HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:01

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 18:54

Ezt az érvelést akkor tudnám elfogadni, ha kb. egy hónap elteltével is használhatatlan lesz a torrent, minden időszakban.
De mivel Szűcs László kijelentette, hogy csúcsidőn kívül nem lesz semmiféle limit, ezért szerintem nincs szó hátrányos megkülönböztetésről. Csupán arról van szó, hogy a nagyobbik közösség érdekeit részesítik előnyben. Ami szerintem teljesen természetes ...
Az lenne a hátrányos megkülönböztetés, ha teljesen tiltanák a p2p-t, vagy ha minden időszakban 20-30 KB/s-al jönne a torrent. Tudom, hogy volt ilyen időszak, az is tudom, hogy jelenleg valamivel gyorsabban jön a cucc -főleg csúcsidőn kívül-, a közeljövőben pedig arra kell számítani, hogy csúcsidőn kívül száguldozni fognak a megabitek.

ki határozza meg azt, hogy mikortól van szó hátrányos megkülönböztetésről, és mikortól reális a "kompromisszum"? ez már azért sem lehet kompromisszum, mert szó sincs arról, hogy érdekek egyeztetése történt volna. azt mondod, hogy ha csak napi 12 órában korlátozzák a felére a p2p-t, az már reális. szerinted. meg a szolgáltató szerint. egy kicsit kimarad ebből a másik érintett fél, mégpedig azok, akik használják a p2p-t. egyébként erről teljesen felesleges is beszélni, mert nem szabad onnan továbbmenni, hogy az ember fizet valamiért, és megkapja azt, amiért fizet. ha ez jogilag nem rendezhető módon megy végbe, akkor az bűntény kategória. ha jogilag rendezhető a dolog, mert egy x fős jogászgárda dolgozik rajta, hogy ne legyen semmi gigszer, akkor pedig morálisan ugyanott vagyunk, a különbség csak annyi, hogy az elkövetőket nem sújtja felelősségrevonás.

#482 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:07

Idézet: killa - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 18:59

...amennyiben a módosítás az általa igénybevett kedvezményeket érinti! Szintén!

Szerintem hívd fel a 1221-et, és kérdezd meg, hogy mit terhelnének neked, ha szerződést bontanál.
99,99%, hogy azokat az összegeket, amiket én írtam. Legyen szó olyan felmondási okról, ami a kedvezményeidet érinti, vagy legyen szó költözésről UPC által nem lefedett területre hűségidőszak alatt, vagy arról, hogy más szolgáltatóhoz szeretnél menni még érvényben lévő hűségszerződéssel...

#483 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:10

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 19:01

ki határozza meg azt, hogy mikortól van szó hátrányos megkülönböztetésről, és mikortól reális a "kompromisszum"?

huhh, azt hiszem, hogy én kiszálltam a vitából. teljesen meddő és értelmetlen ...
a szolgáltató diktálja a tempót és a feltételeket, az ügyfél pedig vagy megszokik meg szökik.
előtted is ezek a lehetőségek állnak.

#484 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:11

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:07

Szerintem hívd fel a 1221-et, és kérdezd meg, hogy mit terhelnének neked, ha szerződést bontanál.
99,99%, hogy azokat az összegeket, amiket én írtam. Legyen szó olyan felmondási okról, ami a kedvezményeidet érinti, vagy legyen szó költözésről UPC által nem lefedett területre hűségidőszak alatt, vagy arról, hogy más szolgáltatóhoz szeretnél menni még érvényben lévő hűségszerződéssel...

Úgy tudom, hogy amit te írtál az pl csomag lefelé módosításánál van, hűség alatt.

#485 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:15

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 19:10

huhh, azt hiszem, hogy én kiszálltam a vitából. teljesen meddő és értelmetlen ...
a szolgáltató diktálja a tempót és a feltételeket, az ügyfél pedig vagy megszokik meg szökik.
előtted is ezek a lehetőségek állnak.

bárcsak úgy lenne, hogy meg lehetne "szökni". az nem lehetőség, amiről épp vitatkoztok, hogy óriási összeget fizetek ki azért, hogy meneküljek a számomra kedvezőtlen szolgáltatástól. zsákutca. előttem nem áll olyan lehetőség, hogy hatalmas anyagi veszteség nélkül váltsak. ha tényszerűen vizsgáljuk a dolgot: a hűségidőm folyamán változtattak azokon a feltételeken, amik közrejátszottak abbéli döntésemben, hogy hűségnyilatkozatot írjak alá, majd kizárólag számomra irreális mértékű veszteségek árán engedik, hogy kiszálljak a dologból. ezen nincs mit magyarázni, vagy vitatkozni.

