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 13:08

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 12:38

Először jön egy levél, hogy "nemkénekiccsávó"!

Ha a következő vagy későbbi hónapban is előfordul a p2p, akkor mars az 5 gigás csomagba.

Mondjuk jogilag egy ilyen érdekes lehet, mert ugye kinek mi a normál használat és például a WOW is használ p2p-t. Viszont ha korrektek és tényleg csak arra ugranak amit mondanak nincs gáz. Tapasztalat emberek???????

Akkor a Rapidshare p2p ? Én máj. 30.-án csináltam ezt a vodafonos netet és minden 13.-án meg lezárják a cuccot, ha ebben az időben én extrémeltem volna akkor mostanába kellet volna kapnom a lebaszást. Nem ?
De ha tényleg a Rapidshare nem fájl cserélő akkor biztos hogy nem kapok levelet(mert amúgy ebbe a 14-5 napban nagyon nem sajnáltam a gigákat, nagyon odapírítottam youtube-al)

#226 Felhasználó inaktív   switch007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 13:19

Azóta én már visszafogtam magam és lehet hogy korlátlan a netem(remélem) az 5 gigát elosztottam 30 nappal így hát napi 160-70 megát elhasználom azt csólolom így nem érhet MEGLEPI :birthday2: számlázáskor.

Na ki a király ujujuj!

#227 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 04:53

Idézet: switch007 - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 13:19

Azóta én már visszafogtam magam és lehet hogy korlátlan a netem(remélem) az 5 gigát elosztottam 30 nappal így hát napi 160-70 megát elhasználom azt csólolom így nem érhet MEGLEPI :birthday2: számlázáskor.

Na ki a király ujujuj!

Akkó' meg miért hívod korlátlannak? Magadat korlátozod, még ilyet! :D

Én használom ahogy jólesik van napi fél-1 gigányi forgalmam átlagban, nem használok többszálon le/feltöltő progikat, oszt' jónapot!

Erre van kitalálva....

#228 Felhasználó inaktív   switch007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 08:08

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 4:53

Akkó' meg miért hívod korlátlannak? Magadat korlátozod, még ilyet! :D

Én használom ahogy jólesik van napi fél-1 gigányi forgalmam átlagban, nem használok többszálon le/feltöltő progikat, oszt' jónapot!

Erre van kitalálva....

Mé Ha nem korlátoznám magam akkor se használnék többet el mint most :sandor:
Már a youtube-ot se azért használtam akkor mert akartam nézni videót, hanem csak hogy mennyen valami(rossz pc játékok sorozat-ot nagyon ajánlom)

#229 Felhasználó inaktív   switch007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 11:26

:doom:  :eat:  hálo hálo pókháló :help: :box2:

#230 Felhasználó inaktív   switch007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 10:34

HAHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

#231 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 14:17

Üdv!

Írtam már ebbe a topicba, Vodafone féle önkényuralomról, de a "csoda" csak folytatódott, idézem most megírt levelemet (véglegesítés előtt) mely összefoglalja nagyjából azokat, amiket elszúrtam, ők vagy bárki.

Idézet

Tisztelt Vodafone!