#486 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:17

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:01

ki határozza meg azt, hogy mikortól van szó hátrányos megkülönböztetésről, és mikortól reális a "kompromisszum"? ez már azért sem lehet kompromisszum, mert szó sincs arról, hogy érdekek egyeztetése történt volna. azt mondod, hogy ha csak napi 12 órában korlátozzák a felére a p2p-t, az már reális. szerinted. meg a szolgáltató szerint. egy kicsit kimarad ebből a másik érintett fél, mégpedig azok, akik használják a p2p-t. egyébként erről teljesen felesleges is beszélni, mert nem szabad onnan továbbmenni, hogy az ember fizet valamiért, és megkapja azt, amiért fizet. ha ez jogilag nem rendezhető módon megy végbe, akkor az bűntény kategória. ha jogilag rendezhető a dolog, mert egy x fős jogászgárda dolgozik rajta, hogy ne legyen semmi gigszer, akkor pedig morálisan ugyanott vagyunk, a különbség csak annyi, hogy az elkövetőket nem sújtja felelősségrevonás.

A UPC tett neked szóban vagy írásban ígéretet arra, hogy p2p korlátlanul, maximális sávszélességgel  használható lesz? Nem? Az ÁSZF 2006-2007 időszakban tartalmazott olyat, hogy a p2p-t korlátlanul a maximális sávszélesség kihasználásával használható? Nem? Az a reklámszöveg mely filmek, zenék letöltését reklámozza utal bármivel is p2p-re? Nem? Fájlcserélő használata nélkül letölthetsz nagysebességgel a netről (akár filmeket és zenéket)? Igen. Akkor most miről is beszélünk? Kinek és milyen hálózathasználati jogot vont el a UPC? Mi is szerepel az ÁSZF-ben a csomagok sebességének meghatározásánál? Netán az az ominózus 6. számú melléklet? Mit is ír az a 6. számú melléklet?

#487 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:25

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 19:17

A UPC tett neked szóban vagy írásban ígéretet arra, hogy p2p korlátlanul, maximális sávszélességgel  használható lesz? Nem? Az ÁSZF 2006-2007 időszakban tartalmazott olyat, hogy a p2p-t korlátlanul a maximális sávszélesség kihasználásával használható? Nem? Az a reklámszöveg mely filmek, zenék letöltését reklámozza utal bármivel is p2p-re? Nem? Fájlcserélő használata nélkül letölthetsz nagysebességgel a netről (akár filmeket és zenéket)? Igen. Akkor most miről is beszélünk? Kinek és milyen hálózathasználati jogot vont el a UPC? Mi is szerepel az ÁSZF-ben a csomagok sebességének meghatározásánál? Netán az az ominózus 6. számú melléklet? Mit is ír az a 6. számú melléklet?

nekem kell rákérdeznem arra, hogy "elnézést, a p2p korlátozás várható lesz a közeljövőben?"? nem. reálisan tájékoztatott a saját szolgáltatásának bárminemű megkötéséről a upc? nem. ha az ÁSZF-ben annyi lenne írva, hogy "bármit megtehetek, korlátozhatok, priorizálhatok, ezt elhallgathatom, félretájékoztathatok", akkor ez különbözne gyakorlatilag attól, ami történik? nem. etikusabb lesz a figyelmeztetés és tájékoztatás nélküli korlátozás attól, hogy az ÁSZF erre lehetőséget ad, és én belementem azokba a feltételekbe, amik körmönfont módon, de teret adnak a szolgáltatónak a trükközésre? nem. van hozzá közöd, hogy én filecserélővel szeretnék tölteni, és nem webről, illetve említettem olyat, hogy "a reklámok azt mondták, hogy tölthetek filmeket, pedig nem, mert a p2p korlátozva van brühühü"? nem.

demagóg vagy-e? igen.

#488 Felhasználó inaktív   FLeK0 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:17

bla

kért valaki arra hogy itt szarkérts? fekete fehér igen nem.

Szerkesztette: FLeK0 2007. 06. 14. 19:29 -kor

#489 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:30

Idézet: killa - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 18:59

...amennyiben a módosítás az általa igénybevett kedvezményeket érinti! Szintén!