Egy panasszal fordulök Önökhöz, melyre remélem gyorsan és hatékonyan tudunk megoldást találni. 2008. február 22-én előfizetést kötöttük a Vodafone vezeték nélküli internet használatra, fix 5000ft/hó díjazás ellenében 1 év időtartamra.
2008.május 2-án kaptam Vodafone Mobil Connect Lite programunka egy SMS értesítőt: "Megnövekedett forgalma miatt 05.12-ig 28,800 Ft befizetésére kérjük. Forgalmának további 20%-os növekedése részleges szolgáltatást eredményezhet.Vodafone"  Ez hidegzuhanyként ért és telefonáltam az ügyfélszolgálatunknak, mert nem tudtam mire vélni ezt a magas díjat. A telefonos ügyfélszolgálaton értesítettek, hogy Önök már két alkalommal is küldtek nekem ajánlott levélben felszólítást, amit azonban a mai napig nem kaptam meg. Email-os ügyfélszolgálatuk megírta nekem az ajánlott levelek sorszámait, így sikerült a Postánál a tudakozványt elkészíttetni. Ezekből kiderült, hogy a levelet nekem nem kézbesítették, a postai értesítőt nem kaptam meg, ezért a Posta visszaküldte Önöknek; az elsőt 2008.04.03-án, a  másodikat 2008.05.06-án. Emiatt a Postán is panaszt tettem, mivel önhibámon kívül nem értesültem arról, hogy „extrém használatot” folytatok. A későbbiekben minden fizetési kötelezettségemről sms-ben  is értesítettek, nem értem először például miért nem lehetett így IS értesítent kapnom. Az Önök felszólítása, amit ugyan én nem kaptam meg, első esetben jogos volt, mivel sajnos félreértelmeztem a szerződést, mely szerint ha P2P forgalmam eléri az 1bitet, akkor az összes havi forgalmam csak 5GB lehet. Ezt én úgy értelmeztem, hogy P2P forgalom maximum 5GB/hó lehet és további korlátlan WEB,email, stb.  Ezt sajnos én így értelmeztem, ezért 28.800 forintos követelésük jogos. Azonban ha erről én március elején a levelükből értesülök, akkor természetesen felhagyok a P2P használattal és nem kellett volna havidíjon felüli összeget fizetnem.
A 28.800 forintot és az akkor 5000ft/hó havidíjat 2008.05.19-én be is fizettem. Mivel a P2P használat miatt FIX 5GB-os csomagba kerültem akkor, és mivel júniusban elért forgalmam több volt mint 5GB, így egy 17.734Ft -os csekket is be kellett fizetnem, amit tudomásul is vettem és befizettem. Ezután további félreértések elkerülése végett felhívtam telefonos ügyfélszolgálatukat, ahol megnyugtattak, hogy minden egyenlegem nulla és visszakerülök a korlátlan előfizetői csomagba.  A továbbiakban P2P programot egyáltalán nem használtam. Aztán teljes mértékben megdöbbentett és felháborított mikor csütörtökön (2008.06.19) sms-ben kaptam a Vodafone-tól egy felszólítást, miszerint 'megnövekedett adatforgalmam miatt fizessek be 48.000 forintot'! Adatforgalmam összesen csak 9 GB volt júniusban (DU meter) ami egy „korlátlan” internetnek nem sok és ismétlen P2P forgalmam egyáltalán nem volt.
Szombaton megfogalmazott és email-es ügyfélszolgálatukhoz elküldött levelében *** Viktor munkatársuk első bekezdésében ezt írta nekem: „2008. június 20-án beérkezett levelével kapcsolatban szeretnénk tájékoztatni, hogy ha korlátlan internet előfizetése Vodafone Internet Fix 5G csomagba került át az Ön által leírt használat után, úgy a havidíjban foglalt felhasználható adatmennyiség 5GByte. Az ezen felül generált adatmennyiség 0,06 Ft / minden megkezdett 10Kbyte, ami körülbelül 6 Ft/ Mbyte.” 
Korábbi sejtésem, miszerint maradtam Fix 5G csomagban igaznak bizonyul, de ebben az esetben kérem keressék vissza telefonos ügyfélszolgálatukkal folytatott rögzített beszélgetésemet kb május második felében- június elején, ahol kollégájuk megnyugtatott, hogy visszakerültem a korlátlan csomagba. Véleményem szerint ő tévedett, nem kérem felelősségre vonását, de nem szeretnék az ő tévedése miatt 48000 forintot befizetni.
Az internet sebessége és technikai kivitelezése amúgy egyedülálló, de mint szolgáltatás így maga minősíthetetlenül rossz!  Én évek óta Vodafone előfizető vagyok, mint mobil felhasználó is. Sosem volt semmilyen panaszom, legrosszabb esetben is csak 1-2 óra alatt hárítható technikai hiba. Gondolom a cél Önöknek nem az, hogy a jövőben elálljak mindennemű Vodafone szolgáltatástól –ami nem szeretnék – habár most jó úton haladnak efelé. Remélem sikerül valahogy ezt tisztázni és egy közös kompromisszumos megoldást találni, mert mint említettem ez egyelőre számomra minősíthetetlen és érthetetlen ami történt.

USB modemhez tartozó SIM tel.szám.:70******* és az ehhez tartozó ügyfélbiztonsági kód: ******

Üdvözlettel:
******* György
Budapest
** utca
telszám

Ennyi. Elszúrtam én is, TUDOM. A Posta is ba** meg! De a Vodafone meg pláne. 
Mivel nekem csak előfizetői hűségem van csak, modemre nincs, így 37.000 forintot befizetek és csákó Vodafone, a modemet aldom és egy árva büdös bitet nem fogok Vodázni. Mobilom viszem át BÁRHOVA.
Ennyi.  :mad: :cool:

#232 Felhasználó inaktív   switch007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 11:00

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#233 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 10:08

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2008. jún. 25., szerda - 14:17

Üdv!

Írtam már ebbe a topicba, Vodafone féle önkényuralomról, de a "csoda" csak folytatódott, idézem most megírt levelemet (véglegesítés előtt) mely összefoglalja nagyjából azokat, amiket elszúrtam, ők vagy bárki.

Ennyi. Elszúrtam én is, TUDOM. A Posta is ba** meg! De a Vodafone meg pláne. 
Mivel nekem csak előfizetői hűségem van csak, modemre nincs, így 37.000 forintot befizetek és csákó Vodafone, a modemet aldom és egy árva büdös bitet nem fogok Vodázni. Mobilom viszem át BÁRHOVA.
Ennyi.  :mad:   :cool:

Jött már visszajelzés? Ha igen, oszd meg velünk pls!

#234 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 08:19

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 11:08

Jött már visszajelzés? Ha igen, oszd meg velünk pls!

Okés, meglesz!  :juggle:

#235 Felhasználó inaktív   switch007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 17:15

Próba CSERESZNYE!!!!

#236 Felhasználó inaktív   switch007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 07:47

Megkaptam az első csekkeket és nem volt hozzá felszólítás hogy extrémeltem volna 30.-tól 13.-ig akkor tényleg szabad rapidról letölteni ! :)  :respect:

#237 Felhasználó inaktív   switch007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 08:52

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 15:48

Rapid a rapid share weboldal lenne?????

igen

#238 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 15. 15:18

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 9:19

Okés, meglesz!  :juggle:

Van esély rá, hogy júli 3-i levelemre még fognak válaszolni? Csak behajtó levelek küldtek...
VISZONT! Azzal fenyegetnek hogy a héten végleg bontják a szerződést és többet nem fogom tudni használni! JEEEE  :D  MOst éppen ez a cél!!!! JÓL KITOLNAK VELEM!  :p
Megírták a perköltségeket is! Lehet az lesz...

#239 Felhasználó inaktív   szabicsorvas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 16. 03:04

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem:

Unokatesóm ma kötötte meg szerződését a vodával, korlátlan HDSPA G3 net!(modem:E220)
Előszőr az én gépemen próbáltuk, minden jol ment , de olvastam a voda honlapján h firmware frissitéssle gyorsabb lesz. Mindent ugy csináltunk ahogy kell és mostmár nem mukodik egyáltalán.
Nem csatlakozik hanem kirak egy uj meghajtót és fájlok vannak benne.
Eddig csak bedugtam és megnyotottam a progiját a sarokba csatlakozás és már ment is de már nem megy!!!!!!! Mindenesetre holnap visszaviszi ha az ő gépén sem megy, de addig is légyszi:

Segiiiiiiiitsetek!!!!

#240 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 20:25

szabicsorvas:
Valószínűleg a frissítés volt rossz ötlet. Nekem uszkve egy hónapja már frissített modemet (e220) adtak, Pesten bepróbáltam, megy a 7.2mega..........ha havernál se működik, kvázi elromlott, akkor rossz hírem van, ez nem garanciális hiba....tudod, csak saját felelősségre.......

gyurxi: ügyvéddel, esetleg informatikus szakértővel beszéltél már.......ha jogtalanság ér, akkor neked fontos, hogy gyorsan cselekedj, ez esetben az idő nem neked dolgozik, ha kikapcsolnak/perelnek/behajtanak akkor már nem hiszem, hogy sokat tehetsz majd. Írj majd mi vóóót!

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.