Ne okoskodj már, mióta UPC Magyarországon van, azóta hűségszegésnél mindig az ADDIGI kedvezményeket kell visszafizetned (ami általában bekötési_díj + havidíjkedvezmények*igénybevett_hónapok + ajándék_értéke_ha_volt). Ha te mást olvasol ki az ÁSZF-ből, az már a te bajod :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#490 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:34

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 19:17

Szerintem senki se mondta hogy jogilag támadható, amit a UPC csinál. Elvekről meg etikáról lehet vitázni, még akkor is, ha a technikai háttér megértése miatt a józan többség elfogadja a p2p egyes napszakokban történő korlátozását. Ha a http-n és az emailen kívül mindent lekorlátoznának, az is oké lenne szerinted? Mert szerintem a többség (>50%) csak ezeket használja.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#491 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:42

Idézet: moq - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 19:34

Szerintem senki se mondta hogy jogilag támadható, amit a UPC csinál. Elvekről meg etikáról lehet vitázni, még akkor is, ha a technikai háttér megértése miatt a józan többség elfogadja a p2p egyes napszakokban történő korlátozását. Ha a http-n és az emailen kívül mindent lekorlátoznának, az is oké lenne szerinted? Mert szerintem a többség (>50%) csak ezeket használja.

speciel én sem azt vonom kétségbe, hogy a technikai háttér miatt ne lenne indokolt a korlátozás, illetve nem ennek a jogi megalapozottságát firtatom. biztos, hogy szükség van rá, máskülönben nem bírná a hálózat, és biztos, hogy jogilag is kifogásolhatatlan. (ettől persze mit sem változik az, hogy nem a klienseknek kell azt megoldaniuk, hogy a szolgáltató annyira túlvállalta magát, hogy a marketing több embert vonzott oda, mint amennyivel elbír)
valamint az is látható, hogy az egész eljárás undorítóan folyt, illetve az emberség leghalványabb jelét nem mutatta a upc az addig hűséges kliensei felé. azzal pedig nem jó ötlet előhozakodni, hogy ez egy profitorientált cég, és ebből kifolyólag hülyeség is etikáról lamentálni. emberek vagyunk, nem állatok, bármennyire is próbálják egyesek természetesnek beállítani a morálisan maximálisan kifogásolható eljárásokat egy nagyvállalat részéről. a döntéseket egy nagyvállalatban is emberek hozzák meg, a felelősség nem sikkadhat el.

#492 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:46

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:25

van hozzá közöd, hogy én filecserélővel szeretnék tölteni, és nem webről, illetve említettem olyat, hogy "a reklámok azt mondták, hogy tölthetek filmeket, pedig nem, mert a p2p korlátozva van brühühü"? nem.

demagóg vagy-e? igen.

Te pusztán azt sérelmezed, hogy a pénzedért nem tölthetsz le maximális sebességgel fájlcserélővel. De te miből következtetted ki, hogy fájlcserélőt használhatsz maximális sebességgel a nap 24 órájában? Mondták neked? Írták neked? A szerződésedben benne van? Ugye, hogy nem. Na akkor most mit is akarsz számon kérni a szolgáltatón?

Tudom, hogy rossz neked de attól, hogy csúcsidőben lassabb lesz a p2p még nem dől össze a világ. Ugyanúgy hozzájutsz a letöltéseidhez csak egy kicsit lassabban. Vagy időzíts a letöltéseket csúcsidőn kívülre.
Ha meg p2p volt az internet bekötésének a célja akkor miért egy ilyen szolgáltatást választottál?

Bocs, de nem igazán tudok veled együtt érezni.

#493 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:48

Idézet: killa - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 19:11

Úgy tudom, hogy amit te írtál az pl csomag lefelé módosításánál van, hűség alatt.

Minden egyes esetben, amikor az előfizető bont szerződést, az általam említett gyakorlatot alkalmazza a UPC.
Ha viszont a szolgáltató bont szerződést, akkor nem tudom, hogy mi a helyzet ...

#494 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:50

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:42

a szolgáltató annyira túlvállalta magát, hogy a marketing több embert vonzott oda, mint amennyivel elbír)

Miért vállalta túl magát? Megy a net rendesen. Elbírja ezt a sávszélt. Legfeljebb a p2p kárára, időszakosan. De általánoságban hozza, amit ígért.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#495 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:50

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 19:48

Minden egyes esetben, amikor az előfizető bont szerződést, az általam említett gyakorlatot alkalmazza a UPC.
Ha viszont a szolgáltató bont szerződést, akkor nem tudom, hogy mi a helyzet ...

Akkor nem kell fizetni :)

#496 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:53

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 19:50

Miért vállalta túl magát? Megy a net rendesen. Elbírja ezt a sávszélt. Legfeljebb a p2p kárára, időszakosan. De általánoságban hozza, amit ígért.

Egyébként a p2p korlátozás is úgy lenne fair, ha csomagarányos lenne. Tehát pl egy 20 megás csomaggal 10-et lehessen, 10 megással meg 5-öt elérni... 50% és aki többet fizet, többet kap. Nem pedig úgy, hogy egységesen lezúzzuk pár megára és csókolom. Így azért jogos a hőzöngés, hogy miért fizessen xy többet. Gondolom ezt technikailag nem lehet megoldani :(

#497 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 19:59

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 19:46

Te pusztán azt sérelmezed, hogy a pénzedért nem tölthetsz le maximális sebességgel fájlcserélővel. De te miből következtetted ki, hogy fájlcserélőt használhatsz maximális sebességgel a nap 24 órájában? Mondták neked? Írták neked? A szerződésedben benne van? Ugye, hogy nem. Na akkor most mit is akarsz számon kérni a szolgáltatón?

Tudom, hogy rossz neked de attól, hogy csúcsidőben lassabb lesz a p2p még nem dől össze a világ. Ugyanúgy hozzájutsz a letöltéseidhez csak egy kicsit lassabban. Vagy időzíts a letöltéseket csúcsidőn kívülre.
Ha meg p2p volt az internet bekötésének a célja akkor miért egy ilyen szolgáltatást választottál?

Bocs, de nem igazán tudok veled együtt érezni.

abból következtettem ki, hogy fájlcserélőt használhatok maximális sebességgel a nap 24 órájában, hogy ennek ellenkezőjéről konkrét utalást nem olvastam sehol. a te logikáddal annak is utána kéne járnom, hogy felmehetek-e az origora, vagy tiltja-e ezt a szabályzat. megnézhetem-e a kedvenc oldalaimat, vagy tiltja-e valamelyiket a szabályzat, satöbbi, ezt minden egyes dolognál meg kellene vizsgálnom. vagy számodra nem egyértelmű, hogy nem a felhasználónak kell minden egyes általa használt dolog teljeskörű használhatóságáról megbizonyosodnia, hanem a szolgáltatónak kell azokat a kivételeket meghatároznia, amik a szolgáltatást tekintve a felhasználó oldaláról korlátozásként értelmezhetőek? furcsa vagy.

másfelől engem nem az érdekel, hogy a p2p-t korlátozzák, ugyanennyire érezném igazságtalannak, ha egy adott oldal látogatását, vagy bármilyen más, általam nem használt funkciót korlátoznának anélkül, hogy a szerződéskötés előtt erről pontosan és konkrétan tájékoztattak volna, vagyis lehetőséget adtak volna arra, hogy ennek tudatában mérlegeljek. jogilag minden rendben, morálisan nem. azért nem tudsz velem együtt érezni feltételezhetően, mert -az empátiás készségtől eltekintve- az erkölcsi érzéked nem fogékony az olyan dolgokra, amik üzlettel kapcsolatosak, mert számodra minden jogilag elfogadható eszköz maximálisan rendjén van egy vállalat részéről az üzleti szférában. számodra egy cég, egy vállalat annyira távol áll az emberi közegtől, hogy az emberekre érvényes morális szabályokat semennyire sem érzed relevánsnak egy vállalat esetében. én pedig az ilyen szabályokat az élet minden területén fontosnak tartom, ezért felbosszant, ha másutt nem ezt tapasztalom. attól pedig, hogy a teljes üzleti szféra azt az értékrendet követi, amit te is sugallsz, ettől még nem lesz az elfogadható és helyes. ugyanannyira gyomorforgató minden egészséges morális érzékkel megáldott ember számára.

#498 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:02

Idézet: moq - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:53

Gondolom ezt technikailag nem lehet megoldani :(

Valószínű, de gondolom NSD majd válaszol erre technikailag. Én csak arra gondolok, hogy mi nem ér rá, ha úgyis ingyen van. De ha egy lényeges telefon, vagy mail nem jön meg, mert a rendszer felborul a 21ezer Lost letöltése miatt, akkor jogosan morcos az ember.

#499 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:04

extraprofit helyett, azt a pénzt a p2p fejlesztésre kellene költeni, ez igy van. NSD ne is reagálj erre. Ez csak egy ideális világ lenne, és extraprofit igen is létezik :)
peace

#500 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:04

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:59

a szerződéskötés előtt erről pontosan és konkrétan tájékoztattak volna, vagyis lehetőséget adtak volna arra, hogy ennek tudatában mérlegeljek.

Hadd kérdezzem meg: ha mindent tudsz előre, akkor hova fizettél volna elő netre? Csak kérdezem, nem támadlak.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.